Att gå vidare

2014-05-01 @ 09:33:00 / Åsikter
HÄR hittar ni mitt inlägg där ni kan skriva något ni vill att jag uttrycker mina åsikter om. Denna ide kom ifrån Anonym och jag tänkte att istället för att svara på allt kort i ett inlägg så går jag in lite mer på djupet på alla och svarar med grundligt.
 Kom ihåg att det här är mina åsikter och det är jag som tycker såhär, ni behöver inte ha samma åsikt och det betyder inte att någons är rätt eller fel.

Evelinn, vad tycker du om... Ryttare som rider är på samma nivå år efter år och inte går upp i klasserna?
 

ååh haha denna gillar jag! men vill bara tilläga i frågan, ryttare som år efter år rider på samma nivå på bra procent (65-70 och uppåt) i t.ex. LC-LB borde gå vidare.. Är man på den nivån och har svårt att komma upp i bra procent så får man va kvar där tills man känner sig nöjd. Menar inte heller unghästar som behöver rutin på tävlingsbanan innan dom kan avancera utan nu menar vi folk som bara är ute efter att plocka placeringar.
 
Jag ser inget positivt med det? varför vill man ligga och tävla och vinna flera LB:er, vi som tävlar vårat högsta mål är väl inte att bara komma till LB (eller?) utan det är en grund att stå på, inget som är meningen att ligga på i flera år. 
 
Jag har ett prakt exempel på detta och nu är jag 100% seriös. När jag börja tävla Acrobat min c ponny som då var 6år så började vi på LC och sen LB vi red på okej procent varje gång och det kändes bra, då las ibland kategorierna ihop och vi fick tävla mot Dponnys vilket kunde bli lite svårare. Där var det en tjej och sin ponny som tävlade mot oss som alltid vann LC klasserna på 70% och liksom var jätte duktig tycke jag då. jag tävla acrobat tills han blev 8 upp till och med LA P:1 innan jag sålde han och skaffa mig rb, då började jag om, och fick utbilda honom och lära han svänga höger vänster, gas och broms. Tog typ ett halv år innan vi var ute på tävlingsbanan bland dponnyer. Nu har vi tävlat i snart tre år och jag möter fortfarande samma tjej på tävlingarna fast i LA som jag mötte på min c ponny för 5 år sedan!! Däremot slår jag henne nu ;)
 
Vad tycker ni om det?
 

Nu vet jag att nån dryg kommer slänga ur sig "ah men det är ju precis vad du gör, tävlar på samma nivå år efter år" blabla ect. Ah men tänk då en gång till! Visst jag tävla LC ett år, LB året efter och nu är vi uppe på LA. och inte har vi haft några super framgångar? Förra våren fick vi en kaosartad ritt på 52 jäävla % där Rb var helt vild och mer i luften än på marken men nu i våras red vi hem 68% i samma program. Kunde inte gått vidare när det gick så dåligt, eller hur? Och nu har det äntligen börjat vända och vi börjar få betalt för all slit, det är även nu vi avancerar uppåt mot LA, vi är anmälda till Lag 13 debut och vi börjar äntligen komma till ridning. Det är det som är baksidan med att skaffa en unghäst och eftersom jag bara haft unghästar så kan de ha gått lite trögt för mig men jag tror kunniga människor förstår det.
 
 


Postat av: Elsa

Jag beundrar dig mkt. Jag har också en unghäst som jag utbildat själv. Det är lätt att folk tror att han är lättriden . Alla kan få fram honom i gångarterna och få honom att gå i hyfsad form MEN han är teknisk svår att få att han går korrekt eftersom det alltid är någon sak som man måste jobba med som ställetr till det. ;)
Jag har ridit mer kaos ritter än vad du har gjort. O många hade nog gett upp vid de här laget. Han har freakat ur under program snurrat runt, halvt skenat, vält dressyrstaket, sprungit ur banan haha. I början så grät jag mkt efter tävlingarna men nu har jag lärt mig att slappna av o inte bry mig. Han har fortfarande få tävlingar i benen o är ung. Jag gör allt planerar osv för att lyckas. Mitt mål är att kanske få placeringar några gånger men aldrig stanna på en nivå länge... Ursäkta men jag vill inte stanna på låg nivå. Jag vill kunna säga att jag har utbildat min ponny till sm-nivå så nästa ryttare kan rida sm på honom. Det slår nog allt. Jag har utbildat MIN EGNA ponny till sm själv. Vad har du gjort? Det är mitt mål. Skiter i hur många fjantiga rosetter jag har på väggen ;) kramar till dig

Svar: Åh Gud va kul att läsa! Va duktig du är! Ge aldrig upp lovar dig att det kommer va värt det i slutändan och när du står där på sm:et med din EGEN utbildade ponny tänk då va mycket du lärt dig! Hoppas verkligen du kommer dit det är du värd <3 stort lycka till kram
Evelinn Åkerman

2014-05-01 @ 13:12:36
Postat av: Jenny

Jag håller helt med dig kring detta! Om man inte avancerar upp när man kan och har chansen så känns det lite trist för ekipagen "under" som hamnar utanför placering tex. Det är som att tugga grus om och om igen, men man kommer ingenvart typ haha :)

Svar: jaa så sant! har själv suttit i den sitsen många gånger då jag som sagt bara haft unghästar och så kommer folk på 15 åriga hästar som kan programmen nästan utantill.. trist!
Evelinn Åkerman

2014-05-01 @ 19:28:18 / http://jennygunnnarsson.blogg.se
Postat av: Olivia Gustavsson

Många tycker det är dåligt att jag efter 2 år fortfarande rider LC och LB med Soccan. Men... Hon har ju varit skadad och haft borrelia nu så då har man liksom fått börja om. Jag är sån att jag vill känna mig säker innan jag går upp till en ny klass. Tycker inte att man ska rida en högre klass om man inte är redo för det, då bryts bara självförtroendet ner och då kan det vara roligt att få vinna någon gång i en lägre klass istället. Men nej, inte om man vinner på 70% varje gång, då borde man nog gå vidare..

rörigt det blev, haha: Men hoppas du förstår ;)

Svar: förstår precis! tur att hon är bättre nu :) lycka till!
Evelinn Åkerman

2014-05-01 @ 23:17:20 / http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Sandra

Tycker snarare att folk avancerar för fort.. Man kan gott och väl ligga kvar på LC/LB tills man rider det på 70-75%, sjunker oftast ca fem procent på en ny nivå om man inte är redo för den. Så att rida LB på 65-70 och tycka man är redo för LA är ganska fel, då rider man på 60-65 och blir placerad ifall de andra är tillräckligt dåliga, vilket blir ganska tråkiga resultat.. Vänta tills man rider stadigt över 70 i en klass, då kan man gå vidare och rida på 70 i även nästa :)

Svar: för min egen del känner jag ganska mycket stress att avancera uppåt. vill inte tävla på LB nivå inte alls och jag har bara 2 ponnyår kvar och har ett mål jag vill nå upp till.
Evelinn Åkerman

2014-05-02 @ 16:04:16 / http://sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Sandra

Glöm inte att ha kul bara, ofta sätter man för mycket press på sig och hästen och då går det skit istället...

Svar: jo men vill man komma uppåt i klasserna får man satsa stort.
Evelinn Åkerman

2014-05-02 @ 20:40:58 / http://Sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Sandra

Satsa stort men tänka smart, och ha tålamod - det tar den tid det tar, resultaten kommer!

Svar: Fast har man inte all tid i världen som jag har så kan man faktiskt ta sig upp i klasserna när man känner dig sig klar med dom. Bryr mig faktiskt inte om jag rider hem flera vinster i lc lb la för det är inte på den nivån jag vill ligga ?
Evelinn Åkerman

2014-05-02 @ 22:04:55 / http://Sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Sandra

Ha så kul då när du rider regional fei på 50% :)

Svar: asså va fan är ditt problem? varför är du så jävla taskig för? trodde du skulle ge dig förragången. ingen orkar med människor som dig. ta din negativitet och dra ifrån min blogg
Evelinn Åkerman

2014-05-03 @ 11:28:51 / http://sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Sandra

Vad väntar du dig, klart det blir dryga kommentarer när du beter dig drygt?
Försökte bara poängtera att det måste vara roligare att rida på 70 än 50? Och säg inte att jag har fel, finns inte en kotte som tycker det är kul att ligga på 50-60, alla vill väll rida på 70?
Dessutom lär han bli lättare att sälja om han har bra resultat hela vägen upp.

Svar: Du kan sluta kommentera jag vill inte höra dina taskiga kommentarer om min häst varför skulle de betyda att vi kommer få 50% i regional fei om vi känner oss redo för det. Vafan är vitsen med att vinna massa LBer? De är väl inget att skryta med som du verkar tro vill inte spendera alla mina ponnyår på sån nivå. Du har ingen mening med att lägga näsan i blöt, du har aldrig nånsin sett oss utan du bara tror massa skit som du inte vet ett dugg om. Tycker bara det är trist att du alltid ska komma med nåt negativt, men de märks att du inte kan klara dig utan att titta in här och skriva nåt elakt. Jag har aldrig ens kollat in på din blogg eller nånsin skrivit nåt för så lite bryr jag mig om dig.
Evelinn Åkerman

2014-05-03 @ 19:56:01 / http://Sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Sandra

Ursäkta, ber om ursäkt. Ber om ursäkt för att du tror att alla som inte skriker hur fantastisk du är vill dig illa, förlåt, förlåt för att jag uttrycker en åsikt som du tror är negativ.
Allt är inte svart eller vitt, ska sanningen fram tycker jag att du har en väldigt trevlig ponny och ger ett trevligt helhetsintryck. Men bara för att jag inte skriver det vill jag dig inte illa? Tänk grått, det finns människor som faktiskt bara vill kunna fråga/diskutera!

Svar: Men ditt sätt att utrycka dig "ha så kul när du rider regional fei på 50%" uppfattar inte jag som trevligt. Som om det skulle vara mitt enda alternativ?! Ne fyfan för människor som dig som bara sprider negativ energi. När ska du sluta? Vill inte ha dina kommentarer längre, helt ointresserad av dom du sjunker verkligen lågt i mina ögon när du skriver så. Usch för dig
Evelinn Åkerman

2014-05-03 @ 20:43:07 / http://Sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Sandra

Men skit it då, väx upp och lämna ponnyvärlden.

Svar: Haha du är bara patetiskt. Hejs :)
Evelinn Åkerman

2014-05-03 @ 20:49:51 / http://Sandrejohansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: