Film från dylta

2015-05-31 @ 17:30:00 / Film
 Jag har visst missat att visa filmen från Dyltabruk när vi kom 4a på 66% så här kan ni se vår ritt som snälla Pim filma!
 

Nästa vecka

2015-05-31 @ 15:27:44 / Vardag
Denna vecka kan summeras med två ord: fullt-upp! och då har jag inte ens lagt in Queen i schemat, vi får se om jag lyckas få in henne någonstans. Utöver detta har jag tre stora skoluppgifter varav en är en redovisning, en hemtenta och en stor samhällsuppsats där alla tre avgör mitt slutbetyg i kurserna. 
Jonna och jag hjälps (som tur är) åt med rb, utan henne hade det inte gått! så jag är väldigt tacksam att hon kan hjälpa mig rida honom till på söndag för då ska jag visa han för spekulanter. Men det känns väldigt tråkigt att jag missar så mycket tid med min fina Rb nu när han är till försäljning, jag får nästan ångest att jag inte kan utnyttja all tid med honom men samtidigt måste jag ju sköta skolan och mitt jobb...
 
Måndag: skola 8-15 (redovisa entreprenörskapen), jobbar på stinsen 17-22, rb kondition 
Tisdag: skola 8-15, longera rb
Onsdag: longera rb, skola 10-12, jobbar på stinsen 15-20
Torsdag: skola 9-15(lämna in alkoholtentan), uteritt rb
Fredag: jogga rb, skola 10-14 (lämna in samhällen), jobbar på stinsen 17-02
Lördag: jogga rb, jobbar på stinsen 16-00
Söndag: jobbar på stinsen 6.30-12.30, visa rb för kunder
 
Min älskling <3

Lite egentid

2015-05-30 @ 15:31:59 / Vardag
Hej på er. Låte dålig återkoppling här, känner att jag inte har så mycket intressant att skriva om. Det blir mest vardagligt "idag ska jag göra det och det" vilket i längden blir tråkigt också. Hoppas på att jag får en ny våg av motivation snart och får massa bra idéer att skriva om för just nu står det lite still.

Men för att fylla tomrummet kommer en liten vardagsinblick igen. Igår var jag på fest med mina vänner, det blev en riktigt lyckad kväll tycker jag. Idag blir desto lugnare, har smygstartat dagen lite med en lååång sovmorgon, ätit god mat och gjort lite plugg, ikväll ska jag och Micke på bio - San Andreas och fira vår 2,5 års dag så det blir nog mysigt.
 
Båda hästarna vilar från mig i helgen, usch de är så tråkigt väder och jag har ingen tävling som jag måste träna inför så de skadar inte med lite vila. 
NU vill jag ha sommar!


Utvärdering Maj

2015-05-29 @ 12:12:10 / Queen P
Målen för Maj med Queen såg ut såhär:

Befästa bytena och få dom rena
-Vi har börjat befästa dom med träning, vi gör en del rena och några byter hon efter bak, men med fortsatt träning kommer dom sitta som ett smäck. Både Anna och Lollo har sagt att det inte kommer bli några problem alls!
 
Uppnå fullkomlig stillhet i sadeln med små osynliga hjälper
- Ett långsiktigt mål som jag tycker att jag utvecklat bra nu denna månad, kan känna att jag sitter och inverkar bättre än tidigare och jag blev så glad för min efterlängtade 8a jag fick på tävlingen i Askersund.
 
Börja träna mot Msv B
- Träningen har börjat både med bytesträning och träning på kandar! 
Tycker hon var riktigt fin här på filmen:
 
 
Resultat tävlingar:
9/5 -Askersunds ridklubb - LA:1 vinst 71% LA:4 vinst 70%
16/5 - Dyltabruk, div 1 första omgången - Msv C:2 individuell 4e plats 66%, Lagvinst 70%

Hästnet asså....

2015-05-28 @ 17:42:10 / Vardag
Nu har vi tre familjer som är väldigt intresserade var av två st vill komma och titta nästa helg! Haft både mejlkontakt och över samtal. Gud va svårt det är att beskriva hur ens häst här, hur kan man sammanfatta dessa 5 år över ett samtal?
 
Något jag reflekterat över är hur många spammare, lurendrejare och företag som använder sig av hästnet. Utöver alla dessa fina familjer som hör av sig så har jag fått många väldigt ... udda mejl också. Bland annat en från Abidjan (?) som ville att jag skulle skicka Rb till honom och så skulle han sätta över pengar, en annan från typ belgien som trodde att jag sökte jobb eller nåt och erbjöd mig jobb i deras stall och att jag skulle ta med Rb och försöka sälja han där ? och så en tredje som ville köpa han utan att provrida honom och ville betala nu med direkt och bad om mina kontouppgifter. 

Många av dessa meddelanden ser man är spammeddelanden som skickats ut till flera annonsörer och det är tråkigt tycker jag när man får mejl som man ändå måste räkna bort.
Har ni varit med om något udda i försäljningsdjungeln?
 

Ingen vanlig torsdag

2015-05-28 @ 14:22:37 / Vardag
Hej på er! Känns skönt att helgen är på ingång, jag är just nu hemma och har tagit tag i lite städning på mitt rum, jag mår mycket bättre när allt är rent omkring mig, det blir en sån skillnad! 
Idag är det ingen vanlig dag egentligen för att idag firar jag och Micke 2,5 år. Men det känns som en helt vanlig dag för jag tror inte vi kommer göra något speciellt just idag men vi kanske firar vår dag lite bättre till helgen! Har ni några bra tips på vad man kan hitta på?

Nu måste jag ta tag i några skoluppgifter. Det är två stora avgörande inlämningar som ska in imorgon som jag måste få klart och mejla in sen har jag lite rolig ridning att se fram emot när jag är klar, som en liten morot. Ska också skicka iväg några svar till några som visat intresse för Rb, bland annat en familj som vill komma nästa vecka och sen ska jag ringa upp en annan familj som vill veta mer. Känns kul att få en bekräftelse på allt jobb man lagt ner att det faktiskt är eftertraktat.
 
Sen har jag också nästan bestämt mig att jag ska hitta en ny häst, men jag vet fortarande inte riktigt vad det ska vara. Men jag ska iallafall inte köpa något eget utan jag ska försöka hitta någon som vill ha sin häst antingen utbildad, tränad och tävlad, riden inför försäljning eller bara nån som vill att sin häst ska hållas igång. Så ni får jätte gärna tipsa folk om att jag letar samarbete med hästägare!
 

Rhett Butler till salu

2015-05-28 @ 08:15:00 / Vardag
 
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=894173

Träning med Queen

2015-05-27 @ 19:03:47 / Film
Idag hade jag med mig mamma till stallet som fick följa med oss ut på träning, red på kandar idag och efter uppvärmningen tog vi oss igenom lite Msv B-rörelser som öppna på rakt spår ut i en diagonal sluta och galoppombyten. Bytena går bra från vänster till höger men är svårare från höger till vänster då hon är efter bak eller lägger av en bakutspark, idag hade jag med mig ett spö som jag lite lätt petade på baken i samband med bytet då bytte hon rätt men med ett litet skutt. Men vi är på gång! 
 
Mamma filmade oss en snutt där ni får se ett byte och två travökningar, ökningar är inget jag brukar träna på men nu vill jag förändra dom lite, vi gör ju 8a mässiga ökningar på tävlingar men varför nöja sig där?
Queen kan ju men jag tycker att hon är lite för snabb, hon kör på snabbast vinner och om vi ska avancera så måste ökningarna vara lite mer kontrollerade. Så idag jobbade jag med att få henne lite mer sansad och få en samlad ökning, så jag stegvis kan bygga på den och begära mer och lite mer snärtiga framben om ni förstår.
 

Världens finaste ponnysar

2015-05-27 @ 18:12:59 / Vardag
Rhett butler och min förra ponny Acrobat träffades på tävling i helgen, det är svårt att säga om de känner igen varandra men jag tror ändå någonstans därinne att det finns ett minne.

det var så kul att se Agnes och Acrobat tävla igen, jag vet inte hur många gånger jag sa att dom var så fina och jag hade verkligen gråten i halsen när dom red. Det finns inte en chans i världen att han hade kunnat få en bättre ägare! Han är så älskad och väl omhändertagen, och nästan lite bortskämd ;) men det förtjänar han, han är verkligen värd sin vikt i guld. Älskade Acrobat.
Ni kan följa detta fina ekipage på Agnes blogg
 
Rb skötte sig också extremt bra, Jonna och han gjorde nog sin bästa ritt någonsin och vi blev så paffa när vi såg resultatet. Ritten var värd iaf 10% till, men ni vet ju hur det är med bedömningssporter. De gjorde en jätte fin ritt och rb var sååå snygg!
 
Tänk att jag varit med och tagit fram så snygga ponnyer, men de är verkligen som natt och dag - bokstavligen. Jag hoppas verkligen att vi hittar ett lika bra och kärleksfullt hem till Rb som vi gjorde till Acrobat.
 
 

Inte lika uppgiven längre

2015-05-26 @ 17:59:00 / Queen P
Ni fick ju ta del av en väldigt ledsen och uppgiven Evelinn för några dar sen. Det är nog det som är tjusningen med min blogg för jag är så himla öppen och ärlig, skriver precis som jag känner för stunden och kan vara väldigt personlig, min blogg är liksom äkta och då var det självklart för mig att skriva så som jag kände inför sommaren och Queen och hela den karusellen.
 
Nu är jag inte lika uppgiven längre, det känns som att det kommer lösa sig jag vet att jag har världens bästa uppbackning från familj och mina nära, folk som tror på oss och som vill hjälpa oss. Känns så skönt! Jag har också världens bästa hästägare som är så förstående och hjälpsam, vi är ett bra team och jag tror verkligen att vi kommer få sommaren att fungera. Så det känns skönt att allt känns bra igen. 

Det enda som fortfarande är lite osäkert det är det här med tävlingarna, vi får se hur vi gör helt enkelt med det. Hoppas vi lyckas komma iväg på några iallafall.
 
När jag sålt Rb så ska jag ta en intensivkurs och fixa körkortet så kommer det bli mycket enklare allting!


Älskade Queen jag kommer göra allt för dig!♥

en liten utandning

2015-05-26 @ 14:52:56 / Vardag
En liten pust kan jag unna mig nu när mitt stora köksprov är klart, vilken nerovisitet det har varit inför det. Känns sååå skönt att det är övertstökat och att det faktiskt gick bra. Det har varit svårt att kunna plugga inför utan man har varit tvungen att hängt med på lektionerna under 2 terminer och det kan ju vara svårt att minnas sånt vi lärt oss i höstas, ännu svårare att lära sig recept utantill och kunna prestera under den pressen. Hur många av er kan göra bearnaisesås utan recept? något man gärna drar sig för eftersom det så lätt skär sig, något man gärna inte vill göra under stress och tidspress. MEN det gick bra! kötträtten var lätt och så hade jag bara råstekt potatis till så det var inga problem. 
 
Så nu kan jag andas en liten stund, släpper det och lägger fokus på andra stora uppgifter. Har ju gjort mitt dryckesprov och så skickade jag precis in slutuppgiften i ridning så nu kan jag bocka av 3 stora saker på listan, 3 av 8! 5 to go. det gäller att kämpa nu in i det sista, alla lärare lägger allting sista veckorna vilket är rätt taskigt tycker jag för misslyckas man har man inte en chans att göra om eftersom betygen sätts så pass tätt inpå. Jag vet många som totalt bryter ihop, får ångest och är under stress. Hemskt att se sina vänner och klasskompisar under den pressen, håll ut och kämpa in i det sista! 
Jag känner stressen men jag låter inte den påverka mig.
 
 
Avkoppling finner jag på hästryggen!

Mina tankar efter försäljningen

2015-05-25 @ 15:25:05 / Vardag
Intresset för Rb är stort, det gör mig både glad och lite ledsen. Ledsen över att kanske stå hästlös i sommar, något jag inte gjort på över 10 år!? Hur känns det ens att inte ha häst? Har ju alltid haft en eller flera hästar hemma i stallet och nu kanske jag kommer stå helt utan. Känns verkligen hur konstigt som helst och det är inget jag vill. 

Funderingarna går i huvudet om jag kanske ska börja leta efter en ny häst att ha hemma?
Men jag vet inte vad jag vill ha, i vilken prisklass eller om jag ska låna en häst. För oavsett om jag säljer Rb så kommer jag inte ha råd att köpa en häst i den utbildningsnivån jag vill ha. Ska man kolla på unghästar kanske? men hur vet man att dom har kapacitet för den nivån jag vill ligga på?
Åh det är så svårt det här, har ju inte varit ute i hästletardjungeln på flera år.
 
Samtidigt vet jag inte om jag vill ha någon mer häst, absolut kan jag tänka mig det nu mitt sista år i skolan men sen då? då vill jag kunna stå på egna fötter, flytta hemifrån, börja jobba och resa och det kanske jag inte kan med en häst. Så det smidigaste vore ju att få låna en häst, ett år eller lite mer och sen se vad jag gör när jag tagit studenten och fått fast jobb, kanske är det bättre att köpa en egen häst då?
 
 
Vad gör ens normala människor? alla ni som inte har häst?

måndag

2015-05-25 @ 12:55:38 / Vardag
Ny vecka nya tag!
 
Måndag: ledig, rb vilar, uteritt Queen
Tisdag: skola 8-14, praktiskt slutprov i köket, 
Onsdag: skola 10-12, lämna in slutuppgift i ridning, hoppning Queen, uteritt Rb
Torsdag: skola 9-15, longera Rb
Fredag: skola 10-14, lämna in slutuppgift i idrott, 
Lördag: oplanerad
Söndag: oplanerad
 

Framtiden

2015-05-22 @ 13:40:27 / Queen P
Det är många som skriver och frågar hur upplägget ser ut inför sommaren, vilka klasser och vilka mål jag har med Queen. Jag önskar att jag kunde säga att vi tränar mot att debutera Msv B i sommar men dessvärre lyder inte svaret så...

Jag är så himla ledsen just nu för det känns som att alla mina planer, mål och förväntningar håller på att rinna ut i sanden.
Som ni vet så pendlar jag mellan mitt stall och Queens stall för att få rida henne. Det har varit tufft att få det att gå ihop, verkligen, men det har varit värt det varenda gång jag fått umgås med Queen eller fått ridit henne. 
Men nu nalkas sommaren och ett sommarlov vilket gör det problematiskt för mig utan körkort att ta mig till stallet. För det är en bit ändå, men det har funkat rätt bra tack vare att min skola ligger mitt emellan stallen. Men sommarlov innebär att bussarna blir färre och busskortet slutar gälla vilket gör att jag inte kommer kunna ta mig ut dit på egen hand.

Det jag kan göra är att be mamma/min pojkvän om skjuts men eftersom båda jobbar heltid i sommar så innebär det att jag inte kommer kunna åka ut mer än bara några gånger i månaden och det funkar inte om man ska ta sikte på en ny nivå och kunna tävla. 

Det är heller inget alternativ att Queen bor hos oss lite i sommar, jag har försökt få igenom det men det är inte jag som äger hästen så jag bestämmer inte det. Men till största anledning så skulle hennes hagkompis bli själv och det funkar ju inte.

Som det ser ut just nu så måste jag stryka oss från de tävlingar jag anmält, säga upp platsen i div 1 och ge upp förhoppningarna om olika meetings i sommar...

Jag är verkligen så himla ledsen, mest för att jag inte kan spendera all den tid jag vill med denna underbara häst men också för att jag verkligen trodde att vi kunde gå långt tillsammans..
Jag känner ingen motivation till bloggen längre och inte till något i överhuvudtaget..
Tröttare än tröttast

2015-05-22 @ 08:30:18 / Vardag
Godmorgon på er, jag satt uppe till sent igår med ipaden och plugga dryckeskunskap.. Efter att jag hade ridit... Och efter att jag hade hejat fram Måns till en finalplats.. Ja plugg kommer typ alltid sist på min att göra lista och då får jag ta den smällen idag när jag vaknar och är dödstrött. Tagga 12 timmar i skolan nu då, varav 4 är vanligt skolarbete och resten köksjobb, sen får jag ta kväll och helg men just nu i skrivande stund känns det ganska långt borta.. Men jag ska försöka hålla ut!

Jaha i helgen är det ju tävling för Jonna och Rbs del som rids på hemmaplan, det är sista kvalet till agria pony trophy och finalen i div 3. Dock så har dom redan kvalat till stora agria finalen med två rundor på 69 och 72% och dom ska inte heller rida laget den här gången utan vi är mest med för skojs skull! Någon som ska rida laget däremot är duktiga Agnes och min förra ponny Acrobat, det ska bli jätte kul att se deras ritt och få hälsa på finaste ponnyn igen. Hoppas han och Rb får chans att hälsa på varandra också, undrar om de känner igen varandra då? Sist jag och Rb tävla på wittvång, hoppas vi har mer tur med värdet den här gången hehe

Nytt schabrak

2015-05-21 @ 19:53:16 / Vardag
Har glömt att visa detta fina schabrak som vi vann i lördags i div 1 klassen, jätte fint och bra kvalité. Vi vann också 2 rosetter, 2 plaketter, 250kr och detta schabrak :)

Fler bilder

2015-05-21 @ 13:06:19 / Tävling
Här kommer några bilder till från dyltabruk i helgen. Bilderna är tagna av Sara/Petra/Pim. 
Travökningar är Queens specialitet ;)

I galoppökningarna blir hon så taggad! Laget på prisutdelning, alla placerade sig individuellt också!

Sara fick hålla i Queen för hon bara sparkade och ville resa sig när vi skulle ta emot pris haha.
Slutspurten

2015-05-21 @ 08:39:05 / Vardag
Godmorgon! Inte så långt kvar till sommarlov, försöker jag iallafall tänka nu när allt ska in och betygen ska sättas. Jag går ju ingen plugglinjen, har inte gjort en enda läxa på hela året, har haft nåt prov sådär bara inte behövt plugga men nu sätter verkligen lärarna allt samtidigt... 

Fredag: stort prov om alla dryckessorter, ska kunna allt från tillverkning till smaksättning av vin, sprit, öl, cider, läsk, kaffe, choklad och te.
Måndag: stort praktiskt prov i köket, ska visa alla mina kunskaper i matlagning som jag lärt mig under detta år(!!!)
Onsdag: ska en stor slutuppgift i specialidrott: ridning vara inlämnad om allt vi gjort i kursen.
Fredag: träningsprogram som vi jobbat med hela våren ska utvärderas och lämnas in - stort arbete. Samt så ska mitt företag i entreprenörskap vara klart för redovisning och inlämning, en uppgift vi jobbat med hela året i tvåan - enormt stort arbete
Fredagen efter det: slutuppsats i samhäll ska vars klar och inlämnad, sjukt stort arbete som avgör slutbetyget i samhäll.

Det där var nog alla mina ämnen i skolan haha! Och alla lägger verkligen allt samtidigt. Schysst...
När ska jag ha tid med det här då undrar man ju? Ja ni, bra fråga. Idag lär jag sitta hela kvällen efter jag ridit och råplugga, tänker ta allt i ordningen som den kommer där dryckesprovet och matlagningsprovet ändå är viktigast eftersom det är det jag ska jobba med i framtiden.
På fredag går jag i skolan 10-14, sen är jag kvar i skolan för att jobba i köket 14-22 innan jag får gå hem. Lördag dag hinner jag plugga sen jobbar jag på puben i baren 17-02. Och så på morgonen kl 8 kommer Jonna och Ulrica och hämtar mig så ska vi på tävling med Rb. Som tur är rider Jonna han både fredag och lördag när jag har så fullt upp, vi är ett bra team! 
Nära att olyckan var framme

2015-05-20 @ 10:44:56 / Vardag
Tänkte jag skulle berätta vad som hände häromdagen när jag och Jonna var ute och red tillsammans. Vi skulle rida barbacka till stenbrottssjön som ligger 1,5 km in i skogen från vår gård och vi skulle rida barbacka för att hästarna skulle få plaska lite utan att utrustningen blev dygnsur. Så vi skrittade iväg och kom en bit när vi hör en moppe närma sig på avstånd. Då befann oss på en smal väg med djupa diken så började vi trava en bit där vi kunde gå ner på en liten skogsväg men vi hann inte fram innan moppen var nära. Han som körde kom i en hejdundrandes fart och när han fick syn på oss på vägen sakta han inte ner, måste jag nämna att han körde utan hjälm också på en trimmad moppe? Jag red först och Jonna red tätt bakom mig, när jag märker att han inte saktar ner så börjar jag söka kontakt och skrika stanna, stannaa, staannnaaa, STANNA men han blåste bara rätt förbi oss och Jonna fick kasta sig av. 
 
Detta slutade lyckligtvis bra men det hade kunnat gått hur snett som helst för hästarna, vi ryttare och moppedisten och han hade kunnat få betala dyrt om någon av hästarna skadat sig eller i värsta fall fått avlivas. Usch vill knappt tänka på vad som hade kunnat hänt..
 
Vårdslöshet i trafiken när det gäller hästar är inte ovanligt. Har ni varit med om nånting liknande? 
 
 
 

Nästa vecka

2015-05-17 @ 19:58:00 / Vardag
Måndag: skola 9-14, Rb vilar
Tisdag: skola 8-15, Rb uteritt
Onsdag: skola 10-12, Rb longeras, Queen longeras
Torsdag: skola 8-15, Rb kondition
Fredag: skola 10-14 Rb dressyr, 
Lördag: Rb joggas, Queen klättra
Söndag: Rb tävling med Jonna
 
 

En liten present

2015-05-17 @ 16:18:00 / Vardag
Queens ägare Anna fick en liten present av oss som tack för allt, en jätte fin bild på Queen som jag fotat och ramat in åt henne som hon kan ha hemma. Visst är Queen otroligt vacker?

 
Själv har jag ramat in denna bild men jag ska nog köpa några fler ramar och så ska jag rama in samma och sätta på väggen!
 
 

3 veckor

2015-05-17 @ 11:36:00 / Queen P
Igår flyttade Queen som sagt hem igen efter 3 (!) veckor hos oss, det känns som att det gått hur fort som helst som att hon bara var här några dagar. Känns tråkigt att inte ha henne utanför fönstret längre, vi har kommit varandra ännu nämre nu dessa veckor och vi synkar så bra i ridningen efter att vi tränat så intensivt. Men vi kör på som tidigare och jag får pendla mellan våra stall det går ju bra det med, det jag har saknat med hennes stall är en speciell ridväg runt Kvarntorpshögen med fantastiskt underlag och klätterbackar, så där ska vi nog rida i nästa vecka hehe!
 
Tänkte visa lite bilder som sammanfattar hennes tid här hoppas att hon får komma tillbaka snart igen!
 
 

Godmorgon

2015-05-17 @ 07:02:00 / Stall Marieborg
Ingen sovmorgon är inte. Hästarna ska fodras och släppas ut, stallet göras rent, all packning från igår som ligger kvar i transporten fortfarande ska in och läggas på sin plats sen ska jag packa iordning Rbs grejer som han ska ha på sig och med sig idag på visningen, ja för idag ska Rb visas för dom första kunderna och det känns lite pirrigt faktiskt, min lilla plutt. Men jag tror det kommer gå bra han är så lätt att rida så det ska nog inte vara några problem.
 
Sen ikväll flyttar en ny häst in på Stall Marieborg, jag vet ingenting om den det är mamma som har all info men det ska bli kul och träffa vår nya hyresgäst och hennes häst!
 
Nu är det bäst jag sätter igång.
 
 

Dagens resultat

2015-05-16 @ 23:03:00 / Queen P
Nu har jag äntligen tid att berätta om dagens start, Queen var inte lika superladdad som i Askersund och tur var nog det! Red fram länge och lösgjorde henne, plockade inte upp och ihop förrän 10 minuter innan, då satte jag tryck och energi i henne som höll i sig på banan. Vi red in med en jätte bra öppning, super nöjd till andra travökningen då hon snubbla och föll i galopp några steg inget att göra något åt bara att låta det rinna av sig och hitta poäng i andra rörelser. Super nöjd med galoppen, den förvända och bytena tills slutet på galoppökningen så fick jag inte riktigt tillbaka henne och hon bytte galopp precis innan hörnet (dock ett rent byte, tjoho!) men det var inte så farligt inget som drog ner. Överlag jätte nöjd vi red ihop 66,66% vilket gav oss en fjärdeplacering och som jag sa i förra inlägget så hade jag en förtjänst för att jag är junior på en extra koeff så i laget blev det 70.00%. Tillsammans med Maria som vann Msv B och Karin som kom femma i samma klass som oss så vann vi också första omgången av div 1 Närke/dalarna/värmland vilket var jätte kul! 
 
Nu tänkte jag visa några bilder från dagen som min duktiga mamma har fotat, dom är verkligen jätte fina men tyvärr dog batteriet precis till prisutdelningen för laget men jag har film att visa vid ett annat tillfälle!
Vill säga stort tack till Pim för att du hjälpte mig under dagen du har varit en ängel och det var så kul att ha med dig!
Tack också till Anna återigen för att jag får chansen att rida och tävla din underbara häst. På vägen hem lämnade vi av Queen hemma hos sig och hon var så lycklig över att få komma ut i sommarhagen med sin kompis.
 
 

Två placeringar!

2015-05-16 @ 16:28:36 / Tävling
Lyckad dag idag i dylta, Queen och jag genomförde en fin ritt med några stora missar tyvärr men vi belönades med 66,66% vilket gav oss en individuell fjärdeplats. Som junior hade jag en yttligare koefficient på 1,05 som räknades in i laget och då hamna vi slutligen på 70,00% och tillsammans med Maria och Karin vann vi första omgången av div 1!! Så kul 
Godmorgon

2015-05-16 @ 09:03:30 / Queen P

Stålande solsken! Jag sitter just nu på en stol i solen och blickar ut över min lilla gård och Queen som går nybadad i rasthagen och betar gräs ovetande om vad som komma skall. Perfekt uppladdning inför en tävlingsdag tycker jag. Om en timme börjar jag knoppa och därefter lastar vi och åker! Håll tummarna för oss och laget idag så hörs vi efter min start.


Hästarnas aktivering

2015-05-15 @ 17:32:53 / Vardag
Hej på er! Jonna fick ta Rb idag eftersom dom ändå ska tävla nästa helg så stod jag på marken och skrek på henne ;) idag träna vi mot La P:1 med öppnor, slutor och enkla byten som dom gjorde jätte fint. Rb börjar hitta tillbaka mer och mer till gamla formen och det är tack vare Jonnas grymma jobb som hon lagt ner på honom när jag själv inte hade motivationen, så jag är väldigt tacksam för det!
 
Efter ridpasset så tog jag in Queen och gjorde iordningn henne och så tog vi en skrittur tillsammans med Jonna och Rb, medveten om att det kan vara vår sista ihop vilket kändes väldigt tråkigt då vi har jäkligt kul på våra uteritter. Vi skritta iallafall bort till stenbrottet och så fick hästarna plaska lite och så skrittade vi tillbaka hem igen, mysfaktor! Queen gick ner till magen sen sa jag stopp hehe.
 
Nu fortsätter förberedelserna och packningen inför helgen sen ska bara hästarna nattas å så tar jag kväll ihop med Micke!
 
tog några bilder på Rb och Jonna idag, men mitt batteri är helt åt skogen, den ladda ur på 5 minuter från fullt till tomt så jag blir helt galen!
 

Tidig morgon

2015-05-15 @ 06:51:00 / Vardag
Godmorgon! det var inte så länge sen, urk va trött jag är just nu men snart blir jag pigg när jag får komma ut till mina hästar i stallet och mötas av deras hungriga gnägg, inget gör en piggare än det eller vad säger ni?
 
Idag har jag mycket att stå i. Nu ska hästarna fodras och sen släppas ut och så ska jag göra stallet fint och iordning till kvällen. Sen ska jag se över packlistan för tävling samt all packning som ska tillbaka hem till Queen efter tävlingen, för vi åker inte hem imellan så alla hennes grejer får följa med till tävlingen och sen släpper vi av henne på vägen hem. Så det är mycket att komma ihåg men som tur är har jag listor på allt så inget glöms, även om det inte hade varit hela världen eftersom jag ska dit nästa vecka men.

Rb ska trimmas idag på banan och Queen ska få sig en mysig skrittur ute bara hon o jag, det blir jätte bra tror jag. Hon är nog säkert lite mör efter gårdagens pass och förtjänar mys och pyssel så ska vi nog vara fit for fight imorgon! 
 
Ser jätte mycket fram emot tävlingen och det vet jag att Queen gör också, hon vill säkert göra en repris på helgens framgångar hehe. Jag har som plan att lägga lite mer tid på framridningen den här gången för sist fick jag lite för lite till första klassen och då var hon överladdad, det vill jag inte händer på den här nivån när vi ska in och rida Msv C och dessutom representera laget, så jag kör på en 40 minuter lång framridning + framskrittning på det så hon hinner tagga ner, sen får vi bara gå in och göra vårat yttersta och ha riktigt riktigt kul! Men jag har en bra magkänsla inför starten iallafall så jag hoppas den har rätt.
 
 
Vacker bild jag fick på Queen i måndags, jag ska visa er resten när jag hunnit redigera dom!
 

Sen kväll

2015-05-15 @ 00:01:43 / Vardag
Jag satt av sista hästen idag 22.30, puh det blev lite senare änr jag trott. Var inte inne från stallet förrän 23.10 och då var det bara att slänga i sig mat och nu hamna jag här en kort stund innan jag ska go och sova för jag är helt slut.
 
Både Rb pch QP har gått dressyr idag och det gick så bra med båda två, kul för att det kan vara svårt att rida dom direkt efter varandra eftersom det är en ganska stor skillnad ridmässigt. 
Queen fick idag sig en riktigt genomkörare och jag med för jag red utan stigbyglar nästan hela passet och idag tog jag igenom allt i galoppen först innan jag börja jobba henne i traven, annars brukar jag ju dela upp det lite men nu körde jag på i galopp med lite tempoväxlingar, förvänd galopp, öppnor, slutor, enkla byten och inridningar. Allt funka bra förutom den sistnämnde för antingen blir hon för taggad och kör galoppökning, eller så vill hon byta galopp eller göra halt haha det är svårt det där så jag träna bara på att ligga och rulla på medellinjen utan att göra nånting för att hitta linjen och hitta en jämn takt. Till sist tog vi traven och det var ju inte så mycket att jobba på där bara skolorna som sitter fantastiskt bra så det är onödigt att nöta för mycket. Det enda som vi hade lite problem med idag var att hon var lite för låg i formen och svår att få upp, det funkar om jag gör övergångar till passage men det kan man ju inte sitta och göra inne på banan, men jag hittade ett knep som gav samma resultat.

Nu ska jag bara sätta igång med lite tvätt, har ganska mycket som måste tvättas upp till tävlingen och till andra tillfällen så jag tänkte slänga in en tvätt nu och hänga den imorgonbitti så har jag sparat några timmar. Tänkte också tvätta upp några av Queens grejer för det känns bäst så att lämna tillbaka grejerna i fint skick. Så all utrustning ska smörjas imorgon och inte bara tävlingsutrustningen, sen är det mycket som måste packas med som ska tillbaka hem till Queen igen. Tänk att hon varit här i 3 veckor, det har gått så otroligt fort! Kommer sakna att ha henne på gården ♥
 
Nej nu ska jag få lite sömn så jag orkar med allt imorgon. Vi hörs då!
 

Ärevarv

2015-05-14 @ 14:02:00 / Queen P
Nu kommer filmerna som jag utlovat från helgens ärevarv, det är inte mina snyggaste men lätt mina roligaste! Dock var det skit svårt att sitta i sadeln för täcket var så halt... 
Ni kan se hur taggad Queen blev, i andra prisutdelningen kunde hon inte ens stå still vid själva priscermonin, sen bar det av!
 
 
 

Torsdag

2015-05-14 @ 12:49:55 / Vardag
Hej på er, jag har precis vaknat från en lång sovmorgon. Följer just nu mina vänner på Dyltabruks lokala dressyrtävling, vi ska ju dit på lördag och rida div 1 och det ser jag väldigt mycket fram emot. Längtar dock inte tills efter tävlingen fördå ska vi köra hem Queen till sig, det ska bli jätte tråkigt för vi har haft en sån bra tid ihop och jag tycker om henne mer än någonsin! Men hon ska få ett par dagar ledigt tycker jag efter dessa intensiva 3 veckor, finaste tjejen.
 
Idag ska jag träna dressyr med Queen som ett sista genrep inför lördag, vi ska genomföra ett bra lösgörande pass och sen sista minutrarna tar jag upp henne i formen och kör igenom några skolor och enkla byten inför tävlingsstarten, dom satt ju jätte fint på senaste träningen men jag vill bara känna igenom dom lite.
På fredag står en mysig skrittur på schemat och sen ska vi nog vara redo för vår tävlingsstart! Startar kl 13.36, går ut som nr 1 i laget och sen är det en till i Msv C:2 och den sista rider Msv B:4 och eftersom jag är junior så har jag en extra förtjänst och jag kommer få en extra koeff på 1,05 (tror jag) vilket känns bra! Hoppas hoppas vi kan komma över våra tidigare resultat och slå 66%.
Jag kommer ha med mig min vän och hästskötare Pim så det ska bli jätte kul att få spendera dagen ihop med henne. Såg precis att hon placera sig i båda klasserna idag i Dylta, stort grattis! Grattis också till Elin och Ingrid som placera sig i samma klass, så roligt!
Nu blir man bara ännu mer taggad på tävling
 
 

Tar kväll

2015-05-13 @ 21:44:03 / Vardag
Hej hörni! Ni har inte hört ett ord från mig på hela dagen så jag tänkte kika in och bara säga att jag lever. Idag har jag och Jonna ridit ut ihop och konditionstränat Rb och Queen på galoppbanan, det var jätte härligt och trevligt som vanligt när man rider med Jonna. Rb såg dessuom jätte (!) fin ut, det bådar gott inför helgens provridningar, efter vi varit i mitt stall åkte vi vidare till Jonnas stall och så åkte vi till ridhuset med hennes unghäst och så fick jag testa rida den lite, det var kontrast mot det jag är van vid att rida men kul såklart att testa andra. 
Nu är jag själv hemma hos Micke medan han är på fest, förhoppningsvis trillar han in här genom dörren inom några timmar så jag tänkte bara bädda ner mig i sängen med några filmer och vänta på honom. 
Imorgon ska jag försöka uppdatera er bättre jag lovar men ikväll vill jag bara ta en kväll lite ledigt, hoppas det är okej så hörs vi imorgon!
 


 

Jag har gjort det igen!

2015-05-12 @ 23:48:12 / Queen P
Yes jag har gjort det igen - Jag har lyckats filma mig själv nä jag rider haha! Vad gör man inte för sina läsare ;) Så får det bli när man är själv hemma och rider. Så jag fångade några språng och sen tog minnet slut i telefonen men det känns som att det är bättre att visa än ingenting eller hur? 
 
Gjorde om övningen lite istället för att ha fyra hinder hade jag två st och två st bommar. Det var lagom svårt det med när jag skulle hoppa på volt, som jag såklart inte fångade på film, men att få henne sansad mellan och lyssna på mig, jätte bra träning för det är något vi behöver jobba på även i dressyren. 
 
Var kul att hoppa idag men jag känner mig väldigt ringrostig, känns som jag har världens fulaste sits över hindrerna och att jag inte alls hänger med eller ger den perfekta eftergiften men det är väl bara att träna på men när jag känner mig hundra säker i det grundläggande jobbet så kan vi börja hoppa högre vilket jag tror Queen vill!
Vem vet vi kanske tar oss ut på en pay and jump också? ;)
 

Sadlar om för stunden

2015-05-12 @ 16:43:07 / Queen P
Idag sadlar vi om Queen från dressyrsadel, kandar och vita lindor till senskydd, hoppsadel och hinder! Lite rolig gymnastikhoppning står på schemat och jag vet en häst som kommer älska det, även fast hon helst vill hoppa högt och snabbt så vet jag att hon blir glad för vilken typ av hoppning som helst även om hindrerna ligger på 50 cm för vem säger att man inte kan hoppa 50 cm över det? 

Idag hade jag tänkt använda mig av 4 hinder som står så som bilden visar. Då kan man varva med att hoppa på volt men också rakt fram och göra som en liten bana av det. 
 
 
Tanken bakom hoppningen idag är mest för att vi ska ha lite kul ihop, göra något som Queen älskar, bli lite varma och lösgjorda i kroppen och komma ifrån dressyren lite. Vill hålla henne positiv, hoppade ju förra tisdagen och det gick ju väldigt bra på tävlingen efter så vi kör på lite samma koncept och upplägg den här gången, för varför ändra ett upplägg som funkar så bra?

Priser

2015-05-12 @ 15:45:00 / Tävling
Askersunds ridklubb hade verkligen bra priser på deras tävling i helgen, imponerande! Vi vann: Två blombuketter, två segertäcken, två rosetter, två plaketter, två t-shirtar, ett paket ägg och det jag uppskatta mest två gratis behandlingar med laser! Nu ska jag äntligen unna min onda nacke lite omtanke sen får vi se om nån av hästarna behöver den andra.
Mamma fick båda buketterna av mig, äggen, ena täcket att ha till sin häst och en tshirt♥
 
Bilder från tävlingen

2015-05-12 @ 08:17:00 / Queen P
..och så kommer en laddning till med underbara bilder som Josse fotat på oss i lördags. Kan inte sluta titta på dom. Kommentera gärna vad ni tycker!
 
fotograf: JB Photo
 

Bilder från träningen

2015-05-11 @ 20:09:00 / Queen P
Är så himla nöjd med träningen och resultatet, känns verkligen som att vi är på rätt spår och att Msv B debuten inte är allt för långt borta. Det enda jag kan önska är att hon ska upp lite mer i formen, men idag var det ju som sagt bara träning och ingen tävlingsridning. 
 
På lördag åker Queen tillbaka hem igen etfter tre veckor hos mig, det kommer kännas tomt och tråkigt utan henne vi har fått så himla bra kontakt och hjälp i träningen. Men jag förstår verkligen att hennes ägare saknar henne och självklart ska hon få komma tillbaka till sina kompisar igen! Hoppas hoppas att hon får komma hit några veckor i sommar igen. Älskade Queen♥
 
 

Vilken super träning!

2015-05-11 @ 17:27:17 / Film
Idag skulle vi egentligen åkt på programridning på Yxta med div 1 laget men det krocka för mamma som skulle skjutsa min bror på fotbollsmatch så vi fick tyvärr tacka nej men istället kunde våran tränare Anna komma ut hem till oss och ha träning. Verkligen supersmidigt och bra timing!
 
Idag red jag Queen för första gången på kandar. Så 30 minuter innan Anna skulle komma hoppa jag upp och skritta ut en sväng, sista kvarten börja jag skrittjobba henne för att sedan fortsätta i trav och galopp, låg och rund i lösgörande syfte. Lagom tills när Anna kom så kände vi oss rätt varma i kroppen och vi kunde sätta igång träningen men först stämde vi av med hur allt hade gått sen sist och vad vi har för planer, berättade att vi långsiktigt siktade mot Msv B och behövde lite hjälp med bytena.

Vi började med att kika på traven, fick träna på att jobba in hennes bakben och få dom lite snabbare. Sen gick vi över och kikade på skolorna inför lördag, dom satt riktigt bra, förut hade Queen en tendens att lägga sig i balanstrav men det fanns inget spår av något sånt idag utan dom flyter på riktigt bra det jag måste tänka på är att jag böjer henne mer i bålen så hon inte blir för rak. Sen tog vi lite galopp, på volt och rakt spår där jag fick tempoväxla och aktivera henne mer. Red förvänd på volt och sen gjorde några enkla byten som också var sådär helt perfekta, hon var väldigt fin och lyhörd. Sen testade vi i galopp att samla upp med tagen bakdel några steg som förberdelser inför piruetter, tyckte hon svara riktigt bra med tanke på att det var första gången som jag gjorde det med henne. Sen så kom vi till bytena, allt detta jobb innan var som förberdelser inför bytesträningen. Vi gjorde ett par åt varsitt håll, från vänster till höger funkade jätte bra på första försöket, ett rent byte på hjälpen. Från höger till vänster så hoppa hon jämnfota med bakbenen och de blev orena men vi ändrade lite och testade tills vi tillslut fick ett rent och då gav vi oss med det. Till sist så tränade vi lite på passagen med Anna som gick bakom och fick igång bakbenen lite sen fick jag lägga ner och jogga av då var hon jätte fin och rörlig, kände verkligen att hon travade obegränsat genom hela kroppen och hon kändes verkligen loss och fin!
 
Jag är så nöjd med dagens träning och med all bra hjälp vi fick.
Här är en film från dagens träning:
 
 

Veckoplanering

2015-05-11 @ 10:13:00 / Planering
Queen: 
Måndag: Dressyrträning för Anna björkman hemma hos oss!
Tisdag:  Hoppa
Onsdag: Kondition
Torsdag: Dressyr
Fredag: Skritta
Lördag: Tävling i Dyltabruk MSV C:2
Söndag: Vila

RB:
Måndag: Skritta
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Visning för kunder
Fredag: Uteritt
Lördag: Vila
Söndag: Konditon
 

Fotograf Josefin Blomberg

2015-05-10 @ 20:23:33 / Queen P
Nu kommer helt fantastiska bilder som min vän Josse har fotat! Vill ni någon gång anlita en fotograf så rekommenderar jag verkligen henne, ingen jag känner tar så fina bilder som hon gör. 
Ni hittar hennes facebooksida här
 
Tänkte dela upp så det inte blir så mycket, visar några av mina favoritbilder nu och så får ni se resten vid ett annat tillfälle. 
Kommentera gärna vad ni tycker!
 

Rb och Jonna

2015-05-10 @ 19:38:00 / Vardag
Idag var Rb och Jonna på träning för Johan Ekenberg i kumla och det gick såå bra! Johan har aldrig sett Rb förut men kom med väldigt mycket beröm, sa t.ex. att han är väldigt trevlig, sammarbetsvillig och fin ponny. Kul att höra från en Grand Prix-domare! Men han hade helt rätt för så fort Jonna spänner bågen så blir han kanon snygg. Jag stod på marken och filma lite till försäljningsfilm, håller just nu på att arbeta med den men det tar så sjukt lång tid, hoppas jag blir klar med den i kväll för jag har 5 kunder som väntar på film... 

Tog några mysiga bilder efter träningen idag!


Bilder från gårdagen

2015-05-10 @ 17:05:25 / Queen P
Nu kommer ett gäng bilder sommin duktiga mamma fotat, från första framridningen och sista klassen. Sen kommer förhoppningsvis fina bilder som Josefin fotat!
 
 
 

Vilken dag!

2015-05-10 @ 13:11:30 / Queen P
Vill börja med att tacka Askersunds ridklubb för otroligt bra annordnade tävlingar, vilken succe det blev! Fin anläggning, trevliga och hjälpsamma funktionärer, bra utbud på cafeterian och otroligt god mat serverades, riktigt fina priser till alla placerade och en helt klart lyckad tävlingsdag!
 
Träffade många nya trevliga människor som man aldrig pratat med som kom fram och hälsade, berömde en och gratta för placeringarna. Det är alltid kul och uppskattas. Sen finns det ju dom som inte är lika trevliga, vi råkade faktiskt ut för samma sak som förra tävlingen, ett gäng som stod och snackade skit om mig och upptäcker att jag/min mamma går förbi och hör allting. Usch för sånt. Men såna människor är inte värda mer uppmärksamhet, för deras skitsnack säger mer om dom själva än det gör om mig. Det är komiskt att folk kan reta upp sig så och rent utav få utbrott för att jag rider dom klasser som jag vill, istället för att fokusera på det, omvandla den negativa energin till ren kämparglöd och ge allt istället. Nej det är bara patetiskt tycker jag! Tänk om alla människor var så på tävling då skulle ju ingen tillslut vilja tävla. Tacka vet jag trevliga medtävlande!
 
Hur som helst så tänkte jag berätta lite om gårdagens starter. Queen var riktigt riktigt laddad i båda starterna och det var svårt att få till det där mjuka, fina samspelet men jag gjorde så gott jag kan. På framridningen var hon fin och loss, jätte fin i galoppen och lite mer på i traven. 
 
LA:1: Fick en fin känsla genom hela starten av programmet, men hon var lite av och på svårt att hitta ett bra mellanläge där jag både hade henne framåt men samtidigt tillbaka. Det blev ett missförstånd i ena avbrottet från förvänd till trav, då vart det skritt och i kommande fattning så bockade hon, men det är inget som jag ser som något negativt att hon busar till det lite. Hon var glad och sprallig och det är bara att låta det rinna av sig. Överlag tyckte jag programmet var okej med plus för galoppen. 
Fick fina slutsiffror som ni kunde se och bra kritik, landade på 71% och vi gick ut först och höll första platsen genom alla starter!
 
LA:4: lärde mig programmet mellan mina klasser hehe, men när jag satt upp kände jag att det satt till 100% tur att jag har sån tävlingsvana nuförtiden. På framridningen var hon lika fin och laddad, hoppades på att hon skulle vara lite mer sansad men icke. Men det är bara kul och det gället att hålla tungan rätt i mun och rida igenom det. Gjorde många överstrykningar för att kolla så hon var medgörlig i sidorna och det tyckte jag absolut att hon var! Inne på banan sen så taggade hon till vid domaren, fick göra många voltet och övergångar mellan galopp, skritt, förvändgalopp för att få henne att lyssna på mig. Gjorde en fin inridining och början i trav kändes sådär toppen, fick en bra ingång i mellantraven och så efter mitten föll hon in i galopp, fan också! bara att bita ihop och ladda om till nästa. Skänkelvikningarna ligger lite dumt tycker jag och passar oss inte så hon ville gärna gå med baken före. Andra mellantraven satt! Sen flöt allt på hur bra som helst, vi gjorde den bästa galoppökningen nånsin och jag bara skrattade på ryggen. Jätte nöjd när jag hälsat, klappade om henne och skritta ur från banan. Så nöjd! 70% fick vi och vann den klassen också.
 
Så nu har jag fått ett kvitto på att vi faktiskt kan och det kändes bra att äntligen få den där 8an på sitsen. Jag har lite bättre självförtroende nu och jag känner mig mer självsäker inne på banan med Queen, och det var ju det som var hela poängen med den här dagen!
Är jätte tacksam för att jag får rida och träna denna fantastiska häst som Anna Ekman äger!♥
kommer mer bilder senare!
 

70,67% och vinst!

2015-05-10 @ 00:28:32 / Vardag
Två vinster fick följa med hem idag!

En otroligt rolig dag ihop med trevliga människor, bra väder och fin ridkänsla Queen har varit såååå pigg speciellt på ärevarvet hon verkligen laddade och det var kul att se henne så glad! 
Jag har turen att få otroligt fina bilder från min vän Josefin som fotade under hela dagen, samt bilder som mamma fotade och film som jag ska visa er imorgon ihop med lite text. Men först ska jag ta en god natts sömn och en lång sovmorgon. Micke kom precis med mat från McDonalds, så perfekt just nu! 

Godnatt 
71.59% och vinst!

2015-05-09 @ 15:35:27 / Tävling
En övertaggad Queen inne på banan idag i första ritten, men vi lyckades landa på 71% vilket jag är helt nöjd med. Är glad för min 8a jag fick i protokollet på sitsen efter många månaders hårdträning! 

Nu laddar vi om till nästa klass hoppas att den är med kontrollerad ;)
Jätte fina priser här i Askersund och bra väder, finns inget att klaga på! 
Längtar tills jag får sitta upp i sadeln igen nästa start är 18.12
Förberedelser

2015-05-08 @ 18:51:25 / Queen P
Nu är jag på väg hem ifrån begravningen, det har varit en jätte jätte tuff dag med mycket känslor och tårar. Det var min första begravning och den var så fin verkligen. 
Nu har vi fått ett avsked och älskade gammelmormor är förenad i samma grav som sin man som väntat på henne i 25 år. <3

När jag kommer hem ska jag ut och bara mysa med Queen under en skrittur, riktigt fint solväder ute så jag ska bara njuta och vara tacksam för det jag har. Sen ska hon bli ompysslad och nattad.

Rb reds av Jonna idag och hon meddelar att det gått jätte bra! Fick snaps under dagen så jag höll koll ;) 

Nästan allt är klart till imorgon. Grejerna är putsade och packade redo för avfärd. Det enda som ska göras imorgon innan avfärd är att spåna upp transporten samt förbereda maten. En vattendunk ska fyllas, en hink med lite betfor och mycket vatten, en med vanligt kraft, höpåsar och mat/vattenskålar ska tas med så ska vi nog klara oss hela dagen! 
Sen ska jag också avgöra om Queen behöver badas innan avfärd men det tar vi då. Rullar inte hemifrån förrän kl 12 och det tar 15 minuter till tävlingsplatsen, det känns väldigt lyxigt!Bra känsla inför helgen

2015-05-08 @ 10:38:50 / Queen P
Queen fick sig också en genomkörare igår. Klockan hade redan hunnit bli kväll när jag satt upp men det stoppar inte mig. Jag tycker ju precis som det är viktigt att variera träningen så är det lika viktigt att variera träningen under olika tider på dagen och i alla väder för man vet aldrig ifall hur förutsättningarna kan vara på tävling och då måste hästarna kunna prestera därefter. Så nästa vecka får det bli en tidig morgonträning med Queen! 

Började med skrittjobbet, har ett bra upplägg som jag följer efter jag tagit tyglarna så böjer jag igenom henne för att sedan flytta för skänken mellan kvartslinjen och spåret. Några skolor och så till sist bakdelsvändningar. Sen börja jag travjobba och här jobbade jag med att få henne genomsläpplig, alltså att jag gör en överstyrkning och så ska hon va kvar i formen alternativt söka sig mer neråt. Det var svårt att få till det, jag har ganska svårt själv att släppa på stödet så det är nyttigt för mig med. Märkte dock att det var enklare i ena varvet än de andra så då hade jag det i bakhuvudet genom hela passet och som mål att få ett lika resultat när jag joggade av. I galoppen varvade jag mellan rättvänd och förvändgalopp och öppna och förvänd öppna, funkar jätte bra i lösgörande syfte för oss.

Åter till traven igen där jag red några skänkelvikningar. Är jätte noga med att jag visar att jag rider rakt fram mot domaren några meter innan jag börjar flytta, det är svårare men det ser bättre och mer välplanerat ut än att de bara flyter iväg. Igår var skänkelvikningarna riktigt bra. 

Gick över i galopp igen och tog igenom tiometersvolterna och förvända galoppen som de ligger i LA:1an, men la liksom tre volter på en långsida istället för bara en. Och det är verkligen jätte svårt att få till det bra, går det för snabbt så sladdar vi bara runt och det blir osammanhängande medan om jag samlar upp känns det energilöst, samlar jag upp ännu mer så blir det ju samlad galopp när det ska vara arbetsgalopp. Jätte svårt de där att hitta ett mellanläge. Samma här så var det enklare i ena varvet  jag fick jobba lite extra med det andra men tillslöt lyckades jag hitta en bra känsla. Jag måste tänka lite mer fram med överblivet för då inverkar jag mycket bättre. Testade också galopplinjen i LA:4an som inte var några problem.

Avslutade med travjobb på tiometersvolter som vi haft väldigt svårt för, svårt att få dom runda utan att hon går över i sluta eller passage. Men jag hitta ett bra flyt efter ett par stycken volter. Däremellan låg hon väldigt mycket på, Queen var otroligt pigg idag och jag fick verkligen kämpa för att få tillbaka henne men samtidigt behålla energin, jag måste tänka samma i traven som i galoppen att jag är liite framåtlutad och mjuk istället för att jag sitter tungt och samlar henne bakåt för då blir hon starkare och svårare. Jag skulle vilja rida med mer halvhalter men det är också svårt för då kommer taktmissarna och passagen. 
La ner henne i formen och joggade av, hon fick mycket beröm för hon skött sig så bra.

Är så glad över att ha Queen hemma, vi får möjlighet att lära känna varandra bättre och riktigt bra träningshjälp ihop! 
Rbs pass igår

2015-05-08 @ 09:08:00 / Vardag
Förlåt för dålig återkoppling igår men dagen gick verkligen i ett! Det viktigaste var att mitt rum blev städat och sen hade hela eftermiddagen gått så då var det bara ut och rida mina två stjärnor. Tänkte att jag skulle berätta om passen i två inlägg och jag börjar med Rb. 

Började skrittjobba honom på volt och genom att flytta för skänken, tyckte redan här att han kändes fin och med mig så jag började trava och bara fokuserade på att ha honom låg i formen. Rb är så otroligt lätt i munnen nästan lite för lätt så det känns spm att det blir tomt i handen så jag letade efter ett tydligare stöd redan från början. Gick över i galopp och han var lika fin här, red på framåt och lät han sträcka ut i en låg form. Gick över till en mer kontrollerad galopp och så gjorde jag galopp-skrittövergångar där jag ibland byter och fattar förvänd bara för att han inte ska tro att han kan själv. Men han gör den förvända galoppen lika lätt som rättvänd så det är skönt! 
I traven gjorde jag några öppnor och över till slutor på långsidorna, han är väldigt lätt och medgörlig. Rb känns faktiskt på topp! 

Under tiden jag red så hoppade Lovisa samtidigt på banan så det slutade med att Rb och jag också tog några språng, han överraskade mig faktiskt med en riktigt fin bjudning och fina språng över hinderna. Jag har ju aldrig riktigt gett honom chansen till att utvecklas inom hoppningen men han har talang ifall framtida köpare är intresserade av det också! 


Sätter igång torsdagen

2015-05-07 @ 14:14:07 / Vardag
Hej på er! jag är fortfarande hemma från skolan, lite krasslig men jag mår bättre idag än förut så det börjar äntligen vända. Har tagit en lugn morgon och förmiddag, fått i mig lite mat och sett till att hästarna fått i sig mat. Mina gick utan täcke i förmiddags men så såg jag några oroväckande moln så nu fick de på sig täcken och så fick alla komma ut i sommarhagarna några timmar. Vi har börjat vänja in dom kortare stunder om dagen så nu går dom mellan 14-16 ungefär och så är två mål hö borträknade på det så snart kan de gå på gräs på heltid och det tror jag uppskattas.
 
Tänkte sätta igång och göra lite nytta, ska hoppa in i duschen och fräscha till mig sen dra på musik på högsta volym och få mitt rum skinande rent, har skjutit på det hela veckan men nu finns det inga ursäkter längre. 
Igår satte jag igång och börja tvätta hästgrejerna typ 5 fulla maskiner med bara vit tvätt så nu ska 16 vita benlindor som burrat ihop sig redas ut och rullas ihop i rätt par, det är inte det lättaste. Schabraken ska vikas och läggas på rätt plats och så ska jag se över så all tävlingsutrutsning är på sin plats.
 
Båda hästarna ska dressyras ikväll vilket jag ser fram emot det är som en liten morot till mig att tänka på när jag städar! Är jag smart så rider jag Rb först, det är enklast för att sedan hoppa upp på Queen. Med Rb jobbar jag mycket med att få tillbaka honom på bakbenen och kunna sätta perfekta övergångar från galopp-skritt och galopp-halt. Igår red jag och då var han perfekt mellan hand och skänkel, riktigt elektrisk och han gjorde otroligt bra travökningar så idag jobbar vi lite mer på samlingen. Det är dock lite tråkigt att träna honom för det känns som att jobbet jag gör är förgäves för att han snart ändå ska lämnas vidare...
Queen ska få sig en sista genomkörare innan lördag jag ska träna på tiometersvolter och överstrykningar (!!!) i den där konstiga krumeluren i LA:4an har ännu inte fattat grejen hur fan det ska gå till.. Men överlag mycket jobb med takt och avspändhet så ska det nog gå vägen. 
 
Sen ska det börjas förberedas till tävlingen på lördag, allt ska smörjas och packas ner så det bara är att packa in i transporten. För imorgon vet jag inte om jag har tid med det för vi ska på begravning på dagen sen ska Queen ridas och sen är det förmodligen redan kväll. Det är egentligen inte bråttom för vi åker inte förrän kl 12 på lördag så jag skulle hinna då med men samtidigt vill jag inte stå där lördagmorgon och inse att något inte är på sin plats eller så. Förberedelser håller mig lugn!
 
Ser jätte mycket fram emot helgens tävlingar men det kommer bli en lång dag då jag har cirka 5 timmar mellan mina klasser så jag får ladda upp med vatten, hö och kraftfoder till Queen och lite fikapengar att bjuda mamma som ställer upp för oss!
 
 
 

Gårdagens hoppning

2015-05-06 @ 11:26:04 / Queen P
Tänkte chocka er lite och berätta att jag hoppade igår! Det var Queen som fick lotsa runt mig på banan och jag fick bara hålla i mig hehe.
 
Började med 20 minuters framskrittning ute eftersom hon vilat dagen innan så kändes det inte schysst att gå direkt in på banan och börja jobba så jag gick ut på galoppbanan och så fick hon trava och galoppera där och sträcka ut sig. När vi kändes oss varma i kläderna red vi upp till paddocken och började hoppa lite. Vi avslutade med att hoppa över ett hinder på 90 cm och det kändes bara sådär lekande lätt. Så himla roligt tycker jag att det var och Queen lika så, hon hoppar verkligen i alla lägen och hon gör det med öronen spikrakt framåt!
 
Tack vare att jag är dressyrryttare så är jag så himla noggrann med vägarna, att rida ut i hörnen och komma mitt över hindrerna. Lika så att byta galopp imellan och att göra halvhalter och få henne på bakbenen. Inge slarv hos mig inte! Queen är så himla fin och lyhörd också jag behöver bara tänka så gör hon därefter. 
 
Jag tror jag hade tyckt det varit kul att komma ut på en pay and jump nångång eller typ en stilhoppning för där hade jag mer känt mig hemma tror jag ;)
 
 

Viktiga grundstenar

2015-05-05 @ 17:15:00 / Queen P
Nu har Queen fått gå två dagar med dressyr på en högre nivå som vi strävar efter och det har varit jätte nyttigt. Jag tar med det till nästa vecka när det är div 1 som gäller. Men denna vecka varvar vi ner lite, lägger ner oss i formen ett snäpp och fokuserar på takt, takt, takt, samspel och finkänslighet för det är där det brister och just av den anledningen har jag valt att rida en LA:1 och LA:4 nu till helgen för sitter inte dom grundstenarna då kan man inte begära att skolor, ökningar, samlingar och byten ska sitta. För sen efter tävlingen trappar vi upp igen och förhoppningsvis fått lite mer kött på benen, kanske en självförtroendeboost som kan behövas till div 1 och det hårda motståndet!
 
 

försöker vila mig

2015-05-05 @ 11:13:43 / Vardag
Jag är hemma och vilar upp mig, i fredags blev jag ju som sagt sjuk och det blev inte mycket vila av i helgen utan jag körde på med två intensiva träningsdagar. Fick ta smällen när jag kom hem och låg helt utslagen hela gårdagen, orkade inte ens ta mig upp ur sängen, hästtjej som man är så grät jag tillochmed en skvätt för jag saknade mina hästar som jag inte sett på hela dagen haha.. Men det gick nog ingen nöd på dom, båda fick en välförtjänt vilodag som var väldigt passande för mig.
 
Idag mår jag bättre och jag tänkte precis sätta igång dagen, äta lite mat och samla krafter för att gå ut och rida. Jag känner mig ju så dum mot Rb, känns som jag har svikit honom genom att lagt ut han på annons usch jag blir så ledsen bara av att tänka på det.. Han och jag ska ut på en riktigt mysig uteritt tillsammans medan Queen ska få värma upp ute och sen få hoppa lite det tror jag hon kommer uppskatta. 
 
Annars så har jag riktigt riktigt mycket att ta tag i känns det som, typ all packning ifrån tävlingen och Markebäck ligger och väntar på mig för att jag skjutit på det eftersom jag mått så dåligt. Mitt rum och hela min övervåning behövs städas. Har mängder med tvätt som måste tvättas upp både mina grejer och hästarnas grejer. Det känns som att det är så mycket så jag vet inte i vilken ände jag ska börja vilket gör att jag bara skjuter på det. Jag måste träffa min pojkvän också för han har jag inte sett på över 1,5 vecka. Sen har de krånglat till sig med träningar och skjuts hit och dit och jag får inte till någon träning med någon för tränaren har inte tid osvosv och allt känns bara kaos. Och toppat på det har vi flera intresserade av rb som hör av sig och vill se film, vill boka provridning och jag måste se till att hinna få in det också. Gud va mycket det är nu jag känner att jag bara vill bädda ner mig i sängen och ta det en annan dag när jag har hälsan på min sida men det går inte!
 
 

Rb är tillsalu

2015-05-04 @ 18:41:00 / Vardag
Nu har vi lagt ut annons på vår finaste ägodel. Det sägs att man inte kan köpa lycka men köper man Rb då köper man sig lycklig. Känns såklart väldigt väldigt tråkigt, jag har ju haft han i fem år, utbildat honom och sett utveckligen han gjort. Men nu är det dags att någon annan tar vid där vi avslutade. 
 
Dela gärna annonsen och tipsa era vänner, det är väldigt viktigt för oss att han hamnar hos rätt familj!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=889231

Kommentera det bästa minnet ni har av oss så kanske jag kan bli lite gladare...


Träningsfilm från dag nr 2

2015-05-04 @ 16:37:30 / Film
 

Tävlingsvecka

2015-05-04 @ 15:17:10 / Vardag
Queen:
 
Måndag: Vila
Tisdag: Hoppa
Onsdag: Kondition
Torsdag: Dressyr
Fredag: Skritta
Lördag: Tävling
Söndag: Uteritt
 
RB:
 
Måndag:  Uteritt
Tisdag:  Kondition 
Onsdag:  Dressyr
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt med Jonna
Lördag: Jogga med Jonna 
Söndag: Träning för Johan Ekenberg med Jonna Rb 2 Maj

2015-05-03 @ 20:42:00 / Tävling
Tänkte berätta lite och visa bilder från tävlingen i lördags, ni vet ju redan att det gick bra för dom Rb och Jonna. Framridningen var helt blöt så de fick rida fram i ett tältridhus och Rb anpassar sig ju efter allt så det gick bra. Men han blev finast inne på tävlingsbanan och de gjorde sin finaste galopp någonsin, ganska bra tidpunkt att få till de va? ;) Resultatet landade som sagt på 72% vilket gjorde att laget som låg på 5e plats innan Jonna red gick om och la sig på 1a plats med cirka 10% marginal, Jonna och Rb vann sin klass och så vann de andra omgången i Agria pony trophy. Så det blev alltså tre prisutdelningar och tre (sex) ärevarv för Rb, han var nog lite fundersam men samtidigt såg man att han förstod att han var bäst av alla!
 
Fina fina Rb♥
 
 
Den blåa rosetten är ifrån förra gångens Agria pony trophy kval där dom kom 2:a men arrangörerna glömde rosetten då.

Träningshelgen

2015-05-03 @ 18:18:26 / Queen P
Nu är vi hemma efter en lärorik träningshelg på Markebäck med underbara Queen. Hon har skött sig strålande hela helgen både i hanteringen och under ryttare. Vi har fått med oss många bra tips och minnen tillsammans efter vårat första lilla läger ihop.
Tänkte att jag skulle dela med mig utav de två passen.
 
Lördag: Red fram 30 minuter innan träningen varav 10 min var framskrittning på lång tygel sen började jag skrittjobba henne med lite sidvärts, skolor och bakdelsvändningar. Gick över i trav och kände att hon bjöd riktigt bra framåt, fick nästan hålla tillbaka henne lite för att det inte skulle bli för springit sådär i början. Gjorde några övergångar till skritt och sen flyttade jag för skänkeln för att lugna ner henne lite. Gick över i galopp och red långsidorna under ökning, gick över i förvänd där jag lekte lite med tempot. Avslutade galoppjobbet med några öppnor och slutor sen fick hon skrittpaus och vi fick presentera oss för tränaren Lollo.
Berättade hur gammal jag och Queen är och att jag ganska nyligen gått från ponny till storhäst, vi har ridit ihop sen januari och att vi hunnit rida tre Msv C på 64, 66 och 66%. Sa även att ett långsiktigt mål är att rida Msv B men att vi kört fast oss lite på bytena då de gärna kommer med en bakutspark. 

Så vi började då träningen med att kika på galoppen, först på volt där vi förberede med enkla byten jag var tvungen att va på henne så hon satte sig på rumpan i fattningen och i avsaktningen. Sen gick vi över och tog ett byte från vänster till höger på en kort diagonal, så sant som jag har sagt det gjorde hon det på hjälp men med en stor bakutspark, jag red vidare ut till spåret och så tog jag skritt och ny galopp. Sen gjorde vi samma sak från höger till vänster på korta diagonalen och då bytte hon på hjälp och utan en spark och då sa Lollo att det där var väl inga problem, att vi kommer fixa det med lite träning och lite styrka men att vi inte ska sitta och nöta det utan mer ta det lite försiktigt och leka lite. Skön bekräftelse! 
 
Vi jobbade vidare med traven där vi började med öppna på långsidorna, här rättade hon mig och sa att jag skulle tänka framåt med magen, annars vrider jag gärna den i färdriktning som hästen bog, det är så jag har lärt mig men det var så mycket enklare när magen tänkte framåt på spåret! Sen nosade vi också på en öppna över till en diagonal sluta vilket gick bra för att vara första gången. Hon sa också det att med mer träning så kommer jag kunna begära mer formning i sidan men att vi var på god väg! Efter det var passet slut.

 
Söndag: Började med exakt samma framridning som gårdagen, det är oftast så jag gör när jag rider henne för jag har testat mig fram och insett att det funkar bra för oss!
När träningen börja så börja vi kolla på traven lite grann, Lollo märkte vårat lilla problem att Queen i ökningarna sträcker ut vänster ben längre än höger ben vilket gör att det ser ut som taktmissar eller nästan att hon markerar, men det är ju för att hon är lite ojämn i sidorna och att jag slarvar lite med rakriktningen i ökningarna, så det var skönt att höra att hon var på mig med att ha henne rak för då blev dom mycket bättre. Vänster sidan är ju lite tuffare för henne så vi jobbade med att få in den bogen genom att göra några skänkelvikningar undan vänster från spåret till kvartslinjen och då att hon skulle leda med bogen och inte gå före med bakdelen, svårt att få till de där! Vi gjorde samma sak åt andra hållet men där behövdes det inte lika mycket traggling. Så vi gick över i galopp och red några enkla byten precis som gårdagen och så red vi mycket i förvänd galopp. Vi gjorde byte på diagonalen som blev väldigt mycket i luften så då gick vi in och rättade till dom på volt där hon verkligen fick vänta på mig, för Queen är lite sån har man bytt en gång så tror hon att hon vet bäst och då vill hon göra det lite när hon känner för det och det är såklart fel. Så gjorde vi samma sak åt andra håller. 
 
Vi avslutade med travjobb där vi försökte hitta en växel mellan trav och passage, Queen har ju väldigt lätt för passage nästan för lätt så det kan bli till en nackdel, hon lägger sig gärna där när hon tycker något är jobbigt som ett litet försvar. Hon är ju dock väldigt snygg när hon gör det så vi letade efter ett litet mellanting där hon går på bakbenen som i passage med det fina knälyftet fast i trav. Svårt med bra träning! 
Därefter la jag ner henne och joggade av henne för dagen. 
Innan hemfärd fick hon en dusch i spolspiltan, de har hon förtjänat efter den här helgen!
 
 
Tyvärr blev det inte så mycket mer bilder än såhär för kameran ladda ur men mamma filmade oss som ni kan få se om ni vill?

Godnatt från oss

2015-05-02 @ 21:22:17 / Queen P
Promenerad, nattad och klar. Älskade Queen har skött sig så bra och hon tar allt med ro här. Så kul att ha med henne för hon är så lätt och okomplicerad! Nu laddar vi inför en ny träningsdag imorgon.

Första ridpasset avklarat

2015-05-02 @ 19:03:10 / Queen P
Då var första ridpasset här på Markebäck för Lollo Åman avklarat och oj vad bra det gick! Jag joggade igång henne som vanligt innan lektionen och så satte jag lite tryck precis innan vi börja. Vi testade att byta åt båda hållen och Lollo guidade oss igenom dom men vi valde att inte nöta utan ge oss efter två byten. Sen tog vi igenom traven med lite skolor på långsidan och diagonalen. Fick bra tips och tyckte de gick bättre än tidigare! 

Lollo tyckte att vi såg väldigt fina ut och att jag red mjukt, kul att höra! Kändes att sitsen var bra idag kul att få det bekräftat också.
Mål för Maj

2015-05-02 @ 16:22:03 / Queen P
Mål med Queen:

Befästa bytena och få dom rena
Uppnå fullkomlig stillhet i sadeln med små osynliga hjälper
Börja träna mot Msv B

Inplanerade tävlingar:
9/5 -Askersunds ridklubb 
16/5 - Dyltabruk, div 1 första omgången 


72,59%

2015-05-02 @ 13:44:22 / Tävling
Vinst idag för Jonna och Rb på 72,59%, vinst med laget och vinst i Agria kvalet! 


Nu är vi på gång

2015-05-02 @ 09:27:28 / Vardag
Rb är klädd från topp till tå i back on track-utrustning!

Tävlingsmorgon

2015-05-02 @ 08:01:10 / Vardag
Godmorgon. Idag mår jag tyvärr inte bättre, är fortfarande dunderförkyld men jag har lyckats bota lite smärta med tabletter. Lär få gå på det hela helgen sen får jag vila mig nästa vecka.

Sitter just nu i sadelkammaren och fördriver tiden, jag tror faktiskt att jag är klar med allt nu. Väntar på att klockan ska slå halv nio så ska jag börja göra iordning rb för tävling. Idag rider alltså Jonna och Rb i Gyttorp med div 3, kommer nu ihåg hur nervös jag var sist? Nu känner jag faktiskt inte av någon nervositet alls! Men det kommer säkert förändras haha... 

Direkt efter tävlingen när vi kommit hem så åker mamma och jag vidare till Markebäck med Queen i släpet! Det ska bli jätte kul! 
Kommer försöka uppdatera er under helgen med inlägg och lite bilder.


Snygg-rb igår! 

Dålig tajming

2015-05-01 @ 23:10:12 / Vardag
Förlåt för dålig uppdatering idag men jag har haft en hektisk dag. ikväll sa min kropp ifrån på skarpen och jag har sen kl 8 legat utslagen med både feber, hosta och halsont. Väldigt dålig tajming till tävling och träningsläger... Men nu ska jag vila mig och hoppas på nya krafter imorgon.

Godnatt 

Utvärdering April

2015-05-01 @ 12:22:18 / Vardag
Målen med Rb såg ut såhär:
 
  • Komma tillbaka till tävlingskondition, finslipa formen
Rb är tillbaka i tävlingsform men det är mycket tack vare Jonna, ett samarbete som jag inte visste om när inlägget skrevs. 
  • Plocka bort skänklarna helt och ta till dom när dom behvös
Har inte ridit han så mycket men de få gångerna jag gjort tycker jag att detta har funkat skitbra!
  • Börja jobba mot rörelser ur LA P:1
Han kan allt som rinnande vatten både med mig och med Jonna på ryggen!
 
 
Målen med Queen såg ut såhär:

  • Befästa bytena, kunna göra rena byten
Bytena funkade bra ett tag men nu har de blivit sämre igen, jag tar med mig målet till nästa månad och hoppas kunna få bra hjälp från tränare.
  • Uppnå fullkomlig stillhet i sadeln med små osynliga hjälper (långsiktigt mål)
Tycker faktiskt min sits är bättre och på senaste bildinlägget fick jag mycket god kritik just för att min sits blivit bättre. Blir så glad för jag har slitit hårt med den. Vi får se om poängen på sitsen går uppåt på nästa tävling. Men jag har inte fullkomlig stillhet och osynliga hjälper än så det ska vi jobba vidare med!
  • Variera träningen bättre med longering, uteritt, klättring, kondition och hoppning.
Det har jag gjort och det funkar jätte bra tycker jag!! Queen är nöjd och glad och då är jag nöjd och glad.