Svar på jobb

2014-07-17 @ 20:00:00 / Svar på tal
Jag är själv intresserad av att utbilda mig till unghästutbildare och beridare. 
Känner du att ridningen fortfarande är en hobby eller ser du det mest som ett jobb nu? 
Svar: Vad kul! Först och främst ska jag säga att jag jobbar när jag vill och det behöver inte vara 7 dagar i veckan utan jag har varit där två gånger i veckan och ridit. Det är en hobby och jag gör det för att det är kul! och jag är själv inte "utbildad" utan jag har fått chansen för att jag är duktig, om man får säga så.

Har du egna hästar utan att se dem som arbete? 
Svar: Självklart och min egna häst går före arbetet.

Är lönen okej att leva på eller behöver man ett annat jobb för att klara sig? (Behöver inte veta vad du tjänar) 
Svar: Såhär är det. Jag pluggar fortfarande (börjar andra året på gymnasiet) och det här jobbet är bara något jag har vid sidan av just nu. Som sagt kan jag komma och gå lite som jag vill vilket är väldigt fritt och som gör det möjligt för mig att rida mina egna och sen att fortsätta gå i skolan. Själv skulle jag ha ett annat jobb för löner inom hästsammanhang rent allmänt är inget man direkt tjänar på mot det arbete man gör.

Om du gjorde ett ridprov, vad ville de se av en?
Svar: Nej, jag var där och provred några hästar så höll han som en lektion för mig så fick jag lära mig deras syn på utbildning som passade mig väldigt bra så det var inte mycket som behövdes ändras från min del.
 
Först vill jag bara säga Grattis, vad kul! :D 
Om du vill och känner att det är något du kan dela med dig av får du gärna berätta om hur det gick till när du fick jobbet. Kontaktade de dig eller tvärtom? Ridprov? Isf vad ville de se av dig som ryttare?
Svar: Tack! :D Det gick till såhär att jag läste en "annons" på facebook och svarade på den, jag hade egentligen inte de dom sökte utan jag sökte typ som till en annan tjänst. De sökte stallpersonal och sa att utbildning av hästar ingick och att man fick möjlighet att bo där i en lägenhet i laxå. jag berättade att jag bodde nära och kunde komma ut nån gång i bland och hjälpa till med utbildningen. Så fick jag komma och provrida som jag skrev här åvan. Jag tror det är väldigt bra som hoppryttare att ha hjälp av en dressyrryttare i utbildingen då dessyren är grunden till allt, eller hur?
De söker förresten stallpersonal nu som kan ta den tjänsten jag inte tog ifall någon är intresserad!
 
 
Hejsan! 
Jag undrar vad du har för utbildning för att kunna kalla dig beridare och unghästutbildare? Eftersom när jag läser om det krävs det rätt mycket utbildning för att kunna kalla sig det
Svar: Jag kallar mig det för att det är det jag jobbar som? vad ska jag kalla det? Hästridare? jag är beridare åt en hoppryttare och jag utbildar hans unghästar. Har ingen "utbildning" men jag har erfarenhet då jag utbildat flera hästar tidigare och jobbat åt andra ryttare som beridare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: