vi trotsade regnet!

2013-07-30 @ 16:24:04 / Vardag

det är inte ofta på sommaren jag rider med ländtäcke men idag var en sån dag!

Rb skötte sig bra, till en början av passet som alltid är han lite loj jag måste alltid väcka honom med övergångar och kvicka hjälper sen går han alltid där man vill. Jag kunde rida med jätte små hjälper och det känns skönt de va inte så länge sen jag var tvungen att överdriva varenda hjälp men nu börjar bitarna falla på plats! I galoppen var han underbar, så jag satt istället och tänkte på hur jag skulle rida lätt. Jag vet inte jag får ofta lite för långa tyglar just i galoppen så när jag fixade det vart det kanoners! Efter jag galopperat i båda varven så kom det värsta ösregnet och jag la ner honom i form och skrittade sen ut i skogen.

Jag tycker det är bra att träna i lite olika väder och olika tider på dygnet för man vet inte förutsättningarna om man ska ut på tävling. De är ju jobbigt om man aldrig ridit i regn så kommer man ut på banan och den är helt fylld av vattenpölar och då kanske man har en häst som inte är van vid det..

Det jobbiga när man rider i regn är ju efteråt allt känns så klibbigt och äckligt. Benen är smutsiga och allt är smutsigt.. Jag gillar inte sånt vill ha det perfekt iordning!
Så jag är jätte noga att smörja allt i läder eftersom regnet torkar ut, så sadel träna och stövlar fick sig en rengöring.

Nu har jag precis ätit mat och ligger och vilar upp mig lite. Ska lägga upp en liten plan för Rebecca till ikväll :) vi hörs



Postat av: Ponnydressyr - Sara

Gå in och läs här om att kategorisätta era bloggar: http://ponnydressyr.se/2013/july/att-kategorisatta-era-bloggar-2.html#comment :)

2013-07-30 @ 19:05:21 / http://ponnydressyr.se
Postat av: Elsa

Sv: Ja det är verkligen jätteroligt! Haha ja det är ju en nackdel om man ska rida fälttävlan ;) Men det går att bli av med, jag var hopprädd när jag var yngre men när jag hade lärt mig mer och började känna mig mer säker så släppte det och nu känner jag inte alls av det längre :)

2013-07-30 @ 20:11:14 / http://eventingbyelsa.blogg.se
Postat av: sofia

Sv: Nej tyvärr är han tillbaka hos sin ägare sen i Mars, då kontraktet gick ut. Jättetråkigt och jag saknar honom så mycket! det är ju det mest negativa med att låna en häst.. :(

Svar: trist:(
Evelinn Åkerman

2013-07-30 @ 22:08:52 / http://sofiaharbst.blogg.se
Postat av: JennyM

Åh fy, haha det var duktigt av er att ge er ut ändå! Det verkligen vräkte ner här och jag var inte så pigg på att ge mig ut i det kan jag säga ;)

2013-07-31 @ 04:56:45 / http://jmdressyr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: