Back on track

2013-09-21 @ 10:01:42 / Utrustning
I torsdags köpte jag mig en back on track ryggvärmare till rb. För att hjälpa till och bygga upp. Har testat det en gång än så länge och han verkar gilla det, jag använde det innan jag longera igår och jag tyckte att redan från början när han stått med det en stund så trava han med mer rygg och bakben. Han såg mer uppvärmd ut annars brukar han va så att de tar lite tid för han att komma igång men så var de inte igår. Även fast jag longera bara i träns och inga inspännaningar så sökte han sig ner på tygeln lite då och då det är det jag strävar efter. 

Efteråt masserar jag alltid med arnika över rygg och sen fick han stå igen en liten stund med B O T:en


Jag kan se hur han njuter iaf!
Nån som har erfarenhet av back on track som vill dela med sig eller vet om det hjälpt? Eller kanske nåt man inte får göra med den eller efter/innan nåt. Fram med allt! Jag är ny på den här punkten. 

Longeringen gick bra, jag la in lite trav bommar för att få han att komma igång och det hjälper oss verkligen. 

Idag ska jag skritta ut tänkte jag. Om jag så gör det uppsuttet eller går bredvid de får vi se. Men komma ut lite i skogen iallafall. 
Min pojkvän är här och ligger och sover, vi åker hem till han idag istället så stannar jag där i helgen. 


Postat av: Stina

Har en del erfarenhet av Back on Track, har använt ryggvärmare, nät täcke, padar till benen och värmare till haserna. Har även använt till mig själv på ett knä som krånglar. Har använt både innan, under och efter distanstävlingar och mina tävlingshästar har älskat det. tar bort gallor effektivt och hästen blir mjukare av det. Det enda jag brukar tänka på är att när man börjar använda det på ett nytt ställe eller inte använt det på länge så ska man succesivt bygga upp stunderna med det på, så de inte är för långa i början!:) Hoppas det funkar bra för dig, har gjort underverk med min hästs problem/stela haser!

Svar: tack! intressant att höra dina tankar :)
Evelinn Åkerman


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: