Team Stall Marieborg

2013-09-29 @ 12:53:00 / Stall Marieborg
Det är såhär man oftast ser min mamma, ståendes med kameran (i detta fall och filmar) i högsta hugg!
 
Världens bästa hästskötare!
 
Som jag nämt tidigare så försöker jag alltid ha positivt spridande människor omkring mig. Att ha nån som hittar fel i allt, klagar och klankar ner är inget som någon står ut med. Tyvärr har jag haft såna människor nära och det tror jag har begränsat mig. Men nu känns det riktigt bra med hästtjejerna i stallet, tränare, det är positivt på bloggen, folk som jag möter på träning och tävling är peppande, mamma stöttar som vanligt. Det känns riktigt bra. Hoppas det håller i sig!

världens bästa stall och team!
 
Vill ni vara en del i teamet så har vi två lediga stallplatser nu! http://marieborg.n.nu

Ridning är inte en idrott

2013-09-28 @ 10:00:00 / Vardag
SD anser inte att ridning är idrott då den inte kräver en fysisk insats enligt sverigedemokraternas ordförande
 
http://interasistmen.se/dumheter/sd-politiker-ridning-ar-ingen-idrott-da-den-inte-kraver-en-fysisk-insats/
 
 
Vad anser ni om de här?  Jag tror att politikern som uttalat sig om detta aldrig har ridit, de är skillnad på att sitta på en häst och åka häst än att sitta och rida en häst på ett VM tillexempel. 
 

Fredag

2013-09-27 @ 17:23:49 / Vardag
Idag fick RB komma ut och röra på sig lite på banan, longerade en stund så all överskottsenergi fick komma ut och det gjorde den verkligen ska jag lova er! Man ser att han är mer rörlig nu efter behandlingarna, han travar som aldrig förr och trampar fint under sig och är jätte läcker just nu, längtar tills jag kan rida igen!

Och ont har han inte iallafall busar och bockar, studsar och far gör han så kul att se att han är lycklig. Han vill nog komma igång och träna lika mycket som jag vill.

bilderna är inte ifrån idag
 

1 år

2013-09-26 @ 19:33:51 / Tillbakablickar

Såna här bilder håller min motivation uppe, att se tillbaka, på de som faktiskt va "bra" då tillskillnad på hur bra allt va för en månad sen. Det är stor skillnad på mig om jag får säga det själv, tackochlov att jag insåg att byta tränare.. och sen är det ju en mycket större skillnad på Rb också, han har inte bara byggt muskler utan ridmässigt så har han förändrats till det bättre. Jag är så stolt, trots att det tagit den tid det har tagit. Kan knappt förställa mig hur han ser ut om 2-3 år. Nu vill jag komma igång med träningen på riktigt igen!
 
 
 

Ryttarskillnad

2013-09-25 @ 13:57:00 /
Tänkte ta upp en sak om mig själv, som ryttare. Jag har alltid ridit med väldigt försiktiga händer, liksom varit rädd för att ta tag och hålla stöd med handen. De har varit jätte svårt för mig och jag vet inte hur många gånger mina tränare tjatat på mig att korta tyglarna, men de kändes fel då att sitta så. Men nu när jag ser tillbaka på denna bild, fattar jag inte hur jag kunde rida så? bilden är tagen för ett år sedan
 
Inte konstigt att jag had en ostadig ponny som fick 60% i LB. Detta är något jag jobbat jätte mycket med och nu börjar det bli mycket bättre! Ibland ser jag att tyglarna är för långa men att stödet är där. 
samtidigt så kunde jag inte sitta och rida med jätte korta tyglar på rb då för då gick han inte fram och när jag istället drev på med den tygellängen så tjaffsa han och sparka bakut, så de har också förbättrats, nu accepterar han mig och mina krav jag ställer på honom och dansar istället fram!

Vi har kommit över en stor tröskel och från att ha ridit på 52 jääävla procent i mars de här året så har red vi på 67% i helgen i samma program. Framgång?

Kolla bara skillnaden på dessa bilder och tänk speciellt på mina händer. förut var de glapp och brett isär, nu vågar jag hålla och rida istället! mycket tack vare bett bytet och massa slit!
 

Just nu

2013-09-25 @ 10:04:09 / Vardag
Ensam på gymmet och köttar! Sen är det en timmes idrott och ska även motionssimma med några i klassen efter skolan! Nu är jag på gång! Behandling

2013-09-24 @ 19:07:00 / Vardag
Nu blir Rb behandlad av duktiga Marie, hoppas verkligen det här hjälper! 
Givande Clinic

2013-09-24 @ 15:17:00 / Åsikter
När jag va på strömsholm förra lördagen gick vi på "ekipaget utveckling" med Jens fredriksson, alla ni som inte var där, ni missade nåt riktigt riktigt bra! Blev så inspirerad och motiverad och han sa verkligen saker som stämde in på mig. 
 
Visste ni att Jens hade prestationsångest framför just Rolf-Göran bengtsson, att han blev jätte nervös när han visste att duktiga RGB satt och kolla på när han skulle hoppa.  Han mådde alltså dåligt av det och de kunde störa hans koncentration när han skulle rida. Men han löste de genom att träffa just Rolf-Göran på ett fik och sitta ner och prata om det.
Jag känner mig träffad. Jag kan ärligt talat kolla på en tävling och skita i att anmäla om jag ser att de är en duktig ryttare med, ja helt ärligt. Tänker inte säga vilka men det finns såna som jag helst inte möter på tävling då jag tycker att vi "ändå inte har nån chans" men fuck that liksom, vi rider på samma nivå egentligen borde vi vara lika duktiga?  Jag har enorm prestationsångest. Om jag anmält till en tävling och så ser jag att några dagar senare dyker ett namn upp som jag helst inte vill möta då får jag ont i magen, vill inte åka och tävla med. Varför? vet inte. det borde va kul att tävla..

 bloggtips

2013-09-23 @ 20:57:00 / Åsikter
Längesen jag gjorde ett sånt här bloggtips men jag vill så gärna lyfta fram duktiga duktiga Jonna Sunvisson, som är en ung och lovande ryttare, även en bra vän och tävlingskamrat. Jonna har en blogg som jag följer dagligen för att hålla mig uppdaterad hur de går med hennes fina ponnyer och jag vill ge henne en liten kick så hon kommer igång och uppdaterar mer för de är så kul att läsa! Ni hittar hennes blogg här.
 
 

Kärlek

2013-09-21 @ 17:09:53 / Vardag
Jag är så glad att jag har hittat dig❤Back on track

2013-09-21 @ 10:01:42 / Utrustning
I torsdags köpte jag mig en back on track ryggvärmare till rb. För att hjälpa till och bygga upp. Har testat det en gång än så länge och han verkar gilla det, jag använde det innan jag longera igår och jag tyckte att redan från början när han stått med det en stund så trava han med mer rygg och bakben. Han såg mer uppvärmd ut annars brukar han va så att de tar lite tid för han att komma igång men så var de inte igår. Även fast jag longera bara i träns och inga inspännaningar så sökte han sig ner på tygeln lite då och då det är det jag strävar efter. 

Efteråt masserar jag alltid med arnika över rygg och sen fick han stå igen en liten stund med B O T:en


Jag kan se hur han njuter iaf!
Nån som har erfarenhet av back on track som vill dela med sig eller vet om det hjälpt? Eller kanske nåt man inte får göra med den eller efter/innan nåt. Fram med allt! Jag är ny på den här punkten. 

Longeringen gick bra, jag la in lite trav bommar för att få han att komma igång och det hjälper oss verkligen. 

Idag ska jag skritta ut tänkte jag. Om jag så gör det uppsuttet eller går bredvid de får vi se. Men komma ut lite i skogen iallafall. 
Min pojkvän är här och ligger och sover, vi åker hem till han idag istället så stannar jag där i helgen. 

God service!

2013-09-20 @ 15:49:35 / Vardag
Idag fick jag hem min sadel som numera ligger som ett smäck precis utformad efter rb's rygg! Kanon bra. Strömsholm är ju grymma! Vi lämna in den i lördags och fem arbetsdagar tog de att få hem den. Nu vill jag komma igång med ridningen. 
Dödstrött

2013-09-19 @ 22:47:20 / Vardag
Hallå, några vakna? Inte jag länge till iallafall. Har varit på handledarkurs nu på kvällen hann träffa min pojkvän nån timme innan, usch de är jobbigt att hålla ihop allt när man går i skolan och har häst, plugg allt sånt där. Snart är det helg längtar efter att koppla av. 
Jätte många fina bilder på oss<3

Hur som helst kom hem jätte sent köpte också en sak till rb som han kommer ha användning för och jag köpte de för egna ihoptjänade pengar som jag fått genom mina träningar så de känns bra att köpa nåt eget! Den som kommer på vad det kan tänkas vara får en länkning! Ledtråd det kommer kunna hjälpa oss nu i vår situation. Hmm?;) 

Hur som helst i helgen ska jag försöka få ihop några bra inlägg igen inga såna här tråkiga vardagsinlägg som de så lätt blir.. 

Nej nu måste jag sova, imorgon 7.50 är jag i gymmet med hästtjejerna sen står jag från 9 till 3 på eftermiddagen i restaurangen sen tar även jag helg. Vi hörs 
Två elever

2013-09-19 @ 08:20:13 / Vardag
Nu har jag utökat min lilla dressyrtränar-roll och skaffat mig en till elev, kul! det är så här man börjar komma in i "branchen" genom att man blir frågad och sen så tipsar dom andra och dom tipsar vidare. Jag tycker de är roligt och det går riktigt bra för dom.

fick bli en bild från en tävling, sitter vid skoldatorn och har inga bilder här.

Gymmet nu

2013-09-18 @ 13:39:15 / Vardag


Sanna och jag är ensamma på gymmet! Tre timmar nu kör vi 

Lite gymnastik

2013-09-17 @ 21:13:13 / Vardag


Idag longerade jag rb, blev ju tillsagd av veterinären att göra de mycket nu så han hittar naturlig balans och spänner av. Och i början va han skit dum ville inte trava så gick jag på han lite och då vände han baken och sparka mig två gånger, då blir man arg det är inte acceptabelt! Men gick fram han till sist och i början är han alltid lite stel får inte fram han ordentligt och han travar med myrsteg men de går över efter några varv när han kommit igång rör han sig riktigt fint i alla gångarter. 

Sen la jag fram tre bommar med långt avstånd som han fick trava över, då ser man hur han spänner av och höjer ryggen, kommer ner själv i låg form precis som han ska! Vi avslutade även med ett litet skutt de tyckte han om. Ska fortsätta träna såhär innan det är dags att börja rida igen, sadeln är nu klar och påväg tillbaka!

Sen va jag och lillebrorsan ute och körde winnie våran shettis. 
Nu har jag precis duschat och ska sova imorrn har jag en lång dag, första lektionen kl 7.50 sen som ni ser nedan gymma med profilen 1 timme och sen efter skolan ska jag och Sanna gymma 2 timmar. Men nu är jag igång! Sen hem vila upp sig lite och så klockan 5 ska jag hålla lektion för Rebecca igen! 

Ps. Ni som bloggar på blogg.se ladda ner deras app och om ni redan gjort de - uppdatera den för guds skull! Skit bra! De bästa är ju att alla funktioner finns som på datorn, när man får en ny kommentar så kommer den upp på skärmen! faktum är att jag bloggar från den just nu. shopping!

2013-09-17 @ 16:42:56 / Utrustning
I lördags blev jag med en ny kingslands jacka, men ingen normal som jag har utan den här gången blev det en regnjacka! Hur snyggt är det inte? så nu kommer jag glänsa även i regnet haha, bilderna gör den dock inte rättvis.
 
 
sen i måndags kom min klasskompis hem från grekland och hade köpt med Victoria Secret til mig, hur glad blir man inte? Det är materiell lycka, så nu är mina pink favorites kompletta! Victoria secret, hollister och ralph lauren. 
 
 

något jag tycker är tråkigt

2013-09-16 @ 17:02:00 / Åsikter
Är folk som går ihop två och två (eller ännu flera) och startar en blogg tillsammans, åh det är det jobbigaste som finns att följa en jätte bra blogg och sen helt plötsligt slutar hon blogga på den bloggen och går ihop med en kompis och bloggar tillsammans och så måste man läsa om den andra personen OCKSÅ fast man inte bryr sig ett skit om dens vardag... Hänt flera gånger bara under den senaste tiden att mina favoritbloggare gjort så, och det leder ju till att man slutar läsa bloggen och slutar följa den personens liv. Lite tråkigt men ja, så jag ger ut en diss till alla er som går ihop med nån annan och bloggar, för det är alltid en person som är mer intressant än den andra..
 

Nä Rb tycker inte heller om det!!

behöver er hjälp

2013-09-15 @ 12:14:00 / Vardag
Nu är det dags att kicka igång bloggen på riktigt, ny vecka nya tag snart så jag vill ha nya ideér till inlägg! Ni vet att jag inte rider för tillfället så har inte så mycket att skriva om så det blir mest vardagliga (tråkiga) mobilinlägg. Kom gärna med frågor eller tips eller vad som helst som kan hjälpa mig skriva ihop grymma inlägg igen!  kom igen!
 Besviken

2013-09-14 @ 17:52:00 /
Såhär skrev jag i ett inlägg den 30 december när jag pratade om mina mål inför 2013 "Jag vill helt klart starta LA nästa år, när vi varit ute och när Rb blivit mer stabil i ridningen, skänkelvikningar och förvänd galopp är ju inga problem så! Men då siktar jag på LA mot hösten."

Jag hade två mål jag verkligen ville och som jag verkligen strävade efter det var:
  1. Starta Connemara SM
  2. Debutera LA
två små mål, som jag aldrig uppfyllde. nu är det försent och anledningen varför hittar ni i ett inlägg längre ner.. jag är besviken på mig själv, jag tyckte då att de inte skulle bli några problem och trodde tillochmed att jag skulle klara de bra. Men icke, nu står jag här och har hela långa jobbiga hösten, vintern framför mig och sen är det dags att börja om från början igen. inte varit ute på tävling på ett halv år och hästen ser spöken överallt då kanske man inte vill debutera i nåt heller..

jag känner mig nere, har ingen motiviation. Jag är en tävlingsmänniska, det som sporrar mig mest till att träna är just tävling och nu är det sååå himla långt borta... 
Men jag har ju alltid lärt mig att sätta upp långsiktiga mål och på vägen även kortsiktiga. Men att inte uppfylla dom känns förjävligt, helt värdelöst, nej besviken är ordet..
 
 

Bra dag

2013-09-14 @ 14:43:38 / Vardag
Hej jag uppdaterar nu från Strömsholm, vi har haft en riktig bra dag. Sett fina uppvisningar, haft en super peppande clinic med Jens Fredriksson och kollat i stall, ridhus, ätit mat och hunnit med lite shopping! 
Fick med mig en kingslands jacka hem och sen kollat lite stövlar och storlekar så nu har jag hittat ett par som jag vill beställa. Sen lämna vi in min sadel. 


De är så fint här! Nu åker vi

2013-09-14 @ 07:54:12 / Vardag
Nu bär de av till Strömsholm med tjejerna! Imorgon

2013-09-13 @ 18:44:48 / Vardag
Imorgon är det lördag och egentligen var jag och RB anmälda till tävling i Linde men ibland blir det ju inte som man tänkt sig tråkigt nog. Men jag ska inte deppa över det, klockan 8 går bussen till Strömsholm tillsammans med skolan eller ja ryttarprofilen, våran lärare och min mamma! Vi ska på Hästkraft - en kunskapsdag för alla! Gå på lite clinics, träffa jens fredriksson, kolla i shoppen och i stallarna och så ska vi passa på och lämna in sadeln för omvärmning, är ju så frälst i min sadel sitter så himla bra i den så vi ska fixa så den passar bättre på rb skönt!

För er som aldrig varit på vackra strömsholm - ni har verkligen missat nåt!
 

Äntligen fredag!

2013-09-13 @ 13:16:05 / Vardag
Hej! Nu är jag i skolan och har lektion i köket vi hat bakat bullar för hela slanten och jag blev klar först av alla haha! Super fina blev dom nu återstår bara att smaka dom. 
Imorse hade jag idrott med profilgänget, mycket fokus på muskler och hur vi ska träna dom! På onsdag och fredag nästa vecka blir det gymmet med ridtjejerna! 

Ikväll ska jag umgås med min kära häst sen får vi se vad som händer:) 

Läget just nu

2013-09-12 @ 18:43:00 / Vardag
Hej, ledsen för uppdateringen som varit men jag har lite tråkiga nyheter att komma med och jag hoppas ni är förstående. Den senaste veckan när jag har ridit har inget känts bra med Rb, och jag som är hur petnoga med allt runt min häst och nojjar mig för allting runt omkring oss. Känslan var att han typ var halt men inget syntes från marken men vid ridning gick det att se. Så jaha tänkte vi, vi tar väl ut veterinären.

I tisdags var veterinären här, vi började med att springa, hon kommenterade inte så mycket antar att hon inte såg nånting och sen kände hon igenom kroppen och hittade lite punkter. Sen longerade jag rb och då var han heelt vild! han blåste upp sig och travade med världens steg så tillochmed veterinären blev lite paff att de kom ur honom. i Galoppen så bralla han varenda steg.. Sen fick jag hoppa upp och rida, de va inget bra från min sida och han kändes helt död. Kände även det där i traven att de kändes som att han va halt och i galoppen fick jag knappt fram honom, han som brukar ha sånt eget driv av sig själv liksom, så allt kändes bara skumt tur att veterinären fick se de. Sen gjorde vi böjprov och jag fick springa, hittade inget där heller. Så kollade vi på sadeln och där har vi problemet, den är lite för trång och har gett spänningar i rygg och belastningar i bakben. så nu är vi ute i sadel-jungeln igen..
 
Tur att de inte var nåt värre, typ som senskada vilket jag trodde, han är ridbar bara de att han går på anti imflammatoriskt och ska behandlas med laser/ultraljud i ryggen så de bli bra igen. Det var alltså inget farligt med han, jag är bara lite ledsen för våran tävlingssäsong 2013 är nu över. Men vi slutade på topp.
 
 

Onsdag - Sitsträning

2013-09-11 @ 19:53:00 / Vardag
Ni som har lite koll vet att jag går på en hästprofil med skolan, vi har haft några lektioner och umgåtts tillsammans och vi verkar va ett bra gäng. I onsdags fick vi åka till Kumla Ridklubb och longeras på en häst som heter Tore som tydligen gått 140 hoppning, hur snäll som helst. Han fick vi longeras på utan tyglar och utan stigbyglar klockan 8 på morgonen. 

Jag va först ut, snälla kompisar som utsedde mig till först haha! Men det gick jätte bra, var ju inte så van vid hans stora trav, är ju van med min ponny så de var helt annat att sitta ner i men jag tyckte det gick bra. Vi hittade en svag punkt på mig och det är att jag kniper med låret men det är för att jag är helt låst i höften, ni vet känslan när man sitter för brett med benen eller drar bak benet i sadeln, jag kunde knappt göra nåt alls utan att det låste sig. Tanken med det här är att Maja våran ridlärare ska hitta våra punkter och sen ska vi jobba på dom i gymmet med Maria. Så nu vet jag vad jag ska träna upp! 

Maja tyckte annars att jag satt jätte fint och det fanns inte mycket att korrigera faktiskt vilket är kul att höra. Jag tyckte att jag skumpade till taket och skänklarna hängde som spagetti men man är ju alltid självkritisk ;)

På fredagar gymmar vi tillsammans, men vi ska även gymma jag och två tjejer på onsdag  när den andra ridgruppen longeras! Kul att komma igång, och kul när man är några stycken som kan snacka häst och ha kul tillsammans.

 

Stallets kung

2013-09-03 @ 08:27:13 / Vardag