Morgondagen

2015-04-30 @ 20:47:00 / Planering
Imorgon innebär en tidig uppgång för att kicka igång en dag bestående av mycket (!) förberedelser. i helgen ska Queen sova borta på träningsläger och Rb ska tävlas och en hel vecka av planering har lett till denna dag. 
 
Det som ska göras imorgon är:

Queen ska ridas ut
Rb ska ridas av Jonna för mig
Ska ev. spela in en försäljningsfilm
Stallet ska mockas och göras iordning
All utrutstning ska smörjas och packas ner
Queens utrustning ska förberedas i transportsadelkammaren så det bara är att lasta in henne och åka
Foder ska göras iordning och packas ner
Rb ska badas
Båda ska nattas

Så här ser vår tidsplan ut för stunden:

7.00 fodra och släppa ut hästarna
8.30 kommer Jonna till stallet då tar vi in Rb
8.50 knoppa
9.20 lasta
9.30 åka
10.30 komma fram
Kolla och heja på laget
11.30 ta ut och klä på
11.40 skritta fram
11.50 rida fram
12.28 startar dom
 
Räknar med att vi kanske åker där ifrån kl 13.15 så då är jag hemma 14.15, mamma har tagit in Queen och borstat på henne så vi bara kan lasta och åka ska försöka vara framme i Markebäck till 15.30 för att installera oss och Queen sen rider jag 17.45. På söndag rider jag 15.45 så då hinner jag kolla på andra, ta det lugnt, umgås och packa mitt i lugn och ro!
 
Rb är så otroligt söt på den här bilden!

Queen 29e maj

2015-04-30 @ 17:29:00 / Queen P
Nu kommer resten av bilderna från igår! Kom gärna med lite tankar och åsikter.
 
 

Valborgmässoafton!

2015-04-30 @ 15:32:00 / Vardag
Hej på er, äntligen helg och hemgång!
 
Idag är det valborg och jag tar alla chanser jag får att fira, är på väg hem från skolan nu ska direkt hoppa i ridkläderna och göra iordning stallet sen kommer Jonna och trimmar Rb, jag ska också hinna trimma Queen efter att jag instruerat dom på banan. 
Kvällen kommer spenderas med mina tjejer på fest här i närheten, jag dissade faktiskt krogen med Samir och Viktor för att umgås med mina vänner som inte fyllt 18 än ;) Det blir nog en jätte kul kväll, men lugn för jag ska upp tidigt imorgon och sätta igång med förberedningen inför en fullspäckad helg! Mer om det senare. 

Jag önskar er en trevlig Valborg!

Gårdagens tankar

2015-04-30 @ 09:30:00 / Träning
Igår satt jag upp på första hästen klockan 8.30 och satt av sista hästen kl 20.30. Sånt gillar jag, flera olika hästar där man måste anpassa sig och sin ridning efter varje. Svåraste är ju att gå från Queen till Rb för dom är så himla olika men ändå så lika. 


Queen gick väldigt bra igår som jag skrev i tidigare inlägg. Första riktiga dressyrpasset på 3 veckor och hon känns så fräsch! Red fram henne precis som jag brukar med mycket övergångar, tempoväxlingar, galoppöppnor och sen är hon fit fot fight. Därefter red jag 10 minuter utan stigbyglar som jag gör nu varje gång för att få bättre balans på henne, tycker redan att jag känner att sitsen är bättre.
Gjorde några byten och dom är sämre nu än tidigare, nu lägger hon alltid in ett bocksprång i bytet så jag kommer be om hjälp under träningshelgen då har vi två dagar på oss att få nya tips. Mamma sa att hon inte alls är orolig när jag bytestränar henne trots att jag gör det utan stigbyglar men jag har väldigt bra balans när det kommer till krumelurer i luften ;) 
Gick över och red skänkelviningar samt tiometersvolter som är mycket mycket bättre nu. Har hittat knep som funkar bra för oss. Dock är den här lilla åttan framför domaren med överstrykning med innerhanden väääldigt svårt, förstår inte hur jag ska göra riktigt för det går ju inte att svänga när man gör så med handen, så det måste jag också få hjälp med så man gör rätt..
Avslutade henne rund och låg i galopp och trav sen fick hon massor med beröm!
 

Rb kändes fin igår också trots en veckas vila. Han var rund, mjuk och framåt precis som jag vill ha honom. Kollade mest av reaktionerna och formen att han skulle vara djup och verkligen trava igenom från bakbenen, genom ryggen och fram till handen och när jag var nöjd avslutade jag så passet tog bara 20 minuter. Han fick beröm och godis. Han ska ju gå tre dagar lite hårdare nu med Jonna varav på lördag är det tävling så vill ha honom fräsch tills dess!
 
 

Dagens pass i bild

2015-04-29 @ 19:27:00 / Queen P
 
Tre bilder från dagens pass med Queen, hon skötte sig exemplarisk och var fin från början till slut. Riktigt trevligt! Nu ska jag hoppa upp på nästa häst - Rb.
 
Vill ni se fler bilder?

Vårtecken

2015-04-29 @ 13:02:00 / Vardag

Godmorgon onsdag!

2015-04-29 @ 06:13:30 / Vardag
Godmorgon på er. Älskar att skriva dessa tidiga morgon inlägg, det känns som att jag får mer koll på dagen då samt laddar upp lite för att kicka igång den.

Idag står mycket ridning på schemat och det är alltid kul! Jag har precis släppt ut hästarna och sett till att dom fått mat. Nu ska jag fixa till mig lite snabbt sen går bussen kl 7 till skolan, då ska jag direkt vidare till Kumla ridklubb och sitsträna där på en häst som vi lånar och longeras på. Tillbaka till skolan för 2 timmars gym sen hämtar mamma mig så slipper jag vänta så länge och kommer hem tidigt. På eftermiddagen ska stallet mockas, göras iordning för kvällen sen kommer hovslagaren och skor större delen av stallet. Rb är först ut, när han fått på sig skor får han komma ut i hagen ett par timmar under tiden som jag joggar Queen därefter ska även Rb joggas, vore kul om jag fick till någon som kan fota oss idag.

Hoppas ni får en trevlig dag så hörs vi!

Här står Queen och Rb! 

Grovplanering

2015-04-28 @ 21:50:46 / Planering
Har gjort en grovplanering med Queens träning dessa tre veckor för att få en bättre översikt, så såhär kan set se ut i stora drag men förändringar kommer säkert att ske.
 
27 Måndag: Vilar, hovis kommer
28 Tisdag: Anländer, skrittas
29 Onsdag: Joggas
30 Torsdag: Bommar/hinder
1 Fredag: Uteritt
2 Lördag: Träningshelg - Dressyr
3 Söndag: Träningshelg - Dressyr
 
4 Måndag: Vilar
5 Tisdag: Konditionsträna
6 Onsdag: Longera
7 Torsdag: Dressyr
8 Fredag: Uteritt
9 Lördag: Tävling
10 Söndag: ev. Programträning
 
11 Måndag: Vila
12 Tisdag: Bommar/hinder
13 Onsdag: Dressyr
14 Torsdag: Dressyr
15 Fredag: Uteritt
16 Lördag: Tävling
17 Söndag: Vila
 
Dom dagarna (någon av dom) det står dressyr ska jag försöka få till träning för instruktör! får jag inte till det någon av dom dagarna så får jag såklart flytta runt lite i planeringen.
 
 

Fullt med grejer

2015-04-28 @ 17:02:00 / Queen P



The Queen is here

2015-04-28 @ 14:11:21 / Queen P
Allt har gått bra med Queen idag, vi åkte och hämta henne kl 11, Anna hade varit så snäll och tagit fram det vi skulle ha med så det var bara att lassa in i transporten och bilen så lasta vi in Queen och åkte hemåt igen. På vägen hem stannade jag och hämta ut sadelgjorden, nu hoppas vi bara att den passar! Queen fick komma in en snabbis på stallgången, helt cool lugn var hon och sen fick hon gå ut i hagen med sina nya kompisar Magic och Seifur. Ikväll kommer också Winnie få gå med dom eftersom hennes hagkompis tyvärr åker idag. 
 
Ihopsläppet gick bra, Queen blev snabbt populär bland sina nya kompisar och alla hästar runt omkring. Hon gick in, luktade lite lätt på dom och sen tog några varv i hagen och visa upp sig. Störst bäst och vackrast tror hon att hon är och alla var ju tvunga att se det ;) Båda ponnysarna följde henne hack i häl, hon fick säga till någon gång ibland med ett riktigt stoigt tjut men hon gör inget dumt och inte dom heller.

Nu kommer några magiska bilder, vilken fin häst jag har i hagen alltså!
Tusen tack till Anna för ditt förtroende♥


 
 

Packlista

2015-04-28 @ 10:55:00 / Queen P
Detta ska med idag från Queens stall:
 
Dressyrsadel
Hoppsadel
Bruna tränset
Svarta tränset
Kandaret ? 
Luddskydd
Finskydd
Hoppskydd
Ylletäcke
Stalltäcke
Regntäcke
Back on track skydden
Grimma
Några schabrak
Pass
Ryktlåda
Övergångshö
Kraftfoder
B-vitamin
Foderhinkar


Nya gjorden

2015-04-28 @ 08:44:00 / Queen P
Idag hämtar jag ut Queens nya sadelgjord! får hoppas att hon blir nöjd med den, min plånbok är iallafall nöjd att jag hittade en begagnad men i nyskick. Jag lovar att återkomma med en utvärdering nästa vecka!

 

Idag

2015-04-27 @ 20:22:21 / Bildinlägg
Dagsfärska bilder på Rb i hagen.  Så härligt med våren, när hästarna kan gå ute länge, utan täcke och äta av det nya gräset som kommer upp. Dessvärre blir dom lite smutsigare men det får man ta, då får man spendera lite mer tid på stallgången med borstningen och de är ju bara mysigt!
 
 

Nästa vecka

2015-04-26 @ 18:41:44 / Planering
Här har ni nästa vecka i sin helhet
 
Måndag: utflykt med klassen 9-14, rida Rb lätt på travbanan
Tisdag: studiedag, hämta hem Queen, rida Rb på travbanan
Onsdag: skola 9-12, hovis kommer till Rb, jogga Queen, jogga Rb
Torsdag:  skola 9-15, Jonna dressyr med Rb, uteritt Queen
Fredag: packa och förbereda till Rb och Queen, Jonna joggar Rb för mig, uteritt Queen
Lördag: Rb tävlar på förmiddagen, Markebäcksläger med Queen
Söndag: Markebäcksläger med Queen, Rb vilar


Jobbhelgen är över

2015-04-26 @ 15:34:26 / Vardag
Nu har jag jobbat klart för den här helgen, äntligen! Denna gång har jag faktiskt längtat mer tills helgen är över och sett fram emot veckan hehe men varför berättar jag om senare i inlägget. Nu tänkte jag prata lite om helgen som varit. 

Red ju Queen i fredags men det har jag redan skrivit om, därefter åkte jag ju till stan med mina tjejer, vi bowlade, åt från en plocktallrik med massa gott och drack drinkar. Fördelen med att vara bartender annars är att jag känner till dom flesta drinkar så jag får tipsa mina kompisar vad dom ska dricka men i fredags fick jag också berätta steg för steg för bartendern hur hon skulle göra vår drink haha det var udda.. Sen gick vi vidare till Strömpis och hade en grym kväll på neonpartyt, träffade massa trevligt folk och goa vänner. Landade hemma i sängen kl 3 och så sov jag hela dagen fram tills det var dags att börja jobba kl 17. Vi hade fullt på hotellet alla barer öppna på tre olika våningar, jag var bartender på takvåningen med ett glatt gäng på 100 pers och tre rätters. Idag började jag klockan sju och hade hand om frukosten, lunch samt olika konferenser men jag kan erkänna att jag var ganska seg idag efter helgens bravader. Ska bli skönt att komma hem och ladda batteriet!

... För nu väntar en spännande vecka med några höjdpunkter, bland annat flyttar Queen hem till oss redan på tisdag! Som jag har längtat! På lördag ska Rb tävlas sen åker jag och Queen på träningsläger i markebäck lördag-söndag. Mycket på gång alltså med andra ord, senare idag kommer en översikt över veckan så ni får se.




Påminnelse till mig själv:

2015-04-26 @ 00:44:06 / Vardag
Imorgon (Eller idag blir det ju) måste jag: 

Meddela ett gäng människor som jag vill involvera i en skoluppgift.
Meddela min lärare om resultatet av föregående punkt
Planera med elever om lektioner nästa vecka
Planera vilkas andras hästar som ska ridas under nästa vecka
Planera med Jonna vilka dagar hon ska rida
Skriva en packlista åt Queen 
Boka träning 
Svara på mejl och kommentarer

Godnatt vi hörs imorgon med roliga nyheter




Står bakom baren ikväll

2015-04-25 @ 17:36:41 / Vardag
Jag kikar in och säger hej! Är på jobbet just nu och jobbar till 12, imorgon börjar jag kl 07 därav väntar dålig uppdatering tyvärr. 

Visar er en dagsfärsk bild på Queen när Anna var ute och backtränade henne, hon ser sådär halvnöjd ut hehe ;)




Det behövs fler som henne!

2015-04-25 @ 12:09:04 / Queen P
Det finns en människa som jag skulle vilja höja till skyarna! och det är fantastiska Anna Ekman som är ägare till Queen som jag får rida. Jag önskar verkligen att det fanns fler som henne inom ridsporten för det här som vi har det är verkligen unikt. Vårat samarbete är just det som jag drömt om i flera år och som jag vet att väldigt många andra drömmer om. För tänk vad långt vi kommer om vi hjälps åt än om alla bara sköter sig själva och snackar skit om andra.

Anna har tagit emot mig med öppna armar, vi kände inte varann från början men det har vuxit och vi har skapat ett starkt förtroende till varandra. Jag hade aldrig kunnat våga föreställa mig innan att det kunde bli såhär bra och det är verkligen skönt att ha någon att bolla sina ideér och tankar med. Vi båda vill ju Queens bästa och Queen älskar att träna och tävla - framförallt allt få visa upp sig och jag är så glad och tacksam att det är just jag av alla duktiga ryttare som finns som fått detta tillfälle och det förtroendet. 
 

Kan man dö av träningsvärk?

2015-04-24 @ 17:27:35 / Vardag
... Lite så känner jag just nu! Men jag gav mig på ett joggingpass med Queen idag ändå.

Vi har inte trimmat dressyr på 2,5 vecka nu utan mest haft kul i skogen, vilat upp oss och småhoppat lite. Men idag var det dags och fokuset låg på lösgjordhet. Började i skritt lite lätt och böja igenom henne på volt och så bytte jag volt genom en diagonal skänkelvikning. Travade igång några varv under lättridning innan jag rulla på i galopp utan stigbyglar, red på framåt och varvade mellan rätt galopp och förvänd. Gjorde några skolor i båda varven och fick loss henne i sidorna, till sist gjorde jag några byten som inte alls funkade idag så bra som de gjort tidigare. Men när jag fick ett rent byte gav jag mig med det och berömde henne. Tog stigbyglarna och fortsatta med framridningen under lättridning i trav, här tränar vi nu på 10meters volterna att få dom jämna, utan taktinslag och utan att hon ramlar in i sluta. Jag hittade några knep som funkade bra för oss! Red några skänkelvikningar också sen tog jag upp stigbyglarna igen och jobbade nersittande med samma sak, tyckte jag hitta en fin stabil sits som jag lyckades hålla genom alla rörelser så det är jag väldigt nöjd med. Gick över i galopp igen och la henne låg och rund och tillsist gjorde jag samma sak i travs sen så avsluta vi där.

Jätte nöjd med passet som kändes kort men som nästan blev över en timme. Hittade resultatet och känslan som jag sträva efter!

Längtar till tisdag nästa vecka!!


 

Ny sadelgjord beställd

2015-04-24 @ 14:37:49 / Utrustning
En Eric le tixerant gjord har jag beställt åt Queen! Hon har ju ett svårt sadelläge där nästan alla sadlar åker fram så jag vill testa denna anatomiska gjord och se om det blir något bättre. 

Detta står det om gjorden:
Hästen har lättare att andas och blodgenomstömningen blir bättre
Fördelar trycket mot bröstmuskeln
Ger hästen ett friare rörelsemönster
Sadeln ligger på plats och glider inte (!!!)
Elasticiteten centrerad under hästen för bästa komfort
Ergonomiskt utformad
Förebygger sadeltvång


Underbara fredag

2015-04-24 @ 09:46:00 / Vardag
Idag vakna jag upp och var sådär riktigt riktigt glad, livet känns på topp jag är sprudlande och full av pepp!! Såna dagar är riktigt härliga och det sätter lite guldkant på vardagen. Gårdagen spenderades som sagt på ridbanan först i tränarstolen men det slutade på hästryggen för efter min lektion så fick jag rida Annelies stora valack. Alltid nyttigt att rida andras hästar och jag säger som Jens Fredricsson sa på en föreläsning "rid på allt du kommer åt" för desto mer timmar i sadeln man får desto bättre blir man. Se bara på våra proffs som rider 8-10 hästar om dagen, se och lär! Hon ville iallafall att jag ska försöka rida honom en gång i veckan mot lite ersättning och det är ju alltid bra. 
 
Men idag är det fredag och jag är snart framme i skolan för att kicka igång dagen med ett gympass, jag är dock helt slut i benen efter gårdagens mördar-benpass men jag ska göra så gott det går. Därefter har jag några timmar att spendera i skolan sen ska jag på något vis försöka komma iväg till Queen för att jogga henne samt börja se över det som ska packas ner och följa med hem till oss för det är närmare än ni tror! Därefter tar jag bussen till Hallsberg och möter upp mina tjejor så ska vi åka vidare till Örebro och en helvild tjejkväll på bowlingen, det ska bowlas, drickas drinkar och ätas mat - riktig trevlig kombination med andra ord sen drar två av oss vidare till Strömpis, vi är ju dom enda som är 18 så vi ska ut och festa och dansa så det ser jag fram emot!
 
Helgen kommer bestå av enbart jobb, tog den här helgen och pressade in två pass ett kvällspass följt av ett morgon/dagpass för att kunna skrapa ihop lite extra pengar för sen ser mina helger rätt fulla ut så det gäller att passa på när man kan. Hur nästa vecka ser ut tar jag när det börjar närma sig, roliga grejer är på gång så missa inte det!
 
 

Mycket på gång nu!

2015-04-23 @ 18:20:00 / Vardag
Hej på er. Jag har landat i datastolen ett par minuter innan jag måste vidare ut till ridbanan för att hålla lektion för Lovisa och hennes fina treåriga Magic! Jag har hunnit varit i skolan idag, övningskört och planerat i stortsett hela Maj månad, jag har det lite rörigt i huvudet för det är extremt mycket som ska planeras och hinnas med. Men jag tror jag klarar det! När det är så mycket kul som händer så blir det enklare på något sätt att få saker gjort eller hur? Jag ska berätta allt för er tids nog men just nu ska jag ju som sagt ut på ridbanan sen ska stallet mockas och göras iordning, ska också pyssla lite med min fina ponny - som förövrigt ska tävlas nästa vecka ;)
 
 
 

Halva veckan har gått!

2015-04-22 @ 16:34:09 / Vardag
Har precis spenderat 4 timmar ute hos Queen, tiden bara flyger iväg när man är där. Innan jag tog in henne så tog jag en grep och rensade paddocken på några stora stenar som kommit upp och så l jag fram 7 travbommar på volt på några olika höjder. Sen tog jag in Queen och borstade jätte länge för hon hade rullat sig ordentligt, tog på lite utrustning och begav oss ut i paddocken. Idag stod alltså longering på schemat mest för att jag ville se hur hon såg ut från marken och för att jag tycker longering funkar väldigt bra på henne! Travade i båda varven, galopperade och gjorde några övergångar, hon var väldigt pigg! Avslutade med att hon fick trava över bommarna vilket Queen tycker är kul och jag tycker är nyttigt.

Nu är jag på väg till Hallsberg för att avverka några jobbtimmar på hotellet, jobbar till 23 så ni kommer nog inte få höra mer ifrån mig idag eftersom jag måste hoppa bums i säng för att orka med skolan imorgon.




Film på Rb!

2015-04-22 @ 14:30:00 / Film
Här kommer en film ifrån förra veckan när jag red Rb, men jag ber om ursäkt för den hemska kvalitén! Mamma ska aldrig få filma med sin mobil igen. Man man kan urskilja oss iallafall och jag tycker Rb ser väldigt fräsch ut, han är iallafall så otroligt lätt och fin i munnen och det är jag tacksam för. Som ni ser rider jag också utan stövlar, mest för att jag ville komma åt honom bättre men det gör ju underskänkeln lite istadig.

Snart ska vi nog börja ta emot spekulanter.
 

Samarbeta med mig?

2015-04-22 @ 10:33:00 / Sponsorer
Att samarbeta med mig är ett bra val då jag är en mångsidig ryttare som syns väl ute på tävlingar från lokal till nationell-nivå runt om i mellansverige. Både som ryttare, tränare och åskådare där jag gärna visar upp erat företag. Min blogg har ett snitt på 1000 sidvisningar varje dag vilket är en jätte bra plats för annonser och reklam som gynnar er. Jag är väldigt flexibel och kan anpassa mig efter era önskemål. kontakta mig på [email protected]
 
Med vänliga hälsningar Evelinn Åkerman
http://enewe.se
 

Underbart väder

2015-04-21 @ 14:59:26 / Vardag
Vardagslyx är att sitta på altanen i solen och blogga från ipaden, idag njuter jag av livet. Har haft en heldag i köket, gjort tre smörgåstårtor och en rulltårta som blev fantastiskt goda. 

Imorgon träffar jag Queen igen, hon upplevdes leg sist jag red och det är ju inte likt henne men vi tror att det är en kombination av brunst och pälsfällning så nu äter hon B-vitamin och har gjort det i fyra dagar nu under vila så idag tänkte jag longera och bara stämma av henne hur hon ser ut sen på fredag rider vi på som vanligt igen! 

Hoppas ni får en trevlig dag



Helt okej frukost i skolan!

2015-04-21 @ 09:39:24 / Vardag



Ändrade planer

2015-04-20 @ 21:39:33 / Vardag
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Rb som känns så bra igång måste tyvärr få en kort vila, det är inget allvarligare än att hans hovar torkat ut lite och vi fick dra av skorna så nu får han ha lite pedikyr några dagar sen kommer hovslagaren nästa vecka så han blir fin om fötterna igen. Så nu har jag en barfotahäst! Han kommer få vila tills skorna sitter på igen. Rb tycker nog bara det är skönt men mindre kul känns det för mig, han har ju känt så himla fin på sistone jag hade nästan tankar på att efteranmäla honom till en tävling nu i helgen men så blir det inte.
 
Jaja då får jag lite extra tid att lägga på annat som Queen, skolarbete och jobb. Jag jobbar tre tillfällen denna vecka och ska även försöka hinna med att rida Queen så mycket som möjligt. Så såhär ser resterande veckan ut:

Tisdag: skola 8-15, plugga!!!
Onsdag: skola 10-12, rida Queen, hålla lektioner, jobba 17-23
Torsdag: skola 9-15, hålla lektioner
Fredag: skola 9-14, rida Queen
Lördag: rida Queen, jobbar 17-02
Söndag jobbar 8-15
 
Onsdag nästa vecka kommer hovis men jag tänkte smyga igång med lite lätt ridning på mjukt underlag redan på måndag-tisdag, då passar travbanan perfekt.  
 
 

Sponsorbidrag

2015-04-20 @ 14:29:00 / Sponsorer
Idag fick jag mitt sponsorbidrag till kassan på tävlingsdatabasen från Support Företaget! Så tacksam, detta förvaltar vi väl och vi visar stolt upp företagsloggan ute på tävlingar.
 
 
jag ska tillägga att Support företaget inte sponsrar andra enskilda ekipage.

Maj

2015-04-19 @ 19:10:00 / Planering
Tänkte dela med mig av några planer jag har i Maj, det är ju faktiskt inte så långt kvar och jag har sett fram emot denna månad ett bra tag nu.
 
2-3 Maj har klubben träningsläger på Markebäck för Lollo Åhman och det blir Queen som får följa med!
Därefter flyttar Queen hem till mig och stannar i två veckor!! :D så då kommer vi ha jätte kul med bra nyttig träning varje dag, lite dressyr blandat med kondition, klättring och hoppning.
den 9 Maj tävlar vi i Askersund LA:1 och LA:4, tävlingen ligger 15 minuter hemifrån så det blir perfekt.
10e Maj har vi programridning med div 1 laget så då rider vi Msv C:2 för Johan Ekenberg i Kumla
sen den 16e Maj tävlar vi i Dyltabruk första omgången av div 1, Msv C:2
Sen flyttar Queen tillbaka hem igen och då väntar en lite lugnare period!
 

Nästa vecka

2015-04-19 @ 17:33:00 / Planering
Måndag: skola 9-14, uteritt rb
Tisdag: skola 8-15, jogga rb över bommar
Onsdag:kondition rb, skola 10-12, longera Queen, hålla lektion för Ella, jobba i baren 17-23
Torsdag: skola 9-15, jogga Rb, hålla lektion för Lovisa
Fredag: dressyr rb, skola 10-14, uteritt Queen
Lördag: lösgörande pass med Queen, jobbar i baren 17-02
Söndag:
 
Fin passage!

Träningen framöver

2015-04-19 @ 10:56:00 / Queen P
Med Queen nu så kommer jag fokusera väldigt mycket på lösgjordhet för det är oftast där vi brister på tävling, så framöver en period 2-3 veckor ska jag fokusera på just det. Alla pass kommer se ut som långa framridningar och att vi aldrig riktigt kommer till den här tävlingsridningen utan är kvar i den låga runda formen och där igenom tar vi rörelserna. Tror det kommer göra henne gott!
 
 
Jag skulle behöva era bästa träningstips som ni använder er utav för att lösgöra era hästar! Lite inspiration och nya övningar är aldrig fel.

Veckans utvärdering

2015-04-18 @ 17:19:12 / Personlig träning

Träningsdagbok v. 16


Onsdag 15e april: Ledig


Torsdag 16e april: rygg och mage stod på schemat. Jag hade en väldigt stressig morgon och hann inte få i mig frukost vilket jag kände påverkade mig mycket, jag blev fort trött och svettig av bara uppvärmningen, tappade fokus och kände mig yr. Som tur var låg jag mest på mattan och pilatesbollen och körde några övninginar som i cirkelträning. Köpte frukost efteråt och då kände jag mig okej igen!


Fredag 17e april: började med 30 minuters spinning som uppvärmning och därefter baksida lår i maskin, med hjälp av hästsparkar och några squats med skivstång. Är väldigt nöjd med dagens pass, tyckte jag pressade mig över min gräns flera gånger.

Körde ett dubbelpass så sista 45 minuterna tränade jag överkroppen med chins, något jag tycker är jätte jätte jobbigt men jag kämpade på! Bra motivation idag som gav ett pass för hela kroppen.




Stor diss!

2015-04-18 @ 13:36:00 / Utrustning
Jag måste faktiskt tyvärr dissa en av mina favorit outfits som jag har, ett brunt set från Dressyrmupparnas collection. Tycker det är riktigt snyggt och jag gillar verkligen kvalitén och passformen men det är livsfarligt att rida i benlindorna för det har hänt nu två gånger att spännet gått upp!

Första gången red jag ut i snön och som tur var hade jag en fotograf med mig som såg detta och sa till mig att benlindan gått upp. Tänkte att det var väl för att vi gick i snön och så red jag aldrig mer med dom i snön igen men så hände det igen, på ridbanan hemma när Jonna red Rb och jag står på marken och skriker STOOOOPP! då har lindan gått upp när han travade helt normalt, spännet lossnade igen och jag blir verkligen galen! Det hade lika gärna kunnat hänt när jag red själv hemma, ingen som ser på och jag hade säkert inte märkt det förrän något riktigt otäckt hade inträffat.
 
Detta har aldrig nånsin hänt med några andra lindor jag haft och så händer det två gånger med samma lindor, så dessa åker rakt ner i soptunnan direkt!
 
 

Gymnastikhoppning

2015-04-18 @ 10:52:31 / Queen P
Godmorgon, stålande sol idag hos oss tänkte faktiskt ta och utnyttja det genom att gå ut och sätta mig en liten stund. Men först ska jag berätta lite om gårdagens ridpass på Queen, valde ju mellan ett dressyrpass eller hopp/markarbete och tillslut föll valet på det sistnämnda och tur var nog det för Queen kändes lite seg i kroppen och då kan det ju vara bra att göra något som hon tycker är riktigt kul - hoppa! även om det var små små bäbishinder så stoppar inte det henne från att hoppa 50 centimeter över ändå. Lite gymnastikhoppning fick det bli idag och det var så kul! 
 
Började med att trava över 4 upphöjda bommar på böjt spår där vi varierade tempot lite beroende på var på bommarna vi kom. Min svårighet i det är att jag gärna kollar ner på bommarna och ser så hon trampar rätt där fick jag träna på att ha blicken uppe och lita på att hon klarade sig själv och det gjorde hon såklart men det var lite jobbigt tyckte jag att släppa lite på kontrollen. Sen småhoppade vi över några hinder på typ 40cm, hade ställt upp ett vid C, ett vid E och ett på en diagonal och så det jag på volt och hoppade det på kortsidan. Mot slutet la jag in dom andra två hindrerna och skuttade över.
 
Ni vet ju säkert redan att jag är lite hopprädd och väldigt försiktig, det är svårt men jag försöker mer och mer och tillförlita mig på Queen för hon är väldigt klok, förstående och pålitlig när det kommer till hoppning hon är inte den som kommer i full galopp och slår på tvärnit eller hoppar stillastående rakt upp i luften men det gjorde min c-ponny som jag hade, han fick mig att tappa all självförtroende när det kommer till hoppning. Men Queen känns som en sån häst som kan få mig att våga igen! 
Det enda som jag vet att hon gör det är att hon kan bocka lite efter hindrerna och sådär men det känns helt lugnt, jag är så härdad när det kommer till sånt efter alla unghästar jag utbildat, vet att jag har bra balans när det kommer till bakutsparkar och resningar.
 
Så vi hade riktigt kul igår och man märker hur kul Queen tycker det är att hoppa! Efter den här självförtroende-boosten så skulle det kännas jätte kul att åka ut på en riktigt hoppträning någon gång för omväxlingens skull.
 
 

Bilder som liknar varandra

2015-04-17 @ 17:17:00 / Vardag
Jag vill visa dessa 4 bilder som är såhär läskigt lika, taget på samma plats, samma häst men olika ryttare nästan precis ett år imellan. Skillnaderna är väl att jag är lite större och Jonna passar bättre på Rb och att Rb var smalare då och jätte fet nu haha!
 
 

Riktigt bra pass

2015-04-17 @ 13:08:00 / Träning
Tänkte berätta lite om gårdagens ridpass på min häst, det måste ju varit över en månad sen jag red dressyr på honom och jag gick in med ett jävlar anamma men han var verkligen fin från redan första början.  Red hela passet nästan hela tiden lite utåtställd då han haft lite problem med det och gärna ramlat ut med bogen, man måste ha koll på yttertygeln och så fort man tappar den så smiter han lite, så därför red jag tydligt och bestämt nån centimeter utåtställd och då var han på plats och väldigt fin. Joggade först igång han i trav och galopp och bara påminde honom om mina skänklar, han svarade riktigt bra så då kunde jag gå över i skänkelvikningar för att lossa i sidorna och han förflyttade sig väldigt fin med bibehållen takt och swung. i galoppen jobbade jag med ett sug framåt att han hela tiden bjöd på och det tyckte jag han gjorde förutom när jag gick över i förvänd galopp då stoppade han lite och man vill ju gärna ha den förvända galoppen samlad men jag vill inte att han ska samla upp sig av sig själv utan det ska jag göra så då när han vill samla så ökar jag så vi red mellangalopp i förvänd istället bara ligga och rulla på rakt spår och på volt sen kunde jag samla upp han fast med bibehållen energi det var det som var skillnaden då blev han fin! Red några öppnor och slutor som sitter som rinnande vatten så då joggade jag av honom och gav mig.
 
Mamma fick film på oss men den är på hennes mobil och jag har lite problem med att få det till min mobil och vidare till videofy men jag ska försöka lösa det så ni får se!
 
 



Friday funday

2015-04-17 @ 08:01:00 / Vardag
Åh härliga, efterlängtade, underbara fredag! Allt känns sådär extra härligt denna helg för jag har inget jobb och inget inplanerat alls och det ska jag verkligen njuta av för det väntar en del intensiva helger framöver. En kul nyhet är att Queen kommer flytta hem till oss i cirka 2 veckor, men när avslöjar jag inte än ;)
 
Dagens skoldag ser väldigt skön ut, egentligen är jag helt ledig men jag kommer ändå åka in och gymma. Därefter hoppar jag på tåget till Kumla för att spendera några timmar med Queen. Jag har dock inte bestämt mig om jag vill dressyra henne eller rida lite markarbete med bommar, vi får se vad jag känner för när jag kommer dit. 
 
Jonna rider Rb idag helt på egen hand och det känns faktiskt lite pirrigt för det är första gången jag inte är med och jag har aldrig lämnat min häst sådär i någon annans händer, men jag litar på henne och jag känner mig trygg med att hon tar hand om min prins som jag hade gjort! De skulle iallafall dressyra och sen avnjuta en liten tur på travbanan, skoj hälsar Rb. Sen tror jag han får en lite lugnare helg, det förtjänar han med, lite vila och bus med kompisarna så samlar vi nya krafter tills nästa veckas äventyr.
 
Jag är lite kluven vad jag ska göra ikväll, det låter lockande att gå på Strömpis ikväll och ha kul med mina tjejer men vi får se helt enkelt vart kvällen bär av!
 
saknar dom här två tjejerna och hästarna! 

Analyserar lite

2015-04-16 @ 18:47:50 / Queen P
Skrev ju för ett tag sen att jag skulle gå tillbaka ett steg och rida LA med Queen, vi har ju ridit tre Msv C nu på 66, 64 och 66% men jag känner att vi behöver hitta lite mer rutin och trygghet inne på banan samt att jag vill testa rida två klasser så då har jag valt att gå tillbaka och rida en LA :4 med en LA :1a som framridningsklass. Man kan ju tro att det är mycket enklare men faktum är att det känns nästan svårare att rida en LA:1 än Msv C. 
 
Det jag tycker är skönt är att slippa skolorna, vi har lite svårt att hålla takten i dom. Men det som blir svårigheten för oss är dessa transportsträckor i trav, att visa en bra trav, som inte är passage och som inte är ökad trav som är Queens två paradgrenar. Det jag måste tänka på är att formen ska vara lägre än vad vi är vana vid och att jag istället för att vara rädd för transportsträckorna måste tänka att det är vår chans att visa upp oss för domaren. Att programmet går på kortbana är också en svårighet eftersom allt blir mycket mindre och det innebär att t.ex. ökningarna blir kortare vilket också kan vara en fördel för då har vi inte en lika lång sträcka som kan förhindra att Queen blir lång och tappar takten men det kan också vara till en nackdel för det kanske blir för kort och så känner jag att jag inte hinner visa en bra skillnad i mellangångarterna. Men den största svårigheten för oss blir nog faktiskt tiometersvolterna som också är en stor anledning till att jag vill rida just LA:1 eftersom dom kommer i Msv b och att gå ut i Msv b och inte kunna tiometersvolter det går ju bara inte, så nu tvingar jag mig själv att träna på dom och också att kunna göra på tävling. Då tänker säkert ni hur svårt kan det vara att lägga en volt men det är svårare än det ser ut, Queen vill gärna skruva på sig/gå in i sluta eller passage och det funkar ju bara inte så nu ska vi ligga i hård-volt-träning!
 
Andra klassen är som sagt LA :4 och den känns mycket lättare! Känns inte som det finns några svårigheter där förutom volterna som jag nämnde tidigare. Den enda oklarheten som jag hoppas att någon av er vet svaret på är att man ska göra som en åtta framför domaren och då står det "överstrykning med innerhanden i båda bågarna" vad tusan betyder det? aldrig hört eller gjort förut. någon som vet och kan förklara eller som har film på hur det ska se ut? Det låter ju som att man typ ska gå med innehanden över mankammen och till fel sida i bågarna men det har ju jag lärt mig är helt fel. 
 
Tävlingen rids i Askersund!

Träningsupplägg

2015-04-16 @ 15:33:17 / Träning
Jag har en fråga, eller rättare sagt vill ha lite tips från dig :)
Jag ska få hem min andra foderhäst om ca en månad. Då hon står 5 mil ifrån mig rider jag henne redan nu 1-2 dagar i veckan. Det är ett sto på 12 år, enbart grundutbildad. Mitt mål är att utbilda henne till LA (mitt stora mål, har även småmål). Jag skulle behöva lite tips på hur jag kan få henne mer känslig för skänkeln. Och gärna hur man ska lägga upp ett bra träningsupplägg. Hon har varit avställd sedan november men sats igång nu igen. Däremot är hon inte jätte musklad och inte jätte bra kondition nu. När skulle du ta hjälp av tränare? Direkt för att inte lägga på oss några olater eller vänta för att bygga upp muskler samt kondition så att hon orkar mer. Jätte tacksam för svar :)
 
Svar: Hej! Ger dig självklart lite tips på vägen. Jätte bra att du satt upp ett stort mål men också småmål att uppnå på vägen dit. 
 
För att få henne mer känslig för skänkeln så hade jag (trots att det känns fel) plockat bort skänkeln helt och ta till den när den verkligen behövs, istället för att sitta och gnaga och småreta hela tiden vilket gör dom skänkeldöva så ta bort den och när du känner att hon nästan stannar då bankar du till henne med skänkeln och då gör du det ordentligt så hon verkligen förstår, beröm när hon går fram och så skänklar du inte förrän nästa gång hon saktar ner. Det kommer göra att hon får mer respekt för skänkeln och det är ju det du vill ha. 
 
Ett bra träningsupplägg kan ju vara svårt när jag inte känner hästen men jag hade fått igång henne med uteritter, kondisträning och så småning om lite joggingpass för att senae bygga upp intensiteten och kräva mer. efter kanske 4-5 veckor hade jag tagit hjälp av tränare som kan vägleda oss men först vill jag nog ha hästen i kondition så att man känner att man får ut nånting av träningen och inte bara kastar pengarna i sjön.

Lycka till!
 
 

Startar upp dagen

2015-04-16 @ 08:39:00 / Vardag
Godmorgon! Jag är på väg till skolan för att avverka en timmes pass på gymmet, känns skönt att äntligen komma igång igen efter lov och sjukdomar och allt som gått emot mig den senaste tiden. Nu vill jag bara igång igen. 
 
När jag kommer hem så ska faktiskt jag(!) rida dressyr på min egna häst igen ;) det var väldigt länge sen sen sist och jag har dragit mig lite för att göra det för efter jag ridit Queen känns det som att jag knappt kan rida Rb längre. Jag kan iallafall inte sitta ner i hans trav längre så jag får rida lätt och så ska jag ta igenom det som jag märkt att Jonna haft lite problem med, han ser ut att gå med handbromsen i i galoppen och det är ju något ovanligt så jag ska hoppa upp och rida till han lite i galoppen samt fila lite på övergångarna. I traven ska jag böja och bända så han är loss i sidorna och travar på framåt i skolorna för nu har han varit igång så pass länge att jag faktiskt kan kräva det. Jag är ju lite större och säkert starkare än Jonna, dessutom känner jag min häst och är nog mycket mer hård mot honom, han vet att när jag sitter på så är det jag som bestämmer! Så jag tror han behöver en riktig genomkörare. 
 
Därefter ska jag hålla en lektion för Lovisa på hennes treåring, sist var hon lite vrång vi får hoppas att den lilla fuxdamen är på bättre humör idag, annars är det bara att göra det bästa av situationen och hitta annat att träna på!
 
Jag hoppas ni får en fin dag så hörs vi av lite senare.
 

En kväll i ridhuset

2015-04-15 @ 20:47:03 / Vardag
Idag har verkligen bloggen stått helt still, jag ber om ursäkt för det! Jag har bara inte haft några tankar åt bloggen idag och det känns inte som att jag har nånting att skriva om så jag skulle verkligen behöva ha in lite tips från er på vad ni vill läsa om!
 
Ikväll har jag varit iväg på träning med Rb och Jonna, deras första för Helene Wannerth. Hade med mig kameran men det blev inte så många bilder för att jag ville titta och höra lite vad som sas så jag vet vad jag ska skrika på nästa gång Jonna rider för mig! Men jag tänkte att ni skulle få se dom få som blev sen ska jag faktiskt gå och lägga mig för jag är riktigt trött, hoppas på bättre uppdatering imorgon!
 
 

I söndags

2015-04-14 @ 15:22:29 / Vardag
Tänkte jag skulle berätta om söndagens tävling. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv! Jag förstår egentligen inte varför då jag vet att Jonna rider min häst jätte bra och jag vet att de lätt klarar av en LC. Redan på morgonen kände jag av nervositeten, den förvärrades på framridning och inne på banan var det nästan olidligt. Jag kunde inte ta upp kameran och fota för jag mindes inte vilka inställningar jag skulle ha. Jag var så nervös så jag stod bakom Jonnas mamma och kikade fram.  Men allra värst var det efter ritten när Jonna hoppat av och jag skrittade av Rb i väntan på resultatet. Equipe låg efter och det kändes som det dröjde evigheter innan Jonna kom ut därifrån igen, massa tankar hann flyga genom mitt huvud, man vet ju aldrig hur domaren ligger när man är först ut och debuterar med en ny häst så jag hann få upp massa skräckexempel i huvudet trots att jag visste att ritten var riktigt bra. Men tillslut kom resultatet upp och då kunde jag pusta ut och jag visste att det skulle räcka långt! 
 
Jag är aldrig nervös när jag själv tävlar så det här var helt nytt för mig haha. Jag tror inte jag kommer vara lika nervös nästa gång utan då ska jag mer försöka njuta av det här fina ekipaget!  
 



Tisdag

2015-04-14 @ 10:11:53 / Vardag
Hej på er. Tisdag idag och ridning står på schemat, först ut är Queen som ska ridas ut lite lätt och sen ska även Rb ridas ut. Ska även försöka hinna med att hämta ut ett paket.

Det var Queen som ni såg mig rida igår, kom på att det kanske är svårt att se då hon och Rb är ganska lika uppifrån. Enda skillnaden är att hon har manen på vänster sida och han på höger. Hon har fått vila en vecka så ni kan ju förstå hur pigg hon var! Red ett klätterpass i backarna vid Kvarntorpshögen och vi hade verkligen skit kul.

Rb fick vila igår efter tävlingen, det förtjänade han så idag ska vi rida ut för imorgon ska han åka på träning med Jonna för Helene Wannerth i Lindhstallet. Hoppas verkligen jag kan följa med för det vore roligt att se! Jag red själv för henne med Rb när han var 5-6 år så det var ju ett tag sen, undrar om hon känner igen han...




Just nu

2015-04-13 @ 20:00:41 / Queen P



Veckan

2015-04-13 @ 08:29:35 / Planering
Måndag: skola 9-14, klättra med Queen
Tisdag: skola 8-15, uteritt Queen, uteritt Rb
Onsdag:  skola 10-12, ev kondition Queen, Jonna och Rb tränar för Helen Wannerth i Lindhstallet
Torsdag: skola 8-15, kondition Rb 
Fredag: kondition rb, skola 10-14, jogga Queen 
Lördag: 
Söndag: 

Veckan ser lite osäker ut, har inte pratat så mycket med Jonna men hon är självklart välkommen ut om hon vill rida rb någon mer dag! Helgen har jag inte planerat något än så den är öppen, det enda som är säkert är att jag ska rida Queen och det ser jag fram emot!


Dagens resultat

2015-04-12 @ 20:45:40 / Tävling
Då var tävlingsdagen över och alla är riktigt nöjda, speciellt rb tror jag som fått visa upp sig idag på tävling. Han blir alltid ännu finare på tävling än träning och jag är glad att Jonna fick uppleva det. De var kanonfina på framridningen och det höll sig inne i ridhuset och ritten ledde till 69% vilket la dom på en förstaplats bra länge tills de blev nerperade med en ynka procent. 

Hur bra är inte det för att vara första gången och när hon bara ridit honom 6-7 gånger. Laget lyckades också placera sig på en andraplats trots att de var en ryttare kort. 
I det stora hela var det en väldigt trevlig dag, allt funkade så bra mellan oss och jag trivdes bra som hästskötare till det här fina ekipaget. Nu ska ni få njuta av några bilder från dagen!

 

Förberedelser

2015-04-11 @ 22:27:09 / Planering
Hej på er! Dagen har verkligen gått i ett och jag har spenderat sjukt många timmar i stallet känns det som. Tänkte skriva lite om dagens uppladdning inför imorgon och bara lite snabbt dra igenom hur dagen sett ut. 
Jonna red Rb på eftermiddagen, när hon skrittade fram ute passade jag på att smycka ut paddocken lite. Eftersom Rb inte varit hemifrån på 4 månader och inte tävlats på 6 månader så tänkte jag att det kunde vara bra med lite miljöträning och eftersom vi inte hunnit åkt ut nånting så fick miljöträningen komma hem till oss! Jag satte upp hinkar, jackor, ikeapåsar på staketet och ställde fram en soptunna mitt i banan samt Rbs största rädsla - en cykel i ena hörnet så fick Jonna se hur han reagerade samt lära sig hur hon ska rida förbi eventuella spöken på banan. Tyckte hon skötte det galant trots att det var lite otäckt enligt rb, hon fick träna på att rida förbi i båda varven samt rida rakt mot vilket kan få hästen att reagera lite olika.
 
Jag tyckte överlag att Rb var mycket mycket bättre redan från start idag vilket bådar gott, som sagt stod bestod dagens aktivitet bara av jogging och när vi tyckte han såg och kändes bra så red jonna igenom programmet en sista gång och det var helt klart den bästa gången! Gav henne några råd, gick igenom hela programmet hur hon skulle rida och verkligen fokusera på att dela upp programmet, rida del för del och visa riktigt bra genomtänkta vägar. Så där gav vi oss så fick Rb skrittas av ute i skogen.
 
Efteråt så tog jag hand om hästen, han får som alltid efter alla pass stå med backontrack på ryggen och senorna smörjde jag in med kyllera. Jonna smörjde sadel och träns sen packade jag ner allting i en påse och ställde fram. la också fram hans lunch som han ska ha med sig imorgon. Därefter när jag skulle plocka ut han i hagen och passerade transporten som stod vidöppen och inbjudande så passade jag på att lastträna honom eftersom han inte heller blivit lastad på 4 månader, det tog lite tid i början men sen gick han på.


    Innan vi tog in hästarna för kvällen så tog jag in Rb i förväg och så fick han sig en dusch, skrubbade ordentligt med svamp och schampoo innan jag spolade av och så fick han komma in med några lager fleecetäcken och torka. Pysslade med lite annat förberedande under tiden och efter en timme var han torr så då fick han komma ut på stallgången igen och så nattade jag honom. Inatt sover han med en fleecefilt och ett tunnare stalltäcke, på benen har han arnika, tjocka paddar och nattlindor. Såklart är han flätad i svansen för bästa volym.
 
 
Tänkte också dela med mig om hur morgondagen ser ut.
 
6.00 Fodrar jag stallet, alla hästarna får äta inne
7.20 Tar jag ut Rb på gången, lindar av och så får han promeneras 30 minuter
8.00 Kommer Jonna och Ulrika då sätter vi igång och packar bilen, borstar och knoppar
8.40 Lastar vi
9.00 Beräknar vi att åka iväg
10.00 Beräknar vi att vara framme
10.20 Tar vi ut Rb och klär på honom
10.40 Sitter Jonna upp och skrittar fram
10.50 Börjar hon rida fram, och jag instruerar henne genom headset
11.31 Rider hon in på banan!
De startar först i sin klass med 16 starter så vi är kvar till slutet för att invänta resultatet för laget. 
 
Packning: Sadel, träns, sadelgjord, (lagschabrak finns på plats), har med ett extra schabrak utifall att, padd, sadelgjordsludd, vita lindor, vita paddar, vita boots, agria påse, agria ryggsäck, agria fleecetäcke, röd rosett, pass, vattenhink, vattendunk, krubba, mat, hö i nät, borstar och morötter. Sen tar Jonna med sig resten som hon behöver.
 
Rb åker i Backontrack ryggvärmare, stalltäcke samt backontrack runt om på alla ben.
Känns som att vi har allting under kontroll och jag tror det är en stor trygghet för familjen att ha med mig jag som är så organiserad av mig.
 
Önska dom lycka till så hör ni nog av mig imorgon!
 

Att hjälpa varandra

2015-04-11 @ 18:59:00 / Åsikter
Något vi i hästvärlden behöver bli bättre på är att ta hjälp av varandra, det är inte fel att be om hjälp och vi är alldeles för dåliga på det. Som Anna tar hjälp av mig med Queen, jag tar hjälp av Jonna med Rb och Jonna som i sin tur tar hjälp av en annan tjej med sin unghäst. Jag tycker det är jätte bra att Jonna kan få glädje av Rb nu när jag känner mig klar med honom och vill sälja och satsa på storhäst, det är ju extra roligt för henne då som har en unghäst och alla här som har ridit unghäst vet ju hur det kan vara då är det kul att få komma upp på en läromästare och känna att man faktiskt kan rida och precis så känner jag på Queen hon ger mig en fantastisk ridkänsla och gör träningen såå kul!
 
Jag tycker det är bra att man tar hjälp av varandra annars blir det lätt att man hamnar där i sin lilla bubbla och inte kommer någon vart. Tro mig, du vet inte bäst själv för då hade du redan vunnit OS ;)
 
Jag, tjejerna och hästägare i bild
 

Sjukaste händelsen

2015-04-11 @ 16:45:51 / Vardag
Jag tänkte jag skulle berätta en sak för er som hände mig när jag var barn, när jag ändå varit inne på elaka kommentarer i ridsporten, en gång vad jag med om en tjej som var riktigt riktigt rak och ärlig mot mig när det kanske inte var så nödvändigt.
 
Jag var 8 år (ÅTTA ÅR!!) och red ett pass på min dåvarande hemmaklubbs ridbana med min shettis Winnie, jag hade ridit i två år då och var väl inte jätte duktig men det kvittade för mig då för jag älskade att rida och framförallt att hoppa, Winnie hoppade allt man styrde på det var bara att hålla i sig. 
Hur som helst, en dag red jag där ihop med min vän och hennes syster och så kommer en vuxen kvinna som kanske är i 30-40 års åldern som också är med i samma klubb som mig och ska rida sin häst på ridbanan, vi känner till varandra men vi är väl inte jätte nära, så vi samsas där och det går jätte bra. 
Men så helt plötsligt från ingenstans får stannar hon mig och säger "Trampa ner hälen för i helvete, det ser ju förjävligt ut!" till lilla mig, 8 år gammal.
 
Jag blev ju heelt förskräckt, jätte ledsen och upprörd för att en vuxen människa som också har barn och familj kan säga till mig att hon tycker att det ser förjävligt ut. Min kompis mamma reagerade starkt, även min kompis och hennes syster. Min mamma lika så när hon fick höra det men min bror reagerade nog starkast när vi vid ett senare tillfälle berättade för honom, han blev så arg så han ringde upp henne och skällde ut henne, fullkomligt skrek i telefonen så hon nästan börja gråta och gav telefonen till sin man.
 
Efter denna incident har jag aldrig sett röken av denna kvinna trots att vi bor i samma lilla byhåla typ 4km ifrån varandra. 
Jag undrar vad hon skulle säga idag om det fortfarande ser lika förjävligt ut?
 
 
 
 
 

Lördag

2015-04-11 @ 11:27:31 / Vardag
Godmorgon härliga lördag. Jag tog en lång sovmorgon ihop med min pojkvän idag och för första gången på två veckor när jag vakna kände jag mig inte sådär döds-sjuk. Äntligen går det kanske åt rätt håll!

Dagen före tävling och det känns verkligen som att det är jag som ska tävla imorogon!?!? jag är nog minst lika pirrig som Jonna och kommer säker vara ännu mer nervös än henne imorgon haha. Men jag går in i min hästskötar-ägare-tränare-ponnymamma roll här och ska försöka inte ta över dagens planering allt för mycket trots att jag tycker det är gööör skoj dagen innan tävling!
 
Som sagt är det förberedelser som står på dagens agenda. Rb ska lösgöras på banan i ett lätt joggingpass och jag står på marken med lite coaching. Sen i vanlig ordning putstas utrustningen från topp till tå, allt packas ner och så ska jag bada rb på kvällen så han är skinande ren. Kan man inte vara bäst kan man alltid vara snyggast, fast jag tror ju dom kommer vara bäst och snyggast ;) jag är verkligen inte partisk hehe... 
Hoppas ni får en jätte fin dag, kommer uppdatera er under dagen men är det något speciellt ni undrar eller vill läsa om så skicka gärna iväg en kommentar så ordnar jag det!
 
 

Genomkörare

2015-04-10 @ 20:37:00 / Träning
Tänkte också visa lite bilder från dagens pass som fick bli sista genomköraren inför söndag, vi (eller jonna) jobbade med att få fram hans trav och jag tyckte att hon lyckades väldigt fint med det, hon red också igenom LC:1an två gånger där jag var på med kommentarerna och var stenhård mot henne, så hon fick lite bakläxa att nöta in i huvudet. 
 
Imorgon ska han bara joggas lite lätt sen börjar all förberedelse, kommer vara med och hjälpa eftersom det är jag som har koll på vart allt finns. Sen ska väl Rb få årets första välbehövliga bad så han riktigt glänser på söndag.
 
 

full fart framåt

2015-04-10 @ 18:18:17 / Vardag
Idag avslutade vi dagens pass med lite bus, man ser verkligen hur Rb gillar det!
 
 
 

Tävling 9e Maj

2015-04-10 @ 17:05:00 / Queen P
Jag har tillsammans med Queens ägare Anna kommit fram till en bra plan i Maj. Efter tävlingen i Örebro och de missar vi hade så kände jag att vi måste få mer rutin tillsammans och mer tid inne på banan. Nästa tävling var då planerad den 16e Maj div 1 och de känns som att det är bra långt kvar tills dess så vi bestämde att vi skulle ge oss ut den 9e Maj och tävla lite. Så vi går tillbaka ett steg, ett steg som vi aldrig ens varit på och testar på LA. Denna gång rider vi också två klasser som vi aldrig gjort och då känns det säkert att göra det på LA-nivå till att börja med.
 
Jag ska rida LA:1 och LA:4. Valde mellan det eller LA:3 och LA:4 men efterosm jag aldrig ridit LA på långbana så kändes det lite risky att lära sig två program som nästan är snarlika så istället rider jag LA:1 som jag kan som rinnande vatten och så behöver jag bara lära mig LA:4. Tävlingen rids på "hemmaplan" kan man säga i Askersunds byn som vi vanligtvis tränar på så det känns också som en trygghet. 
 
Ni får tycka och tänka vad ni vill om detta att vi är kvalade till Msv B men väljer att rida LA, men det är för att hitta rutin och trygghet innan vi ställer upp i div 1.
 

Helg!

2015-04-10 @ 15:39:00 / Vardag
Alla mina planer tycks gå i kras denna vecka för mig. Jag har varit sjuk i snart två veckor och verkar aldrig bli frisk, så jag har fått ställa in all ridning med Queen denna vecka för att verkligen vila upp mig, har inte varit i skolan heller så nu hoppas jag att jag är frisk på måndag så jag kan ta nya tag. 
 
Lite ändrade planer till söndag, Jonna och Rb kommer bara starta en klass LC:1 och de kommer ställa upp i div 3 laget som det var meningen från början. Så idag ska vi träna lite program och jag kommer vara en mycket hård domare ;) 
Jag vet inte om ni märker det men jag går verkligen in för det här, det känns som min grej! jag känner mig som en ponnymamma, tränare, hästägare och hästskötare på en och samma gång och jag bara älskar det! kanske borde köpa hem mig ett par ponnyer, kasta upp några ungar och fortsätta med detta för det verkar passa mig perfekt. 
Känns lika roligt som att tävla själv och jag kommer vara både glad och stolt på söndag när jag ser min fina ponny på banan igen, ska samtidigt bli väldigt kul att vara på ponnytävling igen och träffa endel bekanta ansikten. 
 
 

fyra bilder

2015-04-10 @ 13:12:00 / Bildinlägg
 

Älskade ponny

2015-04-09 @ 14:55:00 / Träning
Hej å hå vad länge sen det var ni fick se bilder på Rb va? Vilken tur att jag hade med mig kameran igår när jag stod på ridbanan och hjälpte Jonna från marken. Han gick jätte fint med Jonna som visade vägen och vi tränade på lite programdelar som uppridningar, diagonala ökningar och perfekta halter.  Rb verkar så nöjd med att få vara igång igen, visst ser han fräsch ut?
 
 
Väldigt fin sluta!

Rb ska få visa upp sig!

2015-04-09 @ 09:42:00 / Träning
Håll i hatten gott folk... Meddelar här med att ni kommer få se Rb på tävlingsbanan igen redan nu på söndag!! Jonna och Rb klickar så bra trots att de har tränat så få gånger ihop att man kan räkna dom på en hand så satsar vi och kör tävling på söndag i Gyttorp, de kommer rida LC:1 och LB:1 för att mjukstarta, egentligen skulle de kunnat gå ut i LA direkt men det är Rbs första tävling sen Oktober, han har inte varit hemifrån sen Januari och det känns rätt schysst mot båda att mjukstarta lite lätt. Tror inte det kommer bli några problem alls, kommer självklart hänga med och stötta/hjälpa och det ska bli så kul att få se Rb på tävlingsbanan igen även fast det inte är jag som rider, nästan ännu roligare känns det att stå på marken!
 
Såhär ser planen ut:
 
Måndag: Rb Joggades
Tisdag: Dressyr 
Onsdag:Dressyr
Torsdag: Uteritt med mig
Fredag: Dressyr
Lördag: Joggas
Söndag: Tävling 
 
En passande bild på Rb och Jonna, här tävlade vi i samma lag!
 

Svar

2015-04-08 @ 20:38:32 / Vardag
Nu kommer några svar från den lilla frågestunden i morse!
 
 
Har du planer på att köpa / ta Queen på foder när rb är såld?:) 
Svar: Queen är inte tillsalu och kommer nog aldrig bli,  jag kommer heller inte ta henne på foder. Anna är ägaren och för mig räcker det bra med att ha det som jag har det nu. När Rb är såld kommer jag bara få ännu mer tid med Queen och det blir bara bra.
 
Vilket är ditt favoritprogram utav de nya dressyrprogrammen?
Svar: Dom nya från 2015? Jag har ingen aning, har inte kollat på någon då jag bara tävlat Medelsvår C:1 och C:2 iår.

Vilka dressyrryttare inspirerar dig? Följer du många bloggar själv?
Svar: Jag följer väldigt många bloggar och två dressyrryttare som bloggar som jag följer slaviskt är Nina Rademaekers och Mathilde Hannell.

Vilka bloggar läser/följer du?
Svar: väldigt många, för många för att skriva upp alla. Men jag följer alla mina närmsta vänners, typ alla som jag följer på instagram, några "kändisar" och så kollar jag på alla som kommenterar min blogg

När ska jonna och rb tävla?
Svar: snart, snart, det är närmare än ni anar. Kommer avslöja allt imorgon!

Vilka ponnyekipage i Örebro län tycker du är duktiga (förutom dig och RB då :D )
Svar: Oj känns som jag knappt har någon koll på ponnysidan längre, men såklart är ju favvisarna Agnes och Acrobat (min gamla ponny) sen tycker jag Malin Qvarfordt är duktig, Linnea Thoren, Nathalie Busk, Elin Angergård, Emmy Strömberg och Wilma Martinsson är alla duktiga tjejer!

Vad är ditt mål med Queen?
Svar: oj, svårt att sätta något slutmål med den hästen hon har ju kapacitet för riktigt stora klasser. Men just nu är väl målet att rida Msv B, tyvärr missar vi ju junior SM som ligger redan i Maj annars hade ju det varit ett mål om det varit lite senare under året. Men jag vill väl i höst rida några Fei-program för juniorer på nationell nivå, det vore kul!

Vad är ditt mål inom ridsporten?

Svar: samma sak här, väldigt svårt att sätta ett slutmål allt beror ju på vilka förutsättningar man har och vilka hästar man får tillgång till.
 
 

Läsvärt inlägg

2015-04-08 @ 20:00:27 / Vardag
Vill bara lite snabbt innan jag ger svar på den lilla frågestunden länka ett inlägg som min tränare jag har till Queen skrev efter incidenten i måndags. Läsvärt!
 
klicka här

Film från ritten

2015-04-08 @ 16:53:00 / Film
Här är filmen från måndagens ritt i Msv C:2 som resulterade i 66,44% och en 8e plats. Jag delar med mig av den trots några missar i travprogrammet där ni kan se hur hon lägger sig i en slags passage-trav samt att vi hade missar in i skolorna på grund av att hon var för taggad. I stressade hon upp sig och gick över tyglen ett par gånger, det har aldrig hänt förut så jag visste inte riktigt hur jag skulle kontrollera det - genom mer ben eller mer hand men jag gjorde mitt bästa och tog det med ro så lugnade hon sig.
 
Mycket är rutinmissar samt misskommunikation mellan oss, vi har inte rutinen tillsammans ännu och då kommer missarna. Men att hon är laddad är inget jag ser som negativt bara positivt! En dag kommer vi vara så sammansvetsade så då får ni se upp där ute ;)
 

Ur en hästskötares perspektiv

2015-04-08 @ 14:41:00 / Queen P
HÄR kan ni läsa om hur min hästskötare Pim upplevde tävlingsdagen i måndags, kul att se från ett annat perspektiv samt några bakom kulisserna bilder som ni inte sett förut! Kika in där vettja
 
 

Onsdagssjuk

2015-04-08 @ 10:44:20 / Vardag
Hej dagen blev inte riktigt enligt mina planer, skulle varit i gymmet tre timmar idag, hunnit rida Rb innan och Queen efter men kroppen säger ifrån. har åkt på en ordentlig förkyldning, som jag egentligen har haft hela förra veckan också men jag blir ju aldrig frisk för jag varvar aldrig ner. Men idag bestämde jag mig för att göra det, ska ligga i sängen hela dagen och förhoppningsvis orkar jag rida Rb ikväll. Så idag passar det ju väldigt bra med lite film i sängen och därför tänkte jag lägga upp filmen från ritten i måndags trots missar och misskommunikation så tänker jag dela med mig av den. Tänkte också passa på att lägga en frågestund som jag ger svar på ikväll eftersom jag inte har så mycket annat för mig. Så ställ era frågor här nedan i kommentarsfältet och få svar redan ikväll!
 

Fina Rb

2015-04-07 @ 19:43:36 / Vardag
Ikväll har jag hållt lektion för två tjejer.
Är så glad för Rb har inte varit så snäll mot Jonna men idag visade han äntligen sitt rätta jag när hon red honom och hon gör det såååå bra! Vi jobbar mycket med framåtbjudningen och sen går allt som på räls, skänkelvikningar, öppnor, slutor och förvänd galopp. Han är en gentleman och en läromästare när man hittat knapparna. Glad att han äntligen fick bjuda Jonna på ett härligt pass när han varit lite bråkig tidigare.
 
Visst matchar dom snyggt i rosa? ;)
 
 

Lite solsken i livet

2015-04-07 @ 12:18:39 / Vardag
Jag vill tacka er för era fina ord på gårdagens inlägg. Det värmer att läsa hur ni står upp för mig!
Idag vaknade jag upp med migrän, antagligen för att jag var ledsen igår då min gammelmormor gick bort igårkväll så migränen kom som ett brev på posten. Men nu är jag på fötterna och ska försöka komma igång lite lätt med dagen.
 
Som ni säkert förstår så är jag alltså ledig idag, många andra börjar skolan efter lovet men vi har fått kompledig en extra dag. Väldigt skönt när det är så fint väder ute, då får man njuta!
Idag klockan 18.30 ska jag hålla lektion för Lovisa med hennes 3 åring, de gör stora framsteg gång på gång och nu har jag inte sett dom på nästan två veckor så det ska bli spännande. Jonna kommer också och rider Rb och jag är ju med varje gång nu och stöttar och hjälper dom med, jag känner ju Rb väldigt bra så jag kan dirigera Jonna på rätt väg i sadeln. 
 
Nu ska jag gå ut till stallet, mamma kan behöva extra mycket hjälp idag<3
 

Varför blir jag inte förvånad?

2015-04-06 @ 21:16:00 / Tävling
Jag tänkte dela med mig av en tråkig grej men som inte alls är ovanlig eller sällsynt här i hästvärlden. Men något som gjorde mig väldigt ledsen idag när jag hörde det. Jag hade precis ridit klart och gick in i Öfks cafeteria för att köpa en dricka, precis då möts jag av att mitt resultat dykt upp på Equipe och det står att jag fick 66% och ligger sexa blev såklart väldigt glad tills jag då ställer mig i cafeteriakön och hör ett gäng (kan säga namn på alla som satt där men vill inte vara så låg och hänga ut någon, några av dom rider jag tillochmed i samma klubb som!!!) vid fönstret med ryggen till mig och en av dom kläcker ur sig "Oj, Evelinn fick 66% och ligger 6:a"  en annan: "oj" en tredje "oj, det var väldigt bra för den ritten" en av dom viskar nånting och de vänder sig bakåt, får ögonkontakt med mig som hört och uppfattat hela den meningen och de blir knäpptysta. 

SÅ JÄVLA TRÅKIGT.  De ska vara kul att tävla och man ska inte behöva vara rädd för vad andra ska tycka och tänka.
 
 

Dagens resultat och tankar

2015-04-06 @ 19:59:12 / Queen P
Jag fick till en väldigt bra framridning idag till dagens start med framskrittning på nästan 40 minuter gjorde att Queen lugna ner sig ordentligt och en ärlig chans till att prestera. 15 minuter av dom var skrittjobb, lösgör det mesta i skritten och resten i galoppen, har äntligen hittat ett upplägg som passar oss jätte bra. Galoppen var helt klockren idag men traven desto svårare, hittade aldrig något flyt på framridningen och bar tyvärr med mig det in på banan.
 
Väl inne på banan taggade hon till ordentligt och jag hade svårt att få henne i vanlig trav, Queen ville tjäna lite pluspoäng och gå i passage istället men så funkar det ju tyvärr inte. In i öppnorna blev det lite kortslutning och tramp på stället men jag lyckades rida ur det men på 5:or som tyvärr kostar rätt mycket eftersom det är koeff 2. Hon fick 7,5 och 8 på ökningarna så det är jag nöjd med då vi haft svårt med takten där. 
Visste när jag red att i galoppen skulle hon samla poäng och det gjorde hon med 7-8 genom hela galopprogrammet och fina lovord från domaren som kändes väldigt positiv i protokollet. Alltid kul! 
 
Vi hamnade som sagt på en 8e placering med våra 66,44% vilket kändes helt okej trots våra missar.
Stort tack till Pim som kom och hjälpte oss idag!
Och tack till hästägare Anna för att jag får chansen att utvecklas med din fina häst!
 
 

Veckoplanering

2015-04-06 @ 17:56:00 / Vardag
Måndag: Tävling Queen, Rb joggas av Jonna
Tisdag: Hålla lektioner för två tjejer, Rb dressyr med Jonna
Onsdag: Kondis Rb, skola 10-12, uteritt Queen
Torsdag: Skola 8-15, jogga Rb
Fredag: Skola 9-14, Klättra med Queen, Rb dressyr med Jonna
Lördag: Longera Queen, jobbar på puben 18-02
Söndag: ev. skulle Jonna rida Rb
 
Båda hästarna är på gång, känns härligt!
 
 

66,44%

2015-04-06 @ 14:48:37 / Vardag

Ingen felfri ritt idag, från 5-8 i protokollet  men det resulterade sig i 66% och en 8e placering. Jag berättar mer om dagen senare idag! 


En kväll i stallet

2015-04-05 @ 21:36:57 / Queen P
Hej på er, just nu bloggar jag på ipaden i köket hemma hos Micke, han lagar hamburgare åt oss efter att vi har varit i stallet tillsammans, från 19 till 21 har jag hunnit rida, badat Queen och smörjt utrustning.

Red ut barbacka idag för första gången på Queen, skrittade bara 20 minuter, ville mest skritta bort ev träningsverk samt känna på tränset som jag aldrig tidigare ridit på. Red några skolor i skritt och hon känner lätt och medgörlig.

När vi kom tillbaka så fick hon hoppa in i duschen men eftersom det är lite kyligt ute så tvättade jag bara över rumpan och på halsen/bogen, vill helst inte kyla ner hennes ryggmuskler. Fort på med dubblatäcken så hon torkade fort. Shamponerade svansen och flätade. Under tiden som hon torka så smörjde jag sadel, träns och stövlar skinande rent sen fick Queen sin kvällsmat.

Ser fram emot morgondagen, hoppas jag lyckas hålla hennes humör i schack ;)




Sista minuten ändring

2015-04-05 @ 16:12:00 / Vardag
Min sadel är magisk, jag har sagt det förut men jag säger det igen!
 
De senaste dagarna har jag upplevt att Queens sadel inte legat helt optimalt. Jag tror det beror på brunsten då ett ben hit och dit gärna flyger och då har sadeln glidit fram. Så vi bestämde oss för att testa min sadel som jag har på Rb, den ligger verkligen bra på alla hästar men jag var skeptisk mot att den skulle passa på Queen då hon inte har exteriöret på sin sida. Hon är överbygd bak men trots detta gör hon fantastiskt bra ifrån sig när man rider, som ni vet har hon väldigt lätt för samling och passage är som en fjärde gångart. Hur som helst så låg min sadel jätte fint på henne och det kändes stabilt och bra på ryggen.
 
Några av er har märkt att jag hamnat i stolsits på Queen och det har varit för att jag inte sitter 100 i hennes sadel men i Rbs sadel har det aldrig hänt, kände att jag fick en mycket bättre sits och inverkan när jag red i min egna. Så vi gör en sista minuten ändring så jag kan tävla. Dock är min sadel svart och hennes utrustning brun, tur att Anna hade ett svart träns hemma annars hade det ju aldrig gått ;)
 
 
 
 

Naturen har sin gång

2015-04-05 @ 12:34:40 / Vardag
Queen har passande nog till tävling hamnat i brunst och har de senaste passen varit lite på krigsstigen, vilket är fullt förståeligt men inte jätte kul för varken hon eller mig. Igår red jag igenom programmet för mamma, galoppdelen var jätte fin men traven är lite svårare nu. Men vi ska försöka göra vårat bästa imorgon och plocka fram det bästa så gott vi kan, men jag räknar inte med något höjdar resultat. Nu när vi satt våra Msv B kval på första försöken så gäller det bara att hitta rutin i Msv-klasserna och succecivt förbättra oss på den nivån, jag kommer nog bortse morgondagens resultat och mer ta det som en träning eftersom jag vet att hon inte är i sitt esse och det känns inte schysst att räkna med att hon ska prestera på topp. Istället ska vi fokusera på att ha kul!
 
 

Försäljning

2015-04-04 @ 11:45:00 / Vardag
Vi har länge gått i försäljningstankar när det gäller Rb men nu är det närmare än någonsin tidigare. Igår pratade vi lite pris och annonsering och vi är ganska så överrens. Vi kommer så småningom lägga ut en annons nu i vår för att vi tror att det kan ta lång tid att hitta rätt köpare åt vår fina prins, och jag tänker inte sälja han till första bästa utan det ska verkligen känna 100% rätt innan vi lämnar iväg honom och det kan ju ta lite tid. Tänker ge han all tid i världen för det förtjänar han och skulle de ta ett år att sälja honom så får det göra det, då tränar och tävlar jag han tills det känns rätt med någon. Samtidigt ju längre vi väntar och ju mer meriter han får desto mer stiger han i värde.
 
Jag kommer börja med att höra mig för i mitt kontaktnät, jag vet redan ett par stycken som vill provrida honom så vi börjar i den änden. Känner du någon som letar efter en fin D-ponny så får du jätte gärna tipsa om Rb, vi är väldigt måna om vart han hamnar.
 
 

Rb är på gång!

2015-04-03 @ 16:55:58 / Vardag
Jag har glädjande nyheter! Rhett Butler är på gång och ni kommer förhoppningsvis se han på tävlingsbanan snart.  Låt mig ta detta från början. Det började med att klubben efterlyste ponnysar till div 3 laget för att det hade kört ihop sig, då skrev jag att jag har en ponny men som inte är så mycket igång men han klarar ju av att gå LC en gång sådär liksom. Fixade då en ryttare som skulle få hoppa in och rida honom nu första omgången nästa söndag. Så Jonna kom och provred honom igår och allt funkade jätte fint men då visade det sig att det löst sig med laget och att det inte behövdes någon häst längre. Men då kom vi fram till att Jonna kan få tävla Rb ändå, för det kan ju vara kul för bådas skull nu när jag ändå satsar så mycket på Queen och inte riktigt har tiden till att träna och tävla rb som jag vill så kan ju någon annan få glädjen av honom. Sagt och gjort så ska det bli! 
 
Jonna känner ni säkert igen sen tidigare, vi har känt varandra länge och ridit ihop i flera klubbar samt ridit samma lag så hon är bekant vid Rb och vi bekanta med henne så det känns väldigt bra. Hon rider honom fint också, han kan ju vara lite speciell som ni vet men hon lyckades rida förbi det redan första gången och han gick jätte fint mot slutet. Så jag är jätte nöjd och Jonna som har en unghäst tror jag är nöjd att få komma upp och rida en läromästare.
 
Jag tror detta är ett viktigt steg för mig att kunna släppa taget om Rb, tidigare så har ingen någonsin fått rida han. Det är bara jag som ridit dressyr på han under dessa snart 5 år, med undantag för Emelie som suttit upp en gång och Lina som ridit han två gånger. Så jag tror det är bra för mig samt att det är bra för Rb som fortfarande ska säljas och kommer få andra nya ryttare på ryggen att han blir van vid att kunna ridas av andra. 
 
Visst är dom fina?
 

Långfredagen

2015-04-03 @ 10:41:47 / Vardag
Hej på er! Vaknade upp till strålande sol idag, så härligt. Jag hoppas att denna dag gör sitt namn till rätta för jag behöver nämligen en lång dag med några extra timmar för att hinna med mina planer.
 
Redan idag har jag börjat med planering och packningen till tävling, varför undrar säkert ni, det är ju långt kvar till måndag? ja visst är det det. Men jag kommer inte vara hemma nånting mer innan måndag så idag måste jag tvätta upp allt som ska med från det här stallet till Queens stall och packa in det i våran transport så att det bara är för mamma att koppla på transporten och åka till stallet och då räknar jag med att allt är klart både här och där så att när hon kommer är det bara att traska in i transporten och åka!
 
Det som ska med från mitt stall är bland annat: Schabrak, kavaj, framridningsväskan, benlindor, boots, mina tävlingskläder, nummerlapp, snoddar
Sen finns följande i Queens stall: sadel, träns, täcken, skydd, hjälm, stövlar, sporrar och såklart hästen.
 
Varför jag inte kan fixa packningen i helgen är för att jag jobbar på puben och har tyvärr inte möjlighet att ta mig hem så jag bor hos min kille och så får han köra mig till Queen så jag kan göra det sista fixet där.
 
Utöver detta så ska jag idag rida Rb, blir nog en skön uteritt i vårsolen, igår blev han ju provriden och skötte sig över förväntan så idag förtjänar han en liten uteritt ihop med mamma och Nightan. Sen åker jag och mamma vidare till Kumla där jag ska rida Queen, hon ska också få sig en skön uteritt.
Hoppas ni får en trevlig dag och glad påsk på er!
 
 

Saknar gemenskapen

2015-04-03 @ 09:22:00 / Vardag
Än så länge har jag bara gjort 2 tävlingar ute på storhäst som junior och jag måste säga att hittills har det varit jätte tråkigt att komma till tävlingar och man inte känner en enda person! De flesta vännerna jag har och klubbkompisar som jag lärt känna är på ponnysidan och det har blivit en sån himla trevlig gemenskap ute på tävlingar, själva umgänget är halva glädjen med att tävla.
Förhoppningsvis blir det lite trevligare nu på måndag när vi ska tävla på "hemmaplan" här i Örebro, är iallafall ett par stycken på startlistan som man känner igen och sen typ hela div 1 laget rider och finslipar formen så det ska bli kul att se dom med. Dessutom så vet jag att flera bloggläsare tänkt komma och titta på oss så er hoppas jag att jag hinner träffa också!
 
Men jag längtar lite ut på ponnytävlingar igen det måste jag erkänna men vem vet vad jag har i kikarn, det kan hända att vi väldigt snart är där igen... ;)
 
 

Ett mål med sitsen

2015-04-02 @ 10:29:07 / Träning
Jag har ju sagt att jag jobbar mot 8or på sitsen vilket är lättare sagt än gjort. Har verkligen noll inspiration på hur man kan träna sitsen mer än rida utan stigbyglar, finns det något mer sätt? 

Något jag vill uppnå är den där stillheten där det ser sådär lekande lätt ut, en sann inspirationskälla är duktiga Emilie Nyreröd, kolla på filmer när hon rider alltså det ser så lätt ut och hon rör sig inte ens en millimeter. Det är mitt drömmål men vägen är lång.  

Mamma säger att hon tycker jag sitter redan väldigt still och det kanske jag gör men jag vet att jag kan ännu bättre och jag kommer jobba mot att nå det. Vill höra alla tips ni har för en bättre sits




Två pass i ett

2015-04-01 @ 18:34:08 / Vardag
Tänkte bara kika in och berätta om de två senaste passen med Queen innan jag ger mig ut och rider Rb. 
Igår stod ett joggingpass på schemat där fokuset låg på lösgjordhet, hade henne låg och avspänd i formen genom hela och det blev som en lång framridning. Väldigt nöjd med upplägget och med resultatet. Började med 15 minuters framskrittning innan jag tog upp tyglarna och skrittjobbade yttligare 15 minuter. Mycket sidvärts, bakdelsvändningar och skolor för att mjukgöra henne har jag märkt hjälper oss inför traven. Igång i trav där jag bara rider på volt och byter volt med hjälp av skänkelvikning, ingen lång travdel utan över i en fräsch galopp där jag tänker lite mellangalopp i båda varven innan jag lägger in lite fövändgalopp och galoppslutor. Sen gick jag tillbaka till traven och jobbade med några skolor som de ligger i MSV C:2an upptäckte att vänstervarvet är lite svårare, Queen ha ju väldigt lätt till passage det är nästan som en gångart för henne och när det blir jobbigt lägger hon sig i en balanstrav som alltså är ett mellanting mellan trav och passage. Det är något hon gör i vänsteröppnan för att den är lite jobbigare, så jag gick över i galopp igen och red galoppöppnor på rakt spår och på volt, varvade med några slutor och så ner i trav och nytt försök. Mycket bättre resultat då var hon mer genom i kroppen utan att lägga sig i sin balanstrav.
Där gav jag mig och så gick jag ut på gärdet som ligger intill ridbanan och så galopperade vi ett varv i ett härligt tempo där hon fick sträcka ut och busa av sig lite, väldigt uppskattat! Avslutade med att jogga av och jogga ner och sen massor med godis!
 
Under dagens pass tog jag vid där jag slutade igår, efter uppvärmnigen så satte jag tryck i henne som jag inte gjorde igår så vi kom i tävlingsform och så la jag några övergångar mellan passage och mellantrav för att få henne riktigt kvick under fötterna. Gick över i öppna och märkte att hon var helt loss i vänstersidan och hade inga problem alls längre. Skolorna satt riktigt fint idag och lika så var galoppen hur bra som helst, det känns väldigt bra inför måndag när vi ska tävla. Mamma var med mig ut idag och hade med kameran men tyvärr så låg batteriet kvar hemma i laddaren så det blev inga nya bilder :(
Idag avslutade vi med att hoppa ett litet språng, Queen vart sååååå glad och taggad, funderar på att kanske ställa upp på en hoppträning någon gång med henne.
 
 
Imorgon kommer en tjej och provrider Rb, mer om det då... ;)

Mål för April

2015-04-01 @ 13:00:09 / Träning

Den här gången kombinerar jag inlägget om målsättningen med båda hästarna. De ser lite olika ut:


Mål för April - Rb


  • komma tillbaka till tävlingskondition, finslipa formen

  • plocka bort skänklarna och ta fram dom när de verkligen behövs

  • börja jobba mot rörelser ur LA P:1




Mål för April - Queen


  • befästa bytena, kunna göra rena byten

  • uppnå fullkomlig stillhet i sadeln med små osynliga hjälper (långsiktigt mål)

  • variera träningen bättre med longering, hoppning, uteritt, konditionsträning och klättring



Inplanerade tävlingar: Örebro FK 6/4 MSV C:2



Träningsdagbok

2015-04-01 @ 08:21:40 / Träningsdagbok

Träningsdagbok v. 13


Onsdag 25e Mars: Löparträning ihop med Jennie och Jennifer, sammanlagt joggade jag 2600 meter varav 400 meter var uppvärming, 1200 meter joggade jag i sträck därefter 400 meter x2 där jag maxade. Riktigt jobbigt men bra pass, är nöjd att jag följde min plan och inte gav upp.


Onsdag 25e mars: 50 minuters ben direkt efter konditionsträning, var bra uppvärmd så jag kunde köra igång direkt. Var helt ensam också på gymmet vilket gav mig ännu mer inspiration. Gjorde vanliga squats, på boll, på balansplatta och med vikt, legcurls, utfallssteg och legkicks. Nöjd och mör i kroppen efteråt.


Torsdag 26e mars: idag blev det ett armpass med fokus på biceps och axlar, det var lite svårt och trångt i gymmet med alla människor vilket ledde till att man fick vänta på sin tur och inte kunde köra på lika hårt. Men vi peppade varandra och maxade på en hel del maskiner. Jag tar med mig att till nästa gång går jag nog in i studion om det blir lika fullt.