Glad häst glad ryttare

2014-05-29 @ 16:08:00 / Vardag
Något jag har märkt den senaste tiden är att Rb blivit mycket mer gladare och positiv till arbete, vilket gör mig såklart jätte glad!
 
Rb har alltid varit ponnyn som "sagt vad han tycker" han har ett hett temperament och det är därför det tagit så lång tid att utbilda honom, det har alltid varit ett litet steg fram och två steg bakåt i princip och jag får ofta kommentarer som antyder på att det är dåligt att han är hela 8 år och bara gått LA, men ni förstår inte vilken stor framgång för oss det är. Från att förra sommaren inte vilja gått ett steg framåt utan stod mer på bakbenen än på alla fyra. Från att i Mars förra året få 52% i LC till att vinna LA på 69% i maj ett år senare.. 
Vi har på alla plan försökt gå till botten med det här, varför är han sån? Vi har haft veterinär ute som kollat på han under longering, ridning, gjort böjprov utan att hitta fel, equiterapeuter och till och med en kraniosakralterapeut. Inga fel, han är helt enkelt bara väldigt kaxig. Något man också kan märka i hagen då han hela tiden hävdar sig mot alla hästar och vill bestämma, samma sak vill han bestämma över mig.
 
Som sagt har det tagit låååång tid att komma dit vi är idag och jag vill lova er att jag gett upp många gånger. Men nu känns det som det börjar vända. 
Jag tycker Rb blivit framförallt snällare på stallgången, han bits inte längre och han har inte sparkat mig på jätte länge, jag kan röra han på hela kroppen utan problem, han står långt ner med huvudet och njuter av att bli ompysslad, helt otroligt! I ridningen så känns han mer framåt och glad, även om han säger till med en spark då och då för att det blir för jobbigt . Men överlag känns han glad och det gör mig jätte glad såklart. 

Hoppas det håller i sig och att vi inte sjunker ner i någon djup dal igen och om vi gör det så vet jag att vi tar oss ur den precis som vi gjort alla andra gånger. Jag tror på den här hästen och en dag ska han och jag visa alla som inte trott på oss!
 
 
Bild på oss och uppfödaren av denna fantastiska häst, hon har berättat att Rb som föl också var kaxig och gick inte att ha som hingst, han brukade stå på bakbenen och bita henne i öronen haha min tok♥
 
 


Postat av: Anette

Bästa Madelene

2014-05-30 @ 19:32:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: