SIHS

2013-11-29 @ 06:57:38 / Vardag
Idag fick jag mina biljetter från sjöhagen, vi ska alltså till Stockholm på söndag och se både dressyren och slutshowen på kvällen! Kommer ta med min kamera så ni får se lite bilder. Ska bli himla kul! 
Är nöjd med mina platser också:) 
Nu ska jag iväg till skolan, ha en bra dag! 




1 år!

2013-11-28 @ 17:34:00 / Vardag
 
Idag var det alltså ett år sen jag och Micke blev tillsammans, gått så sjukt fort känns som de var igår vi träffades första gången. Jag känner mig verkligen nykär varje gång jag ser honom, tror detr syns tydligt på mig.

Imorse fick jag världens finaste paket och dom innehöll två victoria secrets. åhh han känner verkligen mig! älskar vs♥
 
har beställt en present men den har inte kommit än :( hoppas den kommer snart. Tänkte ialalfall överraska älskling med lite mys, han är påväg hit just nu! 
 
 

Mitt rum

2013-11-27 @ 19:55:44 / Vardag
Har fått lite önskemål på bilder från mitt rum. De är väldigt simpelt, vitt med en fondvägg som är brun, det ena jag har har där inne är en säng och sen massa fina hyllor. Jag trivs iallafall :)

 

Godnatt

2013-11-26 @ 22:40:57 / Vardag
Hej! Tänkte bara kika in och säga godnatt men först tänkte jag skriva om min fantastiska dag. Har verkligen tagit ledigt ifrån vardagen idag, snälla mamma tog stallet, jag stannade i Hallsberg efter skolan och gick med Sanna till affären sen gick vi hem till henne och stallde oss och bakade kakor! De blev jätte goda och vi tänkte bjuda våra kompisar imorrn hihi


Sen tog vi oss en springtur på elljusspåret de va jätte skönt att ut och springa lite tillsammans och peppa varandra att fortsätta, men jobbigt! Smet förbi hos min pojkvän som bor precis där och hann gav han en liten puss innan vi joggade vidare. Direkt hem och tappa upp ett bad, as skönt att krypa ner i ett varmt vad och bara pusta ut. Satt där med ansiktsmask och massa skum så mys! 

Medan Sanna badade efter mig så fixade jag kvällsmyset som bestod av frukt och choklad, förvånade? ;) så mysigt! Vi kollade på film och hade de bra, nu ligger vi och ska sova imorgon börjar jag 7.50 med service och bemötande som är rätt kul sen blir de gymmet! 

Vi restaurang-tjejer kan de här med  vardags lyx! 

På söndag!

2013-11-26 @ 08:00:05 / Vardag
På söndagen befinner jag mig på Stockholm international horse show! 
Bästa sjöhagen, längtar mest efter mässan! Sen ska vi kolla final hoppningen och förhoppningsvis köper vi till biljetter så vi ser dressyren också! 




Godmorgon

2013-11-25 @ 10:21:57 / Vardag
Jag har precis avslutat ett gympass på skolan, ganska skönt sätt att kicka igång denna måndag och denna veckan. Förra veckan hade jag de lite lugnt på träningsfronten men nu kör jag igen varannan dag gym och sen träna lite hemma för att komma ikapp!  
Sitter just nu och har livsmedelskunskap. Efter de har jag livsmedelshygien så inte dom roligaste ämnena direkt.. Vill bara sluta för då ska jag bli hämtad på skolan av Micke så ska vi åka hem till mig och fixa stallet innan vi tar kväll, har inte träffat han på en vecka så jag saknar han jätte mycket! På torsdag firar vi ett år <3 




JAG VANN!!

2013-11-24 @ 20:57:25 / Vardag
Kan inte fatta de jag har aldrig vunnit något sånt här förut! Men idag vann jag två biljetter till Stockholm international horse show tack vare en bild på mig och rb!! Tack bästa sjöhagen wear!! 


Här ser ni bilden!



Minnen

2013-11-24 @ 16:30:21 / Vardag
Ni vet min shettis Winnie, världens snällaste b-ponny. Hon är verkligen hur underbar som helst och lätt att ha å göra med och att ha med sig överallt.. Hon har faktiskt varit inne i vårat hus en gång, de ni ;)
 
 
 

Min solstråle

2013-11-24 @ 12:54:22 / Vardag
Han är verkligen lyckan i mitt liv, dagar som denna är jag väldigt tacksam att jag har min finaste Rhett Butler♥
 
 
Vad ska ni hitta på idag? ja tänkte ha en myssöndag med min ponny sen har jag massa plugg att stå i!

Jag och Beyonce

2013-11-23 @ 16:44:25 / Vardag
Treåringen jag provred idag 





inspo

2013-11-23 @ 14:51:00 / Vardag
 

Fettofredag!

2013-11-22 @ 21:18:34 / Vardag
Hallå där, idag känner jag mig som ett riktigt svullo men jag älskar dessa dagar haha! I restaurangen idag bakade vi knäck till julbordet, men vi åt nog ännu mer haha fick ont i magen sen gick jag och Sanna till Ica för att köpa mys till kvällen innan vi gick hem till henne och så kom Johanna också, vi spelade chips åt chips och hade de riktigt tjejmys när vi sen plockade fram frukt och nutella asså det är våran nya diet!! Så sjukt gott att äta, älskar annanas verkligen! 


Vi hade en mysig tjejkväll sen kom mamma och hämta mig vi köpte pizza på vägen hem som vi precis ätit upp, tog en Kebabtallrik så gott! 

Men nu har jag lite ångest för allt jag ätit men de blir att köra extra hårt på gymmet bara! 
Imorgon åker vi och provrider hästen som står i skara och min vän josse ska följa med kul!! 

bakom kulisserna

2013-11-22 @ 14:30:00 / Bildinlägg
... till en bra bild! haha
 
 

Vackra Rb

2013-11-21 @ 19:47:33 / Bildinlägg
 
 
 
jag tänker inte skriva något, bara låta bilderna tala för sig själva♥

Frost

2013-11-21 @ 14:28:00 / Bildinlägg
Igår när jag va ute och lunchfodrade så var det jätte frostigt ute och dimman låg tät, tog med mig kameran då och knäppte lite kort, händer inte allt för ofta längre tyvärr men jag tyckte dom blev riktigt fina!


Nikon D300 + Sigma 70-300
 

Ut på äventyr

2013-11-20 @ 15:20:21 / Vardag
På lördag ska jag åka och kolla på en häst! Så kul, men jag tänker inte avslöja mer så ni får en liten sneakpeak sen får ni helt enkelt fundera lite på vad jag ska göra med den tro ;) 





Underbara människor!

2013-11-20 @ 13:50:00 / Vardag
Så glad jag blev imorse när jag gick in på instagram och fick de de här! 


Någon har gjort en fanclub åt mig och rb!! Hur gulligt är det inte? Så passande också när jag varit lite nere av alla elaka kommentarer så får jag de här! Tack snälla du/ni! 
In och följ tycker jag! De följer tillbaka! Rb hälsar så gott till er alla<3

Tjänster

2013-11-19 @ 20:47:00 / Stall Marieborg
Stall Marieborg erbjuder lite olika tjänser, en av dom är klippning nu framåt vintern. Det är jag som klipper om ni kommer ut med hästen till mig. Vid mer info kontakta mig på facebook!


 
 

Svar på fråga

2013-11-19 @ 15:08:00 / Svar på tal
Jag har varit väldigt mycket för hoppning de senaste åren, men nu har jag tappat mitt självförtroende och även om jag fortfarande hoppar, tävlar jag inte. Dock har det gått allt bättre för mig i dressyr under träningar osv, men jag är väldigt osäker på att tävla. Så rädd att man glömmer bort programmet, eller att hästen helt enkelt vägrar funka just den dagen. Kan du ge lite tips i ett inlägg hur man ska göra så det går bra under tävlingar?! :)

Svar: Hej, intressant fråga. Kul att det går bra med dressyren, självklart att om du känner att de går bra och ni känns mogna för att tävla så åk ut med er det tycker jag! Var inte så orolig för att du inte ska komma ihåg programmet, om du tränar in det ordentligt några veckor innan start och ni rider det hemma och för tränare så sitter det tillslut. Jag själv kommer än idg ihåg alla program jag någonsin ridit, det bara sitter där! och om du är från grund och botten hoppryttare och ni får ju lära er nya banor på vädigt kort tid, men ni kommer ihåg det! nu har du ju lång tid att träna in det också så oroa dig inte för det!

Man kan ju aldrig veta hur hästen kommer reagera första gången på dressyrtävling, om du känner dig osäker kan du ju alltid ta en pay and ride att börja med, försök att få allt så likt en dressyrtävling.  Efter tiden så lär man ju sig, man gör misstag och man lär sig t.ex. hur länge man måste rida fram för att hästen ska gå som bäst. När du kommit in i rutinerna är mitt bästa tips att ha en bra plan innan. Du ska ha full koll på vad som ska packas med så inget glöms hemma! en lista kan va att rekomendera. Sen att du har en bra tidsplan på när du ska åka, när du ska lasta ut, när du ska rida fram och hur lång tid det är till din start. Sen försök att hålla samma rutiner varje gång!

Lycka till!
 
 

Finaste rb!

2013-11-18 @ 17:51:00 / Vardag
Tänk att det är november och jag rider fortfarande i paddocken, igår bjöds det till och med på sol! Men såklart inte på ridbanan... Har fått väligt mycket frågor om min rosa outfit, den är populär tydligen, själv tycker jag den är riktigt söt och den klär rb trots att han är kille! Hur som helst jag har fått alla grejer från olika ställen och det är konstigt att alla går i precis samma färg! Lindorna kommer ifrån Jacson, schabraket från Mias Rs och jackan är från Kingsland. Så de är en härlig kompott!
 
Min mamma är så duktig med kameran, bilderna blir så bra! har inte redigerat dom ens. Här får ni!
Rb var hur som helst väldigt fin stundtals, han har inte gått dressyr sen förra tävlingen utan bara tagit det lite lugnt. Så det var ett lätt pass med mycket basic, bara kolla av att allt fungerar och det gjorde det. Tyvärr red jag på fel bett och med fel tyglar så handen gled jätte mycket och jag fick han inte 100% stadig som med baucherbettet men jag är nöjd iallafall. 

 

Stövlar

2013-11-18 @ 15:14:00 / Utrustning
 
Kolla höjdskillnaden på mina gamla och nya stövlar, så glad att jag bytte upp mig i mina gamla fick man total blodförstoppning haha.. 
 
Måste säga att jag tycker det är riktigt fult med förkorta stövlar, det känns okej på LC nivå men när man ser folk ute på regionala LA:er med stövlar som inte räcker ända upp så ser det så himla illa ut..

Fotografering

2013-11-17 @ 13:44:27 / Vardag
Vi har precis avslutat ett pass på banan och min snälla mamma var med ute med kameran så jag har bilder att visa om ni vill se? 



Nu ska jag fixa stallet sen ska jag åka till skyllberg och hålla träning för Rebecca! 

Stallet

2013-11-17 @ 12:12:00 / Stall Marieborg
hittade några gamla bilder från vårat stallbygge, ja vi byggde ju nytt stall år 2011. Då trodde vi att det aldrig skulle bli klart men nu står vi här med vårat fortfarande fina stall och egna hyresgäster!
 
 
 

film

2013-11-16 @ 16:29:58 /
Idag fick de bli en liten filmsnutt på rb när jag longerad honom, han va jätte fräsch o busig idag speciellt i galoppen. 
 
 
 

Lördag

2013-11-16 @ 11:43:59 / Vardag
Godmorgon! jag har haft en lugn morgon, gjorde frukost på sängen till mig och min pojkvän, älskar att göra sån där små saker för varann de gör så mycket. Idag tänkte jag longera Rb så han får springa av sig lite men även jobba, imorrn tar vi ett lättare dressyrpass sen ska jag hålla lektion för Rebecca vilket alltid är lika kul!

Har lite dåligt samvete för rb, han har inte gått så jätte hårt den senaste veckan de har varit så dåligt väder och man bar tappar gnistan till allt. Vill heller inte förstöra min utrustning i regnet.. I förrgår hann vi dock ut innan värsta ovädret kom, vi red ut i säker en och en halvtimme och gick bort till en sandbacke vi har i närheten där vi klättrade upp och ner, super bra träning som stärker hästarna! 
Vill ta mig till ridhuset nästa vecka och sen vill jag ta lite nya bilder, de kanske jag kan fixa imorrn, vi får se!

Jag har lite idébrist på vad jag ska blogga om, kom gärna med förslag så vi får igång bloggen ordentligt!
 
 

Grattis!!

2013-11-15 @ 10:00:00 / Vardag
Idag firar bloggen 4 år! 15 november 2009 skapade jag den och hade ingen aning om att det skulle hålla så här länge alls:) kul! varför ge upp nu när jag tydligt har fler älskare än hatare!
 
Finns det nån läsare som hängt i sen i starten? 
 
 

TUSEN TACK

2013-11-14 @ 19:41:00 / Vardag
Vill bara tacka er så hemskt mycket för att ni bryr er och engagerar er så mycket, är så himla glad för era fina kommentarer som trillat in och ni har verkligen lyft upp mig och peppat igång mig! Jag skrev inte inlägget som ett rop på hjälp eller för att nån ska tycka synd om mig mer för att förklara läget för er, folk runt omkring mig märkte att nåt va fel och bloggen blev lidande ville bara lätta mitt hjärta och skriva ut precis som jag kände. Och så är ni där med era positiva kommentarer och bara gör allt så himla bra tack snälla! 
Varför ska jag ge upp när jag ändå ganska många som tror på mig och ställer upp? Bryt ihop men kom igen! 
 
Vill lyfta fram era fina kommentarer så ni vet att de är inte bortkastad tid att sätta sig ner och skriva några rader för att lyfta upp en annan människa, det gör så himla mycket! Tack snälla ni! 











det som gör mig extra glad är att mina av dessa personer faktiskt sett oss live och de säger ju mer än nån som sitter bakom en skärm och inte vet ett dugg!!

Olyckan

2013-11-14 @ 10:28:51 / Vardag
Tidningen ridsport har uppmärksammat olyckan som drabbade oss, här talar mamma ut om händelseförloppet.. ger svar på alla ens frågor utom en, varför just världens finaste ponny? <3

Texten finns även ute på Hästdiskussioner Örebro Län där den väckt stor uppmärksamhet och 850 personer har delat tragedin. En notis till alla er där ute, håll koll på era hästtransporter!

http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2013/11/Det-var-fruktansvart-att-se-honom/
http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2013/11/Det-var-fruktansvart-att-se-honom/
 
Ponnyn Toblerone fick ett fruktansvärt avslut.
inga hatkommentarer tack det här är för känsligt 

Öppnar mitt hjärta..

2013-11-12 @ 19:17:00 /
Som jag skrev för några dagar sen så har de varit lugnt på kommentarfronten med elaka och spydiga kommentarer och såklart när jag skriver de så börjas det igen. Jag blir så trött, och så ledsen.. nu ska folk börja lägga sig i mitt val av ponny och andra skriver hur dålig jag är att vi inte kommit längre.. det här är inte roligt längre!

jag älskar min häst okej?! även fast han inte har det flashigaste steget enligt vissa och han inte är speciellt högt utbildad för sin ålder och även fast han försöker slänga av mig allt för ofta så är han ändå min allra bästa vän och jag vill inte höra massa skit som folk bara kastar ur sig, till vilken nytta? för att såra, det är inget som gör er till bättre människor. 
 
Ja vi har haft det mycket tufft på våran resa, jag har gett upp många gånger. Jag behöver inte höra från folk hur dålig jag är som inte rider högre än LB för tillfället, jag känner mig redan dålig.
 
Jag har en häst som är 7 år och vi har kämpat och kämpat för att tagit oss hit vi är idag. men inte för att höra massa taskiga saker! ni vet ingenting om hur jag har haft det i utblindingen av denna ponny, de har varit allt utom en dans på rosor. Kan berätta att min häst har ett "humör från helvetet" som vissa har uttryckt sig, han har alltså ifrågasatt allt som jag försökt lära honom, vissa dagar fick jag inte fram honom alls då han bara stod och reste sig och sparka bakut, kunde kanske rida ordentligt på en volt ett varv sen börja han igen. Var och vartannat ridpass har slutat i tårar och jag har känt mig värdelös som ryttare (ska tillägga att vi haft alla möjliga veterinärer, equiterapeuter, kraniosakralterapeut, massörer ect ute för att kolla honom regelbundet men allt är bra med han de är bara ren jävelskap från hans sida) 
 
Han har inte varit den lättaste unghästen men samtidigt ska jag inte skylla allt på honom, mycket hänger på mig också, mitt engagemang och min vilja. Man blir ju nere när det inte går bra och jag har viljat gett upp allt som har med hästar att göra men alltid blivit överttalad till att fortsätta.  För som tur är har det vänt nu och han är finare än någonsin, det känns så skönt han har lagt av med dumheterna och han har växt upp känns det som och jag har utvecklats som ryttare vilket också märks. 
 
Men varför är vi fortfarande kvar på LB då? och varför hänger folk upp sig på det? ja jag vet inte, det är väl kul att poängtera att jag är så dålig och att min häst inte kommer kunna ta sig till toppen.. jag är seriöst riktigt ledsen och just idag förstår jag inte vad det här ger mig? bloggen ligger på skör is ett tag framöver orkar bara inte med alla som vill kasta skit på mig

Så trött!

2013-11-11 @ 21:41:00 / Vardag
Stressigt, tungt, jobbigt men åh så kul jag haft idag på fotbollsgalan! Vilken upplevelse och att se direktsänd tv från backstage och alla dessa kändisar så kul! 





Svar på kommentar

2013-11-11 @ 08:55:31 / Svar på tal
Hej, jag fick in en ganska "rolig" kommentar från en tydligt okunnig tjej en av dessa som tror sig kunna allt. Den löd ungefär såhär: "ångrar du aldrig att du inte köpte en ponny med ett bra steg? En som skulle kunna ta sig till dom högsta klasserna med placeringar" 

Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker faktiskt att rb har ett fint steg och framförallt ett utvecklingsbart steg! 
Förstår inte riktigt frågan då jag tror den va mer riktad till att såra mig för varför skulle jag inte kunna ta mig till dom högsta klasserna med honom? Det enda jag tror skulle kunna sätta stopp är min ålder då jag bara har 2 år kvar inte för att han inte har kapaciteten att ta sig dit? 

Jag tycker du som ställt denna fråga framstå som väldigt okunnig och eftersom du inte sett oss live som många andra har så kan du knappat avgöra hur han rör sig? Vi har fått fina lovord från många tränare bland annat Heléne Wannerth, Cissi Brage, Chris Brolin som alla är B-tränare i dressyr och kan sin sak bättre än du! Dessutom den sist nämnde sa med egna ord att "han har ett sju helvete steg" och hon var den som dömde ungponnychampionatet i Falkenberg iår. 

Dessutom är inte rb så pass högt utbildad att det krävs av honom än men sjävklart tränar vi inför det och hemma sätter jag honom i en stor trav vissa stunder för att bygga upp styrkan. 
Så du kan hålla dina kommentarer för dig själv i fortsättningen tack för mig. 

I mina ögon är du perfekt 




Vinter och snö

2013-11-10 @ 12:44:00 / Tillbakablickar
Jag tycker snön fattas nu! de är mörkt och tomt på backen, saknar det mysiga knastrandet under fötterna och att galoppera fram i snön som yrar runt! De är nåt vi ska göra i vinter, träna i snö, så jobbigt för hästen men så  bra! Travökningar, skänkelvikningar, öppnor och slutor de är riktigt bra träning i snö! Sen in och rida i ridhus ofta vill jag göra, komma iväg och träna. Sen är vi redo för att kicka igång 2014 känner jag, nu kör vi!

Fick önskemål om fler bilder från den här fotodagen också, så här kommer dom!
de va en väldigt bred handställning på den här tiden..

Tävlingsåret 2013

2013-11-10 @ 09:14:26 / Tävling
Första tävlingen 2013?
Kumla RK, har aldrig gått så dåligt som det gjorde då haha!
 
Bästa tävlingen 2013?
Mariestad i augusti, glädje rakt igenom båda programmen!
 
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Bara Rhett Butler (RB) 
 
Vad för klasser tävlade du? 
LC:1 LC:2 LB:0 LB:1, ryttartest och i lag
 
 
Hur många placeringar? 
vet inte men jag har inte varit ute efter det utan mest för att komma ut och få han stabil på tävlingar men till nästa år ska vi sikta lite högre!

Vad hade du för mål 2013? 
Starta LA 
 
Nådde du dem?
Nej, tyvärr inte eftersom rb fick problem med ryggen..
 
Vad är målen för 2014?
LA såklart och åka på Connemara SM och DM, fler säkra rundor i LB med placeringar
 
Bästa tävlings arrangören 2013?
Ryttarkamraterna Kumla har haft många bra tävlingar men deras ponny cup var nog den bästa!
 
Något speciellt minne från 2013? 
Div 3 med bästa tjejerna!
 
 
Min tävlingsutrustning? 
Hjälm: ventilationshjälm kommer inte ihåg vilket märke
Håruppsättning: en vanlig donut med ett hårnär över
Skjorta: jacson 
Kavaj: minns inte märket
Ridvantar: Roeckl
Ridbyxor: damino
Ridstrumpor: alltid kingsland
Ridstövlar: har haft lite olika stövlar haha
 
 
Hästen/ponnyns tävlingsutrustning? 
Träns: lackat från hööks
Huva: Agria eller inget
Pannband: ett pärlpannband
Schabrak: agria/hippo/schockemöhle
Sadel: kieffer champion
Sadelgjord: formiga
 
 
Vilken klubb tävlade du för 2013?
Örebro ryttarteam!

Vilken klubb kommer du tävla för 2014? 
Örebro Ryttarteam
 
Har du ridit i något lag 2013? 
Japp! två lag fick vi ihop till div 3 som kom etta och tvåa!
 
Ska du rida i något lag 2014?
Gärna :D
 
Vilken/vilka tränade du för 2013? 
Erika Krönerth, Cissi Brage, Maria Storm, Emelie och Chris Brolin
 
 
Ska du fortsätta med det 2014?
Iallafall för Erika sen vet jag inte!
 
Har du tävlat i någon ny gren 2013? 
Nej
 
Ska du tävla någon ny gren 2014?
näää inte min grej

Vad har du för förväntningar på året 2014?
att komma igång ordentligt åka på mycket tävlingar få rutin och placeringar!

 
Hur gick de på sista tävlingen?
Riktigt nöjd!
 
 

Förebild?

2013-11-08 @ 17:54:00 / Svar på tal
fråga: Ser du sig själv som en bra förebild?

Svar: Hej, förebild och förebild.. Jag vet inte om jag är någon förebild? och isåfall vad skulle jag vara förebild för isåfall? Dressyren? Jo men jag har ju inte kommit speciellt långt..

Men såhär är det att jag har kämpat mig hit dit jag är idag, jag har absolut inte fått något severat på silverfat. Jag har tagit fram två dressyrponnyer, har absolut inte fått någon färdigutbildad häst som de bara var att hoppa upp och åka med på verkligen inte. Acrobat fick jag när han va 4 år, han gick från LC till FEI dressyr utbildningsmässigt på två år, Rb har det tagit lite längre tid med då han har varit mycket svår men han fick jag också när han va 4 år och se var vi är idag? Hur mycket har jag inte lärt mig på den här tiden?

 
så på så sett är jag kanske en förebild? det finns säkert nån där ute som har suttit i samma sits som jag och tragglat och tragglat för att ta sig vidare. det är värt det! jag lovar
 
 

Tillbakablick

2013-11-08 @ 14:32:00 / Bildinlägg
De va nån som ville se fler bilder med den rosa outfiten och sanningen är sånhär att jag bara fotat i den en gång! lovar att vid nästa fotottillfälle kommer jag använda den!
Här får ni lite bilder från förra vintern iallafall, tur att han är mycket finare nu!

man ser ju på mina händer iaf att dom är 100 gånge bättre!

Näthatet

2013-11-07 @ 17:44:20 / Vardag
Fråga: Har du någonsin fått en hatkommentar ? Och hur reagerade du då ? 

Svar: oja, under min tid när jag red acrobat hade jag otroligt mycket hatkommentarer. jag var väldigt aktiv på bilddagboken då och hade även blogg redan då så var eller varannan dag dök det upp anonyma kommentarer som var rent utav mobbning. 
 
jag vet inte vad det berodde på? jag var en vanlig tjej, hade en del framgångar med min ponny och folk började lägga sig i om att jag red för låga klasser, att jag var för lång. Men vi kom ju till LA P:1 sen ja då blev jag för lång och därför sålde jag men vissa verkade reta upp sig på mig av någon anledning, dom störde sig på mig fast ingen av dom ens kände mig.
 
 
Hur tacklade jag det här då? jag ljuger om jag säger att jag lät det rinna av mig att jag inte tog åt mig - för det gjorde jag och det gör jag än idag. klart man tar åt sig? klart man blir ledsen! jag minns att vid vissa tilffällen där nätmobbningen gick över styr att nån i min familj letade upp personerna och skällde ut om..

Än idag händer det att nån spydig kommentar trillar in då och då, tack till blogg.se funktion att blockera ip-nummer, för ingen vill ha såna kommentarer ingen förtjänar de så nu får jag det nästan aldrig.
tycker det är ganska trevlig stämning på min blogg just nu.
hoppas det fortsätter. 

Nån som har egna erfarenheter av det här?


Kul!!

2013-11-06 @ 13:30:00 / Vardag
Gissa vad jag ska göra på måndag?

Åka till Stockholm, närmare bestämt Globen och servera mat till de nominerade i fotbollsgalan! Riktigt kul men pirrigt. Jag ska plugga in konstiga maträtter som dom ska äta, vi måste veta vad de innehåller och smakar.. svårt! Jag menar lyssna på det här: "oxfilemedaljong och terrin på hickoryrökt pulledbeef, serveras med muskatpumpa, brysselkol samt trostad tomat och röstipotatis fylld med bacon och syrad lök och en anchouchillisås" haha! vad är ens det?
Har iaf lärt mig balansera flera tallrikar på en och samma hand, men tänk om man ramlar haha..
Men men det ska bli coolt att få va i globen, synd bara att de inte var i hästsammanhang ;)


Svar på frågestund

2013-11-05 @ 19:15:18 / Svar på tal
Vilken tävling med Rb kommer du aldrig glömma? Varför? 
Svar: Vet inte, jag har nog ingen sån än.. Men att vara iväg på meeting i kumla var ganska kul!
 
 
Vilket program känner du dig mest bekväm med att rida? 
Svar: Hmm med rb kanske de är LB, men min favorit är LA P:1 men så långt har vi ju inte kommit haha..

Vad fick dig att fastna för dressyr? 
Svar: det gick så bra med Acrobat så då var det kul! 

Hur ofta brukar du hoppa Rb? 
Svar: Nästan aldrig, har nog gjort det 2 gånger iår haha..
 
http://superryttarna.blogg.se/
1. Vad är det bästa med dressyren? 
Svar: det är kul att visa upp sig och sin ponny speciellt när det går bra och man får belöning för jobbet så att säga!

2. Varför fastnade just du för dressyr? 
Svar: Jag svarade på det lite längre upp

3. Vad var det som fick dig att köpa RB? ( om du köpte honom? ) 
Svar: Han va vacker som en dag, här har ni annonsbilden: 
och sen va han bara fyra och inte "förstörd", han hade fint steg och bra sta, och de kändes bra när jag träffa han!

4. Tycker du att det är viktigt med att matcha schabrak osv.? 
Svar: Nej jag gör det nästan aldrig när jag rider hemma. men ska jag ha nån fotografering till bloggen så försöker jag ha matchad outfit!
en favorit haha!

5. Vad är det roligaste med att ha en egen häst? 
Svar: friheten, jag har ju bara haft egen häst hela livet typ så jag är van men de är skönt att kunna gå ut när man vill och göra precis vad man vill!

6. Vad har du för mål inför framtiden? ( inom ridsporten ) 
Svar: vet inte, vill ta mig så långt det bara går med rb sen får vi se :)
 
 
http://zuzanna.horseworld.se/
Vilka bloggar läser du ? 
Svar: många olika, mest vänners sen kollar jag in på alla som kommenterar min blogg!

Vad fick dig att börja blogga ? 
Svar: minns inte jag va tolv och mina vänner hade skaffat blogg och jag tyckte de va kul att följa dom och då tänkte jag att dom kanske tyckte det skulle va kul att följa mig!

Har du någonsin fått en hatkommentar ? Och hur reagerade du då ? 
svar: usch ja!  jag ljuger om jag säger att jag bara lät det rinna av mig.. jag tog åt mig och det gör jag fortfarande. sen finns det dom som är elaka utan kunskap dom är det ju bara att lyfta på hakan och inte bry sig om, men ibland kommer det in en och annan som trycker på mina svagaste punkter. då vill jag nästan stänga ner bloggen så illa är det.

Föredrar du att ha hästen barfota, eller skodd ? 
Svar: Skodd såklart skulle aldrig rida min häst barfota!

Hur många hästar har du haft genom åren ? 
Svar: 3 egna det här va min första!
 
Vad tycker du om NH ? (natural horsemanship) 
Svar: har nog inte riktigt förstått mig på det där.. de är inte min grej

Hur viktigt tycker du att det är, att ha en bra relation till sin häst/ponny ? 
Svar: jätte viktigt annars kommer man inte så långt. däremot ska man tänka att om man som jag vet att jag ska sälja min häst inom 2 år, att man inte skapar för starka band, det blir bara jobbigt i slutändan.. tro mig jag vet
 
 
Hur tycker du att en bra blogg ska vara ? 
Svar: bra uppdaterad, mycket BRA bilder, åsikter och lite frågor till läsarna!

http://clarajennefors.blogg.se/
Vilka bloggar läser du?
Svar: jag svarade på det här uppe
 
Vilken är din favorit blogg som du läser? 
Svar: liinadolk.blogg.se

Hur kommer du på så bra inlägg? 
svar: kul att du tycker dom är bra! hm jag vet inte, dom bara poppar upp och då gäller det att skriva ner medan man kommer ihåg dom, tack!

Vad är det bästa med dressyren? 
Svar: Att visa upp mig och min fina ponny! och få så god respons som jag får!
 

Vad är det bästa med RB?
Svar: att han är  duktig och snygg att se på, härlig att rida när man hittar knapparna!
 
Vinter eller sommar? 
Svar: Sommar och sol!
 

Det bästa du vet? 
Svar: komma ut från banan med ett stort leende och vara nöjd med sin prestation!
 
Hur ofta tränar du med RB? 
Svar: det varierar från vecka till vecka men förra veckan träna jag dressyr 5 dagar

Vad var det som gjorde att du just fastande för RB? 
Svar: har svarat på det längre upp!

Vilken skola går du på? 
Svar: Alleskolan hallsberg

När startade du din blogg? 
Svar: 15 november 2009

Hur kom du på att du ville blogga? 
Svar: jag svarade på det längre upp

Vilken bild är din absolut bästa bild på dig och RB? 
Svar: oj vet inte, men jag gillar den här skarpt
 
Hur länge har du ridit? :) 
Svar: 10 år

Har du någon artist som verkligen gör dig riktigt glad? :) 
Svar: hmm.. killarna i de vet du kanske

Vad får dig på bra humör när du mår dåligt eller är arg/ledsen/ sur? :) 
svar: att vara med min underbara pojkvän <3
 
Här ser ni hur glad jag är...
 
hihi ne skoja bara, så här lycklig blir jag då!!
 


TUSEN TACK för alla frågor! hoppas ni är nöjda med svaret,  har ni mer frågor så är det bara att ställa dom när ni kommer på då hjälper ni även mig att komma på nya inlägg! kram

Från hopp till dressyrryttare

2013-11-04 @ 14:16:00 / Svar på tal
Fråga: Vad fick dig att fastna för dressyr? 

Svar: Så här var det, att jag har i grund och botten varit hoppryttare. Under tiden jag red b-ponny och övergången till c-ponny. Då hade jag min shettis Winnie som var en jätte liten b-ponny och vi totalt sopade banorna om jag får säga det själv, vi tävlade för fullt och var alltid felfria, den ponnyn älskade att hoppa!

där har ni en liten evelinn i bild haha..
 
vi hade ett par riktigt bra år och jag lärde mig en hel del, jag tyckte fortfarande att hoppning var det roligaste på jorden och dressyr var nåt som bara tanter höll på med. Men jag växte ju ur winnie tillslut och skaffade c-ponny alltså Anells Acrobat som också hade kapacitet inom hoppning men även toppstammad i dressyr, vet inte om mamma hade nån baktanke där hmm? hon var ju alltid livrädd när jag hoppade bana i 120 km/h haha..
Hur som helst vår karriär startade i hoppning det gick både upp och ner, vissa dagar hoppade han kanon sen ibland fick han för sig att tvärnita, även fast jag inte ville inse det då så blev jag faktiskt lite rädd för att hoppa han..

ni ser ju vilka jävla språng! och sen helt plötsligt kunde han slå på tvärnit..

sen kommer jag ihåg en klubbtävling där de var stilhoppning och jag var med och vann på 48 av 50 poäng, då fick jag upp ögonen för det här med bedömningsporter att de kanske inte va så tråkigt, jag hade ju trots allt vuxit till mig och det gick bara sämre och sämre på hopptävlingarna.. Så vi började träna för dressyrtränare och var med på några tävlingar. även fast vi inte fick mer än 50% så var jag ändå nöjd och det kändes kul, med åren gick det ju såklart bättre och bättre så sen dess har jag riktat in mig på dressyren.

 
när jag köpte rb visste jag att jag var dressyrryttare så hans utbildning följde ju också i dressyrens spår, hoppa gör vi inte allt för ofta haha..
 
... tekniken finns inte riktigt där ;) 
sen så är de ju inte lika kul som att springa runt och visa hur snygg man är tycker rb!

Håller igång!

2013-11-04 @ 08:44:34 / Vardag
Godmorgon alla där ute! 

Jag sitter just nu på en cykel på gymmet och har precis avslutat ett benpass! Är helt död haha.. Nu blir det duschen och fräscha till sig lite, sen börjar min första lektion 9.30. Har bara två lektioner idag ändå så är jag hemma kl 16 segt.. Rb ska vila och bara bli ompysslad idag, skönt de med tycker han! 


Jag känner faktiskt att efter dessa två månader på gymmet att jag blivit starkare i min ridning jag orkar driva rb mer fram till handen och kan rida med hela kroppen, rida och hålla ihop han precis som de ska va! 

Tränar ni för att bli bättre ryttare? 

Dagens resultat

2013-11-03 @ 16:55:44 / Vardag
Hej, nyss hemkommen från örebro. Är helt nerkyld efter dagens tävling, hur som helst jag är nöjd! Till första klassen fick jag inte så lång framridning som jag ville ha så det blev lite slafsigt och halvdant sådär, han tittade lite på läktaren och tappa fokus och jag kunde inte rida ihop han efter det jaja de gjorde ingenting för till andra klassen LB:1 fick jag igång han ordentligt och vi fick till en jätte bra ritt som jag är super nöjd med! Han travade på med egen motor och jag satt och log hela tiden de va så kul! Vi fick 65% som jag och många fler tyckte va snålt för den ritten men de gör inget, huvudsaken är att jag är nöjd och det är jag verkligen! 

 

Lördag

2013-11-02 @ 20:08:00 / Bildinlägg
Passet idag gick från dåligt till jätte bra, i början kändes han inte alls med på noterna, jobbig i munnen, seg för skänkeln, väldigt ofokuserad eftersom vi hade en ny häst som gick i hagen vid paddocken, så jag fick ta igenom honom ordentligt innan jag kände att de blev bättre men då blev det verkligen jätte bra! Fick en stor trav i honom vid nåt tillfälle som jag knappt kunde sitta ner i, haha. Men vi tragglar på!
 
nu får ni se lite bilder från idag och det är min duktiga mamma som tagit dom! 
 

photoshoot

2013-11-02 @ 15:02:59 / Träning
Vill ni se bilder från dagens fotografering? såå fina bilder är såå nöjd med min fina häst han är bara bäst! Så laddad inför imorrn.


 
 
 

Fyra saker

2013-11-01 @ 16:56:14 / Utrustning
... Jag inte skulle kunna klara mig utan i min häst-vardag! 


Perfekt belöning, till lastning, klippning, skoning, hämta i hagen, stretching ALLT! 

Två super viktiga saker i min vardag, arnika innan ridning och kyllera efter ridning! 

Back on track ryggvärmare innan och efter träning! Så grym

Favorit hästaffären

2013-11-01 @ 11:31:00 / Utrustning
I helgen var jag i jönköping med familjen och hälsade på hos min storebror som bor där, vi va där hela dan i stortsett och såklart åkte vi till min favorit hästaffär Charlies häst och hund!
 
Dom har har verkligen allt och jag blir helt frälst varje gång jag går in där! Färger här och där, bling bling, märkessaker, ni vet allt såntdär som man bara vill haaa! Fick me dmig lite bra och ha saker hem, såklart skulle jag vilja ha hela affären med mig men sen måste man tänka om, behöver jag det här eller vill jag bara ha det här.. 
Hur som helst så fick jag med mig en stor sportväska från HV-polo, har en som gått sönder hemma så den passade perfekt i storlek och så tänkte ha den till vardags eftersom den är så snygg! passar as bra dom dagar jag gymmar och behöver lite större väska till skolan, sen köpte vi även arnika och en säkerhets fastspänning till transporten. 

Älskar den verkligen!