Nya hagskydd

2014-05-18 @ 12:47:43 / Utrustning
Rb har fått börja gå med hagskydd nu när han går på sånt stort bete som han gör, han och winnie busar ofta och springer runt så då känns det bättre att ta det säkra före det osäkra. 

Har ni hagskydd? Varför/varför inte? 






Postat av: Hanna Alm

Saga får gå med skydd+boots runt om på höst/vinter när dom har brodd. Hon går i en egen hage så hon har ingen att busa med, därför behöver hon inte ha på vår/sommar. Jag tycker att det kan vara bra att ha skydd på ifall dom leker mycket i hagen, tråkigt om dom blir skadade på någon sett :)

2014-05-18 @ 13:01:35
Postat av: Sandra

Har bara boots runt omkring, mamsen som är vet har sett alldeles för mycket hagskydd som blivit för hårt åtdragna och gett senskador, så vågar inte ha det. Har provat en gång, efter mycket diskussion och vägande av för och nackdelar (och en häst som kommit in med överben och flera mindre sår) så provade vi. Men det blir så varmt och fuktigt under skydden när det är varmt ute så då får han hellre komma in med några små sår än att få skav och värre skador. Pest eller kolera :)

2014-05-18 @ 14:41:40 / http://Sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Lina

Enda min häst har är boots fram ute när hon är skodd runt om för att inte trampa sig själv och för att minska risken för tappsko.
Har en häst med ett gigantiskt övertramp och hon trampar sig jätte lätt.
I övrigt anser jag inte att hästarna behöver benskydd i hagen, som någon annan skrev så kan det bli varmt, fuktigt osv vilket bara kan orsaka skador för det.
En fråga: har du inte satt bakskydden lite högt upp?
Har för mig att de precis som fram ska sitta ned om kotan ;)

Svar: Okej! Jo dom sitter nån cm för högt up med mening för de glider ner lite när han går sen sitter dom perfekt! Kram
Evelinn Åkerman

2014-05-18 @ 14:45:39 / http://linanilsson.horseworld.se
Postat av: Maja

Totte gick med hagskydd vissa perioder, tex. när han fick gå på bete, när han hade brodd och så vidare. Och självklart när det var ihopsläpp, hagbyte eller om andra hästar bytte hage osv. Sedan stod han lindad runt om när hagen var knagglig när det frös på. :) I förebyggande syfte såklart.

2014-05-18 @ 21:46:04 / http://majawallstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: