Planen

2013-10-08 @ 17:47:00 / Vardag
Rb som fyra åring 
 
Hej jag har suttit lite och planerat över planen nu för Rb's uppstart och jag har kommit fram till att jag ska gå tillbaka nåt steg och börja om från början, dalta med han som om han va fyra igen. Jag tänker börja med korta och lösgörande pass, ta om grunderna igen och göra dom bättre! Låg form så han jobbar mer med ryggen från början mycket av och på i övergångar, sitta ner i traven korta stunder, mycket fattningar. alltså en hel del basic. Tänker verkligen inte hoppa upp och rida i tävlingsform, sitta ner 45 minuter och rida perfekta travökningar och samlad galopp. Nej nu tar vi de här från ruta ett. Jag har ett nytt tänkt och de är tänket framåt, jag ser inte till våren utan jag ser en hållbar plan i flera år nu. 
här ser vi den låga formen
 
varierad träning, mycket longering och bommar för att få han att jobba med hela kroppen. Vill inte ha tillbaka några problem nu utan nu tar jag det i Rb's takt även om det innebär att jag inte kommer dit jag vill i ridningen. 
 
Jag ska försöka va mer konsekvent och tålmodig i min ridning, är inte formen perfekt så är det okej då kommer jag jobba på att komma dit. Jag ska lägga undan allt som har med inspänningstyglar, spö, sporrar och göra i början bara för att ta om de här och göra de ännu bättre. Ska tänka på min egna ridning ge Rb förutsättningarna för att göra rätt. 

galopp.. PANG fram tre fyra meter, ner till lugn galopp igen. Så får man bra galoppfattningar
 
Jag är ju väldigt besviken att tävlingsäsongen nu är över, att jag missade två tävlingar och måste vänta nästan ett halvår tills nästa säsong börjar. Men jag tror att mitt nya tänk kan ta oss långt om jag håller igång hela vintern. Är glad att vi slutade på bästa möjliga sätt, aldrig haft en sån bra känsla efter en tävling. har nog inte ens känt mig så nöjd som jag gjorde då när jag gick ut från banan. 

Vi kommer igen jag lovar!
 


Postat av: Annie Berggren

Det tror jag alldeles säkert. Du är så duktig, tror det är ett bra tänk som kommer löna sig :)

Svar: Tack snälla!
Evelinn Åkerman

2013-09-27 @ 20:05:32 / http://annieberggrens.blogg.se
Postat av: Tuuli Elmgren

Sv; Ja precis!

2013-09-27 @ 22:45:29 / http://tuulielmgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: