Tömkörningskadrilj

2013-12-04 @ 17:47:00 / Vardag
Något annat som bjöjds på lite i pausen av dressyren va en tömkörningskadrilj som några från Flyinge utövade, de va ändå ganska coolt att se, jag har själv bara tömkört en enda gång i mitt liv på en ponnyhingst bara de va skit svårt. Att dom ändå lyckades med alla hästar samtidigt och sådär va imponerande. Har aldrig tömkört Rb för att han är bakskygg, de är inte en sån bra ide. de räcker med att om man longerar och kommer för nära rumpan på honom så vänder han in och sparkar..
 
 
Nä så att tömköra lämnar jag helt och hållet till proffsen!
 
Är det bara jag som känner att om man t.ex. ska köpa häst och dom ba "ja han har blivit tömkörd blablabla" att de känns helt oviktigt.. haha. eller är det nån av er som använder sig utav det här till vardags? 


Postat av: Jennie Börs

Personligen tycker jag att tömkörning är ett bra komplement till ridningen, bättre än longering. :) Att tömköra Miro har hjälpt mig mycket i ridningen, just för att det är lättare att ha igenom vissa saken från backen utan ryttare på ryggen. På honom har tömkörningen mycket bättre effekt än longering tex, där är det mycket svårare att komma åt honom. Jag tömkör däremot inte själv då jag inte anser att jag har tillräckligt med kunskap, utan det är min tränare som får sköta den biten. :)

Vi var lite skeptiska till att tömköra Miro först, just för att han är bakskygg och gärna blir stressad i nya situationer. Vi provade i alla fall, ibörjan av första gången gick jag med och ledde tills vi märkte att han slappnade av. Han hade med största sannolikhet blivit tömkörd innan för han förstod precis vad det hela handlade om. :)

Jag kommer i framtiden tycka det är en en fördel om det går att tömköra en häst, sedan är det givetvis inte avgörande. Men jag ser många fördelar med det! :) Sen är det självklart så att olika saker passar olika hästar, men för Miros del är tömkörningen riktigt bra för att få igen böjningen lite extra exempelvis. :)

Svar: kul att höra dina tankar :)
Evelinn Åkerman

2013-12-05 @ 13:48:20 / http://www.newforestponnyer.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: