Alltid hästen i första hand

2013-01-19 @ 10:35:00 / Åsikter
En sak vi pratade om mycket på profilmötet som jag skrev om för några dagar sen är hur vi ryttare tänker alltid för lite på oss själva, men när det gäller hästen har vi alltid koll! Vilket jag kan tycka är bra att man är noggrann osv men det är också sant att vi borde tänka på oss själva med för att kunna inverka på ett rätt sätt.

Vi har stenkoll på hästarnas mat, köper specialfoder, väger och räknar ut foderstat. Hur ofta äter vi en bra frukost? enligt tallriksmodellen och vem småäter inte egentligen?

Vi har rätt anpassad utrustning, tar ut veterinärer, equiterapeuter, tandläkare, hovslagare. Vi ser till att få en bra framridning innan ett ridpass, och för att inte tala om alla täcken och skydd! vi betalar massvis med pengar på våra hästar.

Jag tror det är bekvämlighet och tidsbristen som spelar stor roll. Det är inte ofta jag värmer upp som ryttare innan en träning, det är sällan jag tränar övningar utan hästen som hjälper mig som ryttare. Nog för att det är nyttigt men jag har verkligen inte tid?!
 
 

Det jag tycker är bra med den profilen jag ska gå till hösten är att de fokuserar på oss som ryttare, sitsträning, balansövning, studieresor och fys en gång i veckan. Allt detta på skoltid också! Jag tror det kan vara väldigt nyttigt och nåt jag är riktigt pepp på.

Hur ofta sätter du dig själv som ryttare i fokus? Vad anser ni om detta? man ska väl inte dra alla ryttare över samma kant men såhär är det för mig och dom flesta jag pratat med.


Postat av: Lisa Jonsson

Vart ska du gå? :D

Svar: Alléskolan i hallsberg:)
Evelinn Åkerman

2013-01-19 @ 21:43:01 / http://jonssonlisaa.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: