benlindor

2014-09-11 @ 16:17:00 / Svar på tal
En fråga bara, rider du alltid med lindor och varför? (Och varför i stora drag är det fler dressyrmuppar som rider med lindor?)
 
Svar: Jag rider inte alltid med lindor, bara när jag vet att jag ska träna lite hårdare, vid fotografering eller för dressyrtränare. Jag tycker att när man rider för dressyrtränare så ska man klä upp sig lite grann, varesig det är ens gamla vanliga som man haft i 10 år eller om det är någon ny man aldrig testat. Jag skulle iaf aldfrig komma i skydd till en dressyrträning. 
 
Men när jag rider hemma kan det hända att jag rider i skydd eller faktiskt helt utan någonting, ja för ibland kan det vara bra att träna så också, vi får ju inte tävla med skydd så.
Jag har heller inga skydd när jag rider fram för jag tycker det tar för mycket tid från min uppladdning att stanna och ta av skydden utan jag vill helst inga ha några såna moment alls.
 
Varför rids det mest med benlindor hos dressyryttare då? Bra fråga, jag skulle tycka som hoppryttare att det är viktigare med benlindor för då har de ju större chans att slå sig. Jag vet faktiskt inte, du kanske får fråga en hoppryttare varför, de kanske är rent utav lata och vill ha något som bara går snabbt eller så tycker de att det är för stilfullt och passar bättre till dressyr, ja man kan spekulera vidare och dra det hur långt som helst.
 
 


Postat av: Ida Lindemann

Tack så mycket! :)

Svar: Tack för din fråga!
Evelinn Åkerman

2014-09-11 @ 21:09:47 / http://Idalindemann.blogg.se
Postat av: Anna M

Att hoppryttare använder skydd istället för lindor är nog ur säkerhetsperspektiv. Inte så kul om en linda går upp mitt över ett hinder.

Svar: inte så kul om lindan går upp i en galoppserie med byten i varje heller :)
Evelinn Åkerman

2014-09-11 @ 21:43:57
Postat av: Ebba

Jag använder lindor för stödet och för att det är snyggt ;)

Svar: samma ;)
Evelinn Åkerman

2014-09-12 @ 08:58:12 / http://ebbagraversen.se
Postat av: Filippa Granaas

Jag är mer hoppryttare än dressyrryttare men jag använder benskydd istället för benlindor just för att jag tycker att benskydd, precis som namnet bevisar, att det skyddar mer än vad benlindor gör. Precis som Anna säger så är det också för att benlindorna inte ska gå upp över ett hinder osv :)

Svar: intressant :)
Evelinn Åkerman

2014-09-12 @ 21:58:20 / http://filippagranaas.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: