Världens finaste häst

2014-03-31 @ 19:43:19 / Vardag
kom och tänka på hur tacksam jag är som har en sån fin häst, han är helt fantastisk. Att vi ska tävla våran första LA i helgen, inget mot dom klasser vi vill tävla men en äntligen en skjuts i rätt riktning. Vi har gått igenom så mycket tillsammans, lite positivt men mest negativt, jag är så glad att jag inte gett upp för titta hur bra det går nu och hur mycket jag lärt mig på vägen!
 

Kan inte fatta att det här är samma häst som den för några år sen som knappt gick att svänga, sprang in i galoppen och mestadels gick på två ben, och nu ska vi snart tävla LA! det är en enorm framgång för våran del men kanske inte för så många andra, men innan ni dömer oss så borde ni känna till vår historia. Jag är så tacksam att allt är historia nu och framtiden ligger vid våra fötter!
 
2014 ska bli vårat år!
 

utvärdering Mars

2014-03-31 @ 18:49:45 / Planering
Såhär såg målen för mars månad ut:
  • Fokus på att rida programdelar. Men inte bara delar utan att sätta ihop allting och träna mer program. Just nu bara LC LB då de är en tävling den här månaden som vi ska rida de klasserna, lite mjukstart i början. Men att bli mer noggrann, att jag verkligen gör varje del ordentligt från början  och inget slarv med vägar!√
Det har jag verkligen blivit bättre på! red program senast i lördags och det hoppas jag syns när jag kommer ut på tävling att jag faktiskt tränat på hela program något jag tidigare slarvat med!
  • inför tävlingen: Rida som jag gör på träning. precis likadant. stäng ute allt annat!√
Ja i Mariestad gjorde jag ju det och det märktes ju på resultatet, kan erkänna att till första klassen var det lite mer mesigt än till andra men det va tur att jag kom på mig själv och gjorde ännu bättre.
  • Förbättra min sits på alla plan! be tränare, mamma, alla runt omkring mig att vara mer hård mot mig, för den ska bli bättre. Även lägga ihop en plan på vad jag måste träna mig i och träna det på gymmet.√
Den tycker jag blivit bättre, har inte fokuserat jätte mycket på det men jag har tänkt på det och försökt. mamma har hjälpt mig lite dom senaste gångerna. Dock har jag hittat en ny svaghet, kan skriva om det vid ett annat tillfälle och hur jag ska jobba med den. 
Just nu tränar jag mycket utan stigbyglar vilket jag tycker är super nyttigt!
  • Träna regelbundet dressyr och göra en plan nu vecka för vecka!√
Det kan ju ni intyga att jag visat min plan och jag har faktiskt följt den till punkt och pricka! känns jätte skönt att ha en bra plan att gå efter, alltid veta vad man ska göra när man hoppar upp så inget glöms.
 
jätte nöjd med mars månad! nu är det snart april och jag har 2 tävlingar inbokade. Målen för april dyker upp inom kort!
 

veckans schema

2014-03-30 @ 17:01:26 / Vardag
Hej på er! tänker bara titta in och berätta lite kort om två lyckade ridpass jag gjort i helgen. Mamma har stått och hjälpt mig från marken som jag verkligen behövt då jag inte hunnit planerat in nån träning för Erika. i lördags red jag ett hårt dressyrpass då tränade vi delar ut LA:1 och sen la vi ihop allt och red igenom hela. Gick super bra! idag tog vi det lungt, kände mest av på formen och gasen och bromsen. Galoppen va super fin båda dagarna så de är himla kul!
Såhär ser nästaveckas plan ut
 
måndag: vila
tisdag: uteritt
onsdag: dressyr
torsdag: dressyr
fredag: uteritt
lördag: dressyr
söndag: dressyträvling LB LA(debut)
 
 

tacokväll

2014-03-29 @ 18:02:14 / Vardag
 

underbar vårdag

2014-03-28 @ 13:13:28 / Vardag
Hej på er! hoppas ni har en bra dag i vårsolen. Jag har haft en jätte bra morgon på hästryggen, red ut tillsammans med mina grannar idag och min mamma, jätte mysigt och jag tror rb uppskattade det att få komma ut lite. Longerade honom på banan därefter i låg form och så fick han kliva över några bommar. 
 
Imorgon ska vi träna dressyr, red igår också då va han helt som en bomb som skulle explodera vilken sekund som helst.. Vi red igenom lite LA rörelser och "bombkänslan" var ganska positivt vid travökningarna, dom va super bra igår! Ska jobba vidare fler rörelser imorgon, nu måste vi börja befästa ryggningarna också dom är inte alls bra haha har helt enkelt glömt bort att träna på dom på ett tag.
 
Nu ska jag snart ta bussen till Hallsberg och träffa min kille, vi firar 16 månader idag och ska ta en tur till marieberg för lite mys. Imorgon är vi ensamma hemma hos mig och då ska jag göra tacos och så tänkte vi basta. på söndag släpar jag med han på hopptävling hihi! ser väldigt mycket fram emot denna helg.
 
Jag har tråkiga nyheter. Min iphone har lagt av helt, tappade den i golvet igår som jag gjort femtioelva gånger men den här gången så dog den totalt. har fått blackscreen som det kallas, det innebär att mobilen funkar som den ska men inte kärmen. typ om jag stänger/sätter på ljudet så vibrerar det och om jag låser så låter det ni förstår? den fungerar men skärmen är helt svart.. har försökt med allt men den är död. Så kan inte uppdatera något då jag nästan vardagligen gör det via mobilen utan ni får vänta tills jag sitter vid en dator tyvärr. Som ni förstår kommer detta drabba bloggen och ni får räkna med lite färre uppdatering..
 
såhär såg den ut sist jag tappa den (dock funkade skärmen).. men denna gång vart de bara en spricka över hela
 

Lädervåtservetter

2014-03-26 @ 18:16:23 / Vardag
Som ett av hederspriserna ifrån Mariestad var denna lilla burk med våtservetter för lädervård! Något jag aldrig använt eller ens sett förut haha. 

Är det nåt ni använder er utav? Vad tycker ni?

Vill ni läsa en produkt recension sen om just denna?

Godmorgon!

2014-03-26 @ 08:00:00 / Vardag
Hej på er, idag är det onsdag och jag har bara två dagar kvar till helg! Idag är det en dag i träningens tecken. Kommer va död imorgon då alla mina pass tycks hamna på en och samma dag. 
 
Först ett gympass, sen ett till styrkepass, sen ett spinningpass, sen måste jag på nåt sätt hinna till tandläkaren sen lunch. En lektion sen slutar jag 12.50 då ska jag hem och rida Rb ett dressyrpass innan jag ska PW 3 km till vretstorp och köra ett Aerobics & Core pass! Träningsvärk delux.
Men jag gillar det! Ska även försöka äta något proteinrikt och köpa med lite kvarg så jag orkar med allt!
 
Har rätt mycket inplanerat nu så måste hjälpa mig själv att komma ihåg, ta det vecka för vecka!
får inte glömma tandläkaren imorgon.. och alla andra femtioelva grejer
Torsdag: Lämna in krönikan (skoluppgift) sälja väskan kl 10. kurrator kl 12.15!! fika med alice kl 15.40
Fredag: är jag faktiskt ledig från skolan, men ska rida ut med Stina, ta bussen till micke och fira våran 16 månaders dag! äntligen en lugn kväll och morgon, på lördagen ska jag bara träna Rb.
Söndag: Åka till Askersund och hjälpa Josefin på tävling, träna Rb, 
 
hoppas ni får en fin dag!
 

chillling

2014-03-25 @ 21:54:00 / Stall Marieborg
Idag fick vi en getbebis mamma upptäckte den imorse när hon skulle fodra, som sagt räddade vi tre getter från slakt men inte visste vi att vi skulle få 4, det verkar som det blir 5 till och med.. Imorse märkte mamma de när hon skulle fodra, det är en bock och han är typ lika stor som en chihuahua! så söt
 
 

Bilder ifrån tävlingen

2014-03-25 @ 19:56:05 / Tävling
Här har ni fler bilder ifrån i helgen som super duktiga Josefin Blomberg har fotat!
Lite mer ingående och reslutat hittar ni några inlägg ner.
 
 

Invigningen

2014-03-25 @ 16:40:00 / Vardag
Den 5 april slår dörrarna upp till nya hästaffären här i örebro! Som vi har väntat och föjlt dag för dag i uppstarten men nu är dagen snart här!
 
Gilla Möllero ridsport på facebook för att ta del av mer nyheter!
jag hoppas ni kommer få höra mer om affären och utrustningen av mig.
 
I affären kommer det säljas märken som Dyon, Glen Gordon, Prestige, Veredus, Equiline, Acavallo, Roeckl, Back2Back, Sprenger, Petrie, HorseGuard, WeatherBeeta, Rider by Horse, Uvex och mina favoriter Mias Rs och Schokemöhle. Man kan även låna hem och köpa begangnade sadlar samt lämna in hel märkesutrustning och få pengar direkt i handen, hur bra är inte det!? 
På invigningen erbjuds specialerbjudanden som ni inte vill missa, jag ska själv försöka hitta en ny sadegjord som jag verkligen behöver sen kanske något som jag vill ha!
 
Mig kommer ni antagligen träffa på invigningen! jag ska ju tävla på söndagen men ska verkligen försöka hinna dit dels för att kolla in lite nya prylar och förhoppnings få hälsa på min gamla ponny Anells Acrobat som bor där på gården. 
Kommer jag träffa nån av er där?

Måndagmorgon!

2014-03-24 @ 10:26:10 / Vardag
Hej på er, sitter i skolan nu och har livsmedelskunskap, har tränat stenhårt den här morgonen på gymmet, så är helt slut. Förra veckan va lite lugnare tränade bara två dagar eftersom jag hade tävling så det är inte det optimala att tävla med träningsverk har jag lärt mig! Så nu köttar jag den här veckan och tar de lite lugnare nästa igen. 

Blev jätte hungrig efter träningen och jag kan berätta för er att gå på en restaurangskola och va hungrig är inte kul! Haha tur att vi har café bredvid så jag skynda mig på rasten så nu sitter jag här och gottar mig. Veckoplaneringen

2014-03-24 @ 07:51:12 / Vardag
Måndag: vila 
Tisdag: uteritt
Onsdag: jogga 
Torsdag: dressyr fokus på LA rörelser
Fredag: vila 
Lördag: longera 
Söndag: dressyr 

Den här veckan har jag lagt in två vilodagar för att han tävlades igår då får han vila idag och sen på fredag har jag andra planer men då får han ta det lite lugnt också! 
Nästa tävling är nästa helg då blir det debut i LA! 
Tävlingen i Mariestad

2014-03-23 @ 18:28:34 / Vardag
Hej på er! Hoppas eran dag har varit fin min har varit kanon, haft det jätte trevligt nere i Mariestad hela dan. Och jag är jätte nöjd med Rb verkligen. Tänkte berätta lite mer ingående och sen visa några favoritbilder så får ni se fler imorgon, togs 930 bilder så haha!
 
 
Framridning LC:  oj så ofokuserad han var här, mycket hästar på samma ställe, öppet och blåsigt väder. Men jag fick igenom det jag ville, kändes sådär i traven men galoppen super! Synd att vi skulle tävla ett program med inte så mycket galopp då det är de som är hans bästa just nu. Nöjd med upplägget och tidsplanen var helt perfekt!
 
 
Banan LC: Tyvärr lite loj känsla inne på banan, iallafall den första minuten men det blev bättre mot slutet. LC är inte vårat program så att säga då det är så mycket av och på heeela tiden och vi hinner aldrig få något flyt innan det är ett avbrott liksom. Men nu lämnar vi dessa klasser bakom oss! vi blev belönade med 67,77% vilket jag verkligen inte trodde! så de va en bra lägsta nivå som räckte till en andra placering. kul!
 
 
Rb's uppfödare var även och titta på oss idag, hon hejade och hjälpte mig så de va jätte snällt och jätte kul att hon kom! Hon har ju inte sett Rb sen han va fyra så de har ju hänt en del sen sist ;)
 
Framridning LB: Jag bytte från Baucer till det vanliga bettet för att se hur han va och han kändes mjukare och så men ibland kan det bli lite tomt i handen medan med baucher kan de bli lite hårt.. hmm svårt. Men det kändes bättre i traven den här gången och nästan värre i galoppen haha, ne men han busa lite med mig och det är väl okej till en viss gräns. Perfekt framridning här också, kändes super! den här gången satte jag lite mer tryck i honom som visade sig på banan!
 
 
Banan LB: kändes lika bra som framridningen, kändes faktiskt jätte bra genom hela, tappade yttersidan i nån diagonal bara men domaren märkte inte de som tur va ;) travökningen kändes jätte fin och han va allmänt fin och med hela tiden. Det blev bara 66,37% vi trodde att de skulle bli mer då han va finare än förra klassen som jag tycker va värd mindre haha hmm, blev en till andra plats (jag är alltid ständiga tvåan) men med bara 1 knapp procent från ettan!
Världens finaste kille
 

Vi vann fina hederspriser och fick med oss pokal från båda klasserna vilket jag tyckte va jätte kul!
 
Vill tacka Josefin för all den hjälp jag fått idag, du har varit helt otroligt duktig och vilka bilder jag menar kolla bara!! helt sjukt grym är du tack för allt!
och tack till min Mamma som alltid står bakom mig, du är en hjälte ♥
Så tacksam till alla runt omkring mig!
största tacket till min finaste finaste rhett butler som skött sig exemplariskt.
 
 
 

På väg hem!

2014-03-23 @ 14:28:09 / Vardag
Vi red hem två andra platser idag i dagens tävling i Mariestad! Så kul på bra procent och en bra känsla, mer nöjd med LB fast den inte belönades som vi trodde, men jag är jätte nöjd! Ni kan vänta er en riktigt bildbomb när jag kommer hem
Planering och åter planering

2014-03-21 @ 12:32:00 / Vardag
Något som är skillnad från tidigare år och nu är att jag har en tydliga plan, nu vill jag verkligen satsa och det kräver en hållbar plan och ett hållbart team! Som ni märker har jag börjat planera upp allting nu för tiden. Månad för månad och vecka för vecka, sätter mål att klara varje månad och följer en planering för hur jag ska träna till punkt och pricka. Jätte skönt att ha det så faktiskt. Jag sätter upp induviduella mål och har en plan varje gång jag sitter upp vad vi ska träna på och hur vi ska göra inför varje pass så man inte sitter upp där och bara gör nånting utan och veta varför man gör det, helt meningslöst! 
Tror ni hör på mig hur jag verkligen går in helhjärtat i det här, nu eller aldrig! 
 
Igår satt jag och skrev en packlista och gjorde även en tidsplan för på söndag, känns jätte skönt att ha något stabild att luta sig tillbaka på. kunna kolla av snabbt och enkelt! nu gäller det bara att alla håller tidsplanen och inget går fel, ska informera både chaufför och hästskötare att tidsplanen är extremt viktig för mig och den måste hållas för att jag ska kunna hålla mina nerver i styr och kunna prestera.
 
 
och såhär ser tidsplanen ut:
7.00 - Fodra, låta han stå inne och äta med back on track ryggvärmare samt benvärmare.
8.00 - Hästskötare Josse kommer, vi hjälps åt att göra sista finliret, jag knoppar
8.30 - Lasta, se över packning en sista gång
8.40 - Åka!
9.40 ca - Anlända och kolla läget
10.00 - Ta ut och klä på
10.10 - Josefin skrittar fram för hand
10.25 - Rida fram
11.04 - Start LC:1
- trava och skritta av, lasta in, luncha
12.25 - Lasta ur, klä på
12.35 - Skritta fram
12.45 - Rida fram lite lätt
13.10 - Start LB:1
 
 
 
Känns riktigt bra med tiderna och uppladdningen, tror det kommer gå kanon! Jag är glad bara att få komma ut och visa upp min fina kille hoppas han håller sig på marken. Bett dilemmat då? Jo vi tävlar på Baucherbettet, kör en chansning och rider veckan ut på det vanliga fast på söndag på Baucher, för att han alltid brukar vara bäst dag ett på det! annars har vi med det andra och kan snabbt byta. Det är ju sånt som kan inträffa som inte går att räkna med, att han helt plötsligt inte vill som jag vill, han är ju lite en sån häst men då får vi ta det!
 
Det blir iaf kanonfina bilder på söndag då josefin fotar med sin grymma kamera och ni kan verkligen vänta er en fotobomb ifrån årsdebuten!
 
Annars då, all smörjning sker på lördagen, allt ska glänsa! transporten ska tvättas på lördag också, rb ska bli ren, allt packas in i sadelkammaren på transporten så det är bara att dubbelkolla allt dagen efter! Jag rider även igenom honom lite lätt innan all förberedning sker.
 
Hoppas ni uppskattar dessa inlägg om min uppladdning inför tävling, det är mycket att tänka på innan! tur att jag har världens bästa mamma bakom mig i allt<3
 

Ett superpass!

2014-03-20 @ 19:48:59 /
Idag blev det en riktigt bra genomkörare med RB!

har avslutat ett kanonpass i ridhuset idag, hade hela för mig själv och det är ju bara för lyx, så jag passade på att ta igenom honom ordentligt. Vi räknade lite på hur lång framridning jag behöver innan han går som bäst och kom fram till 35 minuter sen är han tipptopp. Bra att kolla av sånt där inför tävling, däremot kan man ju aldrig räkna in ifall något oförutsägbart skulle ske.
Började med att skritta honom för hand innan jag satt upp och jobbade honom låg, över till trav lite lätt kolla av gas och broms, i början mest broms. Rullade över till galopp för att lossa honom, så ser våran framridning ut. därefter kan jag sätta mig ner och gå tillbaka till traven för då är han mer loss och rörlig och har även mer framåtbjudning efter första galoppen! 
 
Idag red vi mycket mycket övergångar och mycket halter på medellinjen, vi red linjer ur LC och LB men även några öppnor, skänkelvikningar och förvändgalopp. Vi testade även för första gången att göra enkla byten och galopp till halt på medellinjen då han kändes så fräsch så testa jag nån gång bara och det var helt okej för att vara första gången! Jätte nöjd med dagens pass och med formen, känns väldigt bra inför söndag.
Imorgon ska Rb få lulla runt i skogen och bara njuta, jag börjar skolan 12.10 så jag hinner rida på förmiddagen. 
 
Har fått önskemål om film från träningar och till eran stora lycka har jag nu fixat det! vet inte sist jag filmades, i somras typ? så nu var det väl dags. Jag la ihop alla filmerna till en film och den här gången klippte jag inte bort " det dåliga " utan allt är med även om det inte är perfekt alla gånger!
tyvärr har jag inget ljud inkopplat i datorn så jag kan inte lägga till musik, så ni får väl istället lyssna tyst eller sätta på egen musik till så blir det lite roligare!
 

Mot Askersund!

2014-03-20 @ 13:00:15 / Vardag

Nu rullar vi mot lite träning i askersunds fina ridhus, finslipa lite på formen inför söndag! Är jätte taggad 

Planerar

2014-03-20 @ 11:24:00 / Vardag
Jag och min hästlärare i skolan har planerat in en sak som vi ska utföra med ryttarprofilen, det är så att vi kollar ju mycket på signalspråk och istället för att bara ha det teoretiskt så är taken att också kunna få se det praktiskt och då har vi pratat lite hit och dit om att jag ska åka och rida inför hela gruppen medan dom ser lite hur jag gör, hur man inte ska göra, vad som händer om man gör si eller så. Kul grej! Så ev. ska jag och Rb åka någon onsdagsmorgon till Kumla ridklubb och visa upp oss lite!
 
 

Det börjar närma sig

2014-03-19 @ 20:34:53 / Vardag
Idag red jag ett pass som gav i princip ingenting, ett enkelt joggpass var allt som fick bli, jag som egentligen skulle behövt träna program och ridvägar fick istället bara checka av lite gas och broms och formen på volt och fyrkanspår. Ja jag nämde ju att det kommit snö och banan var full med kramsnö, inga broddar eller sulor på Rb.. men min snälla underbara mamma plogade upp ett spår som jag kunde rida på, och så hade hon mockat åt mig! hur snäll är hon inte? vi är ett bra team och jag vet att hon alltid ställer upp♥

Rb kändes hur som helst bra, trots omständigheterna och underlaget så va han jätte pigg och explosiv, behövde bara tänke galoppfattning så fattade han och de var klockrent rakt igenom bara! Så på så sätt känns det synd att jag inte kunde utnyttja det och träna på sånt vi måste träna men ändå bra att avsluta det med en sån bra känsla, undrar om det var för att vi red ut igår och typ trava och galopper hela tiden och han fick släppa lös alla energi, han var verkligen tok lycklig och glad även idag när jag hoppa upp, kul! 
 
Men imorgon måste jag verkligen ta igenom honom ordentligt och rida program så om snön är kvar måste jag till ett ridhus!
 
Starttiderna för söndag har kommit ut, nervöst!! jag startar 11.04 och 13.10 så det är sköna tider, så på lördag ska jag sätta mig och skriva ner en tidsplan så jag har 100% koll.
startlistan i första klassen:
 Räknar inte med nåt super resultat utan mer som lite miljöträning, vet hur han kan vara såhär års och då ska man inte bilda sig några förväntningar utan jag ska bara tänka på att rida honom som jag alltid gör och försöka visa våran bästa sida!
och kan man inte vara bäst då kan man vara snyggast ;)
 

Vädret förstör

2014-03-19 @ 17:09:25 / Vardag
Hej på er, hoppas allt är bra! Jag är inte så glad på att jag bor i svergie.. Vad är de här? snö igen. Att vädret aldrig kan bestämma sig, hade bara skinnjacka till skolan idag fattar ni hur kallt det har varit när snön kom? ne nu ska jag gå med vinterjacka fram till juni!
Är inte speciellt glad på grund av detta, ännu mindre glad för att det inte går att rida. Vad ska jag göra? vi kan inte ta oss till ridhus idag och jag måste verkligen rida dressyr idag för att kunna tävla på söndag (ni vet mitt upplägg) finns inget undantag, måste verkligen. Men han har inga broddar, inga sulor och det är snö på banan.. åååh. så irriterande!! 
 
idag är en dag jag bara önskat att få gå i ide..
 

Spinner vidare i frågan..

2014-03-18 @ 16:24:00 /
 
Jag tänker fördjupa mig lite i de här nya förslaget efter att jag läste en anonym kommentar på en blogg.  Tror inte ni att om det här går igenom, att grupp två så småning om kommer tas bort från dom större tävlingarna och sen tillslut försvinna helt och att det då innebär att åldern för ponny sänks till 16 år iallafall som det är internationellt. Jag tror minsann Svrf har en baktanke med hela den här grejen..
 men samtidigt tror jag inte att jag blir drabbad. Jag blir 18 nästa år, det året det här ev. kommer börja gälla. Jag tror dom kanske kör på det ett par år och sen tar bort det helt och då är jag redan över 20. Det är min teori.
 
Vad tror ni?
 

Tack!

2014-03-18 @ 10:18:43 / Vardag
Tack för alla era fina kommentarer igår på inlägget med Bella, ska svara på dom när jag får tid! Hade visste besöksrekord igår så ni gilla visst att se bilder på henne, kul! Hoppas ni får det nån mer gång. 

Såhär skrev josse på sin blogg om ridpasset, läs den finstilta texten i slutet av inlägget ;) (:O!!!)

Idag vakna jag hos Micke och tog sen bussen till skolan där jag sitter nu och försöker panikplugga inför ett prov jag har.. Ångrar mig lika mycket varje gång att jag alltid skjuter upp det till sista dagen! 
Längtar tills jag kommer hem och får rida ut på min ponny! Idag ska vi bara busa och ha kul tillsammans, det är viltigt också. 

Jag är väldigt sugen på att skaffa en till häst, inte köpa men kanske låna för att ha och träna, tävla eller bara utbilda! Känner att jag har tid och ork med det, just nu känns det för lite med bara rb. Vore kul att få hem en till gärna en läromästare att utvecklas med, men drömmen vore ju att få hem Molliere, saknar honom så, storlek spelar ingen roll så om ni vet nån som vill ha hjälp så kan ni väl tipsa om mig! 
Ridit storhäst

2014-03-17 @ 15:13:02 / Vardag
Hej! Idag har jag varit hos min vän Josefin och fått ridit hennes fina häst Belinda. Riktigt trevlig att rida och väldigt bildskön, himla trevliga gångarter, en oslipad diamant skulle nog jag säga. Kan nog bli något riktigt bra av henne!
 
Har inte tid att skriva så mycket mer utan jag postar bilderna så ni får se hur snygg hon är! Min sits är väldigt taskig på många av bilderna, är verkligen inte van att rida i hoppsadel så jag blev lite framåtlutad i stolsits tyvärr, det kände jag också när jag red men Bella gick jätte fint som ni kan se!
 
 

Måndag

2014-03-17 @ 10:36:49 / Vardag
Idag ska rb få sin välförtjänta vilodag, jag däremot ska åka och träna en storhäst, spännande! Vad kan det vara för något? Veckoplanen

2014-03-17 @ 10:11:00 / Planering
Godmorgon! idag är jag ledig från skolan, känns som att jag säger det rätt ofta haha men idag är det studiedag, skönt. Har ni några önsemål på inlägg så kom gärna med dom så kan jag fixa det med!
 
här kommer veckoplanen, så nu kan ni följa mig dag för dag inför tävling!
 
Måndag: Vila
Tisdag: Uteritt
Onsadag: Dressyr
Torsdag: Träna dressyr, programträning
Fredag: Uteritt
Lördag: Lätt jogg, mycket lösgörande bara kolla av så allt känns bra
Söndag: Tävling i Mariestad, LC:1 LB:1
 

Min bästa vän♥
 

Dagens träning

2014-03-16 @ 18:02:00 / Träning
Träningen idag gick helt okej, kände från start att jag hade en lite trött häst som dels var distraherad av miljön och lite seg i kroppen. Men det är bara att göra det bästa av saken, så kan det ju vara på tävling också! Så jag jogga fram honom i ett högt tempo då brukar han komma igång och lossa, bli mer lyhörd för hjälperna och det blev han! 
Tycker träningen i övrigt var super bra, trots att vi inte visa våran bästa sida just idag så var upplägget kanon och Charles var riktigt riktigt bra att rida för, det vill jag göra igen!
Vi red lite öppnor, skänkelvikningar, förvändgalopp och ja sånt som vi kan men som alltid går att göra bättre! Jag bad han även hjälpa mig i slutet med travökningarna, fick ett jätte bra tips och en bra övning som jag ska träna vidare med! 
Dock tror jag att jag skulle behövt ridit på det andra bettet idag då han stundtals gick lite mot handen, hmm det är ett evigt bytande på den där hästen.. Då vet jag de, tre dagar på baucher - för mycket! men första och andra dagen går det suveränt! Får se lite vilket bett jag tävlar på till nästa helg.
 
Annars så sa Charles även att han verkligen tyckte Rb var klar för LA, så kul att höra! Senaste månaden har jag hört det från Emelie, Chris, Lina och nu Charles, känns bra att fyra så duktiga ryttare/tränare har sagt så! Vilken tur att jag anmält LA debuten nu då ;) 
Han sa även att han tyckte Rb var väldigt väldriden och välskolad, sååå kul då de är bara jag som ridit honom de senaste tre åren och utbildat honom själv, då suger man åt sig! han tyckte även att jag red fint, kors i taket haha! Kändes inte som jag red mitt bästa idag men riktigt kul att höra.
 
Peppad på tävling om 7 (!!!) dagar bara
 
 
nu bilder som duktiga Josefin tagit TACK!
 

hemma från träningen!

2014-03-16 @ 14:08:00 / Vardag
Hej hej nu har vi precis landat här hemma efter träningen på Wittvång. Det gick jätte bra, jag berättar mer i ett inlägg senare. Det blev super fina bilder idag! vill ni se dom?
 
 
Dagens Outfit:

Träns: JH collection
Sadel: Kieffer Champion
Schabrak: Schokemöhle
Lindor: Jacson, Paddar: Mias RS
Täcke: Vinnartäcke från Sjöhagen / Agria
Hjälm: John Whitaker
Stövlar: Cavallo Grand Prix Plus

Storhäst?

2014-03-16 @ 10:26:00 / Svar på tal
Vore ju super om det där började gälla! Har du inte haft några planer att tävla Rb som storhäst? :) (angående regeländringar om ponnyryttaråldern)

Svar: Nej det har jag inte. inte som det ser ut nu där vi är idag. Jag tror han gör sig bäst bland ponnys, det är svårt att mäta sig bland storhästar med gång och utstrålning och så. Tanken är att tävla honom och nå dit jag vill och sen sälja honom och om jag då får 2 år extra så vore det perfekt! då är jag säkert vid mitt mål och han är fortfarande relativt ung och redo för att hitta en ny ryttare att tävla i toppen med. 
Och jag har inga planer på att skaffa en ny häst efter Rb utan jag kommer nog lägga ridningen på hyllan då för ett tag.
 
 

Ett lika bra pass!

2014-03-15 @ 17:00:49 / Vardag
Hallå på er i blåsten! Har precis avslutat ett super bra pass på banan. Körde samma tänk och samma upplägg som igår och det fungerar verkligen, är riktigt nöjd och det känns som en bra uppladdning inför morgondagens träning. Många skulle nog tycka att träna 3-4 dagar i rad dressyr såhär som jag gör är alldeles för mycket, men det är det inte säger jag! Självklart är det olika från häst till häst men min häst går alltid som bäst den sista dagen dressyr. Då ger jag han alltid ledigt dagen efter har har presterat som bäst. 
alla pass ser olika ut, har olika längd och fokus på olika saker. Varierad träning fast i dressyr. Idag blev det en halvtimmes ridning sen skrittade jag av i skogen, det gillar han och det är så jag håller han glad och positiv.
 
 
Idag var galoppen suuuper! han rullade på och va riktigt fin i formen, explosiv lätt och lydig som jag vill ha honom. Traven där emot fick jag en känsla av att det gick jääätte sakta och att han va typ helt död ?! fick fråga mamma som kan se från marken och hon tyckte att han trava riktigt fint och vilade mer än vanligt på steget, att han inte alls va så springig som han kan vara och då fick jag tänka efter och insåg att hon hade rätt. utifrån det gjorde jag en travökning på diagonalen som var såhär helt perfekt! så himla kul.
 
Ni hör hur nöjd jag är? hoppas på att vi kan visa upp oss lika bra för Charles imorgon och att han kan hjälpa oss att bli ännu bättre! Jag har även packat och gjort iordning för imorgon. Min vän Josefin följer med och hjälper oss och fotar, jätte kul att ha med henne! hon ska med nästa helg till mariestad också, kanon att få med henne imorgon så hon kan lära sig rutinerna ;) 
 
Outfien blir mitt vita schokemöhle schabrak, vita lindor, vita boots ihop med mitt lackade tävlingsträns med pärlpannbandet, nya hjälmen, cavallo stövlarna, en vit piké och en jacsontröja över!  Hoppas på riktigt fina bilder imorgon.
 
 

Bildredigering

2014-03-15 @ 10:26:00 / Vardag
Fått frågan många gånger hur jag får så bra bilder.
 
Jag använder mig utav en Nikon D3000 som inte är den nyaste och absolut inte en av dom bästa! den har sina skavanker och vissa saker är sönder på den. Använder mig utav ett sigma 7-300 objektiv som jag tycker är super! När jag fotat en bild fotar jag alltid med manuella inställningar (om jag inte är lat) dvs att jag fotar och utifrån var jag är och hur det ser ut ställer jag in slutaritden, bländare, iso osv.. då är halva jobbet gjort, resten gör jag i datorn i ett enkelt program som heter Picasa 3, där man kan göra nästan allt, för svårare grejer använder jag Photoshop CS3 som inte heller är det nyaste men det duger åt mig.
 
Det jag brukar göra när jag bara fixar till en bild till bloggen är att sätta lite kontraster, det gör jag med "högdager" det gör att det lyser upp lite mer och blir lite mer exponerat. ibland skuggar jag också då jobbar man lite mot sig själv men jag kan tycka att det blir snyggt så. Beror helt på också om jag fotat ute i sol eller i ett ridhus såklart
 
En ganska tråkig, grå bild som de blir innan man redigerar
 
samma bild fast lite piffad, inte så stor skillnad men det ser roligare ut att titta på den!
 

Analys

2014-03-14 @ 22:40:48 / Vardag
Dagen började med ett mördar medicinbollpass ihop med Elin och resten av special idrottsprofilen, helt död! Efter det jobb från 9-15 som servitris i restaurangen, helt okej men skönast var det att komma hem. Min underbara mamma hade mockat och gjort iordning rbs box och tagit in honom och satt på back on track så de va bara för mig att ta ut honom på stallgången och fixa honom för ett pass!  

Men tusan vad bra det gick idag, en riktig boost verkligen. Jag har svårt att förklara hur dom senaste veckorna har varit men han har gått från helt överenergisk och nästan okontaktbar till jätte seg och inte alls med. Vet verkligen inte vad det här har berott på men idag kändes han som vanligt igen. Pälsfällning? Vaccineringen? Osäkert. 

Men till att börja med la jag upp passet annorlunda en vad vi tidigare ridit, började med en längre framskrittning på långa tyglar sen tog jag honom från det till en låg form i skritt och sen över i kort jogg i trav i båda varv sen galopperade jag honom direkt, framåt och vägvinnande. Efter det kändes han mer loss i traven och mer framme för skänken, han gick med egen motor hela tiden precis som jag vill ha han. Jag har även bytt tillbaka till baucherbettet, han kan vara lite konstig när det gäller bett - lite som mig, jag måste ibland rida mycket utan stigbyglar för att kunna uppskatta att rida med dom, förstår ni? Rider jag 10 minuter utan så rider jag 10 ggr bättre efter! Rb är likadan, jag måste byta bett ganska ofta för att han ska va "som vanligt". När jag va i brolöten så blev jag tillsagd att rida på vanligt tredelat för han va lite vippig med huvudet på det andra. Sant, han gick mycket bättre då med sug och bra stöd men sen när jag ridit för länge på ett och samma så tappar jag känslan. Det känns som att han är lätt i handen och så men att det inte finns något alls på andra sidan, som om jag håller i luft. Vill ha nånting att hålla i iallafall känna att han suger på bettet, som han gjorde idag. Så nu rider jag i helgen på baucher och sen byter tillbaka för att återigen byta tillbaka till nästa helg, krångligt jag vet men jag vet också att det funkar! 
Det blev ett kortare pass för att han va så duktig men också för att de ösregnade. Men jag är riktigt nöjd. Ska rida ett likadant pass imorgon och sen är vi redo för Charles träning! 
Måste bara visa min snygga nya ridjacka!! Perfekt i övergången vinter/vår höst/vinter. 

Efter ridpasset fick han skön massage, massa morötter, stretching, arnika och BoT. En riktigt lyxkille är vad han är <3!


Fotograferingen

2014-03-14 @ 13:36:00 / Bildinlägg
Igår tog vi ju som sagt lite bilder på rb (och mig) utanför vårat hus i solskenet, de blev några bra men de flesta ser rb jätte tråkig ut. haha han är ingen bra hästmodell utan en sån som mest står med öronen rakt ut.. Skulle haft med mig nåt spännande ut, kanske en höpåse eller lite mat i en hink, men då har jag lärt mig det och tar med mig det till nästa gång!
 
Men jag tycker han är jätte fin iallafall, så himla rund och fin i kroppen också!
 

Årets första

2014-03-13 @ 20:29:16 / Vardag
Äntligen kommit in efter en heldag i stallet, har varit där sen 11 på morgonen och nu är klockan 8. Men fan så skönt det är att bara koppla bort allting. Sen har jag ju sprungit lite ut och in och ätit mat och så men det är ju en annan femma, men sen när jag tänker, vad har jag gjort egentligen dessa timmar? så kommer jag inte på så mycket. Men det är himla skönt att bara va där och pyssla och slösa bort en hel dag! Gillar att vara i stallet extra mycket nu, vi är ett härligt gäng, gillar alla våra hyresgäster och deras hästar och de är en jätte trevlig stämning! Sen är ju vädret kanon så de är ännu roligare att vara där. 
 
Idag gick inte ridpasset som jag hade tänkt mig, tyvärr, det gick åt skogen fakiskt.. inte så kul. men det är bara att bita ihop... han var inte med mig för 5 öre och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur det här?  hoppas på bra tips på charles träningen annars är jag osäker på hur tävlingen kommer gå..
 
Rb uppskattade iallafall att komma ut i hagen idag för första gången utan täcke!! han rullade sig nöjt och gnodde in sig skiten riktigt ordentligt, låg och stöna nästan så mycket gilla han det haha. hade lite att borsta på kvällen sen när vi tog in han.
Här får ni se lite härliga bilder.
 

Sneakpeak

2014-03-13 @ 18:42:00 / Bildinlägg
Idag tog vi riktigt fina bilder på Rb ute i vårsolen, är ni sugna på att se dom?

 
 

Min födelsedag

2014-03-13 @ 10:13:00 / Vardag
Här får ni min födelsedag på kvällen i bilder
 
 

Tävlingsfin

2014-03-12 @ 22:07:27 / Vardag
Idag satte jag verkligen mitt liv på spel, skämt åsido, men jag gav , mig på att raka Rbs ben. Så som jag velat hit och dit och inte riktigt vågat gjort det så tog jag mig i kragen, satte på mig hjälmen, band upp han ordentligt, muta med morötter och höll i ett kedjegrimskaft och sen började jag med bakbenen för det är dom som är jobbigast då han är rädd om dom och lite bakskygg. fick säga till han några gånger sen stod han som ett ljus och sov.. Jag är helt chockad!! är det verkligen min häst? är han sjuk?  haha ne men ni fattar. Så kul och så mycket snyggare!! Klippte också hans fula bäbishår som står rakt upp, skägget och öronhåret så nu är han verkligen tävlingsfin. 
 
 
så finns det ju alltid nån som kommer skriva "varför klipper du benen?" eller "du förstör hans sommarpäls när du klipper så sent" Varför? Jo för att 1. det är det snyggaste, inga skarvar och så. 2. mycket enklare att hålla rent, och om han skulle få något sår så kan jag lätt upptäcka det och behandla det. 3. enklare när man använder arnika eller kyllera på senorna som jag gör efter ridpass då det inte blir bara ett ytligt lager på pälsen utan faktiskt kommer in mycket bättre. 50% av allt men har på fastnar ju bara i pälsen. 
Det här va sista gången den här vintern som jag klippte honom och nu när han är klippt hela kroppen så växer ju allt ut samtidigt också och blir lika långt!
 
Jag tycker det blev snyggt iaf! och nu vet jag att det går, till nästa säsong!
före
 
efter
 
 
Jag red också innan jag klippte honom men som jag skrev förut idag så blev han vaccinerad igår vilket jag helt hade missat i min planering, dåligt av mig.. TUR att jag red på morgonen just den dagen! Så idag fick han bara skrittas men då tog jag tillfället i akt och skrittjobbade honom på banan. Tränade mycket övergångar från skritt till halt och igång igen sen även lite linjer i programmen jag ska rida där det är ökad skritt och även fri skritt. testade de olika skillnaderna och hittade faktiskt nya sätt att göra dom ännu bättre! Så det är bra, inte så ofta jag tränar i skritt utan det hamnar mest i skymundan men dagar som denna är det ju perfekt!
 
En ny plan måste jag lägga fram till söndag
 
Onsdag: Skrittjobb
Torsdag: Jogga lugnt! + en skritt tur i skogen 
Fredag: Jogga 
Lördag: Vanligt dressyrpass
Söndag: Dressyrträning för Charles Jonsson
 
 
Godnatt!

Tävlingsnerver

2014-03-12 @ 17:01:00 / Planering
Jag börjar känna av späningen inför års debuten nästa helg. och jag börjar redan bli lite smått nervös, varför vet jag inte för jag blir oftast inte nervös, men det känns som jag har mycket press på mig det här året att prestera, om det är på gott eller ont det vet jag inte riktigt. Men Rb har inte känts så toppen de senaste dagarna, har haft dålig känsla och det har tagit lååååång tid att få igenom honom och få han med på noterna. Han har energi så det räcker och blir över åt 10 hästar och jag kan knappt föreställa mig hur den ska gå att hantera ute på tävling.. Kanske blir det en katastrofal ritt som förra årets säsongsdebut, men jag hoppas inte det. 
 
efter att ha samlat på mig inspo från proffsen och läst många bloggar så ska jag hädan efter lägga upp en plan inför varje tävling för att hålla nerverna i styr och ha superkoll! Jag vill följa den här planen från punkt till pricka för att inga onödiga missar ska ske. Alltså jag vill ha en precis tidsplan på hur allt ska ske.
 
Om vi målar upp ett scenario nu och säger att min start är prick 11.00 så kan jag tänka mig en tidsplan såhär:
 
7.00 Fodra, låta han stå inne och äta frukost
8.00 knoppa och göra sista finliret
8.20 Lasta se över packning osv
8.30 åka!
9.30 Anlända och kolla läget, ge vatten
09.50 Börja tränsa och ta ut, klä på 
10.05 skritta fram rb för hand så kan får kolla runt och bekanta sig med miljön så han inte är orolig när jag sitter upp
10.20 rida fram dessa 40 minuter och gör av med överskottsenergi
11.00 Start
 
 
Känns skönt att det är bortaträning på söndag, alltså i wittvång, där vi inte är så ofta utan bara när vi tävlar, då får han komma ut lite iallafall. men så snart de första tävlingarna är igång så är vi oftast i rutin och då är det bara att tuta och köra. Men att göra en plan såhär tror jag kan va jätte bra så man har lite koll, men sen kan man aldrig veta, det oförutsägbara kan ju hända men då får man ta det och lära sig från det.
 
Hur som helst, det jag ska tänka på den här gången är att verkligen rida! som det va träning och om det inte går som jag vill så ska jag ta igenom det innan på framridningen, vara lika hård som på träning för jag ska inte gå in med en halvtaskig känsla och veta att jag inte försökt göra nåt åt det. Ingen jäkla "fin ridning" utan ska rida precis som jag brukar och bara stänga ute allt annat! Och sen om det går dåligt ska jag ta det som en träning, det behöver inte vara perfekt första gången såhär på året, herregud han har inte varit ute sen november så lite spöken här och var kommer jag få räkna med, huvudsaken är att jag riiiiider igenom alla problem vi möter!
 
försök att hitta känslan från denna start..
 
 

Hårdekorationer

2014-03-12 @ 15:20:21 / Utrustning
Hittade alltså dessa på glitter, perfekt och precis det jag ville ha! simpelt men snyggt, inte för mycket krimskrams utan lite diskret. Kör på pärl och swarovski temat då rbs pannband också är det och i samma vita färg. Gjorde en väldigt slarvig donut bara för att se hur pärlorna ser ut på, när jag tävlar så ser den bättre ut och sitter hårdare, använder även ett hårnät i samma färg som håret som håller det på plats då jag är lite uppklippt. Var tvungen att testa med hjämen också! Tycket det blev jätte snyggt! vad tycker ni? 
 
 

Onsdag

2014-03-12 @ 11:50:15 / Vardag
Hallå allihopa! Sitter i skolan och har precis hade lunch efter två timmars hårdträning, först ett lättare medicinboll-pass sen ett super hårt cirkelpass så nu är jag trött. 

Har bara en lektion sen slutar jag då ska jag hem och rida min rb. Fick ändra om i planeringen då rb blev vaccinerad igår så ska han bara skrittas idag, tråkigt för jag hade planerat dressyrträning. Imorgon får han gå lite lättare men inte bli svettig. Får försöka utnyttja den lilla vilan som blir och göra skolarbete istället, har en del att komma ikapp med, är inte så ofta i skolan utan jag kommer och går lite men det är för att jag verkligen inte trivs i min klass. Sitter själv på rasterna, i klassrummet och i matsalen. Har självklart andra vänner i skolan men det är svårt att umgås med dom då vi inte har raster ihop alltid.. Så jag vantrivs verkligen är inte så kul att vara här men försöker stå ut. 

Så igår va jag ut och åt på Jensens med mina två bästa vänner sen högstadiet! Så himla mysigt och gott 


Köpte även hårdekorationer till donuten inne på glitter som jag tänkte visa er när jag kommer hem! Så fint. 
 

Svar

2014-03-11 @ 19:24:43 / Vardag

Hej Ewa!

Ja det gör jag verkligen, så himla fin ponny! Önskar bara jag hade möjligheten att köpa honom..

För er som missat så är det en C-ponny jag red i brolöten som är bror med RB, dom är verkligen himla lika i sättet och ridningen så ni kan ju förstå att jag gillar honom? Han är tillsalu och jag hoppas verkligen han kommer till en liten ryttare som kan ta vara på hans fina talang! 

Rb och molliere pussar varandra hejdå 


Min kattunge

2014-03-11 @ 14:25:00 / Vardag
Nu när vintern är över och det börjar bli varmare här så har våran lilla katt fått börja gått ute som dom äldre katterna. Än så länge har hon bara vågat sig ut på verandan, de är mycket nytt och mycket spännande för en liten kisse! Tog några bilder på henne här om dagen, visst är hon fin?
 
 

Stallet innan skolan

2014-03-11 @ 07:56:05 / Vardag
Godmorgon! Jag sitter just nu till häst ute i skogen och njuter av den fina morgonsolen. Jag tog fodringen idag och har hunnit fixat åt rb innan jag var iväg, börjar skolan 10.20 idag och ska sen efter skolan in till Örebro med mins tjejkompisar och äta på restaurang så mysigt! Efter det sover jag hos Micke. Därför är jag ute och rider just nu men det är verkligen jätte skönt ska nog fortsätta med det! 

Jag hade en super bra födelsedag igår! Tack för alla gratulationer

Två till!

2014-03-10 @ 18:22:00 / Vardag
Jag fick två nya Victoria Secrets av min pojkvän i födelsedags present, mina två favoriter också!! han är bara bäst. Fick även två snygga tröjor.
 
 
Jag har en liten samling nu!
 
Har ni några favoriter från VS?

Heja SVRF!

2014-03-10 @ 16:01:00 / Vardag
Svenska Ridsportförbundet har kommit med nya förslag för regeländring till nästa år! Det innebär att om man är över 18 kan man forfarande få tävla ponny fast i en egen kategori liksom, hur bra skulle inte det va? Det skulle jag och Rb gilla! Någon som vet om det är 100% beslutat? isåfall måste jag inte sälja rb nästa år ååh så glad!
 
 
 

17 år!

2014-03-10 @ 14:12:00 / Vardag
Idag är det min födelsedag! wihoo
 
 

Veckans schema

2014-03-09 @ 18:32:50 / Vardag
Måndag:  Vila
Tisdag:  Uteritt
Onsdag: Joggas på banan
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt
Lördag: Dressyr
Söndag: Dressyrträning för Charles Jonsson på Wittvång!
 
På söndag blir det garanterat fotografering, ser verkligen fram emot att träna för honom.
 

Rb porträttsfotografering

2014-03-09 @ 15:07:09 / Stall Marieborg
 

Hästarna i stallet just nu

2014-03-09 @ 10:58:22 / Stall Marieborg
Godmorgon! idag har jag hunnit med att fixat och gjort iordning för kvällen till mina ponnyer sen även städat och flyttat mina hyllor i sadelkammaren så nu ser det ännu bättre ut, har även tagit kort ute på hästarna i hagen som jag tänkte visa er. Nu är jag inne och mellanlandar, äter frukost, ska ut och rida alldeles straxt, kanske om ni har tur så blir det bilder från passet. just nu har vi en spekulant på stallplats som är här och kikar, alltid lika kul! vi har två platser kvar att fylla sen är det fullt!
 
 

Anmäld tävling nr 2

2014-03-08 @ 17:59:41 / Planering
 
Nu har vi anmält till tävling nr 2 för i vår, har väntat i en evighet har det känt som för att proppen ska komma ut men sen idag så märkte jag att den va ute och då va jag snabb med att anmäla! Blev bara en LB:1 på gyttorps ridklubb, inte ett av mina favoritställen men vi måste komma ut. Valde bara en klass men vi får se om vi kompleterar efter jag ridit i mariestad och ser hur läget ligger till, kanske lägger till en LA eller går ner till LC igen vi får se helt enkelt!
 
sist vi var i gyttorp såg de ut såhär:
 

En tidig födelsedagspresent

2014-03-08 @ 17:30:00 / Utrustning
 
aaaah! jätte glaaad! har läänge viljat haft den här hjälmen då jag fortfarande tycker den är snyggast och stilrenast på hela marknaden. skulle aldrig sätta på mig en cykelhjälmliknande uvex utan en John Whitaker är så myckets snyggare och äntligen är den min!
 
 

lördag

2014-03-08 @ 11:27:47 / Vardag
Godmorgon allihopa! idag är det den 8 mars alltså två dagar kvar till min födelsedag, wiho, fyller alltså 17 år på måndag och idag kommer släkten för att fira mig. Min bror är redan här han kom imorse, snart kommer också micke och sen resten av gänget. Det är jag som har beställt tacos, min favvomat som ska bjudas på, sen blir det tårta och presentöppning. Det ser jag mest fram emot hehe..
 
inatt kom jag hem klockan halv 2 efter att ha varit på fest med mina fina vänner, hade en jätte bra kväll mitt ute i ingenstans i skogen, lärde känna några nya och träffade även gamla vänner som alltid är kul. Ska kanske på fest ikväll igen om man orkar med det.
karro, jag och felicia
 
i skolan igår så hade vi restaurangen öppen och vi hade pastabuffé som vi själva fick smaka på, super gott! kom hem 4 och då red jag och karro ut innan vi drog ut på äventyr.
 
Imorse kom jag faktiskt upp halv nio och fixade stallet, red ut barbacka på rb i solskenet, jätte mysigt! avslutade med lite lösgörande jobb i skritt på banan, det är också väl behövligt. han har börjat slarva i halterna och håller på och fjanta sig så jag gjorde typ 30 halter gång på gång och så fick han verkligen stå still länge så han lär sig och ställer upp sig rakt så han skötte sig bra. Han kändes jätte mjuk och fin men som sagt mycket basic idag. Imorgon tar vi ett hårdare pass för både han och mig så får han vila på min födelsedag 
 
 

Ny bil

2014-03-06 @ 20:34:03 / Vardag
Min mamma gick och köpte en ny bil förra veckan, det var verkligen behövligt då våran gamla verklige är just det GAMMAL! Så nu har vi en ny kärra att åka med i till tävlingar och träningar. Även en som jag kan övningsköra med så de är toppen. Matchar fint med våran grå/svarta transport, det enda som fattas är stallets logga på, men det ska fixas snart!
 
 
 
 

tre små

2014-03-06 @ 17:39:00 / Stall Marieborg
Några av er tyckte ju våra nya getter va så himla söta, så idag tog jag med mig kameran ut för att fota lite hästar i hagen men det slutade med att jag fotade getterna och hästarna hanns inte med. Så visar er några bilder på dom.
 
Jag är inget större fan av dom, kan erkänna att dom är söta men jag tycker inte dom hör hemma här på gården om man säger så, det tycker inte rb heller han är livrädd för dom. Men vi räddade dom som sagt från slakt och det känns bra i hjärtat, hoppas bara det inte blir fler..
 
 

Dagens pass

2014-03-06 @ 16:47:27 / Vardag
Våren känns i hela kroppen på rb. Passet började med vääääärldens bakut så jag höll på att ramla av, då förstår ni rbs humör idag? På tårna, super spänd inte alls kul. Men jag tog igenom det och när passet började gå mot sitt slut va han super fin! 

Måste börja rida lite mer ur LC och LB då vi inte ridit mycket ur det utan tränat på svårare saker som vi snart ska tävla i men som sagt en mjukstart de är nog bra nu när han är så spänd och ser spöken överallt. 

Ska träna på och minska på havren så blir det nog bra.
Bild från film

Just nu står han inne med back on track för att förebygga. Är super nöjd med deras produkter! 

Vårkänslor

2014-03-05 @ 17:45:11 / Vardag
Nu känns det som det börjar bli vår igen! Har precis avslutat ett bra pass på rb, utan ländtäcket i solsken, ett mycket stort vårtecken;) det gick jätte bra och han känns super! Ska rida lite hårdare imorgon, idag var mest lösgörande och lite basic jobb! Så taggad på tävling om 18 dagar.

Så kul i stallet nu när det är full rulle! Mina små ponnysar <3 


En bild på de nyaste hästarna i stallet

Hata idealet, inte kroppen

2014-03-04 @ 19:53:00 / Vardag
Nedan följer ett inte hästrelaterat inlägg, ett stycke ur ett föredrag jag höll för klassen idag gällande Kvinnors Kroppsideal. Läs om ni vill!

Hur många här inne har någon gång försökt gå ner i vikt?
 Jag kan erkänna att även jag har försökt med det. Men varför håller vi på såhär? Är ”tjock” verkligen det värsta man kan vara? Är det värre än att vara hemlös, inte ha någon familj eller några vänner. Men vem är det egentligen som bestämmer för vem som betraktas som tjock eller inte, nu pratar vi inte om sjukligt fetma utan vad som anses vara utanför våra ideal.

 
 

Unga tjejer där ute svälter sig själva för att passa in i samhällets bild av hur vi ska se ut. Oron över vikt, och besvär så som ätstörningar sjunker allt längre ner i åldrarna och fler och fler drabbas av ångest och depression. Därför tycker jag att tjejers kroppsideal är ohälsosamma.


Studier visar att varannan flicka som tar livet av sig är på grund av alla dessa ideal, kanske för att de inte passar in, blir mobbade för sitt utseende och inte är nöjda med sig själva.  Så här ska det inte få vara, det har verkligen gått överstyr men vad kan man göra för att minska stressen hos oss unga tjejer? Jag är ju inte helt fel ute när jag säger att media är det som påverkar oss mest, men vad ska vi göra? Slänga varenda modetidning, bojkotta facebook, gömma alla världens Barbies, aldrig kolla på tv och film eller blunda varje gång vi går förbi ett skyltfönster ute på stan.

 

Vi måste få en realistisk förebild och vi måste lära unga tjejer att vara mer kritiska mot medier och mindre kritiska mot sig själva. En förebild för mig är en självständig kvinna som kan se sig i spegeln och trivas med sin kropp och jag önskar att jag en dag kommer vara den kvinnan och att andra unga flickor kan se upp till mig.

 

Förr i tiden var kroppsidealet helt förändrat, då skulle kvinnan ha tydliga former och hon ansågs inte som kvinna om hon inte hade det. Då betraktades man som fattig om man var smal och rik om man var mullig. Med åren har idealet bara blivit smalare och smalare och blivit allt mer sjukt. Avslutningsvis vill jag bara säga att jag tycker varje kvinna ska få följa sitt eget tycke och inte försöka passa in i någon ram för vi duger precis som vi är!

 

Winnie är hemma!

2014-03-02 @ 16:21:00 / Vardag
Idag flyttade min allra första ponny hem igen, efter 6 månader hos fodervärd så ska hon nu få tillbringa sina sista år hos oss. Hon är alltså 22 nu (12 år när jag köpte henne) men fortfarande lika pigg och glad! Därför har hon en ny liten ryttare som ska pyssla och hålla igång henne, precis som hon trivs bäst! Izabella heter hon och är dotter till våran ena hyresgäst så de är ju perfekt, de passar så bra ihop.

Som jag sa i stallet idag så skulle man kunna tro att hon är min egna dotter då jag sa att hon fick välja schabrak och hon valde ett vitt, precis som jag skulle gjort ;) 
När hon ridit klart sa hon att hon skulle bli proffs som mig, hihi så söt! 
 
 

Veckoplanering

2014-03-02 @ 12:18:20 / Vardag
så här ser planeringen ut för nästa vecka:

Måndag: Longera + bommar
Tisdag: Rida ut
Onsdag: Dressyr lätt pass
Torsdag: Dressyr
Fredag: Vila
Lördag: Ut
Söndag: Longera / dressyr
 
 

Mål för Mars

2014-03-01 @ 10:56:00 / Vardag
Såhär ser målen för Mars månad ut:

  • Fokus på att rida programdelar. Men inte bara delar utan att sätta ihop allting och träna mer program. Just nu bara LC LB då de är en tävling den här månaden som vi ska rida de klasserna, lite mjukstart i början. Men att bli mer noggrann, att jag verkligen gör varje del ordentligt från början  och inget slarv med vägar!
  • inför tävlingen: Rida som jag gör på träning. precis likadant. stäng ute allt annat!
 
  • Förbättra min sits på alla plan! be tränare, mamma, alla runt omkring mig att vara mer hård mot mig, för den ska bli bättre. Även lägga ihop en plan på vad jag måste träna mig i och träna det på gymmet.
  • Träna regelbundet dressyr och göra en plan nu vecka för vecka!
 
 

Godmorgon

2014-03-01 @ 10:45:38 / Vardag
Hej allihopa! Idag vakna jag hos min pojkvän efter en riktigt bra dag igår, började med en powerwalk till skolan (30min) sen en timmes dans + en och en halv timmes gymm! Efter det så hade vi kök i skolan så jag och mina fina tjejer gjorde pannkakor, de blev så himla goda efter det kom Micke och hämta mig så jag hann duscha och fixa mig för kalas hos hans moster. Jätte trevligt och det bjöds på jätte god mat, Micke jag och Johan spelade kort på kvällen och runt 10 kanske så gick vi hem igen och jag somnade väldigt tidigt. 

Nu har jag försökt fått upp honom i 2 timmar men det är omöjligt och jag ger upp så istället har jag precis ätit frukost och ska nu ut och springa! Senare idag ska vi hem till mig för jag ska rida igång rb, wiie! Annars så idag flyttar en ny häst in i stallet och imorgon flyttar min winnie tillbaka hem igen, kul som bara den! Så nu blir det fullt hus igen.