Senskimmel

2014-06-05 @ 13:34:53 / Vardag
Ni vet det här jag berättat för er om att Rb med åren blivit allt mer vit, som om han var gammal och blev gråhårig, men nu är han ju bara 7 år och väldigt stickelhårig. Jag har forskat lite i det här och kollat upp olika Connemara forum och det är tydligen väldigt vanligt bland just connemaror att de blir stickelhåriga.
 
Bild vid 5 års ålder
Bild för ett år sen - är betydligt mycket mer nu!
 
Detta fenomen kallas senskimmel och är mycket vanligt. Det innebär inte att rb kommer bli skimmel. Men han kommer bli mer stickelhårig över hela kroppen när han blir äldre.
 
Detta kommer sig för att han har mycket mökra skimmlar bak i stammen.
Rbs morfar och farfars far
 
Ska bli kul att se hur han kommer se ut i äldre dar, hoppas jag kan följa hans liv utan att jag inte kommer stå som ägare.
 
 


Postat av: Amanda

Där lärde jag mig nått nytt :) Min ponny är också ganska stickelhårig speciellt på vintern och det har kommit mer och mer med åldern :]

Svar: Nu vet jag inte hur gammal din ponny är men man får inte blanda ihop det med ålderstecken som gråa hårstrån de är en helt annan sak :)
Evelinn Åkerman

2014-06-05 @ 14:39:46
Postat av: Louise

Ja du har väl sett att det är samma sak me Molle? :D fast det syns mer på vintern, allra helst om man klipper honom är han alldeles stickelhårig :)

Svar: Jaha! nej det såg jag inte, sist jag var där va han rätt långhårig och luddig, men va coolt, vi fortsätter hitta likheter mellan våra killar hehe ;)
Evelinn Åkerman

2014-06-05 @ 16:01:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: