Sista träningen

2014-07-23 @ 16:47:00 / Träning
Idag red jag sista ordentliga ridpasset innan SM och det var under den varmaste timmen så det var svettiga 45 minuter. Men bra och nyttiga! Idag tog vi tid på hur länge jag egentligen behöver innan han är som allra bäst, till skillnad mot på vintern när vi gjorde samma sak så tog det nästan 35 minuter idag tog det bara 17(framskrittning är inte inräknat), beror det på värmen eller på att han helt enkelt blivit duktigare? Så 20 minuter kan vi rida fram och så är han i toppform, det känns ändå ganska lite man vill ju inte att han är trött på banan men heller inte tillräckligt framriden, det kanske är en annan sak ute på ett nytt ställe med massa hästar. 
 
Jag är lite kluven efter dagens ridpass, att rida två klasser i den här värmen tar något enormt mycket på krafterna från båda sidor. När jag red LB:n efter ungefär 20 minuter så var han verkligen kanon bra, till LA:n sen lite tröttare och då kom även missarna i övergångar, ökningar och formen. Det är synd alltså för det är ju till LA:n han behöver det där lilla extra men åka ända till norrköping för att rida en klass känns inte sådär jätte bra. Samtidigt som det känns bra att ha LB:n som framridningsklass då jag kan ha den som uppvärmning också och jag tror faktiskt det kan gå riktigt bra där.

Får se till att ge han mycket vatten, havre och lite betfor så han blir piggare till andra klassen, tyvärr är det ju mindre än en timme mellan klasserna så det blir inte så mycket vila. hade gärna stallt in han i transporten så han hade kunnat vila upp sig. Men det är så ibland och det är samma för alla! Det är ju inte bara för min häst det är varmt utan jag tror många andra blir påverkade av värmen också. Jag har ändå tränat rätt mycket när det varit som varmast så jag känner mig förberdd ändå.
Vi tar det som det kommer!
 
Hur som helst idag gick det iallafall jätte bra, han var med från första början och som jag skrev så var verkligen LB:n kanon idag! Väldigt nöjd med travarbetet då jag fick en fin mjuk kontakt och han var väldigt ihop med motor, precis som jag vill ha han! Är rätt nöjd med travarbetet i LA:n också, skänkelvikningarna kunde haft mer energi men vi gjorde några precis innan som var toppen så det gjorde inte så mycket. Sen galoppen rent allmänt idag var sådär, jag fick ingen riktig kontakt med munnen utan han va lite av och på, galoppen har annars varit kanon senaste månaden så det var nog bara något tillfälligt. Sen var det väldigt mycket broms ute som gjorde att han va ostadig med huvudet genom båda programmen men det är ju inget man kan kontrollera. I det stora hela så är jag nöjd! har filmer som jag överväger att visa er, det är ju långt ifrån perfekt och vi tränade ju bara idag alltså ingen uppvisningsridning. Men ibland måste man våga visa sånt också. Ja vi får se hur som helst..

Nu ska jag få i mig lite mat och sen ska jag släppa ut hästarna, mocka, städa hela stallet innan kunder kommer, kanske tvättar transporten och till sist måste jag städa mitt rum och juste! lägga ut bilderna. Vi hörs!
 
Bilder från film
Härlig uppförsbacke va?
 


Postat av: Sophie S. Varnäs

Svar: Ja, ska verkligen bli kul att testa! Men du ska inte ställa ut va? Minns att du skrev att du skulle det, men antar att det har blivit någon ändring då du inte står med i startlistorna? :/

Svar: Ne de blev inte så, vi tyckte det skulle bli en för lång dag eftersom vi åker ner samma dag :/
Evelinn Åkerman

2014-07-23 @ 17:08:18 / http://tavlingsponnys.horseworld.se
Postat av: Jenny

Är det inte jobbigt att rida mitt på dagen med tanke på alla flygfän, broms osv? Det kanske varierar med antalet från plats till plats, men skulle vara intressant och veta hur du hade tänkt kring de under tävlingarna :)

Svar: Tack för frågan! jag svarar i inlägg :)
Evelinn Åkerman

2014-07-23 @ 17:27:50 / http://jennygunnnarsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: