Benskydd i hagen

2014-07-08 @ 12:46:00 / Svar på tal
Många skriver nu om att deras hästar har benskydd osv i hagen. Vad anser du om det? Tycker du att det är överbeskyddande eller helt naturligt för en häst? Skriv vad du tycker!:)
 
Svar: Hej! bra fråga har också sett att det varit på tapeten så visst kan jag säga min åsikt kring det hela. Jag kan väl inte påstå att det är "naturligt" för en häst, för vad är egentligen naturligt för dom? Inte att stå i stall, ridas, tränas eller i huvudtaget ha någon inblandning ihop med den mänskliga rasen, men nu är det ju så och att skydda dom från att skada sig är ju ganska naturligt för oss ryttare i många fall, det handlar om dyra hästar och att vara rädd om sin häst ser jag inge fel i? Tycker det är väldigt upp till var och en hur långt man vill dra det där men jag ser absolut inge fel i att ha skydd i hagen på sin häst om man anser att den behöver det.
 
Jag kan själv ha det i periodvis, kanske på vintern under broddsäsongen eller under ihopsläpp eller vid sommarbetesläpp. 
Visst hästar är ändå hästar och de måste ju få vara just det därför tycker jag det är bättre att låta bli ta ifrån dom den här friheten med att gå på stora fina hagar och istället sätta på skydd om man är orolig. Jag skulle aldrig stänga in min häst i en liiten sandhage där han inte kan få röra sig fritt i alla gångarter och busa och ha kul.
 
 
Vad tycker ni om att ha hästarna skyddade även i hagen?
 


Postat av: Alva

Jag tycker alla borde få göra det som man känner är bäst för sin egen häst! =)

2014-07-08 @ 14:03:13
Postat av: Ronja

Håller med det är ju bäst att de får va ute och det e ju mycket pengar i vissa och vissa är också rätt klantiga man gör som man känner blir bäst för hästen :). Jag har boots under broddsäsong för att skydda för balltramp annars går han utan nåt.

2014-07-08 @ 16:43:17 / http://busigaponny.blogg.se
Postat av: leavanny.blogg.se

Härlig bild!

Svar: Ja visst är den!
Evelinn Åkerman

2014-07-08 @ 19:13:18 / http://leavanny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: