Bra uppladdning

2015-02-18 @ 19:44:29 / Queen P
Vi fick till en grymt bra träning idag med Queen!
 
Åkte till hennes stall kl 13 idag och började packa in allting som jag skrivit på listan i föregående inlägg därefter tog jag in Queen och borstade henne ordentligt samt lindade benen, sen sadla vi, tog på ylletäcket och packade in henne i transporten för att åka vidare mot Askersund för träning!
 
Vi var lite tidiga idag så jag kunde rida fram och fokusera på framridningen, skrittade på lång tygel i 15 minuter innan jag jobbade henne i skritten med lite serpentinbågar och några skänkelvikningar innan jag gick över i trav, red på volt och några diagonala skänkelvikningar. Hade lite svårt med ställningen åt vänster kände jag. Gick över i galopp och red ökningar på långsidorna, super fräsch kändes hon! Tog en kort skrittpaus och då kom Anna så småpratade vi lite innan vi satte igång.
 
Var bra uppvärmd så jag satte mig ner i traven och började jobba Anna sa direkt att jag hittat en jätte fin form och hon va bra på bakbenen och lätt i fronten precis som vi vill ha henne. Red några skänkelvikningar där vi kunde bekräfta att vänstern är lite svårare men det är bara att jobba på! Gick över i skolor där jag fick beröm för att jag red dom jätte bra, bra tvärning och böjning samt ett frächt tempo där hon travade med schwung. Sen gick vi över och jobbade med trampning, fick lite hjälp av Anna att få igång bakbenen och Queen skötte sig exemplariskt vi visade talang till piaff jätte häftig känsla! Gjorde några piaff-trav övergånger och sen la jag en travökning på diagonalen som blev riktigt bra där jag verkligen visade övergångarna. Då fick hon en skrittpaus och massa beröm. 
 
I galoppen jobbade vi tempoväxlingar, förvänd galopp och enkla byten. Det tog lite tid innan vi fick ordning på bytena, då vi inte riktigt tajmade men sen så blev det bättre. Avslutade med att rida galoppdelen ur MSV C1an som blev den bästa jag gjort hitills. Jätte bra fokus, jag delade upp vägarna och red nogrannt från punkt till punkt precis som jag tränat på och med en bra galopp. Jätte nöjd! Vi avslutade med lite tramp-jobb innan jag la ner och joggade av henne. Skrittade av och sen åkte vi hem till mig!
 
För nu ska ju Queen bo hemma hos mig fram till söndag då tävlingsdebuten är, hon är verkligen hur cool som helst trots att hon inte sovit borta på 6 år. Alltså vilken häst! Hon fick vara i hagen i 1,5 timme efter träningen och lukta runt lite, hon och Rb flirtade lite över staketet och i det stora verka hon ta det hela med ro. Sen fick hon komma in och så masserade och linimentera jag henne innan hon fick hoppa i pyjamasen och nattas.
 
Vilket underbart förtroende jag har fått från ägaren Anna som låter mig rida, träna, tävla, ta hem och ta hand om hennes älskade häst! Är så jätte tacksam för detta och jag älskar verkligen Queen, hon är helt fantastisk! ♥
 
Tyvärr har jag inte en enda bild eller film från träningen att visa, men jag tog några bilder när hon kom hem och kom in i stallet. hon är så otroligt vacker!
 
 


Postat av: Anonym

Hon är så fiiiiin

Svar: tack!
Evelinn Åkerman

2015-02-18 @ 21:25:22
Postat av: Anette

Hon är så otroligt fiiiiin

Svar: ja veeet! ihihi
Evelinn Åkerman

2015-02-18 @ 21:26:14
Postat av: Mikaela

Härligt att det gick så bra! Hon är så himla fin :)

Svar: visst är hon! :D
Evelinn Åkerman

2015-02-20 @ 14:13:30 / http://orsin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: