Från hopp till dressyrryttare

2013-11-04 @ 14:16:00 / Svar på tal
Fråga: Vad fick dig att fastna för dressyr? 

Svar: Så här var det, att jag har i grund och botten varit hoppryttare. Under tiden jag red b-ponny och övergången till c-ponny. Då hade jag min shettis Winnie som var en jätte liten b-ponny och vi totalt sopade banorna om jag får säga det själv, vi tävlade för fullt och var alltid felfria, den ponnyn älskade att hoppa!

där har ni en liten evelinn i bild haha..
 
vi hade ett par riktigt bra år och jag lärde mig en hel del, jag tyckte fortfarande att hoppning var det roligaste på jorden och dressyr var nåt som bara tanter höll på med. Men jag växte ju ur winnie tillslut och skaffade c-ponny alltså Anells Acrobat som också hade kapacitet inom hoppning men även toppstammad i dressyr, vet inte om mamma hade nån baktanke där hmm? hon var ju alltid livrädd när jag hoppade bana i 120 km/h haha..
Hur som helst vår karriär startade i hoppning det gick både upp och ner, vissa dagar hoppade han kanon sen ibland fick han för sig att tvärnita, även fast jag inte ville inse det då så blev jag faktiskt lite rädd för att hoppa han..

ni ser ju vilka jävla språng! och sen helt plötsligt kunde han slå på tvärnit..

sen kommer jag ihåg en klubbtävling där de var stilhoppning och jag var med och vann på 48 av 50 poäng, då fick jag upp ögonen för det här med bedömningsporter att de kanske inte va så tråkigt, jag hade ju trots allt vuxit till mig och det gick bara sämre och sämre på hopptävlingarna.. Så vi började träna för dressyrtränare och var med på några tävlingar. även fast vi inte fick mer än 50% så var jag ändå nöjd och det kändes kul, med åren gick det ju såklart bättre och bättre så sen dess har jag riktat in mig på dressyren.

 
när jag köpte rb visste jag att jag var dressyrryttare så hans utbildning följde ju också i dressyrens spår, hoppa gör vi inte allt för ofta haha..
 
... tekniken finns inte riktigt där ;) 
sen så är de ju inte lika kul som att springa runt och visa hur snygg man är tycker rb!


Postat av: Tova ~ Bisa & Magnifique ♥

Jeeklar vad Anells Acrobat hoppade! :O Så fin.

Svar: Eller hur han va en riktig talang men lite opålitlig :/ nu är han duktigare i hoppning ihop med sin ryttare!
Evelinn Åkerman

2013-11-04 @ 16:08:52 / http://www.tovaeivinson.se
Postat av: Kajsa Johansson

Intressant läsning! :)

Svar: Kul att du tycker de!
Evelinn Åkerman

2013-11-04 @ 16:15:42 / http://kkajsajohansson.blogg.se/
Postat av: Stina

Jag kommer ihåg den stilhoppningen nere vid rinken, och att ni vann:) Ni var alltid ett väldigt fint ekipage!:)

Svar: Åh :) tack!
Evelinn Åkerman


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: