Sponsorer

2014-10-14 @ 17:00:00 / Vardag
Fått in två frågor:
 
Hur har du fått dina sponsorer?

Hur fick du så många sponsorer? Jag vill så himla gära ha en men jag har ingen aning om nånting om det hehe.
 

Jag ska ge er svar på era frågor! Men till att börja med så ska jag presentera de sponsorer jag har: Support företaget var min första, de sponsrar mig med pengar i tävlingsdatabasen som gör att jag kan anmäla till tävlingar samt med schabrak som jag använder mig utav på tävling. Som ni ser så har dom också en länk överst på min blogg vilket gör att jag gör reklam för dom på olika håll som också gynnar dom som företag.
 

Därefter fick jag Hastia.se, dom kontaktade jag och frågade om de ville inleda ett samarbete. Vårat samarbete går ut på att jag ger reklam och får rabatt på deras webshop och de ger också mina läsare rabatt om ni uppger enewe i kassan när ni handlar.
 
Till sist fick jag frågan av Hästsmycken om jag ville bli deras profilryttare, absolut! där blir jag sponsrad med pannband och tagelarmband mot att jag gör reklam på bloggen och håller i tävlingar.
 


Vill man ha sponsorer så skulle jag rekomendera att skaffa en blogg, får upp statistiken och driver den framåt. Att man har en stor krets på sociala medier är ett stort plus. sen att man som ryttare också visar sig ute, kan vara på tävlingar, utställningar och clinics där man kan vara ansiktet utåt för företaget. Därefter börjar man visa sig hos företagen, skicka 100 mejl till olika företag som du skulle kunna tänka dig att representera. Visa framfötterna! Viktigt att man har skrivit ihop ett bra mejl som fångar intresse, lite som ett CV när man söker jobb.

Du kanske får svar från 10 av 100, 9 nej och 1 ja. Men då har du det! Spelar ingen roll hur litet samarbetet är från början utan det viktiga är att göra ditt bästa och att det finns en grund att stå på och utveckla.
 
Att ha en sponsorryttare kan vara väldigt positivt som företagare då det är jätte dyrt att annonsera ute i tidningar, tv, radio och reklamafficher medan du kan skapa dig en stor kundkrets genom att ha en länk på en välläst blogg och nå ut just till din målgrupp.

Det viktigaste är för dig som bloggare/ryttare att tänka på när du fått ditt avtal att då är du ansiktet utåt för företaget, man måste tänka på vad man säger, skriver och hur man agerar. Syns du på tävling iklädd i en logga och du behandlar din häst illa så kan dina förmåner ryka direkt! ingen företagare vill ha sitt företag förknippat med något liknande.


Hoppas ni fick några bra tips som ni kan ha användning av. Annars så är ni välkomna att ställa fler frågor!
och är du företagare och vill synas här så är du välkommen att höra av dig, jag är öppen för flera samarbeten.


Postat av: Olivia

Skriver ni avtal när de sponsrar dig eller har ni muntligt avtal?

2014-10-14 @ 18:35:50
Postat av: Ida Lindemann

Tack så mycket! :D
Hur mycket läsare tror du att man skulle behöva ha? Min blogg är ganska liten, ca 30 unika kanske. Men sedan har jag ju en stor instagram som hela tiden växer där jag kan göra massa reklam (jag har 1400+ följare), och även på tävlingar kan jag göra mycket reklam.
När tycker du att jag är "redo" och vad skulle jag behöva utveckla för att få en sponsor?
Du är bara bäst :*

(Snälla gör inte ett inlägg och svara på dessa....)

Svar: Respekterar ditt önskemål! Jag skulle nog vänta tills du är uppe över 1000, annars lockar det nog inte :/ sen beror det ju mycket på om du tävlar, på SM nivå kan du nog lätt skaffa sponsorer men rider man lokala LCer så kanske inte.. Kämpa på! om jag hör något sås ka jag tipsa dom om dig!
Evelinn Åkerman

2014-10-14 @ 18:59:33 / http://Idalindemann.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: