Ändringar i TR

2014-02-06 @ 11:10:00 / Vardag
Hej, igår var jag ju på möte hela kvällen med klubben. En jätte rolig tillställning med mat, efterrätt, mycket prat och skratt. Det va så kul att träffa Amanda och Elin igen vi har så kul tillsammans!
Anledningen för att jag åkte dit var ju för att anmäla mitt intresse för div 3 laget iår. Som det såg ut ser vi ut att få ihop två lag iår igen men denna gång - utan mig.
 
Örebro läns ridsportförbund har dragit in en ny skitregel som säger att "Ryttaren får ej ha tävlat LA eller högre för att få deltaga i Division |||" och jag har tävlat LA med Acrobat för fyra år sedan.
 
 
Det innebär att jag med min "nya" ponny inte får vara med i laget. Tråkigt då dethär med lag är super kul!
Jaja bara att bita i det sura äpplet då var min plan jag gjorde igår bortkastad.. Men jag kommer fortfarande åka till dessa tävlingar och det innebär en debut i LA mycket tidigare, Kul! Jag ska skriva om det inlägget och posta det igen så det stämmer bättre in.
 
Några andra regler som blivit till verklighet är de här sponsorsreglerna.. Att man inte får visa märken på ett visst sätt och till en viss begränsning. Mig drabbar det inte så mycket, det är det här med schabraken bara.. visar er en bild:
såhär är det tillåtet att se ut
 
Jag har ju mina schabrak från agria som jag blivit sponsrad med, jag har ju inte mätt eller så me jag tror jag får tävla i dom för de loggorna är inte så stora. har ett som jag fått från hippo också som jag tror passar in på deras mått. Annars har jag inga tävlingschabrak som jag får tävla i.. Mitt schokemöhle schabrak kommer aldrig få komma med på tävling igen och det är tråkigt! blir att köpa lite mer schabrak då men det gör inte mig någonting, tror tillverkarna kommer börja tänka på det här nu så de gör loggor som passar bra in!
 
Mitt agria schabrak, vad tror ni om det?
 
Om någon skulle komma fram till er och säga att ni inte får tävla med det ni har på er då är det okej att använda markeringstejp över!


Postat av: Maja

Vaa? Får man inte tävla i sckockenöhles schabrak? Den loggan är väl inte större än 200 cm2? :o

Svar: jag tror inte man får det.. den är ju jääätteee lååång!
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 11:50:10 / http://majawallstrom.blogg.se/
Postat av: Paulina Molander

Riktigt onödiga, korkade regler!
Jag kan hålla med om att om jag med min ponny som tävlat högre än LA inte får gå ner till Div. 3, dock är man då redan oftast uppklassad så det brukar inte kunna gå. Men detta var ju väldigt onödigt!?
Så det innebär om jag har en B-ponny som jag ridit SM med, sen skaffar jag en ungponny så får jag ej starta under LA med den!? F-Ö-R-J-Ä-V-L-I-G-T

2014-02-06 @ 12:42:13 / http://molanders.blogg.se
Postat av: Celise

Men herregud... Vet du om detta även gäller hoppning? :o

Svar: Japp till 100% tyvärr! Önska att de va ett skämt :/
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 13:01:47 / http://syskonryttare.blogg.se
Postat av: Maja

Sv: Jag ska mäta loggorna när jag kommer hem, men agria loggan är väl nästan större? Surt om man inte kan tävla med schockemöhle schabrak..

Svar: Agria loggan är mindre haha! Skrev till agria och fråga de sa att man fick tävla i deras schabrak.. Puh!
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 13:07:13 / http://majawallstrom.blogg.se/
Postat av: Sandra Klingvall

Jag som just nu sitter i distriktets dressyr referensgrupp som varit med och bestämt detta har en annan syn mot vad du har på detta. De är nämligen så att division 3 oavsett gren är till för nybörjarna som precis kommit igång och tävlat de innebär att de som har tävlat mycket samt högre högre och har mer erfarenhet får gå upp till högre divisioner eller tävla individuellt på lägre nivå om man vill det. Annars blir de så att vissa klubbar kommer med otroligt duktiga ryttare och toppar dessa divisioner hela tiden vilket gör att poängen med denna division uteblir. De är alltså så att vi vill kunna få fram de som precis börjat tävla och få alla att känna att de här är roligt och att alla är på en någorlunda jämn nivå. Visst blir de som att "börja frän början" när man kommer med en unghäst och dylikt men jag hoppas att du med denna beskrivning förstår vad vi försöker att uppnå :)

Svar: Men om ni tänker en gång till.. Hur många lag deltar egentligen? Det är ju inte så att det är fullt med anmälningar från alla klubbar haha.. Förlorar inte ni på det genom att färre och färre kan ställa upp.
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 14:01:56
Postat av: Sandra Klingvall

Nej så ser inte vi det. Det är många lag som vill vara med i Div 3 som har "nybörjare" med så detta är alltså inget som kommer ge färre anmälningar. Men visst är de så att vissa blir drabbade vilket är du i detta fall och de är självklart tråkigt. Men samtidigt så har vi ändrat reglerna för de högre divisionerna för att få fler lag att anmäla till detta då de är ett problem att få lag till div 1/2 och vi ser gärna att ryttare i samma sits som dig ställer upp i dessa istället. Vi försöker få rättvisa divisioner, men samtidigt så kan de bli så att dessa regler tas bort om man ser att det inte alls fungerar.

Svar: Många lag? Va vi inte bara 4 lag förra året :o och div 2 vart det ju inget alls av! Okej du som är insatt kan jag tävla div 2 då i höst trots att jag ridit LA:P1 (för 4 år sen...) ?
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 14:14:03
Postat av: Sandra Klingvall

På ponny var de 5 lag varav två kom från Ört och på häst var de 11 lag, och vi har valt att hålla reglerna snarlika mellan ponny och häst för att de ska vara rättvist. Div 2 vart det inget av på grund av för få lag och de är just därför reglerna där har ändrats, division 2 får du alltså starta :)

2014-02-06 @ 14:25:03
Postat av: Amanda

Man får tävla med schockemöhleschabraken, loggan är bara typ 170cm2 :)

Svar: Va bra tack för svar! :)
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 15:19:36 / http://skuggvarg.blogg.se
Postat av: Sandra

Man får inte tävla med Schockemöhle schabrak om det inte är så att du blivit sponsrat med det. 200cm2 gäller bara schabrak som du blivit sponsrad med, annars gäller 3cm2. Kolla TR, där skiljs mått och regler för sponsor och tillverkar loggor tydligt åt :)

Svar: Jaha men Gud va krångligt.. Hur har dom koll om man har blivit det?
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 16:40:11 / http://sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Amanda Hellman

Åå, det är såå mysigt att träffa er!! <3

Svar: Ja detsamma ❤️
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 19:37:18 / http://perfectpony.blogg.se
Postat av: Nathalie Busk

Här är måtten för loggor om du ÄR sponsrad: http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_25866/cf_559/Sponsorm-rkning.PDF

Och här är måtten om du INTE är sponsrad, som t.ex. Schockemöhleschabrak: http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_25865/cf_559/Tillverkarm-rkning.PDF

Jag är inte sponsrad, men tävlade i helgen med logga på schabraket som jag mätt till 88 cm3. Det var inga problem! :)

Svar: Tack Nathalie!
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 20:11:56 / http://dressyrhastar.horseworld.se
Postat av: Nathalie Busk

cm2 menade jag förstås :)

Svar: Men hur har dom koll på om man blivit sponsrad med det då?:0
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 20:12:40 / http://dressyrhastar.horseworld.se
Postat av: Lisa Fager

VAR finns information om detta?? hittar inget någonstans? Enda reglerna jag hittat är att "Divisionen är öppen för ekipage som under innevarande kalenderår ej startat i högre division!"

Svar: Vi hade skrivit ut TR igår som vi läste och det va uppdaterat sista januari. Antar att dom hitta de på svrf sida :)
Evelinn Åkerman

2014-02-06 @ 22:20:24
Postat av: Nathalie Busk

Om man är sponsrad måste man kunna uppvisa ett "sponsorkontrakt", alltså ett papper som bevisar att du är sponsrad och av vem :)

2014-02-07 @ 10:06:10 / http://dressyrhastar.horseworld.se
Postat av: Julia - Tävlingsryttare på ungponny

Vad jag har för mig så ser dom till resultaten från 2 år tillbaka. Inget jag vet helt till 100 men tror det i alla fall eller så är det det dom har ändrat :/

Svar: Nej så är det inte. Det är ryttaren i allmänhet ingen tidsbegränsning.
Evelinn Åkerman

2014-02-07 @ 21:52:35 / http://juliahanzzon.blogg.se
Postat av: Dressyrponny.se

Är jag efterbliven eller menar dem 20cm2 och inte 200 cm..? Det är ju två meter..?

Svar: gud jag tänkte också på det! haha
Evelinn Åkerman

2014-02-11 @ 20:39:23 / http://dressyrponny.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: