Transporten

2014-05-02 @ 12:57:53 / Planering
Lite av dagens förberedelser är gjort. Transporten har fått sig en makeover invändigt vilket var väl behövligt! 
Före

 
Efter 

Tycker det är viktigt att man håller den ren och i bra skick det ger ett mycket bättre intryck eller hur?
Men det är absolut inte det viktigaste! Det vikigaste är att man har en säker transport för hästen. Det har vi fått god erfarenhet utav då vi tidigare hade en Värmlands vagn som förövrigt är ett känt och populärt märke men inget vi någonsin kommer köpa igen då en häst här fick bekosta sitt liv på grund av den. Så himla sorgligt var det så jag vill uppmana alla att kolla era transporter, be dom på besiktningen kolla golvet! Vi hade såklart aldrig kört honom om vi visste att transporten var dålig. Det hade lika gärna varit rb som hade fått offrat sitt liv då vi skulle på tävling den helgen. 

Nu kör vi en cheval liberte som vi och rb är väldigt nöjda med! 
Vad har ni för transport? 

Den fick sig bara en tvätt på insidan idag då utsidan inte var av lika behov, använde bara svamp och hink då man inte ska utsätta transporten för för mycket tvätt om den inte är i sånt sort behov, verkligen inte om man har trägolv som kan ruttna!! 
Till nästa helg får jag tvätta utsidan.

Nu ska jag göra iordning rb för jogg! Sen smörja utrusning och packa samt packa in i sadelkammaren. Ikväll ska även rb få sig en tvätt innan jag nattar honom! 


Postat av: Olivia Gustavsson

vi har också en cheval liberte :) Men hur gör du för att tvätta där maten ska ligga? Tar man en slang med vatten får man ju inte bort vattnet typ... ;)

Svar: ja de är svårt att få bort vattnet brukar skyffla ut det mesta sen kanske använda papper och suga upp det typ haha!
Evelinn Åkerman

2014-05-02 @ 16:16:03 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Sofia

Jag har en Boj som jag är väldigt nöjd med. Jag som ändå är en fattig student la ut en ganska stor summa på min transport just för att jag vill min häst det bästa.

Min bil köptes sedan in utifrån transportens vikt ;)

2014-05-02 @ 16:34:12
Postat av: Jenny

Vi har en kafo transport. En bred och bra transport som kan ta tyngre och större hästar. Och eftersom att våran häst är rätt stor (1.74) så var det väldigt svårt för oss att hitta en transport som får dra dryga 700kg.. Men vi hittade en Kafo så det blev kanon!

2014-05-03 @ 11:45:34 / http://jennygunnnarsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: