Bloggens framtid - nu säger jag ifrån!

2014-11-07 @ 12:05:00 / Vardag
Ärligt talat. Så kan jag känna att intresset till bloggen dalar lite, lite för mycket neråt en period nu, men jag håller ihop det men med lite sämre motivation och kvalité på inläggen. Jag ställer frågan till mig "varför gör jag detta" varför exponerar jag mig själv, jag visar mina svagheter för flera tusen personer som jag inte känner, jag delar med mig av mitt liv, min glädje och sorg. Det är som om jag står på en scen och blottar mig inför flera okända ansikten och ger er friheten att såra mig på mina ömma punkter.
 
Men nu säger jag ifrån. Jag har fått in en hel del elaka kommentarer på sistone som verkligen träffar mig på min akilles häl, såklart anonyma men jag känner att även fast ni sänker er till bottennivå så förtjänar ni ett svar precis som vilken annan som helst, ett svar som jag hoppas får er att sluta.
 
Så det här är mitt svar angående att några tycker jag är för stor för min häst.
Vem är ni att döma det? hur kan man utgå från en bild, eller kanske en film och dra en sådan slutsats utan en blekaste aning om den faktan som är viktig, min längd, vikt, RBs höjd, vikt och kroppsbyggnad. Man kan se på en bild och tänka oj vad opropotionerligt. Men tror ni på riktigt att ingen i min närhet skulle sagt det då? min mamma? min tränare? alla olika domare vi rider för? veterinären? hans equiterapeut? alla våra hyresgäster? Jag vet att jag omger mig av ärliga människor och jag skulle ta en sådan kommentar mer allvarligt än någon som skriver anonymt bakom en dataskärm för att såra mig. 
 
Tror ni att vi skulle lyckas så pass bra som vi gjort ute på tävlingar om vi varit opropotionerliga eller i obalans?
 
 
Så till faktan då, jag är ganska lång på 170 cm, väger vad min läkare säger i normal-klass för en 17 årig tjej, jag äter hälsosamt, tränar och är aktiv. Jag har svält mig och legat och vägt på 50 stäcket vilket ledde till att jag inte mådde phsykiskt bra. Idag mår jag sjukt bra och har släppt alla krav som samhället ställer på en om utseende, det är en viktig tröskel att komma över om man vill må bra, jag trivs med min kropp och jag vet att alla runt omkring mig gillar mig för den jag är. 
 
Jag skulle kunna gå upp yttligare 10 kg innan jag är för tung för RB uträknat genom metoder som veterinärer använder sig utav. Men det är inget jag har planerat. 
Som det ser ut just nu så tränar jag hårt och mestadelen av min kroppsvikt består av muskler, jag bänkar och benpressar mer än min egna vikt och jag känner mig rätt så stark när jag sitter där på ryggen.
 
Jag blir ledsen att några tror att jag skulle utsätta min älskade häst för obehag, jag tycker om han för mycket för det och sätter hans bästa före mitt egna!
Jag hoppas (men tror inte) att jag kommer få slippa liknande kommentarer igen som tar upp min häst, mitt utseende eller min vikt för jag känner bara att det rör ingen annan än mig själv och om ni stör er så mycket på mig så är det helt okej att inte läsa min blogg.
 


Postat av: Anna M

Men shit vad elaka folk är! Sträck på dig och var stolt över din kropp för det är banne mig inget fel på den!

2014-11-07 @ 12:39:05
Postat av: Isabelle Johansson

Du är inte för lång. Jag är 174 cm lång och är 15 väger ca 55 kilo och rider en D-ponny som är ganska grov dock. Ta inte åt dig Evelinn dom är så mycket fegare än dig! Jag också tippat lite på lusten men det är bara att kämpa på! <3

2014-11-07 @ 12:50:32 / http://isabellejohansson.se
Postat av: Ellen

Tyvärr en ganska vanlig punkt att folk trycker ner en ponnyryttare på...jag har sett massa bilder på er och det ser helt perfekt nu. Det som de skrivit är bara elakt och korkat. Gahh blir galen på sådana! Du äger :)

2014-11-07 @ 12:51:39
Postat av: Vendela❤️

Så j*vla ruttet av folk att skriva nått sånt! Man blir så trött av att få höra sånt❤️ Du är absolut inte värd det, du är mil stora förebild och jag ser upp till dig något enormt mycket! Jag läser dig blogg dagligen och tycker jättemycket om den❤️

2014-11-07 @ 13:24:02
Postat av: Matilda

Nej usch, jag blir så arg av sånt där! Du är en otroligt duktig ryttare som alltid verkar göra det som är bäst för din häst och sätter honom först i alla situationer.
Du rider honom i fin balans på ett jättetrevligt sätt och jag tycker absolut inte att det ser konstigt ut på grund av din storlek. Ni är ett perfekt ekipage! Men även om jag inte tyckte det så skulle det inte vara min sak att bry mig om och än mindre skriva till dig och påpeka något elakt! Det är ju precis som du skriver DU och teamet runt dig och RB som vet hur just ni fungerar tillsammans, inga förbannade anonyma kommenterare som bara vill kasta obefogad skit!
Nej, lyssna inte på dem Evelinn! Du är fin precis som du är och du och RB är det perfekta ekipaget <3

2014-11-07 @ 14:07:35
Postat av: Felicia

Ni är så fina ihop, ta verkligen inte åt dig!!

2014-11-07 @ 14:46:26
Postat av: Olivia

Blir galen på sånt här.... Blir så arg!!! Nu får det vara nog någon gång.. Men ta inte åt dig - som du säger skulle någon annan tidigare sagt ifrån isåfall. Du är verkligen inte för stor och jag tycker ni är superfina tillsammans!

Svar: Ja det är sjukt att inte ens i ridsporten kan man undgå samhällets sjuka ideal...
Evelinn Åkerman

2014-11-07 @ 16:41:26 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Julia Forsbacka

Folk är hemska. Jag blir så ledsen och arg när jag läser vad de skrivit till dig, du förtjänar inte det. Du och RB är så fina.
Och det där med vikt, så himla svårt. Förra året var jag också inne i en dålig period och åt i princip ingenting. Nu mår jag bättre men det sitter ju fortfarande i huvudet. Jag hoppas du har kommit ifrån det

2014-11-08 @ 08:46:09 / http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: Johanna

"If people are trying to bring you down, it only means that you are above them!"

"Don't worry about the ones who talk behind youre back, they are brains you for a reason."

2014-11-08 @ 15:46:36 / http://jbdressage.blogg.se
Postat av: Johanna

"If people are trying to bring you down, it only means that you are above them!"

"Don't worry about the ones who talk behind youre back, they are brains you for a reason."

2014-11-08 @ 15:47:11 / http://jbdressage.blogg.se
Postat av: Madde

Det är så deprimerande att se och höra hur folk kan trycka ner andra, allt för deras egen avundsjuka... För vad skulle det annars vara? I ditt fall kan jag garanterat säga att det handlar om folks okunskap och avundsjuka, därav stör dom sig på dina framgångar för att de själva aldrig skulle klarat av det du gjort med din ponny. Försök att inte ta åt dig negativ energi från kommentarerna, gör om det till en positiv energi istället och säg till dig själv att ingen av dessa som kommenterar hade klarat det jag gjort och gör! Du är stark och bra på din sak, det vet du, så fortsätt med de! :)

2014-11-09 @ 12:31:35 / http://maddek.blogg.se
Postat av: Stina

Eftersom vi känner varandra vet du mycket väl att jag är stor på min häst, minst sagt. Men jag har frågat veterinärer massor av gånger om det är ett problem för honom för då skulle jag inte tveka på att inte rida honom. Men veterinärerna säger att så länge ridningen ryttaren gör är välbalanserad och lätt (inget dunkande och dunsande) kan hästen bära massor. En ryttare i balans oavsett om den är tung är mycket skonsammare för en häst att bära än en lätt ryttare som sitter snett och i obalans. Chimal är en arab på 152cm, jag har tävlat 120km på honom när jag vägde 85kg och jag har blivit erbjuden att rida och tävla andras hästar med samma vikt då de inte anser att det är ett problem. Du rider bra, du rider balanserat och du rider lätt, du kan väga mycket mer innan RB ens skulle vara i närheten av att ta skada av det! Försök att strunta i de elaka kommentarerna för de har helt enkelt fel och vet inte vad de pratar om. När vi rider ihop går han ju lätt 15km med dig på:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: