Utvärdering Maj

2014-05-31 @ 17:18:00 / Vardag
Såhär såg målen ut för Maj månad:

  • Travökningarna igen! Nu när vi avancerar på LA finns det fler poäng att hämta där då man ökar två gånger och inte bara en gång som i LBn.  Så tillbaka till alla nyttiga övningar och hitta den där fina traven igen. blandat med stretching, masserande och behandlingar för att öka förutsättningarna.
Jag har faktiskt hittat nu den senaste veckan en helt ny växel, minns att han tappade lite här då vi inte tränade så mycket på dom men nu har jag börjat träna dom igen och på senaste tävlingen fick vi faktiskt en sjua på ökningarna både i trav och galopp och det är en liten framgång för oss som alltid legat på 6, men vi vill såklart nå ännu högre och vi tror att vi kan det så vi ska fortsätta traggla!
  • Befästa enkla byten, han kan dom men blir väldigt laddad i skritten inför nya galoppen måste hitta ett sätt att lugna honom.
Har gått jätte bra! Kan hända att de bli något litet travsteg men vi finslipar, allt handlar om hur jag förberder honom inför avbrottet och ibland kan det vara jag som är lite slarvig.
  • Leka med öppnor och slutor för lösgjordhetens skull och för att stärka honom.
Faktiskt inte jobbat så mycket med det här utan har insett att vi måste ta hjälp av tränare!
  • Träna mycket övergångar från samlad trav till vanlig trav till ökad trav och verkligen kunna bevisa skillnaderna.
Har vi jobbat vidare med, långt ifrån klockrent men på god väg. Ska jobba vidare med detta då det är väldigt viktigt och bra i stärkande syfte.
  • Tänka mer på den stadigheten mellan hand och skänkel för att kunna nå högre poäng i klasserna.
Har tänkt jätte mycket på det och det märktes första tävlingen efter jag skrivit ut detta då vi vann LAn och domaren kom fram till oss och sa att hon tyckte han va jätte stadig och vi hade fin kontakt, så kul!! Det har verkligen ändrat våra resultat ute på tävlingar.
 
 


Postat av: Jane

Kan inte du skriva ett inlägg om hur man lär en lite yngre häst att öka eller en häst som har svårt för att öka?

Svar: Hmm, ska funderra ut nåt! kram
Evelinn Åkerman

2014-05-31 @ 19:41:23 / http://janebvl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: