Det här var bra för oss!

2013-03-27 @ 21:25:00 / Träning
Har smått kommit igång med träningen igen, känner större lust och motivation men det är ännu inte hundra procentigt. Men idag gav jag mig på ett dressyrpass och det gick faktiskt... bra! Kände att han fick en ärlig chans att visa mig idag.
 
Vi skrittjobbade först jätte mycket och jag gjorde han först lyhörd i skritten, måste alltid kolla av det innan varje ridpass det är A och O. När jag värmer i skritt börjar jag alltid med tempoväxlingar, långa och korta steg sen kollar jag alltid av dagsformen, jag förböjer halsen åt båda hållen flera gånger så han är loss sen går jag på och gör halter och då vill jag ha en kvick reaktion framåt sen. Gör även framdelsvändningar på en liten fyrkant.
 
Vi forsätter i trav, då jag även kollar av reaktionen bryter av till skritt, skrittar tre fyra steg sen igång till trav igen. Ibland i skritten lägger jag in halt - rygga och sen igång i trav, varierar lite och lurar honom så han inte är förberedd på vad som kommer. Allt detta under lättridning. Efter sisådär tio minuter sitter jag ner i sadeln(kan tillägga att jag då tränar resten av passet utan stigbyglar - mycket bra!) och då tränar vi skänkelvikningar, åt båda hållen på hörnlinjerna. När jag känner att han håller på att falla ur rakriktar jag några steg sen fortsätter jag sidvärtsrörelsen. 
Även här tempoväxlingar från samlad till ökad trav.

I galoppen tränar vi mycket på att sätta tillbaka för det har han svårt med, jag tränar fattning från halt, skritt och trav varierar från gång till gång. Mycket fattningar och mycket beröm när han gör bra! Han skötte sig fint. Vid ett tillfälle så sura han ihop vid en fattning då fick jag lägga till sporren och tillrättavisa då flög han upp i luften och gjorde en bock men jag satt minsann kvar. Efter det gjorde han kanonfina fattningar igen. 
Vi red några förvända galopper på volt vilket är mycket jobbigt men mycket bra! Efter det fick han 10 minuter break , märker när han tappar fokus och får mjölksyra då blir han lite sisådär så då är det lika bra att ge han en paus och så kommer vi tillbaka hårdare än någonsin! han fick två pauser där imellan tränade vi dessa saker här åvan. Mycket nyttigt.

Nu tränar vi som sagt grejer från LA:n, men vi är inte där än. Måste ut och tävla, hitta rutin, se sig omkring innan vi kan börja klättra i klasserna. Ska även berätta för er att vi är med i Div 3 iår för Örebro Ryttarteam men rider endast sista omgång (LB:1) för laget, men kommer såklart vara med och heja!

Vi behövde verkligen en bra träning och imorgon ska vi åka till Viby ridhus och rida för Erika Krönerth. Har tränat för henne vid ett tillfälle innan för nästan precis ett år sedan,  och jag minns att jag var mycket nöjd med den träningen. Så nu behöver vi god respons och ännu ett bra pass för att kunna komma tillbaka helt!
bilder från förra gången 
 
 
Igår red jag barbacka på ridbanan, lite basic skritt trav och galopp och lösgörande. Är förvånad över min balans jag har, den är riktigt bra, satt kvar trots bakutsparkar och hopp i luften! Busponnyn.
Vi  passade även på att sola lite, väldigt mysigt.

repost; skillnad?

2013-03-25 @ 09:54:00 / Bildinlägg
Det är två år mellan dessa två bilder
 
 
den första bilden är tagen på provridningen den 10/9 2010
den andra bilden är tagen på tävling den 9/9 2012
 
känner att jag faktiskt måste förklara min sits på andra bilden för den ser inge rolig ut alls, men som ni kanske ser så är det i en ökning, drev först på som vanligt men då sura han ihop och kicka mot skänkeln då var jag tvungen att använda sporren för att tillrättavisa och få en någelunda ökning, och det tycker jag att vi lyckades med. Kan också nämna att första bilden är också en ökning, fast då för två år sedan;)

Tack!

2013-03-24 @ 21:49:00 / Vardag
 
Stort tack till ni bloggläsare som gjort er besvär att sicka in så fina kommentarer, tack för er tro och erat stöd! Även tack till er som skrivt på facebook, mejlen, sms, instagram och ni som pratat med mig i verkliga livet. 
 
 

hur får man tillbaka motivationen?

2013-03-23 @ 23:26:38 / Vardag
 

Myskväll

2013-03-20 @ 18:10:44 /

Ingen uppdatering ikväll min pojkvän kommer hem till mig och vi ska ha lite myskväll tillsammans! Vi hörs en annan gång


Mentalträning

2013-03-18 @ 18:16:30 /

Är påväg till Örebro och idrottens hus och ska va med på mentalträning för Susanne Egemar tillsammans med TUR-teamet, passande nog är det mentalträning med inriktning tävling vilket jag tror är nyttigt då jag fortfarande är ganska knäckt efter tävlingen i lördags... Försöker ta nya tag men jag känner ingen motivation alls, vill tacka för alla fina kommentarer jag fått der glädjer mig!


Jag är en perfektionist

2013-03-16 @ 20:22:18 / Tävling
Idag gjorde vi vårat sämsta tävlingsresultat någonsin! Under hela programmets gång ville jag bara avbryta och åka hem fortfort. Men jag kämpade på med en ponny som inte var med alls. 

Ska väl inte påstå att min ponny är svårare än någon annans men jag som känner han så bra kan berätta för er att han är mycket speciell. och idag var helt enkelt inte våran dag.. 

Det första jag tänker på är, vad ska alla säga? vad är det alla säger bakom min rygg? vad ska bloggläsarna tycka? vad ska folk säga när dom ser vårat resultat? Kommer dom tycka att vi är sämst? Att jag inte kan rida min ponny eller att vi aldrig kommer komma någonstans?

Och vad ska jag säga till mitt försvar? Vill inte försvara oss, behöver inte försvara oss. 
Vill inte sitta här och skriva massa skit för att det berodde på det och det och det. Kunniga människor förstår utan en massa förklarningar. Men samtididgt känner jag en press, pressen från bloggen och prestationsångesten jag har att vara "bäst" eller att vara någon som nån kan se upp till.  Jag vill att allt ska vara perfekt och det var det inte, långt ifrån. 

Detta har verkligen sänkt mig och jag skäms över att berätta att jag inte känner nån lust till att ta nya tag. Sötaste ponnyn!!

2013-03-12 @ 19:01:19 /

Nu ska vi ut och trimma lite på kvällskvisten!


Min dag idag!

2013-03-10 @ 09:28:40 /

Grattis till lilla mig :D


Gårdagen

2013-03-09 @ 11:49:00 /

Hej, jag och Felicia red ut igår i vårsolen, riktigt fint ute var det så vi tog en mysig skrittur. Rb som vilat tre dagar nu pga bakbenet var förvånansvärt lugn och fin. Lindade med tjocka paddar och tog de som sagt lugnt idag så allt gick bra!
Nu blir det träna stenhårt nästa vecka sen tävling på lördag!
Sen på kvällen va jag på fest i Hallsberg och imorgon fyller jag 16 år!


Ett problem

2013-03-05 @ 16:50:50 /

Hej! Sitter nu på bussen till Hallsberg och ska hem till min pojkvän, så det blir antagligen ingen mer uppdatering ikväll.

Men nu är det såhär att jag har ett problem, min ponny tappar sjukt mycket man på ett och samma ställe så nu börjar det bli väldigt tunt där, ser förjävligt ut och jag börjar oroa mig för hur det ska gå och knoppa!? Nån som har likadant på sin häst? Vad skulle ni gjort i min position?


Idéerna är slut

2013-03-03 @ 21:20:00 / Vardag
 
 
vet inte riktigt vad jag ska uppdatera om... ni får mer än gärna komma med förslag fixar jag det!

Vårkänslor!

2013-03-03 @ 20:30:57 / Vardag
Var ute på en mysig uteritt tillsammans med min fina ponny i detta solsken, det blev en kondisträning på gärdet. Vi tränade massa galopp intervaller från lugn samlad galopp till full fart framåt och så tillbaka till samlad, jätte fin och lyhörd var han! och solen bara värmde på i ansikte så härligt!

Nu tycker jag det ska bli vår, pang, bort med all snö och fram med alla vårkläder och tävlingar. Kan knappt vänta tills sommaren kommer och jag tänker ha den bästa sommaren med bästaste vännerna, hästen, pojkvännen, sol och bad och fest!