balansträning

2014-04-14 @ 19:50:00 / Träning
Rb fick ju som sagt bli longerad på banan idag och han skötte sig faktiskt riktigt bram han höll sig på marken hela tiden bortsett från några luftsprång i galoppen men de minskar så de är skönt förut hann de knappt gå ett helt varv utan att han gjorde nåt nytt hela tiden men tokstolle, då skulle jag aldrig vågat träna så som jag gjort idag!
 

Satt upp utan tyglar och utan stigbyglar och så började jag värma upp min egna kropp, väldigt viktigt, att sträcka ut, fram, bak åt alla håll så man själv kommer loss innan man kan kräva nåt av sig själv, tror vi ryttare är dåliga på det, allt fokus ligger på hästen oftast.. 
Sen travar vi igång och till en början får jag lov att hålla i mig tills jag hittat balansen sen rider jag antingen med armarna rakt ut eller som om jag hade hållt i tyglarna. Sen försöker jag tänka på att sitta som man ska, rak i ryggen fram med bröstet, ner med hälarna och sen hålla balasen, galopperar även såhär och hittar balansen i salden. Super träning tycker jag och givande! Vi tränar precis såhär med ryttarprofilen en gång i månaden men jag känner mig ännu bättre och säkrare när jag tränat lite hemma.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: