Träningen

2015-01-15 @ 22:38:38 / Träning
Rhett Butler har skött sig så fint idag redan ifrån stallgången till lastning, i transporten till Sickelsta, när jag gjorde iordning honom för träningen, under träningen, efter träningen, tillbaka till lastningen och transporten hem igen. Han har skött sig exemplariskt och han är verkligen underbar att ha å göra med och ha med sig överallt. Så tacksam för det!
 
Hur gick träningen då? jo det började med att jag upptäckte att jag glömt sadelgjorden... Typiskt! Men det var faktiskt första gången, som tur är slapp jag rida barbacka för min bästa tränare åkte hem till sig och hämtade en sadelgjord. Hon bor granne med ridhuset så det tog bara någon minut men det var verkligen toppen snällt! Bästa Erika! Så jag fick rida med en Eric le tixerant sadelgjord precis en sån som jag vill ha faktiskt så det var rätt bra att jag fick testa den och den funkade mycket bra på Rb.
 
Började med att jogga fram honom i ett friskt tempo i alla gångarter med lite övergångar imellan, bara kände på gas och broms som funkade bra. När jag satte mig ner och gick över till lite mer arbete så tog jag igenom skolorna på långsidorna och de var väldigt bra idag! Lagom tills jag kände mig uppvärmd började lektionen och då red jag en liten stund på volt där jag tränade tempoväxlingar men mest att samla upp honom så han kom snäppet högre och nästan trampade på stället. Lärde mig att så skulle jag förbereda en perfekt övergång till skritt. Gick över och red öppna på långsidan och en övning som jag gillade väldigt mycket då jag red in på diagonalen i skänkelvikning och på mitten skulle jag gå över i sluta. Jätte bra stärkande övning som Rb tyckte va tung men han gjorde den jätte bra. I Galoppen red jag mest och försökte hitta jämnheten i båda sidor, RB har blivit lite oliksidig under vintervilan men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, något spök i vänstersidan iallafall, eller om det är högersidan... Jag vet inte riktigt men vi måste jobba vidare på det! På slutet red vi den jobbiga förvända galoppen på volt och på fyrkanten där vi på långsidan red förvänd öppna vilket var ganska svårt men nyttigt och stärkande, precis som vi behöver nu!
 
Erika sa något som jag verkligen behövde höra idag och det var att hon inte tyckte jag såg för stor ut på Rb, utan att det ser ut som jag krymt mer och mer under dessa två år jag ridit för henne bara för att Rb har rest upp sig och musklat sig så fin att han bär upp mig bra. Hon sa också att jag kan rida honom hur länge jag vill. Riktigt skönt att höra, blev så glad då jag varit väldigt ledsen ett tag över alla kommentarer jag fått om att jag är för lång men att få höra det från någon så kunnig, så ärlig som hon är och som faktiskt ser oss från marken, det gör mig glad!
 
Angående tävlingen i Katrineholm så har vi valt att inte starta! istället hårdtränar vi på så vi känner oss mer redo för start i Mantorp den 8e Mars istället.
 
Sophie var som sagt med och fotade idag, det var jätte kul att träffa henne igen och såå kul att hon ville följa med oss till träningen. Men bilderna får nog vänta till imorgon för nu är jag dödstrött som ni kanske förstår och jag måste gå och lägga mig för att vara uppe tidigt i stallet imorgon, ska fodra, mocka och rida innan jag börjar skolan så det gäller att ligga i. 
 
Men jag bjuder på en bild på dagens rid-outfit så länge
 


Postat av: Julia Forsbacka

Spännande med bilder! Trevligt inlägg annars, låter som en härlig träning :)

2015-01-16 @ 08:30:44 / http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: evie

Erika är grym! Så glad att jag får träna för en tränare som hon :) Vi har ELT gjorden på hästen jag rider - tycker den är trevlig och han verkar himla nöjd med den :)

2015-01-16 @ 21:56:08 / http://evieastrom.se
Postat av: Neapocalypse och tinkerhästen Clooney ・゚♥

Lyssna verkligen inte på dom som säger att du är för lång! Så länge hästen är frisk och kry och kan bära dig bra så är det nog inte problem :) Men samtidigt skönt att få lite bekräftelse att du faktiskt INTE är för lång för honom :D <3

Svar: Tack så jätte mycket, skönt att höra! Stor kram till dig <3
Evelinn Åkerman

2015-01-16 @ 23:27:20 / http://neapocalypse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: