Svar på kommentar

2013-11-11 @ 08:55:31 / Svar på tal
Hej, jag fick in en ganska "rolig" kommentar från en tydligt okunnig tjej en av dessa som tror sig kunna allt. Den löd ungefär såhär: "ångrar du aldrig att du inte köpte en ponny med ett bra steg? En som skulle kunna ta sig till dom högsta klasserna med placeringar" 

Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker faktiskt att rb har ett fint steg och framförallt ett utvecklingsbart steg! 
Förstår inte riktigt frågan då jag tror den va mer riktad till att såra mig för varför skulle jag inte kunna ta mig till dom högsta klasserna med honom? Det enda jag tror skulle kunna sätta stopp är min ålder då jag bara har 2 år kvar inte för att han inte har kapaciteten att ta sig dit? 

Jag tycker du som ställt denna fråga framstå som väldigt okunnig och eftersom du inte sett oss live som många andra har så kan du knappat avgöra hur han rör sig? Vi har fått fina lovord från många tränare bland annat Heléne Wannerth, Cissi Brage, Chris Brolin som alla är B-tränare i dressyr och kan sin sak bättre än du! Dessutom den sist nämnde sa med egna ord att "han har ett sju helvete steg" och hon var den som dömde ungponnychampionatet i Falkenberg iår. 

Dessutom är inte rb så pass högt utbildad att det krävs av honom än men sjävklart tränar vi inför det och hemma sätter jag honom i en stor trav vissa stunder för att bygga upp styrkan. 
Så du kan hålla dina kommentarer för dig själv i fortsättningen tack för mig. 

I mina ögon är du perfekt 





Postat av: Anonym

Evelina bry dig inte vad andra säger! Du har en grymt fin ponny som kommer gå långt, även om du hinner bli för gammal så är det du som kommer att ha gjort slit jobbet och det ska du vara stolt över!! :)
Ni kommer gå långt!! kram <3

2013-11-11 @ 09:11:50 / http://Nattstad.se/lovisaeventing
Postat av: Sandra

Syftade iof mer på att du som är såpass tävlingsinriktad hade velat ha en ponny som kan gå A final i SM.. rb går säkert nationell FEI utan problem, men a final i sm tvivlar jag på. Men vad vet lilla okunniga jag? Är ju ingen outstanding domare precis :)

Svar: Han är sju år!
Vem är du och döma att min ponny inte kan gå vissa klasser? Som sagt du är inte lika kunnig som dom jag har runt omkring mig så varför ska jag låta dig dra ner mig?
Evelinn Åkerman

2013-11-11 @ 11:03:29 / http://sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Anonym

Sjukt onödig kommentar att skriva av henne.

2013-11-11 @ 13:46:04
Postat av: Sofia

Om man sedan läser rasstandarden för connemara så står det också klart och tydligt att de inte ska ha "överdrivna" rörelse a la ridponny. Olika raser är framavlade på olika sätt och där är ju det så att ridponny är framavlade sportmodeller som ska ha bra steg. Men hur många connemaror utan "supergång" finns det inte som har tagit sig till toppen? Flertalet som gått internationellt! Du är duktig och har en fin ponny och jag slår vad om att du tar dig så långt du vill! :)

Svar: <3
Evelinn Åkerman

2013-11-11 @ 14:35:28
Postat av: Julia :)

Men åh vilka människor! Märks tydligt att hon inte sett er live. Erika säger att Entry har ett sju'helsikes steg men Rb har mycket större arbetstrav tycker jag.

Svar: skönt att höra att du tycker så!
Evelinn Åkerman

2013-11-11 @ 15:33:44
Postat av: Angelina Svedbo

Ursäkta mig men hur kan du avgöra hur kunnig ngn är på en kommentar? Du är ju precis lika rutten själv isf. För övrigt, om ponnyn är 7 så borde den gå waaaay mkt högte klasser en lc, verkar som om du är den okunniga som står och stampar i samma ruta år ut och år in?? Min ponny har gått nationell fei sen hon va 8 och red p1 på 72% som 7åring, hon var rå när jag fick henne ett år tidigare, har haft henne i 3 år och nu gick hon sm som 9årinh, oupsi!
Juste, jag och sandra tränar för samma tränare

Svar: Men snälla! Hur kan hon avgöra hur min ponny rör sig utan att ens sett honom?
Jag tycker du är jävligt taskig när du skriver så ja vi har stått på samma ruta ett tag nu och jag är väldigt ledsen över det vi har försökt ta oss vidare tro mig men de har varit lättare sagt än gjort! Han är klar för la och har varit de sen i somras men sen blev han skadad och nu är vi igång igen, jag har haft de mycket svårt med honom då han inte är lätt han har ett helvete till temperament och vissa dagar gör han allt för att få av en och de gör det inte enklare. Tycker inte du är rättvis som jämför min ponny med andra, vissa har de enklare än andra istället kan man vara stöttande och hjälpa varandra istället för att trycka ner andra. Förstår inte vad du får ut av detta? Genom att kalla mig rutten? Tycker du är jävligt orättvis nu för du vet ingenting
Evelinn Åkerman

2013-11-12 @ 18:11:24
Postat av: Angelina svedbo

För det första : Ser du någonstans i MIN kommentar att de står ngt om hur din ponny rör sig? NEJ!
För det andra: som man bäddat får man ligga, du kan inte kalla folk okunniga m.m öppet samt hänga ut folk utan att få samma tillbaka, thats life
För det tredje: VARFÖR KÖPER MAN EN HÄST SOM FÖRSÖKER KASTA AV EN??????
För de fjärde: en häst som beter sig så har ont, möjligtvis en av anledningar till att ni är kvar på samma ruta!
För de femte: en utbildningskala är en utbildningsskala och den ska följas, det handlar inte om att jämföra!
Tack och hej!

Svar: 1: nej de handlade om sandras kommentar.2. hänga ut? jag skulle lätt kunna HÄNGA UT henne med namn, blogg, email, ipnummer ALLT men det gjorde jag inte
3. han börja med det när han va 4-5 år
4. NEJ VI HAR HAFT VETERINÄRER, EQUITERAPEUTER, MASSÖRER, KRANIOSAKRALTERAPEUTER, ALLT UTE OCH DET ÄR INGET FEL PÅ HAN! HAN HAR ETT HETT TEMPERAMENT OCH DET TOG HAN TILL VID RIDNING DÄRFÖR HAR VI INTE TAGIT OSS DIT JAG VILL.
5. du kan ta din utbildningsskala och trycka upp den nånstans jag vill inte höra dina åsikter, jag jämför mig inte med nån annan och kommer inte göra det. jag älskar min häst och han är inte nåt jävla objekt för mig som ska gå tävling på tävling på tävling för att leverera resultat. jag tar allt i hans takt och det har inte du ett dugg med att göra! sköt dig själv lilla gumman :)
Evelinn Åkerman

2013-11-12 @ 18:40:50
Postat av: Alva

Jag vill bara säga att jag tycker din ponny är jättefin <3 =) Lyssna inte på dem där konstiga människorna! kram =)

2013-11-12 @ 21:02:16
Postat av: Julia :)

Angelina om du läser det här så ska jag säga dig att du vet ingenting! Hur kommer det sig att alla jag tävlar emot på min 5-åring i LB+ hoppning är äldre hästar och andra 5-åringar endast tävlar LD/LC? Jag väljer att tävla LB+och skulle debuterat LA för att jag har en ponny som hoppar i princip alla lägen och har lätt för att lära.

Evelinns ponny ÄR JOBBIGARE än Entry! Inte för att jag har ridit Rb men Entry har aldrig bockat eller stegrat sig (förutom i lastning i början då) och Rb gör det när han longeras vilket det finns bildbevis på!

Du verkar inte vara mycket bättre själv som sitter här och säger att Evelinn är dålig och att Rb är efterbliven! Rb är en fantastiskt fin ponny och jag tvivlar på att du skulle göra det mycket bättre själv!

Usch blir så irriterad på sådana som dig som tror sig kunna allt! Har du aldrig hört talas om att hästar är individer? Har du aldrig tänkt på att en del människor får gå om en klass medans andra får hoppa upp en klass? Det är för att ALLA levande varelser är individer. Där ibland HÄSTAR! Så jag säger som Evelinn, Ta din jävla utbildningsskala och tryck upp någonstans!

Evelinn ta inte åt dig! Du vet att du och Rb äger och nästa år kommer ni sopa banan med ALLA när ni rider era LA program ♥

2013-11-12 @ 21:10:18
Postat av: Tove - Ponnyryttaren ♥

Ewe, you know me. Jag vet vilket sju i helvete du haft med RB. Vilken jäkla amazing ponny han är sina bästa dagar. Jag vet att det är svårt att inte ta åt sig, men du tacklar det bra. Ta allt i RBs och din takt, SM är inte number one här i livet. Du ska vara stolt över jobbet du fortsatt att lägga ner de dagarna han rent ut sagt varit en SKITPONNY. Han är så grymt fin och jag tror på både honom och dig. Kämpa på bruden, du vet att jag finns om du vill snacka om nått!

2013-11-12 @ 22:32:39
Postat av: Julia :)

Och Angelina du har själv skrivit att utveckling får ta den tid den behöver så sitt inte här och klanka ner på Evelinn!

2013-11-12 @ 23:33:13
Postat av: Olivia Gustavsson

jag tycker din ponny är superfin och du rider honom jättebra :D

2013-11-13 @ 08:07:40 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Ponnydressyr - Nathalie

Tänkte på en grej när jag läste det här inlägget. Du skriver att ''du har inte sett oss live som många andra har så kan du knappast avgöra hur han rör sig?'', just exakt så känner jag när du gång på gång kommenterat om Fleurs steg. Du har inte sett mig och Fleur live. Du säger emot dig själv. Vill absolut inget elakt med det här, men det var lite komiskt faktiskt haha :)

Svar: De jag skrev va ang hennes bakben? På nästan varje bild har hon jätte långt mellan fram och bakben i trav så de såg lite ut som hon är stel i bakbenen och det syns på filmer också :) mena heller inge illa
Evelinn Åkerman

2013-11-17 @ 23:24:41 / http://ponnydressyr.se
Postat av: Fanny

Haha hästfolk alltså! Alltid lika underhållande. Kanske om alla slutade att lägga ner så mycket tid på vad andra gör för fel och ofel och istället börja värdera vad som är viktigt här i livet, då hade vi tagit ett stort kliv framåt!

Svar: Sant!
Evelinn Åkerman

2013-11-17 @ 23:44:09 / http://gax.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: