Evelinn tipsar

2013-06-26 @ 19:05:35 / Åsikter
 Tänkte ge er lite tips ni som är träning och tävlingsinriktade mot dressyr, sånt som jag lärt mig av egen erfarenhet.

Träning:
  • En perfekt uppridning är inte lätt att få till, eller att hålla hästen rak. Det är toppen att träna uppridningar och då kan man ju träna dom så man kommer från olika håll varje gång så man inte låser sig i ett och samma, börja med att skippa halten dom första gångerna sen kan du lägga in halt på lite olika ställen på linjen och ibland varva med att bara rida rakt fram så hästen inte vänjer sig vid att de alltid ska va halt på mitten.

  • Inför ryggningar träna framdelsvändningar!  

  • Är du som mig och tränar med spö? du kanske inte använder det men det finns där och bara det gör hästen mer uppmärksam. Kom ihåg att inne på banan får du inte ha spö (undantag dressyrryttartest) så ibland kan de va bra att lägga undan spöt och träna. 

  • Har du en häst som blir seg på tävling? Rid hemma i ett mycket friskare tempo än vanligt. bam bam bam med skänkeln och då ska hen gå framåt! när hästen vant sig vid det tempot och kommer ut på tävling och segnar till lite så går den i ett bra tempo iallafall.

  • Elller har du en häst som är mycket spänd på tävling istället? rid hemma i låg form, träna allt i en lite lägre form för sen lägges automatiskt den spända hästen sig i tävlingsform ute på tävlingar.

  • Ett tips inför ditt första meeting eller liknande, träna din häst tre dagar intensivt som om det skulle vara tävling för att checka av om den klarar det. 

  • Variera tiderna på dygnet som du tränar, ibland kan det ju hända att du får en jobbig tidig start. Upp och träna det på morgonen! eller sent på kvällen, hästar är väl också olika vid olika tider så de gäller att träna allt!

  • Någonsin varit med om att banan legat totalt under vatten? pölar överallt, och din häst tycker de är skit läskigt att trampa i. Hemma när det har regnat, ut och rid! träna i vatten, vissa hästar flyger över andra tvärnitar men det går att hitta nåt mellanting.
På tävling:

  • Är din häst rädd för nåt inne på banan? innan du får startsignal så rid ofta förbi faran för att vänja. Blir den rädd för nåt under programmets gång tänk på att ställa hästen ifrån det läskiga, så den alltså inte tittar på det.


  • Om du känner att du misslyckats med nåt under programmets gång, kanske en dålig halt eller en dålig skänkelvikning, Sluta inte kämpa för de! Tänk att dom poängen du förlora på en dålig galoppfattning kan du tjäna ihop på en grym ökning istället, eller en bra halt eller vad som helst. Så om du brukar rida ihop 6 poäng på en okej fattning, försök få en perfekt nästa gång så kanske du kan få en 8a istället? 

  • Le! se glad ut! Domaren kanske inte dömer på det men de dömer ju helthets intrycket, jag har den teorin att de är mycket roligare att kolla på nån som ser glad ut och trivs med sin häst än nån som sitter och ser ansträngd ut. 

  • En glad ryttare sprider glad stämning och det ger en trevlig tävlingsplats, hälsa på folk, säg lycka till till nästa som ska in på banan, beröm dom för deras fina hästar. Trösta dom som inte är så nöjda, nästa gång går bättre. Ha kul och rå om varandra! 
 
 


Postat av: Kajsa

Bra tips, även om jag inte håller på med dressyr :D

Svar: jaha okej haha!:D tack:)
Evelinn Åkerman

2013-06-26 @ 19:20:28 / http://kajsaochtuvas.blogg.se/
Postat av: Amanda Hellman

Åå, älska dina senaste inlägg! Grymt bra inlägg, man vill bara fortsätta att läsa mer och mer! Go Evelinn!! <3
Svar: hiih ja! Det är en i stallet som har en grymt bra sax som är väldigt liten, toppenbra! Åå, tack hihi ! Ja juste, det är ju supersmart! :D

Svar: åh söööt tack<3<3
Evelinn Åkerman

2013-06-26 @ 23:45:38 / http://ecuality.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: