Utvärdering Mars - Queen

2015-03-31 @ 20:36:41 / Träning
Då hade jag också tänkt utvärdera målen för Queen denna månad, tre enkla:

Träna in Msv C:2
- programmet sitter och vi gjorde en riktigt bra debut tillsammans i Strömsholm.
Befästa skrittpiruetterna
- jobbade mycket med dom en period och de satt fint på träning men sen när det gällde på tävling så vart de inte lika bra och gav heller inga höga poäng tyvärr.
Påbörja galoppombyten
- de har vi gjort och det är sååååå kul haha! Nu är bara nästa steg att få dom rena vilket inte är lika lätt ;)
Utvärdering Mars - Rb

2015-03-31 @ 18:56:15 / Träning
Såhär såg mina mål för Mars månad ut:

Stärka vänstersidan och få han liksidig igen.
- Jag tycker faktiskt att han känns jätte fin i båda sidorna, har inte upplevt någon skillnad. 

Plocka bort skänkarna helt och ta till dom när dom behövs
- något jag tänker på vid varje pass, tycker faktiskt att det bara blir bättre. Märkte det vid senaste ridpasset att han var med känslig och uppmärksam utan skänkarnas inverkan. Men vi jobbar vidare!

Uppnå fullkomlig stillhet i sadeln med osynliga hjälper (långsiktigt mål)
- här har vi stora problem. I och med att jag rider Queen så tycker jag numera att det är jätte svårt att sitta ner på rb. Känns som att jag skumpar jätte mycket men det är inget som syns alls på film men att det känns asså! Måste ta en period där jag tar bort stigbyglarna igen och tränar på just det.

Upplägg

2015-03-31 @ 16:40:15 / Planering
Observera att detta är enbart Queens träningsplanering,

Måndag: klättra

Tisdag: jogga

Onsdag: dressyr - program

Torsdag: vila

Fredag: uteritt

Lördag: dressyr - program

Söndag: skritta


Måndag: tävling Msv C:2 i Karlslund, Örebro FK 
Back in business

2015-03-31 @ 15:24:33 / Vardag
Hej alla som hängt kvar. Det var ju inte så länge sen sist, jag känner mig själv och vet att jag inte kan hålla mig borta speciellt längre. Så nu är jag tillbaka hoppas ni uppskattar det, har mycket att berätta.

Tyvärr befinner jag mig inte på Brolöten som det var tänkt då transporten inte gick igenom besiktningen och måste nu lagas. Tråkigt men sånt som kan hända, ni vet ju sen tidigare att vi redan varit med om en transportolycka så vi tar det säkra före det osäkra. Förhoppningsvis kan vi åka vid ett annat tillfälle.

Men vi håller igång träningen på eget håll och uppladdningen inför tävling om en vecka är i full gång! Jag har dessvärre lyckas blivit ordentligt sjuk men det hindrar inte mig från att träna, jag får ta den smällen när jag kommer hem och har landat för kvällen. 

Jag har mycket material att bjuda på blandannat två utvärderingar av mars, två målsättningar för april, en veckoplanering och självklart om ni önskar något så fixar jag det med!Nere

2015-03-29 @ 10:35:51 / Vardag
Som ni märker ligger bloggen nere och det är för att jag fått in en del riktigt otrevliga kommentarer gällande Rbs försäljning och några falska anklagelser, något som redan är ett mycket känsligt ämne för mig och som jag inte tänker sitta här och ta emot, så bloggen ligger nere på obestämd tid. Synd kan jag tycka för dom som faktiskt ville läsa om vår träningsvecka och tävling nästa vecka, men somliga vet ju inte hur man beter sig på internet, tyvärr.

Favoritövning

2015-03-27 @ 16:37:03 / Träning
Just nu är min favoritövning galoppslutor på diagonalen. Galopp och sluta i sig är två väldigt lösgörande saker och att kombinera dom i ett lösgörande syfte är helt grymt bra om ni frågar mig. Då gör jag skutorna i en låg form gärna lite överböjda eller för mycket tvärning just för att få igenom det jag vill och det funkar jätte bra för oss!
Mer om Rb

2015-03-27 @ 10:42:25 / Vardag
Igår fick jag in en kommentar som jag tänkt svara på:
Jag tycker det är väldigt tråkigt eftersom det verkar som om att du gått från all in på rb till att nästan skita i honom och bara rida Queen.

Svar: jag tycker det är väldigt tråkigt att du uppfattat det så men på ett sätt kan jag förstå för det har varit mycket om Queen ett tag nu, om jag läser min blogg så får jag också den uppfattningen men det är just för att hon är i träning och tävling samt att jag är så himla glad för den här möjligheten. Men på ett sätt håller jag verkligen inte med dig för att rb rider jag 6 gånger i veckan, Queen bara 3-4 gånger, jag skriver om att jag går upp klockan 5 på morgonen för att hinna rida Rb innan skolan. För mig låter det verkligen inte som att jag skiter i honom !? Jag skiter inte i min häst, han är mitt allt. Däremot har han haft en lugnare period där jag själv har valt att kanske inte skriva om varenda uteritt eller konditionspass för det blir lite långrandigt. Men nu är han ju igång och vi börjar trimma lite dressyr igen för att komma tillbaka, senast i förrgår la jag ju upp en film på honom när jag red. Så jag förstår inte var du fått att jag skiter i honom från, det skulle jag aldrig göra.

Men absolut tar jag åt mig och om det är det ni vill så kan jag skriva mer om honom! 
Helt tömd på energi

2015-03-26 @ 20:19:05 / Vardag
God kväll på er. Nu bloggar jag från ipaden för första gången! Idag har jag känt mig helt tömd på energi, började dagen med ett mördar arm pass följt av några timmar i skolbänken. Jobbar just nu med att starta ett företag i entreprenörskap, riktigt kul faktiskt. När jag kom hem åt jag en bit mat sen störtade jag i sängen och sov flera timmar , mamma tog hand om rb idag så jag kunde få vila mig väldigt tacksam för det. 

Imorgon tar jag nya tag med en hel dag, fodrar kl 5 följt av ridning innan skolan sen 60 minuter crosstrainer för att sedan gå i skolan ett par timmar innan uppladdningen börjar - förfest hos min klasskompis och sen drar jag och en tjej vidare till Örebro för att besöka strömpis och se ganjaman live! Ska bli sjukt kul.

Resten av helgen kommer gå i ett, jobbar på puben på lördag, söndagen kommer spenderas i stallet hos Queen med massa förberedelser till måndag.

Just nu känns det bara som att bloggen blir tråkigare och tråkigare, ni är inte lika delaktiga i kommentarerna längre vilket gör att jag tappar motivationen och inläggen tappar kvalité. Ni får jätte gärna komma med förslag vad jag ska skriva om så jag får er lite mer delaktiga! 


Dressyrträning x2

2015-03-25 @ 19:34:06 / Queen P
Det fick bli en liten ändring i upplägget av dagens träning med Queen och istället bytta vi helt spår och dressyrade istället! Men jag lovar er att vi ska ta hoppningen någon dag framöver. Men idag blev det en riktig genomkörare på banan, precis vad jag behövde iallafall efter två veckor av bus och skoj på gärdet blandat med longering och uteritter. Queen var jätte fin redan från start och vi genomförde ett kanonpass. 
Vänstersidan är lite jobbigare så i uppvärmningen och genom hela passet la jag mycket slutor i alla gångarter och skänkelvikningar åt vänster just för att få loss den sidan, kände förbättring mot slutet. Red några galoppombyten på diagonalen för att hålla henne spikrak, vilket är lättare sagt än gjort, vi har inte riktigt funnit varandra i bytena ibland gör jag för mesiga hjälper så att hon bara nonchalerar och ibland för tydliga hjälper så det blir en ordentlig bakutspark sen ny galopp. Men vi satte några! kanske 4 av 10 och det är alltid något, alltid en bit på väg. Vi tar med oss detta tills nästa vecka när vi ska intensivträna. 
 


Så dagen har bestått av 2 timmars dressyrträning och 1 timmes egen kondisträning samt 1 timmas styrketräning. Ni kanske förstår hur slut jag är nu i både kropp och själ, varit vaken sen fem! Efter jag varit i Kumla hos Queen åkte jag en snabbvisit till Örebro där jag köpte en Ipad och sen åkte jag vidare hem till Micke. Tanken är att använda ipaden till skolarbeten och som jobbdator att ha med, samt för att kunna uppdatera bloggen ännu bättre!

Rb är på gång!

2015-03-25 @ 09:23:23 / Träning
Idag förtjänar jag en liten extra guldstjärna som lyckades filma mig själv när jag red Rb idag, så får det bli när man sitter till häst 6.50 och ingen annan är vaken. Idag red jag som sagt dressyr på Rb, första passet på riktigt riktigt länge och han överraskade mig! Hade inte alls höga krav idag utan fokuset låg på lösgjordhet och kontroll, red hela passet i en rund låg form och han gav mig en riktigt fin känsla! 
 
Vi är ju långt ifrån tävlingsform men en liten bit på väg. När ni se filmen får ni ha överseende med att det var flera månader sen han gick ett dressyrpass, skönt ändå att han kan hålla sig så pass fräsch!
 
 

Stanna upp och pusta ut

2015-03-24 @ 19:23:00 / Vardag
Nu har jag landat efter en dag i all hast, hållt igång sen kl 5 imorse och det tar på krafterna kan jag erkänna för er nu. Rb trimmades när jag kommit hem från skolan i de härliga vårvädret, har verkligen varit underbart väder idag, håller tummarna för likadant imorgon! Jag började med framskrittning 20 minuter och så lät jag han klättra i en brant sandbacke som vi har här i närheten han fick gå upp för den tre gånger och sen trava/galopperade jag till travbanan där vi konditionstränade, han var verkligen med på noterna idag och det var så kul att rida, han är så fin och känslig just nu så jag försöker njuta av stunden bara.
Nu är hästarna inne och jag väntar på mat från pizzerian.
 
Imorgon väntar en lika lång dag med fodring och utsläpp klockan 5 därefter ska stallet mockas och rb ska göras iordning för ett morgonpass. Tänkte dressyra lite på banan och bara rida igenom honom ordentligt och jag har räknat med ett 1,5 timmes pass för det är ungefär så lång tid jag tror det kommer ta innan han går bra, jag måste ge honom hans tid och rätt förutsättningar. Sen har jag en kort skoldag som enbart består av gymträning i två timmar innan jag åker vidare till Queen. Förhoppningsvis följer min vän Josefin med för imorgon är det hoppning som står på schemat och det är lite mer hennes grej än min! ;) Så då kanske jag kan passa på att få lite hjälp från henne och sen kanske några nya bilder vem vet? Därefter tar jag en lång och efterlängtad kväll ihop med min pojkvän där lite plugg står på schemat annars bara gosa ner sig i sängen med en bra serie låter som en bra lill-lördag eller hur!
 
 

Utbildningsskalan

2015-03-24 @ 14:48:00 / Vardag
 

bild lånad av Wilma Martinsson

En sån här bra och tydlig bild av utbildningskalan tycker jag borde sitta uppe i alla ridhus! Denna bild är tagen ifrån clinicen med Helen Langehanenbergs och just utbilningsskalan är något alla bör följa, jag följer den varje dag i varje uppvärmning från takt till samling för missar man nånting på vägen så går det inte heller att komma dit

Tidig morgon

2015-03-24 @ 07:11:45 / Vardag
Imorse var jag uppe klockan 5 för att släppa ut hästarna innan skolan, äntligen lite fint vår väder igen! Så härligt att det är ljust ute redan så tidigt. Jag passade på att mocka så när jag kommer hem är det bara att hoppa i ridkläderna och ut och rida. Idag tänkte jag då till gårdagens konditionspass som inte blev av.

Bilderna är ifrån en morgon när jag red för någon vecka sen.


Måndag

2015-03-23 @ 21:01:00 / Vardag
Bara en skolvecka sen lov igen! känns som jag nyss hade lov men jag ska inte klaga. Det blir ingen vila för min del utan istället passar jag på att träna och jobba hela dagarna, lika roligt det.
Idag och imorgon står jag i köket, vi har en stor vårlunch, passande va när det inte är vår ute längre? en stor buffé med massa goda saker. Det bästa är att få äta allt när gästerna har gått. 
 
Idag tjänade jag in lite vuxen poäng då jag gick och fixade ett vuxen-bankkort haha! mycket att hålla reda på med det där men väldigt smidigt också. Vet inte hur länge jag sett fram emot att kunna handla på internet, nu lagom till lönen kommer ska jag börja spana på lite grejer att unna mig själv. På tal om det så köpte jag också lite skönhetsprodukter igår så som proffssminkborstar, foundation och concealer/highlighter. Något ni säkert inte vet är att jag är jätte intresserad av smink och kan sitta flera timmar och kolla på olika tutorials i flera timmar. Dock prioriterar jag sömn än att sitta uppe innan skolan och sminka mig så snyggt.
 
Det var lite vardagssnack nu till det roliga - hästarna. Idag fick jag ändra lite i planen, sällan det händer men efter ridlektionen blev det riktigt ruskigt väder med regn och stormvindar och jag hade tänkt konditionsträna rb, vågade helt enkelt inte ge mig ut i full fart med Rb känns för riskabelt så vi skjuter på det till imorgon. Känns skönt att kunna göra så jag har nästan gett upp tävlingar helt för hans del det här året, iallafall känns det väldigt långt borta.
 
Queen har fått tagit en lite lugnare vecka och ska få en yttligare med mer varierad träning så som kondition, klättring, longering, bommar och småhinder just för variationensskull men också för att ladda upp med energi för nästa vecka, känns väldigt spännande att få komma iväg med henne och samtidigt känns det inte som att vi tappar nånting när vi inte ligger i hårdträning, hon kan sitt och jag kan mitt men på vägen måste vi få ha det lite lekande lätt också!
 
Ge tillbaka vårvädret!

från ryttare till tränare

2015-03-23 @ 18:32:37 / Stall Marieborg
Vi flyttade fram Lovisas träning till idag istället, tråkigt och kallt väder men ett jätte duktigt ekipage som kämpar på. Lovisas ponny är bara 3 år men hon lotsar henne jätte fint, idag jobbade vi lite basic i alla gångarter, böja ställa samt flytta för skänkeln i skritt och trav. 
Stor skillnad sen förra träningen, ska bli väldigt kul att följa deras utveckling!
 

18 års presenter

2015-03-23 @ 16:03:36 / Vardag
Syns det vad som är favoritmärket?  hehe! min familj har iallafall full koll på det och i 18 års present fick jag lite nytt till samlingen. Stort tack! ♥
 
 
utvöer detta fick jag också pengar, blommor, choklad, byxor, linne, tröja, ridkavaj och sporremmar i present, jätte glad för allt!

Veckorna framöver

2015-03-22 @ 17:40:11 / Planering
Måndag: jogga Rb, skola 9-14, 
Tisdag: skola 8-15, kondition Rb, lektion för Lovisa
Onsdag: longera Rb, skola 10-12, bommar/hinder Queen
Torsdag: skola 9-15, dressyr Rb, lektion för Olivia
Fredag: kondition Rb, skola 9-14, uteritt Queen, krogen med vänner
Lördag: jobbar på puben 18-02
Söndag: longera Queen, eventuellt lektion för två tjejer, uteritt Rb
 
Måndag: Åker till Brolöten med Queen
Tisdag: Brolöten
Onsdag: Brolöten
Torsdag: Brolöten
Fredag: Åker hem från Brolöten
Lördag: Queen skrittas
Söndag Queen skrittas
 
Måndag: Tävling Örebro Fältrittklubb, MSV C:2
 

Ny kavaj

2015-03-22 @ 09:53:52 / Utrustning
Jag tror ingen av er märkte att jag red med en ny kavaj på senaste tävlingen! Fyllde ju 18 dagen före och fick en fin kavaj från mamma. Gillar den jätte mycket, gillar dragkedjorna och de gråa detaljerna på kragen. Den är köpt på Stall Ohlén här i Örebro!
 
 
 

Gårdagens sysselsättning

2015-03-21 @ 17:49:00 / Vardag
Igår longeradejag Queen för variationens skull, det var första gången jag longerade henne men jag blev jätte positivt överraskad att hon var såååå lyhörd för rösten och kroppspråket, verkligen jätte kul! Jag la ut 5 travbommar som hon fick gå över, det är bra för ryggen att få jobba och bra för hjärnan att få tänka. Jag plockade sedan bort två så det blev tre galoppbommar istället och det tyckte ju Queen var huuuur kul som helst för då kunde hon ju visa sina hopptalanger, att man kan ha så kul med lite bommar!
 

Utvärdering v 12

2015-03-21 @ 15:21:00 / Personlig träning
Tidigare i veckan så berättade jag ju om att vi på idrotten kör egna träningsprogram som vi utformar efter våra egna behov men också att vi efter varje pass utvärderar. Detta tänkte jag dela med mig av nu efter varje vecka fram till v. 19
 
Träningsdagbok Specialidrott - kondition:
 
Onsdag 18e mars: 20 minuter spinning och 40 minuter crosstrainer. Jag upplevde att jag fort blev utmattad och omotiverad så jag tog fler pauser än vad jag egentligen hade behövt. Nästa gång ska jag försöka äta bättre innan och gå in med lite mer motivation och kämparglöd.
 
Fredag 20e mars: 60 minuter spinning. Jag är jätte nöjd med min insats och 60 minuter kändes inte som några problem alls, Jennie och jag peppade varandra till att kämpa på och vi gjorde det jätte bra!


Träningsdagbok Idrott - styrka:

Onsdag 18e mars: Planering
 
Torsdag 19e mars: Planering

Fredag 20e mars: 60 minuters benpass med övningar som hästsparkar, squats, squats på boll, squats med 30 kg skivstång, legcurl, mördarövning, legcurl med pilatesboll. 10 rep x5. Hög intensitet och riktigt mör i benen efter passet och spiningen innan, nöjd med min insats!
 
 

Mördarövning

2015-03-21 @ 12:04:37 / Personlig träning
Tänkte jag skulle göra något jag aldrig gjort förut och tipsa om en övning som du kan göra hemma med din egna kropp som belastning. Denna lärde jag min kompis Jennie som ni kommer se på filmen och den är tyngre än man tror.
 
Börja med att lägga dig på rygg med benen lite lätt böjda. 
Gå sedan upp och ner med rumpan, vi har valt att köra 20 gånger men man kan såklart öka eller minska, noga med att du spänner rumpan när du är längst upp.
Efter 20 gånger så stannar du högst upp i en statisk position 20 sekunder.
Avsluta med att i din position röra knäna från öppet till stängt.
 
Detta tar ordentligt i rumpmusklerna och insida lår men även resterande ben.
 
Man förstår om man kollar på filmen.
Filmen är snabbspolad för att det inte ska bli så långrandigt
 
 

Kikar in lite snabbt

2015-03-19 @ 21:01:14 / Vardag
Hej! Tänkte bara kika in och säga godnatt (ja jag är !så! trött) dagen har verkligen gått i ett från början till slut. Efter skolan så red jag rb på banan enligt planen, han blev fin mot slutet men jag har ju tappat mycket ridning när det gäller honom och jag kommer inte riktigt ihåg hur jag ska rida han rätt så han blir som allra bäst. Kommer nog ta ett tag innan vi är igång tråkigt nog. 

Därefter höll jag lektion för Lovisa i stallet på sin 3 åring, det gick jätte bra om ni frågar mig, nästa vecka på torsdag har jag en ny elev som hakar på  och vill träna för mig. Kul! 

Morgondagen då? Äntligen fredag. Egentligen har jag sovmorgon till 12.40(!) men klockan står ställd på 5.00 för då ska jag upp, fodra, mocka och rida hade jag tänkt. Sen ta en ganska tidig buss till skolan och träna med min vän mellan 9-12, kommer vara helt slut och så skola till 14 på det, därefter åka till Queen och träna henne också.  Men jag kör på för på kvällen är det efterlängtad fest med mina underbara tjejer! "Hoppande" dressyryttare

2015-03-19 @ 15:32:00 / Queen P
När jag ändå är inne på lite hoppning här så tänkte jag bara visa film från när jag skutta lite med Queen för nån vecka sen. Alltså det är verkligen löjligt lågt men så blir det när man är en feg dressyrryttare, men jag ska nog testa en gång till och då med hoppsadel och testa lite högre. Queen älskar ju att hoppa det kan ni se på filmen kanske, hon fick ju lite små damp efter första språnget men det är bara kul kan jag tycka. Jag är glad om hon är glad!
 

Torsdag snart Fredag

2015-03-19 @ 11:01:00 / Vardag
10-15.20 Skola
16.00 Kommer hem
16.30 Jogga rb över bommar
17.30 Hålla lektion för lovisa
 
Så ser min dag ut. Ganska skön ändå, ska bli kul att få jogga lite på rb igen det var länge sen, tänkte lägga in lite bommar och ev. små hinder för att han också ska tycka att det är kul. I vår tänkte vi faktiskt börja hoppa mer ihop med Lovisa i stallet, det är mycket roligare om man är fler som kan peppa varandra!
 
 

Egen träningsplanering

2015-03-18 @ 20:56:00 / Personlig träning
Just nu i skolan håller vi på med egen träning, något som passar mig som handen i handsken då det är som så att man ska planera sin träning i 6 veckor framåt olika pass i sin helhet där man fokuserar på en kvalité, jag har ju två idrottskurser var av den ena är vanliga idrotten och den andra specialicering - häst så jag får göra två träningsscheman och då har jag valt att på den ena fokusera på styrka och den andra kondition. Det tror jag kommer bli jätte bra! Men om jag återgår till varför det passar mig så bra är ju för att det ligge väldigt mycket planering bakom samt att man ska utvärdera och skriva träningsdagbok efter och det är ju i princip  min vardag så jag har väldigt mycket gratis här! Eftersom detta faktiskt är en vardagsblogg som handlar om mitt liv och jag har lovat er mer träningsinlägg så tänkte jag publicera mina två arbeten som jag gjort och lämnat in, nu ska vi bara sätta igång med träningen!
 
Detta är för Konditionspassen som jag lagt på idrottsspecialicerings tiden

Träningsplanering v 12-19:

Vecka

Onsdag

Fredag

12

Planering, Crosstrainer

Spinning

13

Löpning

Crosstrainer

15

Intervallträning

Simning

16

Löpning

Crosstrainer

17

Simning

Intervallträning

18

Intervallträning

Valborg

19

Löpning

Återtest

 
och detta är Styrkepassen som ligger på den vanliga idrottens lektionstider, här har jag bara skrivit olika muskelgrupper som jag ska träna och jag kommer istället anpassa mig efter det var jag ska befinna mig om det blir i studion, gymmet eller hallen!
 

Träningsplanering v 12-19:

Vecka

Onsdag

Torsdag

12

Planering, styrketest

Planering

13

Ben, rumpa

Biceps, axlar

15

Rygg, mage

Triceps, bröst

16

Ben, rumpa

Rygg, mage

17

Triceps, bröst

Ben, rumpa

18

Biceps, axlar

Valborg

19

Rygg, mage

Återtestv. 14 är inte med i nån av planeringarna för då har jag påsklov

Hoppas ni förstod något av virrvarret och att det inte blev för krångligt. Huvudsaken är ju att jag förstår, och min lärare ;) Detta känns sjukt inspirerande att komma igång med. Efter varje pass så ska jag alltså utvärdera och skriva ner och då tänkte jag höra om ni vill att jag skriver min träningsdagbok här på bloggen och delar med mig? på så sätt blir det enklare för mig också när jag ska samla hela dagboken och skicka in till min lärare.
 
 

Onsdagmorgon

2015-03-18 @ 05:11:00 / Vardag
Godmorgon på er. Redo att kicka igång ännu en dag? onsdagar är min favoritdag om man bortser från helgen såklart, har sovmorgon, går en kort dag i skolan som enbart består av träning samt slutar tidigt och jag utnyttjar ju alltid det på bästa sätt så för mig ser dagen ut såhär:
 
5.00 fodra hästarna, släppa ut
mocka och iordningställa
6.00 ta in Rb 
6.30 longera
7.30 senast klar
duscha och göra mig iordning
8.30 går bussen till skolan
9-10 idrottslektion (gym)
10-11 håltimma (gymmar)
11-12 idrott
12.23 går tåget till Kumla
12.45 går bussen ut till Queen.
Rida ett konditionspass på gärdet
klar cirka 15.00
jogga till Kvarntorpstrappan och gå ett par varv
17.03 går bussen till Hallsberg
sover hos Micke.
 
Jag är på gång!

Träningsvecka

2015-03-17 @ 17:15:00 / Queen P
 
Då har vi bokat in Brolöten för lite jobb och träning! v. 14 den 30e Mars - 3 April och denna gång är det Queen som ska få följa med. Spännande och se vad proffsen har att säga om henne...

Konditionspass

2015-03-17 @ 14:56:00 / Vardag
Rb fick ett hårt konditionspass igår i spåret, det ska kännas att man är på väg upp till toppen igen men man måste ha kul på vägen och det hade vi igår! hade min pepp lista i hörlurarna och det kändes som att Rb höde musiken för han blev lika taggad som jag. Vi intervalltränade i galopp i olika tempon med korta skrittpauser och när jag kände att han var trött då tog vi i liiite till och sen la vi av. Efter ridpasset fick han årets första dusch och därefter stog han i boxen med ett fleecetäcke och mös.
 
Tänkte göra ett likadant pass idag men med förståelse för att han kan ha träningsvärk. Så en lång uppvärmning och sen är vi tillbaka på banan igen!
Svettigt blir det!
 
 

Bytesträning

2015-03-16 @ 21:42:06 / Queen P
Vi är igång med att befästa bytena där vi har stött på lite problem, fasiken så svårt det är att få till rena byten. Oftast så byter hon efter med bak, ibland byter hon med ett skutt eller en spark och enstaka gånger byter hon helt rent. Jag valde att dela med mig av filmen trots att det inte alltid är jätte bra, ni får ha förståelse för att det här är andra gången vi tränar byten, men jag vill se det som en utmaning att göra ännu bättre och för att kunna blicka tillbaka om några månader och jämföra. Vi har konstaterat att det enklaste är att byta i en snäv serpentin vilket är förståeligt, i filmen testar jag olika vägar och byter hej vilt mellan varven just för att hon inte ska vänja sig och ligga steget före mig men också för att det är jobbigare att byta på rakt spår och just av den anledningen tränar vi. 
 
 
Har ni några bra tips som kan hjälpa oss i träningen?

Sista bilderna

2015-03-16 @ 18:42:00 / Queen P
Här kommer sista gänget med bilder från den fjärde fotografen på Strömsholm. bilderna är tagna av Sara-Stina. Jag tycker ni ska passa på att kika in på hennes blogg, jag läser den dagligen
 
 

Mot högre höjder

2015-03-16 @ 17:16:00 / Queen P
Nu ska jag börja jobba mot högre höjder med Queen och roligt ska det bli! Jag vill börja träna mot MSV B och då är ju rent rörelsemässigt den största svårigheten galoppombyten och sen att det är mycket svårare konkurrens, mer utbildade och hårdare domare en helt annan sak. Vi har testat några byten och hon förstår ju hjälpen men det är liite jobbigt så man måste lägga in en bakutspark för att få rätt på benen tycker Queen och det tycker ju inte jag. Så mer styrka och så måste jag få henne att göra rena byten. 
jag vill också börja träna på kandar så det ska jag vänja in henne och mig på under ögon från vår tränare såklart.
 
Nästa tävling är 6/4 Msv C:2 i Örebro och vi kollar på att åka till Brolöten då veckan innan som är påsklovsveckan. Det tror jag skulle vara en jätte bra uppladdning och där kan vi få mycket bra hjälp med byten och kandar och alltihopa, samt rida ihop oss lite till tävlingen.
 
 
 
 

Veckan

2015-03-16 @ 14:48:00 / Planering
Måndag: studiedag, Rb kondition
Tisdag: skola 8-15, Rb konditon, stallmöte
Onsdag: gym 9-12, uteritt Rb innan skolan, kondition Queen 
Torsdag: skola 8-15, Rb joggas över bommar, hålla lektion för Lovisa
Fredag: skola 8-14 Rb vilar, klättra med Queen, Fest med mina vänner på kvällen
Lördag: Dressyr Queen, Kondition Rb
Söndag: Jogga Rb
 
Älskar den här bilden! Fotad av Louise Käck.

Våren

2015-03-16 @ 09:11:00 / Planering
Grovplanering Rb:
 
V. 12 - Kondition
V. 13 - Kondtion, börja jogga igång honom fokus på lösgjordhet
V.14 - ev. en lugn vecka då jag kanske åker iväg / Dressyr fokus på framåtbjudning
V.15 Dressyr fokus på skolor
 
 
två alternativ: 
1. V. 15 - tävling i Mantorp, LA:1 och Lagtävlansprogrammet
2. träna på och tävla V. 18 LA :1 i Laxå
 
Helt vill jag genomföra båda alternativen men det beror på hur det går under igångsättningen. 
 
 

2 månader emellan

2015-03-15 @ 16:00:00 / Film
Det är prick två månader emellan dessa filmer. Första ifrån när jag provred Queen och andra ifrån tävlingen i Strömsholm. Kan ni se någon skillnad?
 
 
 
 
 
Största skillnaden jag ser är på formen, på första filmen är hon väldigt låg och på andra filmen har jag hittat en bärigare form. Dessutom är mina händer och hela min sits myycket bättre kan jag tycka. Kul att se tillbaka såhär!

Gårdagens pass

2015-03-15 @ 12:40:00 / Queen P
Tänkte berätta om gårdagens lyckade pass med Queen. Hade ju tränat några galoppombyten ute på gärdet men då blev hon lite för övertaggad vilket är förståeligt så jag tog med jobbet in på banan idag. Först en uppvärmning på 30 min och sen började jag galoppjobba. Testade olika linjer att lägga bytena på och det var enklast för henne på serpentin med ganska snäva svängar vilket jag kan förstå men samtidigt behöver hon också kunna byta på rakt spår, då blev de lite vingliga och något bakben flög hit och dit ibland men det är ju bara styrkan som fattas, jag tror att om vi tränar på kan det bli hur bra som helst. Så länge hjälpen sitter så kommer ju styrkan efter som. 
 
Micke var med mig och filma så jag ha en 6 minuters lång film där vi ligger och rullar i galopp och byter hit och dit många missar men också några som var riktigt bra. Vill ni se filmen så släng iväg en kommentar!
 Prisutdelning och ärevarv

2015-03-14 @ 17:45:07 / Queen P
Det var jätte kul att få rida mitt första ärevarv med Queen, gud va man kände att hon var stolt när hon bar rosetten. Vi kom i i passage för hon var så taggad och så tog vi emot pris och applåder och sen bar det iväg i ärevarv, öronen spetsade och jag fick hålla i henne så hon inte drog iväg, blev extra laddad i galoppen när de började applådera och tjoa ännu mer så då gick jag ner i trav/passage och sen trycka jag på henne i en travökning så hon fick showa lite extra. Jätte kul hade vi!
 
Vi fick rosett, plakett och anm. avigften tillbaka!
Bilderna tog mamma.
 
 

Fler bilder

2015-03-14 @ 12:09:00 / Queen P
Här kommer ett gäng bilder fotade av den duktiga fotografen Louise Käck, jag följer henne på instagram och beundrar hennes underbara bilder, tycker verkligen ni ska kolla in där eller på hennes facebooksida!
 
 

Bilder

2015-03-14 @ 09:54:35 / Queen P
Idag tänkte jag bomba er med bilder från tävlingen. Hade ju fyra olika fotografer på plats så jag har mycket att visa er. Ibland är det bra att ha en blogg och knyta kontakter runt om i sverige, hade jätte gärna viljat träffa tjejerna efteråt men jag såg bara till tjejen som tog dessa bilder så vi hann småprata lite och jag tackade henne så mycket. Bilderna blev jätte fina och är fotade av Sophie som driver en av mina favoritbloggar!
 
 

Egen träning

2015-03-13 @ 18:53:00 / Personlig träning
Att träna själv utanför ridningen är lika viktigt för att bli en bra ryttare, det är något som jag betonar ofta i min blogg och som ni vet tränar jag själv regelbundet på gymmet. Men där Queen bor finns det jätte bra möjligheter att träna själv för på Kvarntorpshögen finns det en jätte lång trappa med över 400 trappsteg som är hur jobbig som helst men riktigt bra! Där gick jag och Micke och sen använde vi utegymmet en timme så nu är jag mör i kroppen. 
 
Har bestämt mig för att utnyttja den här trappan minst en gång i veckan när jag är hos Queen! 
 


Fantastiskt ridkänsla

2015-03-13 @ 17:04:00 / Queen P
Queen bjöd mig på ett grymt bra pass idag! Skrittade bort till ett jätte bra gärde i Kvarntorp där jag började med att rida dressyr, hon hade fin bjudning och var sådär lagom taggad, joggade ganska länge innan jag satte lite tryck i henne. Jag testade också på några galoppombyten där vissa blev lite för mycket bus och andra klockrena! När hon busade gjorde jag halt och rygga det är en bra tillrättasägelse och när hon gjorde rätt så överöste jag med beröm. Vi klarade också en serie på byten i var tredje, lite vinglig och istadig men vi gjorde det! Otroligt nöjd med henne.
Tog några varv på gärdet i en fräsch galopp ur form där hon bara fick springa av sig och busa lite, så kul! öronen spetsade och glädjen på topp. Världens finaste tjej.
 
Idag var vi extra färgglada ute i den härliga vårsolen.
 
 Konditionsträning

2015-03-13 @ 13:54:00 / Träning
 
Som jag nämnde tidigare så går rb på konditionsträning just nu, igår fick ni se lite bilder och här kommer en fiilm från imorse när vi konditonsträna på spåret. Visst ser det härligt ut?

Ny plan med Rb

2015-03-13 @ 11:03:37 / Planering
Rhett Butler ska börja jobbas mot tävlingskondition igen, han har ju fått en väldigt lugn vinter och jag har anmält han hit och dit men inte känt oss redo. Han är inte längre min högsta prioritet tyvärr och han förtjänar det därför vill jag få upp han i tävlingskondition och sälja han efter det. Jag vill vidare, uppåt och det kan jag inte med honom då jag känner mig begränsad som ryttare, jag hör hemma på storhäst och det är där jag vill vara! Men vi har tid på oss att träna och njuta ihop av vår tid som är kvar samt hinna tävla lite.
 
Har dock avskrivit mig min plats i Div 1 till största anledning för att vi helt plötsligt bytte distrikt från Östergötland till Värmland - Dalarna - Gävle vilket blir väldigt mycket längre och åka och jag som skulle vara reserv och var tvungen att vara på plats tänker absolut inte åka dit för att rida LA, något som jag likagärna kan rida här hemma.
Men jag kommer såklart heja på min klubbkamrater och hoppas på att de inte har några hard feelings mot mig som valde att hoppa av.
 
Så nu satsar vi på att få upp rb i kondition och sen finslipa tävlingsformen lite så ska jag börja titta på individuella tävlingar, det känns bäst för oss! Sen ska vi börja höra om det finns någon som söker en framtida elitponny. Ju längre han stannar kvar desto med kommer han stiga i värde.
 
Jag kommer lägga upp en mer specifik plan på vad vi ska jobba med framöver.
 
 

Morgondagen

2015-03-12 @ 23:11:12 / Vardag
Morgonfodring
Mocka och iordningställa för kvällen 
Rida rb 
Åka till Hallsberg, ta tåget till Kumla, buss till stallet
Rida Queen 
Bestiga "trappan" med Micke 

Så ser min förmiddagen ut, alltid fullt upp i mitt liv!


Nån som vill se bilder från i onsdags? 

Resultat + Film

2015-03-12 @ 15:50:50 / Film
Jag följde min plan till punkt och pricka och allt gick precis som jag tänkt mig på framridningen, började med att skritta på lång tygel i 10 min sen skrittjobbade jag henne i yttligae 10 min där jag först gjorde sidvärts på kvartslinjen till spåret och tillbaka. Övergick och red bakdelsvändningar på fyrkant och sen öppnor och slutor på kvartslinjen. I traven red jag bara på framåt och gjorde diagonala skänkelvikniningar åt båda varven för att slutligen göra det mesta lösgörande jobbet i galopp, red på framåt med några ökningar på långsidan, behöll energin men drog ner på tempot och red bågar så jag hamna i förvänd galopp, ställde och böjde åt båda varven och galopperade på i en fräsch och rörlig galopp. Red några slutor på diagonalen och sedan en kort skrittpaus.
 
Jag valde att fortsätta med galoppen men då i lite mer tävlingliknande, red några enkla byten och försökte bara få henne elektrisk och kvick för hjälpen. Funkade jätte bra så då gick jag över i skolor och där kände jag lite hur hon gärna la sig i balanstrav så jag fick tänka mellantrav in och så blev det bättre. Avslutningsvis innan vi gick in på banan red jag passage - ökad trav övergångar för att få henne sådär riktigt taggad och då var hon kanon fin och precis då ropade de in mig på banan.
 
Det var en häftig känsla att gå i den där gången ut i stora ridhuset och mötas av denna mäktiga anläggning, de var lite publik också så det kändes extra spännande. Jag bara kände hur Queen växte under mig och blev minst två meter större och hon verkligen njöt av att få visa upp sig, jag la en ökning och så in i galopp så blåste domaren i pipan och jag började programmet. Jätte nöjd med inridningen och första ökningen tills vi kom till skolorna där taktmissarna kom på löpande band, lite för taggad och ville passagera istället för att trava men det var bara att göra det bästa utav saken. i bakdelsvändningarna förberedde jag inte tillräckligt så de blev inte så bra som de kan bli. övriga skritten gick bra, galoppen lika så, vi fick en 8a på ena enkla bytet sen kom tyvärr missen som kosta oss vinsten, i andra enkla bytet så fatta hon fel galopp men jag var snabb med att korrigera men tyvärr kostade de oss ganska mycket poäng. Resten flöt på riktigt bra och jag var sååå nöjd när jag hälsa hejdå och lämnade banan.
 
Min sponsor och familj var på plats och hejade på oss, riktigt kul att få träffa dom i min omgivning också alla var så glada för min skull. Vi hade dock tippat på högre procent men domaren låg väldigt lågt överlag, favorittippade ekipage hamnade långt ner på resultatlistan men vi låg 1:a under cirka 20 ekipage sen kom de sista och peta ner oss till en tredjeplats. Är jätte nöjd med det och glad att vi satte sista kvalet till MSV B, på de första försöken dessutom, roligt!
 
Nu ska vi träna vidare har fått en sjuk boost efter den här tävlingen så nu är jag taggad på att fortsätta träna ihop med fina Queen. Nu ska vi börja träna inför MSV B, även fast det är långt kvar innan vi tävlar så vill jag att vi tränar på grejerna iallafall!
 
Film från ritten, kom gärna med åsikter!

Härlig ridtur!

2015-03-12 @ 13:30:40 / Stall Marieborg
Idag har jag och Lovisa i stallet ridit ihop på travbanan, mamma erbjöd sig att fota oss och följde med ner med kameran och fick riktigt fina bilder på oss i vårsolen.  Här ser ni min dressyrhäst i en form ni säkert aldrig sett förut men all ridning är inte alltid på blodigt allvar ibland måste man ha lite kul också och det tycker jag att vi utstrålar!
 
 

Tredjeplats

2015-03-12 @ 00:51:34 / Queen P
Precis för några minuter sen kom jag hem innanför dörren. Är helt utmattad men jag ska försöka mig på ett litet inlägg åt er, inte för att jag tror någon läser detta nu utan mer troligtvis imorgon hehe. Hela dagen har gått i ett men oj så kul jag har haft och vi trivdes såå bra inne på banan. Idag var det riktigt kul att rida och vi låg etta under 20 starter tills dom sista kom och peta ner oss till en tredjeplats, men vad gör då det? 

En riktigt fin födelsedags present från Queen till mig och ett bra sätt att fira våran två månaders dag för just idag för två månader sen provred jag Queen och föll pladask men att det skulle bli såhär bra det vågade jag inte ens drömma om! 

Tack snälla Anna för att jag får rida din fantastiska häst, vi hade så kul ihop idag och man märker på Queen hur mycket hon älskar att få komma ut och visa upp sig. 

Jag tänkte berätta mer ingående från framridning och från banan men först ska jag sova. Har också film som jag ska visa er och tre olika fotografer pp plats som förhoppningsvis lyckades fånga oss på bild.
Mer om det imorgon!


64.111%

2015-03-11 @ 19:02:26 / Queen P
Har ridit min ritt här i Strömsholm på 64%, är jätte nöjd med ritten och framridningen hon kändes helt perfekt men tyvärr var hon lite för på inne på banan vilket gav oss taktmissar och några små fel här och där, inget stort förutom en gång då vi fatta fel galopp men en snabb tillrättelse så var vi tillbaka igen. Vi leder just nu klassen och väntar med spänning på att den ska ta slut! 

Nu är vi färdigkvalade till MSV B! 


Påväg!

2015-03-11 @ 14:47:35 / Vardag
Hästen duschad, knoppad och fixad från topp till tå, sadelkammaren packad med utrustning i toppskick. Har en bra känsla i kroppen och är otroligt taggad på att rida och göra mitt bästa! Hoppas bara Queen är på gott humör då kan det gå hur bra som helst men hon är ju ett sto det måste jag komma ihåg.
Vårtecken

2015-03-11 @ 09:59:30 / Vardag

När våren har kommit enda hem till oss då är det på riktigt! Äntligen är ridbanan snart helt ridbar och då kommer jag ta nya tag med rb så även han får en chans.
Idag är det tävling som gäller och jag är nu på väg till Queen för att spendera 4 timmar där tills mamma kommer och det är dags att åka! 

Ett år äldre

2015-03-10 @ 19:58:00 / Vardag
Vill tacka för alla fina grattishälsningar som jag har fått från alla olika hålla och vinklar. Har haft en jätte bra dag i köket, i stallet, med min bästa vän, med min älskade pojkvän och familj. Jag älskar er allihop!
 
Nu är jag alltså myndig, hur länge har man inte sett fram emot den här dagen? Att vara vuxen, få göra som man vill, ta körkort, gå på krogen. Många skulle säkert vara snabba och ta körkort direkt men ärligt talat så har jag knappt ens börjat, men ni vet ju hur mitt liv ser ut och vart ska jag lyckas klämma in att övningsköra/ta lektioner/skriva och köra upp? Nej det får bli lite längre fram när livet har lugnat sig lite. 
 
Har såklart sett fram emot att gå på krogen men dock har den avdramatiserats lite då jag redan varit ute vid ett par tillfällen på frimis. Det är väl inget som jag toklängtat efter men det ska bli kul att äntligen kunna hänga med typ min pojkvän och alla mina äldre vänner ut men också att invänta mina andra kompisar som fyller efter mig. 
 
Något som jag tycker är mindre kul faktiskt är att börja betala skatt, haha, jag har ju extrajobbat sen jag varit 15 år och alltid tjänat det jag jobbat in och det har blivit en hel del under åren. 
 
Men såklart är det flest fördelar med att bli ett år äldre, blandannat att bli betraktad som vuxen och ta egna ansvar. Dock har jag alltid varit sån som tagit mycket ansvar och jag har även fått mycket förtroende av min mamma vilket har lett till att jag alltid nästan fått gjort som jag vill. Hon vet att jag är förståndig och att jag faktiskt kan ta hand om mig själv. Jag har aldrig haft såna problem med min mamma att hon liksom behövt sätta tider som jag måste komma hem eller hon har aldrig hindrat mig från att göra vad jag vill. Vilket jag vet att många unga verkligen längtar efter att ha, men jag har verkligen förtjänat det tycker jag och det vet hon så egentligen är det ingen skillnad alls från att gå från 17 till 18 för jag har ändå alltid gjort som jag viljat och jag vet att jag kunde lika gärna ringt igår som idag och berättat vad som helst för min mamma, det är något jag hoppas aldrig försvinner hur gammal jag än blir. 
 
 

Resultatet av mötet

2015-03-10 @ 16:16:00 / Vardag
Igår träffades vi i div 1 häst för möte, är ju både med i div 1 ponny och häst som ni säkert känner till, blev väldigt tight igår då jag sluta praktiken 15.20, var framme i stallet 16.10 och då var det fort byta om och göra iordning Queen, 16.30 satt jag på ryggen och red till 17.45 och så var det lika snabbt göra henne klar för hagen och mig klar för avgång så kom Maria 17.30 och plocka upp mig. Känner mig ganska duktig som fick det där att gå ihop men det hade ju inte gått om inte Maria hade hämtat upp mig då hade jag antingen fått utesluta mötet eller träningen. Så är glad att jag hann med båda!
 
Träffade iallafall tjejerna på Hälls i Örebro där jag tog en köttbullemacka och så såg vi över de olika omgångarna och kom fram till vilka som ska rida. Jag rider 16/5 i dylta MSV C:2 och eftersom jag är junior får jag en yttligare koeff på 1,05. Jag rider inte omg 2 i Sunne och sen får vi se om vi rider MSV B finalen i Falun i juli. Kul att få vara med och jag tycker det känns jätte bra. Vi kom fram till att vi ska få till en programträning för Johan Ekenberg som en lagaktivitet och sen att vi ska göra lite andra saker ihop. Så det känns toppen!
 

18 år!!

2015-03-10 @ 07:17:00 / Vardag
Idag är det min dag, min stora dag, 18 bast!
 
 

Som vanligt igen

2015-03-09 @ 20:25:43 / Vardag
Idag red jag ett pass på banan med Queen ihopp om en bättre känsla än gårdagen. Jag la om upplägget lite och testa mig fram och allt bara föll på plats, hon var finare än någonsin och gav mig en jätte fin känsla!

Började med en skrittur ute för att komma igång lite innan jag gick in på banan och skrittjobbade henne kanske en kvart, red korta skänkelvikningar från spåret till kvartslinjen och tillbaka till spåret, red också öppnar och slutor i skritt något jag aldrig brukar göra men jag vet ju att det är väldigt lösgörande, övergick och red bakdelsvändningar så som i en rak serpentin så varje både blev ett hörn, efter det blev hon jätte lyhörd och jag kunde börja trava. Red lätt i ett friskt tempo och gjorde skänkelvikningar på diagonalen. Gick över i en fräsch galopp då hon alltid blir bäst efter galoppen. Red framåt och mycket i förvänd. Sen testade jag också några galoppslutor på diagonalen just för lösgjordheten och efter det red jag serpentiner med byten på mitten och där var uppvärmningen klar.
 
Fortsatte i trav där jag jobbade med att hitta en bra takt och att behålla den i skolorna. Därefter red jag igenom MSV C:2 som gick hur bra som helst, allt bara funka, riktigt skön känsla så efter sista uppridningen la jag ner och jogga av. Avslutade med en mysig skrittur ute igen och massa klapp och godsaker.


Rolig vecka framför mig

2015-03-08 @ 20:56:00 / Planering
Måndag: Praktik 8-15, träna program Queen, möte i Örebro med div 1 häst
Tisdag: Min födelsedag!!! praktik 8-15, Queen uteritt med Felicia, födelsedagsmiddag
Onsdag: Praktik 8-?, tävling med Quuen i Strömsholm MSV C:2
Torsdag: Praktik 8-15, Rb uteritt
Fredag: Praktik 8-15, jogga Rb, Strömpis med vänner
Lördag: Jogga Queen, jobbar 16-02 på puben
Söndag: Jogga Rb
 

Inte samma språk

2015-03-08 @ 19:24:00 / Queen P
Under dagens träningspass talade inte jag och Queen samma språk, hon låg på alldeles för mycket i handen och var tjurig för skänkeln så jag fick inte riktigt till den där fina, lätta känslan som vi brukar ha. Men så är det ju ibland det går inte alltid som man vill. En av mina svagheter som ryttare är också just det eftersom jag är å noga med träningen, upplägget och planeringen och har allt klart för mig i minsta detalj så när det bara inte funkar så har jag ingen plan B som jag kan fortsätta rida efter så då blir det lite pannkaka som idag. 

När jag joggade fram var hon fin men när jag satte henne i arbete blev hon tjurig men jag gjorde så gott jag kunde genom att rida igenom henne och få henne lösgjord och så följde jag min plan och red programmet tyvärr kom väldigt många missar som ett brev på posten så känslan var inge  vidare men det viktigaste idag för mig var ju att rida programmet, hitta vägarna och bara få ut dom på banan och inte bara ha de på pappret och i huvudet. Nu vet ja iallafall att det sitter och sen vet jag att vi kan så mycket bättre än såhär och detta bara var en dålig dag. Som tur är finns det en morgondag och då ska vi ge det ett nytt försök!
 
Jag rider på gården som ligger bredvid där Queen bor. Tyckte banan var jätte bra och så var det trevligt att träna ihop med Bea och hennes fin fina svarta skönhet, man blir riktigt inspirerad av att se dom två ihop. Nu vill jag bara utvacklas mer och mer med Quuen!
 

En vårdag

2015-03-08 @ 11:51:00 / Vardag
Godmorgon på er, solen skiner och termometern visar 12 grader! har tagit en lång och skön sovmorgon idag för att vila och rensa ut gårdagens festligheter, hade jätte kul ihop med mina vänner och andra. Nu tänke jag laga en god söndagsbrunch till mig och Micke innan jag ska åka till stallet och träna Queen, ska rida program idag och tänkte försöka få han att filma lite.
Hoppas ni får en trevlig dag!
 
 

Äntligen helg

2015-03-07 @ 13:19:00 / Vardag
Snart ska jag få skjuts till Queen för att pyssla och mysa med henne men också för att ge mig ut på en ridtur ihop med en bloggläsare som heter Agnes som står där jag red här om dagen, Queen ska joggas efter att ha fått två välförtjänta vilodagar efter en veckas hårdträning i sträck. Vi ska rida ut idag och imorgon tänkte jag träna lite program, hoppas att långbanan är ridbar annars måstejag ställa in mina planer och rida på en kortbana men då går det inte att träna något program. Vill gärna ha hunnit känna på MSV C:2 innan vi ska tävla det på onsdag. Såhär ser uppladdningen ut.
 
Idag: Jogga ute
Imorgon: Dressyr, programträna
Måndag: Dressyr
Tisdag: Min 18:e födelsedag. Uteritt ihop med Felicia
Onsdag: TÄVLING!
 

Gårdagen

2015-03-07 @ 10:12:00 / Vardag
Godmorgon på er. Igår blev det ingen uppdatering som ni säkert märkte men jag stod i restaurangköket från 8 på morgonen till 23 på kvällen och när jag kom hem var jag helt slutkörd jag tog en dusch och sen somnade jag direkt. Men det var kul, först var jag på praktiken från 8-14 då gjorde vi mat till 3000 personer därefter var det bara att gå till skolan och ställa sig i köket från 16-23 på after work som var mycket roligare för då var det mat på tallrik som skulle ut så jag hade hand om hamburgartallriken så cirka 100 mat gjorde vi och vi fick mycket cred för att det smaka bra så det är ju alltid kul!
 
 

Mycket planering bakom

2015-03-05 @ 18:21:00 / Vardag
På onsdag är det som sagt tävling och ärligt talat så är det min första kvällstävling någonsin som dessutom ligger på en vardag! Det är mycket som ska klaffa och jag hoppas på bra starttider så jag hinner sluta skolan och hinna till hästen, men jag missar ju hellre såklart nåra timmar för att kunna åka iväg tidigare. Det ligger mycket planering bakom speciellt när man inte har hästen hemma och jag måste få med mig allt jag behöver från mitt stall till hennes stall för att fixa och dona. 
 
Men det ska bli jätte kul att åka till Strömsholm och tävla har alltid gillat den anläggningen och viljat tävla där men de har inga ponnytävlingar så nu när jag är storhästryttare så passar jag på! Två av mina sponsorer kommer vara på plats också då de är deras hemtrakter, lite extra nervöst då hehe.
 
Målet för tävlingen är att få till en bra framridning och känna mig redo när jag går in på banan sen hoppas jag bara på att kunna leverera en stadig ritt och få över 62%  så är vi färdigkvalade till MSV B. Det vore jätte kul och jag tror inte det är några svårigheter!
 
Är det någon av er läsare som ska dit?
 

Bilder

2015-03-05 @ 15:04:00 / Bloggtävlingar
Här kommer ett par bilder från igår.
Foto: Agnes Welander
 
 

Film från idag!

2015-03-04 @ 21:57:49 / Queen P
Passet gick precis enligt min plan och tidsramar idag, är jäte nöjd med genomförandet och resultatet Queen skötte sig väldigt bra och det känns lovande inför nästa onsdag. Skolorna satt super fint, lika så enka bytena och bakdelsvändingarna. Allt känns på topp!
 
Red som sagt på en ridbana i Ekeby som så snällt får tillträda som ni ser på filmen är det en riktig drömgård med världens läge, är jätte trevligt att rida här och alla tjejer jag träffat hitills har varit såå snälla. 
Tack till Agnes som kom ut för att fota och filma oss, jätte snällt verkligen och roligt att se! Jätte fina bilder och film blev det också som jag ska visa er. Ni får en bild idag och resen imorgon samt hela filmen idag.
 
När kameran åkte fram så jobbade jag några passage - trav övergångar och med att hela tiden förändra henne, la in lite galopp också så det inte bara blir jobbigt, tyckte hon skötte sig utmärkt. Vad tycker ni av filmen att döma?
 

Ny sponsor på gång

2015-03-04 @ 18:38:00 / Sponsorer
Har ett jätte roligt  samarbete på gång! Jag vill fortfarande hålla det lite hemligt men kan avslöja att jag har roliga planer på gång ihop med en duktig och drivande entreprenör som vill ha mig som profilryttare, så spännande!!
 
 

Måste införskaffas

2015-03-04 @ 16:54:00 / Utrustning
En ny kavaj måste införskaffas, det var dagen innan årsdebuten som jag testade min kavaj efter att den bara hängt i 4 månader och knappt kunde knäppa knappen över bysten,  fick dra ihop kavajen och det kändes som att om jag hade tagit ett djupt andetag så hade alla knappar gått upp. Så mamma sydde fast dom extra hårt och så fick det gå för den här gången. Men nu måste jag hitta en ny kavaj, har ju haft denna i 4 år ändå och den är trots allt storlek 36. Så nu ska jag ut i kavajdjungeln igen, suck... 
Vill ha en svart och stilren, har ni några tips på kavajer som ni gillar?
 
 

Träning med Queen

2015-03-04 @ 13:17:00 / Queen P
Idag väntar ett dressyrpass på stjärnan! precis en vecka kvar till start och uppladdningen är i full gång. Idag tänkte jag rida bort till Ekeby och rida på en ridbana där och tanken bakom passet ser ut såhär:
 
30 minuter framskrittning, jogga låg i formen med korta steg fokusera på att hon tar halvhalterna och att övergångarna är aktiva, gå över i ett friskt galoppjobb på volt där jag bara rider på framåt, gå ner i trav och jogga igenom skolorna och några sidvärts i en en låg form. Skrittpaus där jag tränar bakelsvädningar på en fyrkant. Gå över i trav och hitta till tävlingsform, rida öppnor och slutor som de ligger i Msv C:2, passage - mellantrav övergångar, tillbaka till galoppen där jag rider enkla byten tills jag är nöjd, avslutar med att jogga ner i trav och galopp innan jag skrittar tillbaka 30 minuter.
 
 

Första veckan i mars

2015-03-03 @ 20:27:00 / Vardag
Jag vet att flera dagar redan hunnit gå på denna vecka och jag inte skrivit någon veckoplan, visst är det chockerande? Men jag har verkligen haft noll koll på min vecka hur den skulle se ut. jag har typ nästan mått dåligt över att inte ha någon koll men idag kunde jag pusta ut och jag fick ett inre lugn när allt trassel löste sig och jag fick en översikt. Nästan skrämmande vilket kontrollbehov jag har utvecklat haha.  Tänkte berätta lite om de dagarna som varit och hur de kommande ska se ut.
 
Måndag: Dressyr Queen, skritta Rb
Tisdag: Skola mellan 9-10, jogga Queen, uteritt Rb, Rb blir vaccinerad
Onsdag: Skola mellan 9-10, dressyr Queen,
Torsdag: praktik 8-15
Fredag: praktik 8-14, jobba på en afterwork 14-23
Lördag: jogga Queen
Söndag: dressyr Queen
 
Måndag: dressyr Queen
Tisdag: skritta/vila Queen
Onsdag: Kvällstävling i Strömsholm, MSV C:2 Queen
 
Det är lite osäkert hur Rb kommer gå i en vecka framåt men han ska självklart få några vilodagar efter vaccinationen och sen komma igång.
 
 

Ett stort mål för mig själv

2015-03-03 @ 17:04:54 / Personlig träning
Jag tänkte också dela med mig av ett mål som jag har för mig själv som ryttare. Jag stör mig så på att jag alltid ligger på 6,5-7,5 på sitsen när jag vet att jag kan vara en stadig 8:a. Det handlar faktiskt om mycket poäng och nu så ska jag fram till sommaren börja jobba hårdare med min egna sits så att jag når den där 8:an, iallafall på Queen för jag vet att jag inte kommer uppnå det med Rb då jag är för lång och iochmed det måste t.ex. dra upp skänklarna för att kunna driva och sådär. Träningen kommer bestå av mer träning på gymmet, mer timmar i sadeln, mer ren sitsträning och balansträning för att nå dit jag vill. Jag tror inte det är omöjligt men jag vet att jag måste ligga i!
 
Har ni några bra tips för förbättrad sits?
 
 

Träningsinspo

2015-03-03 @ 13:55:37 / Personlig träning
Har väldigt många bloggläsare som är träningsintresserade och hälsomedvetna så jag skulle vilja ha tips från er om ni vet några bra träningsrelaterade appar, helst såna som man kan slå på när man springer och så kan man lätt se hur långt man sprungit men också andra bra som är inspirerande till att hålla igång träningen!
 
Shoot me!

Årets första hästfest

2015-03-02 @ 18:48:00 / Vardag
Göteborg Horseshow är över, jag måste erkänna att jag inte har sett nånting därifrån. Men jag har förstått att det var lika bra och kul som vanligt. Det roligaste efter Ghs eller Sihs tycker jag är att se vad alla har shoppat på mässan haha! :D var du där? länka gärna din blogg i en kommentar så kommer jag garanterat kika in!
 
 

Galopp-programmet

2015-03-02 @ 16:33:24 / Vardag

 

jag visade ju halva programmet från vår tävlingsdebut på film, tyvärr tog ju minnet slut vid galoppen, så mamma fortsatte filma på sin mobil som jag tänkte visa er. Tyvärr inte i den bästa kvalitén men det är alltid något! Här får ni den avslutande galoppen i medelsvår C:1 som vi red på 66%!

 

 

 


Älskade häst

2015-03-02 @ 15:07:50 / Träning
Man måste påminna sig själv om att livet är så skört det är på bråkdelen av en sekund som allt kan vändas upp och ner. Ibland måste man stanna upp och leva i nuet, vara tacksam för det man har och uppskatta det för man vet aldrig när det kan vända.  <3

Idag red jag ett pass på Queen i vårsolen, de värmde så skönt så jag tre i bara tröja för första gången iår! Queen var jätte fin och i dagar som denna är jag så himla tacksam. Vi använde oss utav upphöjda cavaletti som vi travade över, fick till den bästa passagen nånsin där hon va kvick och fin. Men jag måste påminna mig om att hon är ett sto och ibland kommer protesterna speciellt när vi gör bakdelsvändningar och jag vill ha henne mer kvick och går på lite för mycket tycker hon så då får jag lugna mig lite. Galoppen var också fräsch och fin så allt känns på topp! 

Vi får se om vi tränar ihop imorgon eller på onsdag också eller både och! Det är så roligt att jobba ihop med denna positiva tjej, längtar så till vår start nästa vecka då jävlar ska vi visa dom.
Men just nu är jag bara tacksam över att jag har två fina, friska och hälsosamma hästar med livet i behåll. Kom ihåg att stanna upp och njut av stunden allihopa!Allt kan vända så snabbt

2015-03-02 @ 12:47:46 / Vardag
Alla mina tankar går till min fina vän Lina. Livet är så orättvist och jag finner inga ord över hur ledsen jag är för familjens skull<3

Min helg

2015-03-02 @ 10:07:00 / Vardag
I fredags så var jag i skolan mellan 10 och 12, var på ett möte och sen åkte jag vidare till Kumla för att rida Queen, passet har jag redan skrivit om för det gick jätte bra. Pysslade om henne efteråt och sen kom Micke och hämta mig. Anna red Queen lördag och söndag. Kom hem till micke, åt lite mat och vilade inför ett jobbpass 21-12 på puben i hallsberg, vi har tagit in ny personal så jag fick träffa Julia för första gången och vi fann varandra direkt har aldrig haft så roligt på jobbet tidigare som jag hade då och vi bestämde oss att när vi slutade klockan 12 att åka på fest tillsammans, sagt och gjort åkte vi till Viby för en hemmafest träffade jätte många vänner och gamla vänner och jag hade såååå kul ihop med mina tjejer var hemma igen runt 2-3 och så var det direkt upp kl 9 på lördagen.
 
Klockan 10 började jag jobba i lördags, jag skulle vara ensam med en hel konferens på 80 gäster som skulle äta och allt skulle vara fint och i toppskick. Det gick jätte bra så jag är väldigt nöjd. Julia kom och jobbade så vi hann träffas mellan 17-18 innan jag slutade, vi bestämde oss för att ses snart igen! Så roligt med nya vänner jag har länge känt att jag behöver det. När jag var hemma åt jag en bit mat och sen badade jag länge och varmt, så skönt som avkoppling efter ett 8timmars pass. Bäddade ner mig hela kvällen till mello som gick i Örebro, haha 2 mil bort och jag följer det på tv ;) tyckte Måns var helt fantastiskt bra, vilken låt! Somnade tidigt och vaknade sent.
 
kl 14 gick jag upp igår, haha skönt med sovmorgon! Kände att jag förtjänade det. Hade en riktigt skön lat-dag, Micke och jag såg klar säsong 4 på American horrorstory, åt tacos och kollade på film. Helt perfekt om ni frågar mig. Men nu är jag sugen på att komma igång utvilad och redo för en ny vecka!
 
Hoppas eran helg har varit lika bra.
 
 

1a mars

2015-03-01 @ 19:13:30 / Vardag
Mars månad är kommen och som ni märker har jag redan börjat uppladdningen. Träning träning och ännu mer träning det finns inga genvägar till att bli bättre. Ser verkligen fram emot den här månaden, om 10 dagar fyller jag 18 år, en viktigt milstolpe i livet ser verkligen fram emot min stora dag och allt roligt som kommer ske efter den. Ser också fram emot att träna vidare med det fantastiska hästmaterial jag har, Rb och Queen.
 
Är så glad och tacksam för de här möjligheterna jag har, är så tacksam för att jag har min underbara mamma som alltid hjälper och stöttar mig, det är tillsammans med min mamma, mitt team, tränare, sponsorer, hästägare och hästar som gör detta möjligt för mig♥
 

Mål för mars - Queen

2015-03-01 @ 14:20:28 / Queen P
Ny månad nya tag, eller hur! Tre grejer som är fokus med Queen den här månaden, inga större problem men något som vi måste jobba med. Denna månad har vi en tävling inplanerad redan den 11:e mars så nu måste jag komma igång och träna program!
 
  • Träna in MSV C:2 
  • Befästa skrittpiruetterna
  • Påbörja galoppombyten
 
 foto: johannes malm

Mål för mars - Rb

2015-03-01 @ 11:09:11 / Planering
Jag gjorde ingen utvärdering på Rbs träningmånad då den inte riktigt blev som jag tänkt mig. Han är lite prio 2 just nu tyvärr men jag tar med mig målen och så satsar vi denna månad istället på att få dom att gå i uppfyllelse. Nästa tävling blir den 12 April om allt går som jag har tänkt mig.
 
  • Stärka vänstersidan och få han liksidig igen.
  • Fokusera på lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan, lära mig programmet och träna in linjerna så de sitter!
  • Plocka bort skänklarna helt och ta till dom när de behövs.
  • Uppnå fullkommlig stillhet i sadeln med osynliga hjälper (långsiktigt mål)