Plugg

2014-01-09 @ 20:53:15 / Vardag
Jag känner att jag börjar halka efter lite i skolan, motivationen är inte så hög och jag orkar inte anstränga mig som jag borde. Jag har två omprov att göra som är gansk stora så nu ligger fokus på dom. ett i matte, som jag förövrigt har svårt med men framförallt tycker är skittråkigt så jag orkar inte hålla på med det. Sen har jag ett i svenska litteratur som inte heller är så kul, ett prov i antiken dööö va tråkigt.. Allt annat har jag gjort och inte fått nåt betyg under C så de är jag nöjd med! Försöker tänka såhär att nu har jag bara en termin med matte kvar, i hela mitt liv!! känns så skönt då jag hatar matte, men det innebär att jag måste ligga i och få bra betyg i det också. 
 
Annars så pluggar jag till på måndag då jag ska åka till globen igen och denna gång servera idrottsgalan! så kul är det men väldigt slitigt, man hinner inte njuta av stunden direkt utan det är stress hela tiden. Så jag måste lära mig alla rätter som serveras och hur vinet smakar så de är mycket att komma ihåg, deras rätter dom får låter inte såå himla gott men de är ju lagat av proffs så nåt måste ju gå att äta ;) lyssna liksom på förrätten: Marinerad rödräka på ungstorkad tomat samt blodgrape och apelsin. Tonfisk med yuzu, soya och paprika. Salladslökspannkaka med svärdfiskcerviche med smak av kimshi. Syrlig, pepprig ostronsoppa med 68-gradigt ägg samt crisp.. Låter inte allt för smarrigt! men kul ska de bli och en bra sak att ha med på cv:t
 
jag har börjat fundera på framtiden något som är rätt bra, redan nästa månad så ska vi välja inriktning till årkurs två och jag är såååå himla velig! vet inte vad jag ska välja då jag dǻ måste välja mellan kök och servering. Jag som helst vill lära mig allt! Men då tänker jag lite såhär.. Servera - det kan jag, jag har varit med på mycket och stora galet och sånt jag kan redan det här. Ska jag då gå två år till och utbilda mig till servitris? jag vet att jag inte vill jobba som det liksom hela livet utan bara som lite extra då och då just för att jag kan. Så just nu lutar det år kök, jag menar att kunna laga mat de är nåt man alltid har nytta av i livet. även fast de kan vara stressigt och så så tycker jag det är kul, men samtidigt kan jag inte se mig jobba som kock heller. Men jag tror jag ska välja det så jag kan jobba som det också. Egentligen vill jag mer rikta in mig på hotell och jobba inom den branchen så ja jag har nog valt lite fel linje men jag hoppas kunna kombinera hotellämnen i valet och få in en fot i hotellbranchen jag kan se mig själv jobba inom restaurang eller reception på ett hotell, eller ett kryssningfartyg eller utomlands. Sen i trean tror jag det är ska jag välja bar så jag kan bli en bartender, kan se mig själv jobba helger natt på en krog i typ örebro som extra jobb och nog tycka det är rätt kul! När jag jobbade i laxå fick jag rycka in lite i baren och det var faktiskt roligt!
Så jag har lite olika mål och yrken jag faktiskt kan bli så de känns bra.
En till sak som är kul, i trean åker vi utomlands på praktik.
 


Postat av: Stina

Det är värt att kämpa! Jag traggla som in i.... med matten och fick precis godkänt i det i 2an men har efter det inte behövt öppna en mattebok, känslan är fantastisk så kämpa på! Och antiken den är alltid rolig oavsett ämne, hitta bara det intressanta i det:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: