Träningshelgen

2015-05-03 @ 18:18:26 / Queen P
Nu är vi hemma efter en lärorik träningshelg på Markebäck med underbara Queen. Hon har skött sig strålande hela helgen både i hanteringen och under ryttare. Vi har fått med oss många bra tips och minnen tillsammans efter vårat första lilla läger ihop.
Tänkte att jag skulle dela med mig utav de två passen.
 
Lördag: Red fram 30 minuter innan träningen varav 10 min var framskrittning på lång tygel sen började jag skrittjobba henne med lite sidvärts, skolor och bakdelsvändningar. Gick över i trav och kände att hon bjöd riktigt bra framåt, fick nästan hålla tillbaka henne lite för att det inte skulle bli för springit sådär i början. Gjorde några övergångar till skritt och sen flyttade jag för skänkeln för att lugna ner henne lite. Gick över i galopp och red långsidorna under ökning, gick över i förvänd där jag lekte lite med tempot. Avslutade galoppjobbet med några öppnor och slutor sen fick hon skrittpaus och vi fick presentera oss för tränaren Lollo.
Berättade hur gammal jag och Queen är och att jag ganska nyligen gått från ponny till storhäst, vi har ridit ihop sen januari och att vi hunnit rida tre Msv C på 64, 66 och 66%. Sa även att ett långsiktigt mål är att rida Msv B men att vi kört fast oss lite på bytena då de gärna kommer med en bakutspark. 

Så vi började då träningen med att kika på galoppen, först på volt där vi förberede med enkla byten jag var tvungen att va på henne så hon satte sig på rumpan i fattningen och i avsaktningen. Sen gick vi över och tog ett byte från vänster till höger på en kort diagonal, så sant som jag har sagt det gjorde hon det på hjälp men med en stor bakutspark, jag red vidare ut till spåret och så tog jag skritt och ny galopp. Sen gjorde vi samma sak från höger till vänster på korta diagonalen och då bytte hon på hjälp och utan en spark och då sa Lollo att det där var väl inga problem, att vi kommer fixa det med lite träning och lite styrka men att vi inte ska sitta och nöta det utan mer ta det lite försiktigt och leka lite. Skön bekräftelse! 
 
Vi jobbade vidare med traven där vi började med öppna på långsidorna, här rättade hon mig och sa att jag skulle tänka framåt med magen, annars vrider jag gärna den i färdriktning som hästen bog, det är så jag har lärt mig men det var så mycket enklare när magen tänkte framåt på spåret! Sen nosade vi också på en öppna över till en diagonal sluta vilket gick bra för att vara första gången. Hon sa också det att med mer träning så kommer jag kunna begära mer formning i sidan men att vi var på god väg! Efter det var passet slut.

 
Söndag: Började med exakt samma framridning som gårdagen, det är oftast så jag gör när jag rider henne för jag har testat mig fram och insett att det funkar bra för oss!
När träningen börja så börja vi kolla på traven lite grann, Lollo märkte vårat lilla problem att Queen i ökningarna sträcker ut vänster ben längre än höger ben vilket gör att det ser ut som taktmissar eller nästan att hon markerar, men det är ju för att hon är lite ojämn i sidorna och att jag slarvar lite med rakriktningen i ökningarna, så det var skönt att höra att hon var på mig med att ha henne rak för då blev dom mycket bättre. Vänster sidan är ju lite tuffare för henne så vi jobbade med att få in den bogen genom att göra några skänkelvikningar undan vänster från spåret till kvartslinjen och då att hon skulle leda med bogen och inte gå före med bakdelen, svårt att få till de där! Vi gjorde samma sak åt andra hållet men där behövdes det inte lika mycket traggling. Så vi gick över i galopp och red några enkla byten precis som gårdagen och så red vi mycket i förvänd galopp. Vi gjorde byte på diagonalen som blev väldigt mycket i luften så då gick vi in och rättade till dom på volt där hon verkligen fick vänta på mig, för Queen är lite sån har man bytt en gång så tror hon att hon vet bäst och då vill hon göra det lite när hon känner för det och det är såklart fel. Så gjorde vi samma sak åt andra håller. 
 
Vi avslutade med travjobb där vi försökte hitta en växel mellan trav och passage, Queen har ju väldigt lätt för passage nästan för lätt så det kan bli till en nackdel, hon lägger sig gärna där när hon tycker något är jobbigt som ett litet försvar. Hon är ju dock väldigt snygg när hon gör det så vi letade efter ett litet mellanting där hon går på bakbenen som i passage med det fina knälyftet fast i trav. Svårt med bra träning! 
Därefter la jag ner henne och joggade av henne för dagen. 
Innan hemfärd fick hon en dusch i spolspiltan, de har hon förtjänat efter den här helgen!
 
 
Tyvärr blev det inte så mycket mer bilder än såhär för kameran ladda ur men mamma filmade oss som ni kan få se om ni vill?


Postat av: Ingbritt Ekman

Japp det vill vi...;-)

2015-05-03 @ 18:56:37
Postat av: Isa

jag vill jättegärna se film.

Svar: Finns uppe! Kram
Evelinn Åkerman

2015-05-03 @ 21:36:18
Postat av: Anna M

Låter som en inspirerande träningshelg! Ni är fina!

Postat av: Anna M

Låter som en inspirerande träningshelg! Ni är fina!

Svar: ja verkligen! tack snälla kram
Evelinn Åkerman


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: