Rhett Butler

2014-12-11 @ 15:14:00 / Vardag
Jag har fått frågan att skriva en liten mer grundlig faktabeskrivning om min häst Rhett Butler och också gå in på hur han är i hanteringen och i hans personlighet för tydligen har ni uppfattat att han är minstsagt speciell. Hur beskriver man en häst som man tycker så mycket om och känner så mycket för? Ja jag ska försöka ge mig i kast på det.
 
Rhett Butler som han heter då (kallas RB) är min egna ponny, en connemaravalack på 8 år med en fin dressyrstam e. Juno Rory och ue. Hagens O'chief. Jag har haft Rb sen han var 4 år och precis inriden så jag har tagit honom från det till att nu vunnit LA P:1 med rörelser som öppnor, slutor, förvänd galopp och enkla byten. 
 
Vi har haft en riktig helvetesresa tillsammans och tack vare de så har han satt djupa känslomässiga spår i mig för jag skulle ljuga om jag sa att det varit lätt att uppfostra denna kille men idag när jag ser tillbaka så har det varit så värt det!!!
 
Utbildningen av honom har tagit lång tid för att han har ett riktigt humör och man kan aldrig veta hur han är från dag till dag. Detta är något som avtagit betydligt det senaste året och numera är han guda snäll men som unghäst har vi haft många duster, det har gått ridpass då jag inte ens har fått han att sluta stegra och vi har gått omkull för att han har bockat så högt och slagit över. Därför tog det 2-3 år innan vi ens kommit till LB nivå, något jag inte räknat med såklart när jag köpte honom.
 
 
Han har ett hett temperament något som som tur är har avbleknat med åren men som mina tränare alltid har sagt att det är såna hästar som lyckas bäst! Och han har lärt mig något otroligt mycket, framförallt att jag är totalt orädd när jag rider och jag har blivit väldigt bestämd vilket är mina två starkaste egenskaper som ryttare.

Han är ändå väldigt speciell, tycker inte om att bli borstad, vill vara själv i boxen, ingen häst kan bestämma över han i hagen och sådär. Men han är ändå väldigt mysig och social. Det skönaste är att han är hur enkel som helst att ha med sig på tävling, rör inte en fena i transporten och så cool på nya platser, kan stå timmar i transporten och bara vänta, skyggar inte för nånting inne på banan eller sådär och det är jag väldigt tacksam över.
 
 
Jag har ju under mina år jag känt Rb lärt känna honom utan och innan, jag vet precis hur han funkar tillexempel att jag aldrig kan rida dressyr dagen efter han har vilat, eller att aldrig gå bakom rumpan efter att jag sadlat, inte böja mig ner framför huvudet på han, att jag måste rida fram på ett speciellt sätt varenda ridpass. Det är sånt man lär sig och sånt jag har vant mig vid nu, tycker inte ens att det är jobbigt att han är lite speciell utan det är bara en del i hans charm.
 
Jag vet inte om ni blev så mycket klokare men jag hoppas att ni upplever att ni känner honom bättre nu. Annars är det bara att fråga igen och igen och igen så gör jag ett bättre försök!


Postat av: Marica

Vilken liten vilde han har varit!

Svar: de kan man säga!!
Evelinn Åkerman

2014-12-11 @ 19:26:07 / http://maricalindbeerg.blogg.se
Postat av: Telma

Han verkar vara en speciell liten herre! Men samtidigt ha en sån fin personlighet. Du måste vara stolt över både dig själv och Rb! Efter den resan ni haft!

Svar: <3
Evelinn Åkerman

2014-12-11 @ 21:23:36 / http://nattstad.se/telmasopot
Postat av: Alice Persson

Han är så fin! Jag är imponerad över att du kämpat på och inte gett upp, det är sjukt bra gjort!

Svar: åh tack<3
Evelinn Åkerman

2014-12-12 @ 11:32:36 / http://aalicepersson.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: