Missnöjd Örebroare

2014-05-16 @ 19:00:00 / Åsikter
Publicierade ju för några dagar sen de nya reglerna för Distriksmästerskapen i Örebro län och reflekterade över att de gjort lite ändringar i klasserna, jag har haft mailkontakt med många efter detta och fått det bekräftat att det inte är något skämt.. Som D-ponny ryttare för att kunna slåss om medaljerna i DM Örebro måste man rida LA:1 och FEI inledande. Samma gäller kat C, men för B ponny ryttare gäller två LB klasser (?!)
För att kunna bli placerad i Dm måste man rida en av ritterna på över 60% står det också klart och tydligt.
 
Alltså jag känner lite bara... va? Hur tänkte distriket här, dom som sitter och bestämmer sånt här. Förlåt uttrycket men är dom helt okunniga inom området eller? Har dom ens tittat på de olika programmen, det är två heeeeeelt olika svårighetsgrader i de olika programmen. En som rider fei kan väl lätt komma och rida en LA medan en som rider LA har ingenting att göra i fei. Nej det här gynnar verkligen inte ponnydressyren i vårat län, dom säger att dom vill "höja standarden" i länet. Ja visst hade man kunnat göra det om vi har några ryttare på den nivån. 
Som det är just nu, har vi två möjligen tre duktiga ryttare i länet som rider dessa klasser(kat. D, C har jag ingen koll på). Hur spännande blir det att låta dom slåss om guld, silver och brons? Däremot har vi många duktiga ekipage som kan gå LA som jag tycker också borde få en chans.
 
Nej en fet diss till dom här reglerna, tycker man kunde ha kvar det lätta DM och svåra DM så har alla en chans att vara med. Skulle jag ställa upp, haha, ja visst jag skulle nog komma över 60% i LA men inte tusan som det är just nu ens komma över 50% Fei. 

Riktigt riktigt tråkigt då tävlingarna går på Örsta Kulle som jag tycker är en super bra anläggning, gillar enormt mycket att tävla där och DM är ju en spänning bara det att vara med i och det vore ju kul att ha en chans att få titeln.
 
 
 


Postat av: Nathalie Busk

Jag tycker de reglerna är superbra! DM är ju till för att de bästa ryttarna i länet ska göra upp om medaljerna, oavsett om de rider på FEI eller LC-nivå. Jag tycker att alla ska rida i samma klasser, då blir det ju så att den bästa segrar. Men det är ju lätt för mig att säga som rider på FEI-nivå. Hade jag ridit LA hade jag nog tyckt som dig, och hade du ridit FEI hade du nog hållit med mig.

Jaja, oavsett regler så hoppas jag att du är med! Med tanke på Ziros temperament så vet man ju aldrig hur det går, så medaljerna är möjliga för alla att ta skulle jag säga :)

Svar: Fast samtidigt, tycker inte du som rider på FEI att gå ner till LA känns sådär? Många duktiga hästar gör sig inte lika bra på kortare banor, vet inte hur det är med din eller så men hade det varit jag så hade jag inte viljat starta LA:1 liksom efter flera år på den nivån som du ligger på :) eller har jag fel?
Evelinn Åkerman

2014-05-16 @ 20:23:16 / http://dressyrhastar.horseworld.se
Postat av: Sophie S. Varnäs

Sv: Tack så jättemycket!! Glad jag blir :) kram!

2014-05-16 @ 20:39:42 / http://tavlingsponnys.horseworld.se
Postat av: Nathalie Busk

Jo, Ziro gör sig bäst på lång bana, och när jag red LA:1 sist minns jag inte, det var nog våren 2013. Så det blir en liten svårighet för oss! :)

2014-05-16 @ 20:48:56 / http://dressyrhastar.horseworld.se
Postat av: emmy

Förstår att dom som rider på LA nivå tycker det är tråkigt men samtidigt tycker jag att DM är till för att få fram distriktets bästa ekipage.

Svar: Absolut, men nu när vi bara har kanske 2-3 ryttare på den nivån som slåss om medaljerna så blir det inte lika spännande. Man vill ju vinna för att man är bäst, inte för att de är få startande och de andra är lite sämre.
Evelinn Åkerman

2014-05-16 @ 22:07:56
Postat av: Lina

tycker bara det låter konstigt, som du säger, sjukt stor skillnad på LA och FEI och jag som rider FEI skulle aldrig sänka mig till LA igen, haha. Du får komma och bo här uppe ett tag så du kan rida Dm här istället, ni skulle vinna lovar!

kram <3

2014-05-16 @ 22:16:27
Postat av: Sophie S. Varnäs

Tror du blir glad om du kikar in på min blogg ;) Kram!

2014-05-16 @ 22:53:28 / http://tavlingsponnys.horseworld.se
Postat av: Anonym

Tycker det är konstigt att DM går i LA överhuvudtaget. DM är till för att kora de bästa ryttarna. Därför borde klasserna vara FEI. De som inte är redo för FEI klasser ska inte h en chans att ta medalj, för då är man inte bäst. Det är roligt att fåedlaj på DM, men det kräver ju att man är topp 3. Tycker inte om de DM när det anordnas en liten DM klassicism en stor. Vad är det för mening? Den som kommer sist i stora DM klassen är fortfarande bättre än guldmedaljören i lilla, det är sjukt.

Svar: Javisst men i ett län med inte så många ryttare på den nivån borde man kanske anordna nåt som gynnar alla, vi har högst 3 ryttare som kan rida fei om alla kan prestera i fei dock det vet jag inte. Så där har vi guld silver och brons, inte så spännande
Evelinn Åkerman

2014-05-17 @ 08:58:23
Postat av: Anonym

Fortsättning. Innan man ens tänker på att ta medalj måste man bli så pass bra att det är möjligt. Så är det i alla mästerskap. Tror du det finns en liten klass i SM/VM? Nej, endast de bästa kvalar in och slåss om medaljer. Var istället glad att du for vara med, du slipper ju kvala

Svar: absolut, vill de ta ut de bästa i länet så fattar jag inte varför dom använder LA och fei? då kunde dom lika gärna haft två fei klasser. Känns ju som ett väldigt hopp mellan klasserna och om jag hade legat på feinivå hade inte jag viljat gått ner till La igen haha.så klart det inte finns en lätt klass i sm/vm jag är inte helt tappad bakom en vagn men nu snackar vi DM i lilla örerbo där vi knappt har ryttare som kan rida LAP1. Ponnydressyren är inte den starkaste här och därför borde man lyfta fram den.
Evelinn Åkerman

2014-05-17 @ 09:01:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: