Utvärdering Januari

2014-02-05 @ 16:00:00 / Vardag
Kommer ni ihåg ett av mina delmål för 2014? att alltid ha små mål för att nå mitt stora. Januaris delmål var följande:

  • Fokus på galoppen, kunna sätta tillbaka och behålla formen och energin. befästa förvändgalopp träna på volt och serpentiner för att få en starkare häst.
Något vi jobbat jätte mycket på Erikas träningar och gissa vad den förvända galoppen är riktigt bra! han har gjort stor utveckling där och vi har kunnat galoppera förvänt på rakt och böjt spår. har kunnat släppa tyglarna och han har behållt samma hastighet och form vilket är super bra! Måste nog säga att jag är riktigt nöjd med framstegen.
 
  • Bli stabilare i sitsen, träna mag och bålövningar.
Vi har ju tagit tag i det där och tränat en gång för en centrerad ridning instruktör, fick jätte bra tips som vi jobbar vidare med! men jag kan förbättra mig mer
  • Travökningarna kan alltid förbättras, göra 10 bra diagonala travökningar vid varje dressyrpass. Behålla formen, länga steget och kunna ta ner i en bra övergång.
detta ska vi jobba vidare på och kan alltid förbättra! Min plan är att ta tag i det ordentligt när jag är i brolöten och försöka få så många tips jag bara kan av dom och verklien träna in det där! sen ska även Lina Dolk få hoppa upp på rb och rida igenom honom det ska bli spännande att se.
  • Träna så att energin behålls i skänkelvikningen, ta ut stegen mer. tydligare skänkelvikning!
Ska förbättras ännu mer!
 
  • Alltid tänka på händerna, hålla ihop dom, hålla stilla och i en lagom höjd. (inte som på bilden åvan haha praktexemplar verkligen!)
Försöker jag alltid tänka på men det ska jobbas på det med framöver
 
Det kommer snart komma en plan för Februari, måste bara komma på en först!


Postat av: Sandra

Travökningar är väldigt slitsamt för hästen och ska helst inte göras för ofta.. Ett tips är att istället länga på stegen två-tre steg och sedan tillbaka, så att de inte ska behöva länga så långa sträckor. Detta kan du göra flera gånger per pass, och får då träna övergångarna och bärigheten. Men bärigheten kommer oftast av sig själv när hästen blir starkare och ligger inte i att träna en massa lägningar :) tänk på att lyfta fram och upp handen lite så att hästen kan komma fram med näsan och få plats att lyfta frambenen, och försök att enbart bromsa med sitsen för att inte rubba honom så mycket när man tar i handen :)

Svar: Tack för tipsen
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 12:24:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: