Utvärdering Februari

2014-02-27 @ 13:42:00 / Planering
Tänkte jag skulle utvärdera Februari månads träningsmål, de va få men jag har verkligen jobbat på detta! Januari var en "galoppmånad" och februari har blivit lite mer travfokus, och jag kan se resultat.
 
  • Fokus på travökningarna, nu ska dom bli bättre! Måste kunna sitta kvar i sadeln behålla takt och rytm inte tappa formen och läääääänga på steget. Ta hjälp av Emelie den veckan jag är i Brolöten, suga åt mig alla tips och tränatränaträna.
Vi har fått backat och tagit det från början, utan stigläder, hitta balansen i traven tycker det känns mycket bättre redan nu. Sen har vi tränat nästen mer bakåt en framåt speciellt under veckan jag var i brolöten, kunna sätta tillbaka för att kunna öka. och sen att öka korta bitar. Han känns redan starkare och i början när vi red lite halvhalter så blev han sur och gick mot handen men nu accepterar han och trampar med bakbenen istället för att sura ihop så bara det är framsteg. Vi har även gjort några travökningar som varit riktigt bra men vi ska träna vidare och stärka mer men jag är hitills nöjd med resultatet! √
en jätte fin halvhalt innan travökning
  • Mer öppnor och slutor i lösgörande syfte. Även för att stärka, för att tillexempel kunna orka göra en travöking. 
Öppnor har verkligen blivit så mycket bättre, när jag tränat för emelie har jag ridit runt flera gånger och gjort öppnor utan att hon klagat på nånting ;) där emot fick jag med mig att ställa lite mer inåt, de blir lite raka imellanåt men nu vet jag verkligen hur dom ska vara och de är riktigt bra! känner även att om jag lägger in det i uppvärmningen så blir han mycket mer loss och fin.
 
En bra övning jag har lärt mig att att lägga en öppna på halva långsidan sen vända diagonalt och rida travökning!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: