Dagens genomkörare

2014-04-22 @ 18:54:12 / Träning
Lite ändring i träningsschemat för Rbs del, och det gjorde nytta! Tog ett dressyrpass idag en riktig genomkörare vilket behövdes. Kände när jag hoppa upp fårn början att han kändes seg och lite död rent ut sagt. Kan bero på värmen som kommit så plötsligt som dom inte är vana vid eller att vi minskat havren sen då han var helt galen, dags att havra på igen helt enkelt! Fick ta igenom honom ordentligt innan jag kunde få ut nåt av ridningen och det innebär att rida framåt och få till explosiva reaktioner, han bockade bokstavligt talat ett helt vav i galopp, sen efter det släppte han till men inte riktigt där jag vill ha honom. Han kändes kort i traven fick inte riktigt ut stegen (kändes det som men när jag ser på bilder så ser det normalt ut..) men känslan spelar mest roll.
 
Galoppen var iaf hur fin som helst idag, kunde fokusera på ridning och bara ligga och rulla, skönt! Så fokuset fick ligga på traven idag, i travökningarna kändes det som vi gått tillbaka till ruta ett igen. Hade ju en period då jag fokuserade på att förbättra dom och bättre blev det ju! Men nu har jag inte tränat dom så mycket eftersom det sliter på hästen så då har vi fallit tillbaka lite så den här veckan får jag rida några fler så vi kan plocka poäng på det på lördag, för jag vet att det finns poäng att hämta där!
 
Red igenom programdelar när han blev som bäst ungefär 40 minuter in i passet, då vet jag att 40 minuter behövs som framridning!
Imorgon ska jag jogga honom och jag vet med mig att han alltid är mycket bättre dagen efter en genomkörare och inte kaxig och ifrågasättande som han var idag. 
 
Mamma tog några bilder som jag tänkte visa er!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: