det var så här allt började del 1

2013-06-23 @ 10:00:00 / Tillbakablickar
påbörjar min och Rb's fantastiska resa genom dessa 2½ år, jag blir rörd av att se dessa bilder. Kan ni fatta att de är samma häst? och kan ni fatta att de är samma ryttare, jag skäms över att visa ridbilderna, men jag försöker plocka fram det goda ur det hela och visa er hur jag utvecklas men först och främst hur min ponny utvecklats. 

året var 2010.. 
... det började med en bild, hur kan man säga nej till denna svarta skönhet. De var kärlek från början. En helt oförstörd vacker fyra åring.


Vi åkte ner till falköping för att träffa vad jag trodde va min drömhäst och det visade sig att det var det! trots allt hårt slit, blod svett och tårar så visade det sig att här fanns det en oslipad diamant. 
mycket pinsamma bilder jag visar från provridningen, jag vet inte vad jag föll för, att han inte gick att styra i galopp eller att han drog tyglarna ur händerna på mig. Det var nog glimten i ögat som gjorde att mamma och jag föll pladask.
Stor eloge till Madelene jag vet att hon gjort ett jätte bra jobb och nog haft en jobbig tid med lilla Rb då jag vet att han inte är helt lätt i temperamentet och antagligen ännu värre som unghingst! 

Vi bestämde oss för han och nån månad efter åkte vi tillbaka och hem kom vi lite fattigare men en häst rikare! jag var på toppen av lycka!
 
 
grunden var - som med alla nya hästar - markhantering! att han skulle gå och stanna på min order och följa efter mig, ni vet lite basic ledarskap. 

Just då hade jag ju acrobat så att börja rida Rb kändes väldigt konstigt, var van med min stabila c-ponny som kunde Allt i stort sett. från det att sätta sig upp på en fyraåring var väldigt konstigt.

 
såhär såg första ridpasset ut
 
Ja vart ska man börja, minns detta pass som om det var igår. I skritten var han lugn och fin och faktiskt väldigt bärig, sen i traven så spanade han efter fåglar, det tog flera varv att fatta galopp och ännu fler farv att sakta av till trav, han blev svett efter 10 minuter. Men inställningen var glad och positiv och det var det viktigaste!

Vi tränade vidare och började träna för instruktör, väldigt lugna pass och mycket grundläggande. Vi blandade det med uteritter, bus och han festade loss med kompisarna i hagen!
 
 
till slut kom jag på att han inte passade i lång man och den rök! puh tur de!
 
nu är vi alltså inne på år 2011 och de va då det började hända lite saker. vi hade tränat hela vintern och saker och ting började äntligen släppa. Det var långt ifrån perfekt (det är det fortfarande) men vi hade hittat varandra och vi började komma ut på programridningar, testa nya tränare, synas lite mer ute. De var mycket miljöträning.

 
I maj 2011 gjorde vi våran första dressyrtävling...
 
... mer om den och resten av 2011-12-13 i nästa del!

vad tycker ni? intressant eller bara en flopp? 
 
 


Postat av: Johanna

Superkul att läsa!

Svar: fortsättning följer!;)
Evelinn Åkerman

2013-06-23 @ 11:33:27
Postat av: Sofia

Sånthär är riktigt kul att läsa! :)

Svar: vad kul! fortsättning följer;)
Evelinn Åkerman

2013-06-23 @ 12:07:17 / http://sofiaharbst.blogg.se
Postat av: Ellen

Jätteroligt att läsa om detta, ni är så duktiga!

Svar: tack snälla söta rara!
Evelinn Åkerman

2013-06-23 @ 19:20:37
Postat av: Lovisa Sandell

Jag och min mamma var och kollade på Rhett Butler när han var till salu 2010. Han var oerhört fin men jag var för oerfaren för att vi skulle kunna köpa honom. Av en slump googlade jag på hästarna vi var och provred och hamnade på din blogg. Det är verkligen intressant och roligt att läsa om hur ni utvecklas! Ser fram emot fortsättningen! :D

Svar: jaha vad intressant! gud va kul att du hitta hit välkommen:D
Evelinn Åkerman

2013-06-23 @ 20:07:04 / http://lovisasandell.horseworld.se
Postat av: kajsa

Intressant!! :)

Svar: kul att du tycker det! :D
Evelinn Åkerman

2013-06-23 @ 22:03:47
Postat av: Alva

SV: Haha, visst är han! :)

Jättebra inlägg, älskar tillbakablickar! :D

2013-06-23 @ 22:31:34 / http://www.berryblighter.devote.se
Postat av: Anki

super snygg ponny!:D

Svar: Tack snälla!
Evelinn Åkerman

2013-09-08 @ 20:52:40 / http://ankisbloggxd.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: