Något jag vill utveckla

2014-07-18 @ 18:44:00 / Vardag
Jag är mycket medveten om att jag inte är utbildad dressyrinstruktör och det är egentligen fel att kalla mig själv tränare eller att ens hålla lektioner enligt vissa. Många är såhär väldigt emot att rida för tränare utan utbildning och det kan jag förstå. Skulle inte heller gjort det. Men det är för att jag kommit en bit, jag tränar mot den yttersta toppen och då behöver man ju ha hjälp av någon som är riktigt riktigt duktig. Men om man är barn, oerfaren och kanske vill lära sig med i dressyr eller rent utav en nybörjare då ser jag ingen mening med att kasta ut 400 spänn för att rida 45 minuter för en B-tränare när det kanske inte ens ger en något. Som förälder skulle det kännas bättre att låta mitt barn rida för en billigare tränare tills man lärt sig grunderna eller tills man kommit upp till en viss nivå där man har tävlingsambition och vill satsa då kan man ta hjälp av proffsen.
 
 
Jag håller lektioner för jag tycker det är skit kul, jag tror jag har öga för sånt där, mina elever har alla varit riktigt nöjda varje gång. Jag har själv erfarenhet från utbildning av mina egna ponnyer, beridar och unghästutbildar yrket. Alla hästar och ekipage som varit här på utbildning och alla gånger jag tränat för tränare så har jag från alla snappat upp bra ideer som funkat för mig som jag för vidare till andra. 
 
En dag vill jag väl kanske göra en utbildning och kalla mig dressyrtränare på riktigt men det är svårt att utbilda sig till två saker samtidigt med tanke på att jag fortfarande går i skolan..
 
Här kommer lite kommentarer som trillat in under de senaste dagarna:
 
Var håller du till och vad kostar en träning?
Svar: Jag finns 4 mil utanför Örebro och vill nån träna för mig så är det hem till mig ni ska då jag inte har körkort eller möjlighet till skjuts! Tar bara 100kr så får du rida tills du är nöjd (det är viktigt tycker jag!) 
 
Jag håller verkligen med om allt du skriver i det här inlägget! =) Det låter som att du är en väldigt bra tränare! Hade jag inte bott så långt ifrån hade jag kanske provat! =)
Svar: vad kul att vi delar åsikter! Tack så mycket, ja va synd :) 

Synd att du bor lite långt bort, annars hade jag kommit direkt! Behöver nämligen utbilda mig och min ponny mer i dressyren :)) 
Du är så duktig och skulle verkligen kunna tänka mig att ha dig som ridlärare! Kram
Svar: Åh okej, ja vad tråkigt! Men stort lycka till med ponnyn det kommer nog gå riktigt bra utan min hjälp. Tack snälla du! Kram 

Vi är supernöjda och gud vad roligt att du tror på oss! ♥
Svar: vad kul Julia! ni två var jätte fina ihop det kan bli hur bra som helst med lite träning. Kram 


Postat av: Sandra

Fast en utbildning är inte allt, tycker det är kanon att utbilda sig till tränare men det behövs inte. Min tränare har ingen utbildning men hon har en känsla för saker och ting som jag aldrig stött på tidigare, magisk är hon! Hon har även många elever på hög nivå, både internationellt och nationellt, tränar även Anna Drugge så det säger en hel del.
Sen att en person på lägre nivå ska rida för en billigare tränare tycker jag är helt galet! Tänk på hur mycket mer man skulle lära sig snabbare för en riktigt duktig tränare? Kanske är värt att lägga de där 400-500 spännen och faktiskt lära sig? Sen har väll inte alla råd med det men det är ju en annan sak.

2014-07-18 @ 18:59:04 / http://Sandrejohansson.blogg.se
Postat av: Elin

Tror att det viktigaste är att man har känsla för det man gör, det kan ingen utbildning ge. Min tränare har gått tre år på ridsportgymnasium och tävlat tom intemediere. Alltså ingen tränar utbildning. Hon har tagit flera ryttare till SM och jag tävlar på nationell nivå. Utbildning är långt ifrån allt och jag har ridit för vissa utbildade som har varit mycket sämre än henne. Så länge eleverna är nöjda gör du ju ett bra jobb! :)

Svar: Bra sagt!
Evelinn Åkerman

2014-07-18 @ 21:21:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: